• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne 😌

• Kız

• Erkek

• İkiz kız

• İkiz erkek

• İkiz kız ve erkek

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
bu gelişim degerlendirme psikolog görüşleri pedagoglar meselelerine binaen bir durumumu paylaşacagım. eda 9 aylık idi. kalem tuttu. hepimiz farkettik; ki o dönem bir de emekleme ve heceleme telaşı var. pandeminin en pandemi zamanı üstüne. üstüne emekleme ayaga kalkmaya evrildi ve bilinçli olarak anne gel, baba git, meme ac, uyku eee yap gibi iki kelimeli cümleler kurdu, hecelemeden. tüm bunlar 9-10 aylıkken bir ay içinde olunca, aman yarebbim sasırdık tabi. 11 aylık ilk adımını attı. üstün zekalı cocuk nedense asırı korkutuyor beni. pandemi oldugu için bir de ben böyle korkunca kacarım konudan biraz da beklemek istedigimden bekledik. cok şükür kızım 18 aylıkken 18 aylık bebek gibiydi. hala kalemi muhteşem kavrıyor yalnız. sonradan sunu ayırt ettim abla ve abisinin evde oluşu aşırı etkiliyor. herkesi eli kalem tutarken görüyor tabii. ablası müzük kulagı iyi diyor, gam yapıp ses ayırt edebiliyor şu an. fakat evde sürekli piyano ve viyola sesi oldugu için olabilir. bu bir yetenek mi ayırt etmedim henüz. ama üstün zekalı cocuk cok baska bir şey. bunu biliyorum.

fakat bir yetenegi varsa ve ben bunu kesfedemezsem potansiyeli harcanır diye üzülürüm. çünkü kızımda çok geç kaldım mesela. daha erken alabilrmiş müzik eğitimini. tüm öğretmenleri aynı şeyi söylüyor. yetenegini geç kesfettik. gec dediğim 8 yasında bu arada. daha erken de alabilirmiş. ama o zamanda kaygılarım baskaydı. sıkılır diye korkuyordum, japon anneler gibi cocugumu işgal ederim endisem vardı vs. vs..

diyeceklerim bu kadar.
yine yazacagım.
iyi geldi duygularımı dile getirmek.

25 dk annesiz kalabildi sonra anne diye çoraplarla koridorda salya sumuk bir çocuk ben salona girdim artık hiç zaten şunu bunu yap kısmına Efe arazi asla asla yapmıyor çocukları tartakladi istediği olmayınca yerlerde kendini atıp aglama krizleri kadin işimiz zor kibarca 1 ay sonra yol.gorundu bize
Kres konusunda ise temmuzda başlıyoruz insallah

Aaaa karar verdiniz demek, çok sevindiimmm:)
Sizi çok güzel günler bekliyor bence.
Başlarda, şunu yaptı bunu yaptılar duyulabilir belkiii :)))

B bilgevisne O kadar sevindim ki sizin gibi bir örnek olmasına. Bizim tabletimiz var ama 3-4 yıldır şarj edilmedi, belki bozulmuş olabilir.
Telefon o uyanıkken bakmamaya çalışıyoruz, genelde uyuduğu vakitlerde. Tv yi de uyur uyumaz açıyoruz :)))
İzlediğimiz diziler var.
Biz dışarıda vakit geçirmeyi seviyoruz, o nedenle yollarda geçiyor zamanımız mümkün oldukça :)))
İnşallah sizin gibi başarabiliriz biz de, hayat tarzımız hep böyle olur.. :)
Bizimki de erken yürüdü ve erken konuştu ama 9-10 ay iki kelimeli cümle deyince üstün zekalı mı acabaaa oldum bi an :)
Üstün zekalılar üzerine de çok okumuştum bi dönem, çevremden erken yürüdü, erken konuştu, aaa dikkat et geri dönüşleri almıştım çünkü.
Bence de üz olmak başka bir mesele ve oldukça zor..
Şahsen istemem, normal bir çocuk olsun yeter :)

I ikuayko simdi cocuk gelisim uzmani arkadasima yazdim denver 2 testi de yapiyo cok merak ettim dediki bir cocugun cop adam cizmesini 4-5 yas grubunda isteriz ama denver 2 testinde cocugun ustun yonlerini de gormek isteriz duyusal ve motor yonden. Yani her yaptigi ya da yapamadigi yasina uygunluk belirtmez bu testte onu deyince su geldi aklima eren 2 yasindan beri kendisine gelen topu cok kolay tekme atarak karsi tarafa atar ya da topu ayagiyla kacirabilir hamle yapabilir ama resim olayini bilmiyorum cunku hic ama hic olgisi de yok boya kalemlerini firlatma oyunu haline getirir yani bir uzman ortaminda bu testi yaptirsam ne olur ne biter suan tahlil edemiyorum ama en azindan testin icerigini amlamis oldum

