Bizimki meme artı sallama. Ve sallamalar da çok uzadı artk. Gözleri kapalı ninni soyluyo. Söyledikçe hoşuna gidiyor. Daha uzatıyor Faslı. Benim ayaklar pert . Sabaha kadar da bazen saat başı. Bazen iki saatte bir emme fasli. Sırtım belim pert. Ve onbir buçukta uyudu bu gece hemde zorla yani . Umarım gece az uyanır yalnız değilsin demek için geldim
Ben de hergün sabah “bugün kesicem memeden” diye başlıyorum:/ boynum acayip tutuldu yine:/ nasıl tadını kaçırıyor insanın.
Bir de benim büyük te 1 yaş bebesinden beter oldu her anlamda. “Altını çişini,kakasını yapıyor yine..kardeşim de yapıyor amaaa:/
Dün gece küçüğü emzirdim 12’de..peşi sıra büyük uyandı, onu uyuttum, 1 e kadar sabaha büyüğün krepini, çorbasını hazırladım, mutfağı topladım..1 de büyük uyandı, 4’e kadar uyumadı..4’te onu uyuttum, peşi sıra küçük uyandı, onu da artık yatarak emzireyim de ben de uyuyum diye yanıma aldım, boynum pert şu an:/
Bu arada Hanna Milly adında bir youtuber var, onun egzersizleri boyun tutulmasına çok iyi geliyor. Şimdi hatırladım kadını.
Yok canm. İlk oğlum sakin bebek olmasına rağm yapamadım bunu. İlk gün kırkbeş dakika ağladı. İkinci defa yarm saat ağladı. Çok üzüldüm. Vazgeçtim. Ki küçük oğlan ağlarken nefesini tutup morariyo. Asla bu yöntem olmaz bizde. Büyük oğlumu üç sene salladım. Küçüğü iki yaşında bırakmayı düşünüyorum. Konuşmaya başlasın.Uyku eğitimi ile ilgili bir uzmanla görüştüm uyumadan yarım saat 1 saat önce emzirin daha sonra yatağa yatırıp uyumaya çalışın diyor yanına yatabilirsiniz masal okuyabilirsiniz... vs uyumazsa kaldır bir daha yatır kaldır yatır tabi o sırada ağlayacak falan filan en sonunda öğrenecek... buna bile dayanamam ben.
Kabuğunu soy canm. Zeytin kabuğu yutması zor. Yeşil zeytin dene yadaBiraz önce zeytini parçaladım yerken boğazına kaçtı öksürdü çıkardı. O kadar korktum ki anlatamam.
Benim büyük kızımda öyle olmuştu. 16 aylıkken kesince 12 saat kesintisiz uyumaya başladı. Taaa ki kardeşini kuması belleyene kadar:d şimdi ikisi birlikte dönüşümlü sabahlıyorlar:)kuzenim 1,5 yaşında emzirmeyi kestiği zaman kesintisiz uykuya döndü, gündüz de 1,5-2 saat uyumaya başladı dedi. Allahım o günleri görecek miyiz, akşam 9,9.30 gibi uyusa bile razıyım.
Artık bir süre sonra uyutmaya çalışmak psikolojimi bozuyor.
Ben mermer sarımsak döveceğiyle ezip veriyorum zeytini. Geçmiş olsunBiraz önce zeytini parçaladım yerken boğazına kaçtı öksürdü çıkardı. O kadar korktum ki anlatamam.
Kabuğunu soy canm. Zeytin kabuğu yutması zor. Yeşil zeytin dene yada
Teşekkür ederim. 5 e de bölmüştüm. Boğazına yapıştı sanırım. Büyük oğlumunda ciğerine badem kaçmıştı operasyon falan oldu. Bunun da ciğerine kaçtıysa diye aklım çıktı. Hala takipteyim, bir daha zeytin vermem zaten, parça küçük olunca kendide isteyince vermiştimBen mermer sarımsak döveceğiyle ezip veriyorum zeytini. Geçmiş olsundikkat et parolaben.
Yaşanmışlıklar insanı daha çok korkutuyo elbette. Ben de zeytini yuttugunda cok korkmuştum.Biraz önce zeytini parçaladım yerken boğazına kaçtı öksürdü çıkardı. O kadar korktum ki anlatamam.
Zaten büyük oğlumdan dolayı panik atak oldum. Olay anı tek olmasam bayılırım. Annelik zor iş gerçektenYaşanmışlıklar insanı daha çok korkutuyo elbette. Ben de zeytini yuttugunda cok korkmuştum.