B bilgevisne O kadar sevindim ki sizin gibi bir örnek olmasına. Bizim tabletimiz var ama 3-4 yıldır şarj edilmedi, belki bozulmuş olabilir.
Telefon o uyanıkken bakmamaya çalışıyoruz, genelde uyuduğu vakitlerde. Tv yi de uyur uyumaz açıyoruz :)))
İzlediğimiz diziler var.
Biz dışarıda vakit geçirmeyi seviyoruz, o nedenle yollarda geçiyor zamanımız mümkün oldukça :)))
Bizimki de erken yürüdü ve erken konuştu ama 9-10 ay iki kelimeli cümle deyince üstün zekalı mı acabaaa oldum bi an :)
Üstün zekalılar üzerine de çok okumuştum bi dönem, çevremden erken yürüdü, erken konuştu, aaa dikkat et geri dönüşleri almıştım çünkü.
yaparsınız yaparsınız. anne baba ne ise çocuk da o oluyor. kesin bilgi yayalım. anne baba okumuyorsa o cocugun kitap okuması bence basarı. anne baba dogaya saygılı degil misal orman yürüyüşü yapmıyor sadece avm dolasıyor ise o cocugun doğayla barısık olması mucize. vs.vs...gibi gibi...

evet işte o donem bende oyle oldum eyvah dedim ne oluyor. sadece bir asama imiş, abla ve abininde evde olusu o donem. ama nasıl kalem tutuyor bir de görmeniz lazım. anne gel diyor eliyle cagırıyor. işte o pik sadece o ayda oldu, uzun süreye yayıldı sonra. bu yasına kadar da anlamlı büyük bir fark yasamadım. fakat her asıya gittiğimizde dr dil gelişimini epey ileri buluyor. su an eda ile artık epey bir sohbet edebilir hadeyiz. ama diyorum ya bizim ev kalabalık ve teknolojik alet hiç yok.

üstün zekalı cocuk cok çok baska. görüslerinize katılıyorum.

I ikuayko simdi cocuk gelisim uzmani arkadasima yazdim denver 2 testi de yapiyo cok merak ettim dediki bir cocugun cop adam cizmesini 4-5 yas grubunda isteriz ama denver 2 testinde cocugun ustun yonlerini de gormek isteriz duyusal ve motor yonden. Yani her yaptigi ya da yapamadigi yasina uygunluk belirtmez bu testte onu deyince su geldi aklima eren 2 yasindan beri kendisine gelen topu cok kolay tekme atarak karsi tarafa atar ya da topu ayagiyla kacirabilir hamle yapabilir ama resim olayini bilmiyorum cunku hic ama hic olgisi de yok boya kalemlerini firlatma oyunu haline getirir yani bir uzman ortaminda bu testi yaptirsam ne olur ne biter suan tahlil edemiyorum ama en azindan testin icerigini amlamis oldum
Bana çöp adam cizdirebilirsiniz deyince ben çizmesi lazım anlamıştım 🤦🏻‍♀️ aynı şekilde boya kalemlerini falan da ortada bırakmıyorum zaten sevmiyor sen boya diyor 😂 ama goruyyseni baya etkinlik yapıyorsun maşallah valla.
yaparsınız yaparsınız. anne baba ne ise çocuk da o oluyor. kesin bilgi yayalım. anne baba okumuyorsa o cocugun kitap okuması bence basarı. anne baba dogaya saygılı degil misal orman yürüyüşü yapmıyor sadece avm dolasıyor ise o cocugun doğayla barısık olması mucize. vs.vs...gibi gibi...

evet işte o donem bende oyle oldum eyvah dedim ne oluyor. sadece bir asama imiş, abla ve abininde evde olusu o donem. ama nasıl kalem tutuyor bir de görmeniz lazım. anne gel diyor eliyle cagırıyor. işte o pik sadece o ayda oldu, uzun süreye yayıldı sonra. bu yasına kadar da anlamlı büyük bir fark yasamadım. fakat her asıya gittiğimizde dr dil gelişimini epey ileri buluyor. su an eda ile artık epey bir sohbet edebilir hadeyiz. ama diyorum ya bizim ev kalabalık ve teknolojik alet hiç yok.