Geçmiş olsun canm. Malesef bunu da bana kv hep yaşatıyor geçen gün patso içerisindeki patates kızartmasını vermek istedi . Biz yiyecez o bakacakmiymis. Kızsam da terslesemde bildiğini okuyo gizlice ağzına sokuyo. Veremedi o ayrı .Pide de eriyen kaşarı ağzına vermiş yutamadı bi çıkardım parmak kadar bu ne dedim ya ne zaman soktun onu ağzına. Yumusak yutar dedim diyo geceleri kötü kötü şeyler geliyor aklıma psikolojimi bozduZaten büyük oğlumdan dolayı panik atak oldum. Olay anı tek olmasam bayılırım. Annelik zor iş gerçekten
Korkma canm badem le aynı şey değil sonuçta. İnsan bı kere korku yaşayınca unutamıyorTeşekkür ederim. 5 e de bölmüştüm. Boğazına yapıştı sanırım. Büyük oğlumunda ciğerine badem kaçmıştı operasyon falan oldu. Bunun da ciğerine kaçtıysa diye aklım çıktı. Hala takipteyim, bir daha zeytin vermem zaten, parça küçük olunca kendide isteyince vermiştim
Benim büyük oğlan sütten kesilince gece uyanmasi bı iki ay sonra düzene girdi. Üç yaşında bezden ayirdik. Çise bile uyanmiyordu. Taaaki küçük geldi. Gece boyu bebek emziriyorum. Bı yandan büyük höooooo diye aglioBenim büyük kızımda öyle olmuştu. 16 aylıkken kesince 12 saat kesintisiz uyumaya başladı. Taaa ki kardeşini kuması belleyene kadar:d şimdi ikisi birlikte dönüşümlü sabahlıyorlar:)
Ben büyükte bi yerden sonra uyutmaktan da vazgeçmiştim. O da ayrı tüketiyor insanı, çabala çabala sıfır uyku isteği
Büyükler gereğinden fazla cesur oluyor. Dün büyük oğlum balık kraker yiyordu, kayınvalidem kardeşine ver istiyor diye verdirdi. Büyükde yazık boğazına kaçarsa diyor.Geçmiş olsun canm. Malesef bunu da bana kv hep yaşatıyor geçen gün patso içerisindeki patates kızartmasını vermek istedi . Biz yiyecez o bakacakmiymis. Kızsam da terslesemde bildiğini okuyo gizlice ağzına sokuyo. Veremedi o ayrı .Pide de eriyen kaşarı ağzına vermiş yutamadı bi çıkardım parmak kadar bu ne dedim ya ne zaman soktun onu ağzına. Yumusak yutar dedim diyo geceleri kötü kötü şeyler geliyor aklıma psikolojimi bozdu
Benimkinde de var korkma olayı. Sonradan peyda oldu bu huy yaşıyla ilgili galiba. Gece uyanıp yanımıza geliyor. Küçük de sürekli emiyor yatakta 4 kişi oluyoruz.Benim büyük oğlan sütten kesilince gece uyanmasi bı iki ay sonra düzene girdi. Üç yaşında bezden ayirdik. Çise bile uyanmiyordu. Taaaki küçük geldi. Gece boyu bebek emziriyorum. Bı yandan büyük höooooo diye agliocisi gelir bacağı ağrır. Korkar. Önceden olmayan herşey var şimdi. Kucakta bebekle onada koşarım. Yada eşime seslenirim o büyüğü yatırır.
Benim ki direk beşikten çıkmaya çalışıyor öyle yapıncaUyku eğitimi ile ilgili bir uzmanla görüştüm uyumadan yarım saat 1 saat önce emzirin daha sonra yatağa yatırıp uyumaya çalışın diyor yanına yatabilirsiniz masal okuyabilirsiniz... vs uyumazsa kaldır bir daha yatır kaldır yatır tabi o sırada ağlayacak falan filan en sonunda öğrenecek... buna bile dayanamam ben.
Küçük salonda uyuyo beşikte. Ama ben bı koltuk acıyorum . Gece zor geçerse bebekle koltukta eme eme uyuyoruz. Sonra büyük oğlan aklına eserse oda geliyor salona bı koltuğa yatiyo. Kocam yatak odasında sere serpe yatioBenimkinde de var korkma olayı. Sonradan peyda oldu bu huy yaşıyla ilgili galiba. Gece uyanıp yanımıza geliyor. Küçük de sürekli emiyor yatakta 4 kişi oluyoruz.
Ayy hiç yatağımdan gidemem. Zaten gece boyu ayaktayım. Rahatsız olan gitsinKüçük salonda uyuyo beşikte. Ama ben bı koltuk acıyorum . Gece zor geçerse bebekle koltukta eme eme uyuyoruz. Sonra büyük oğlan aklına eserse oda geliyor salona bı koltuğa yatiyo. Kocam yatak odasında sere serpe yatiobende gidip gelip of pof yapiom oda uyansın. Rahat uyumasın diye . Korkma olayı bencede yaşla ilgili.
Bizim yatak cam kenarında. Birde köşede boşluk var. Oraya düştü bı kereAyy hiç yatağımdan gidemem. Zaten gece boyu ayaktayım. Rahatsız olan gitsinbizim eşim gidip oğlanın yatağına yatıyor
Ayy demi insan sürekli uyanınca deliksiz uyuyana sinirleri bozuluyor.Bizim yatak cam kenarında. Birde köşede boşluk var. Oraya düştü bı kereheryeri doldurmam lazım. Zor gelio. Zaten salonda yatio bebek. Beşiğin yanindaki koltuğu acıyorum. Bizim koltuklar biraz devasa. İki kişi yatar o cinsten. O yüzden rahat rahat yatiyoru m . Bana batan ben uyumuyom oda deliksiz uyumasın