üstün zekalı cocuk cok çok baska. görüslerinize katılıyorum.
Doğuştan gelen fıtrati da unutmayalım, biz okuması için elimizden geleni yapalım da onlar ne yapacak belli olmaz 🤷

Bana çöp adam cizdirebilirsiniz deyince ben çizmesi lazım anlamıştım 🤦🏻‍♀️ aynı şekilde boya kalemlerini falan da ortada bırakmıyorum zaten sevmiyor sen boya diyor 😂 ama goruyyseni baya etkinlik yapıyorsun maşallah valla.

Doğuştan gelen fıtrati da unutmayalım, biz okuması için elimizden geleni yapalım da onlar ne yapacak belli olmaz 🤷
evet tabii, bir de o durum var. dogru dogru.

Fıtrat olayı yüzde bin beş yüz doğru. mesela abimin kızı tam bir kitap kurdu, ama ne annesi ne babası eline gazete bile almaz. Benim büyük kızım ise sadece ihtiyacı kadar kitap okur bebekliginden beri sürekli kitaplar alırım.benim çocukluk hayalim olan kütüphaneyi onun için yaptım, onunla kitap okuma seansları da yaparim ama yok kitaplar ilgisini çekmiyor hiçbir sekilde
Onu da bu şekilde kabul ediyoruz artik

İzlediğimiz diziler var.
Benim hala umudum var ..... 🤪

Bwn aslinda kendim de evde skildigim icin bide cocuk gelisimi okudugum icin onu kobay olarak kullaniyorum degisiklik olsun zaman gecsin biraz da bundan. Eylyl ayiyla birlikte ogretmeniyle yapsinlar artik insallah 🤣🤣🤣

Fıtrat olayı yüzde bin beş yüz doğru. mesela abimin kızı tam bir kitap kurdu, ama ne annesi ne babası eline gazete bile almaz. Benim büyük kızım ise sadece ihtiyacı kadar kitap okur bebekliginden beri sürekli kitaplar alırım.benim çocukluk hayalim olan kütüphaneyi onun için yaptım, onunla kitap okuma seansları da yaparim ama yok kitaplar ilgisini çekmiyor hiçbir sekilde
Onu da bu şekilde kabul ediyoruz artik
Benim annem de asiri kitap okur kadin kitap okuma aliskanligi kazandirmak icin neler yapmadi salonun yarosi zatem kitap okuma saati yok bilmemne su kdr kitaba gezme odulu fakat olmayinca olmuyor bana yerlesmedi karfesime de 🤣🤣🤣 bkalim simdi ornek olmak icn okuyorum flan ama dedigin gbi fitrat cok cok onemli

Benim annem de asiri kitap okur kadin kitap okuma aliskanligi kazandirmak icin neler yapmadi salonun yarosi zatem kitap okuma saati yok bilmemne su kdr kitaba gezme odulu fakat olmayinca olmuyor bana yerlesmedi karfesime de 🤣🤣🤣 bkalim simdi ornek olmak icn okuyorum flan ama dedigin gbi fitrat cok cok onemli
Başlarda çok zorluyordum açıkçası.ilkokul da rüşvetle okutuyordum mesela. Bir toplantida öğretmeni çok iyi kitap okuyor bu aralar nasıl başardınız dedi. Rüşvetle hocam demiştim😂para cokomel egrisi😂😂 şimdi ortaokullu oldu eskisi kadar baskı sökmüyor sadece okuması gereken kitapları okuyor

Başlarda çok zorluyordum açıkçası.ilkokul da rüşvetle okutuyordum mesela. Bir toplantida öğretmeni çok iyi kitap okuyor bu aralar nasıl başardınız dedi. Rüşvetle hocam demiştim😂para cokomel egrisi😂😂 şimdi ortaokullu oldu eskisi kadar baskı sökmüyor sadece okuması gereken kitapları okuyor
Para cokomele koptum 🤣🤣🤣 kiz senin kac cocugun var aaa ortaokul mu buyukmus baya Allah bagislasin masallah

Bizimkinin dönemsel olarak artıyor azalıyor ilgisi.
1-2 haftadır aşırı oyun kurup oyun oynuyor mesela.
O nedenle kitap okuma azaldı nispeten ama 1 ay önce kitap dışında oyun oynatamıyorduk nerdeyse :)
Ama genel olarak bakınca seviyor kategorisine sokarım net.
Ben de okuyorum, belki ondandır.
Ama onun yanında okumak artık pek mümkün olmuyor.
Gelip senin kitabını okuyalım diyor hemen :)

Back