• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne 😌

• Kız

• Erkek

• İkiz kız

• İkiz erkek

• İkiz kız ve erkek

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
e daha ne olsun, ne güzel emzirmissiniz.

epey bizde de o meme meme meme meme. yani o bir buzagı ben bir inek. aklına geldikçe emiyor. oyun bırakıp emmek degil de, üzülünce, canı acıyınca düşünce, sabahları lüp lüppp, uyumadan önce ve gece. işte şu gece olayı çok fecaat. uykudan uyanıp emiyor sonra dalamıyor. dalamayınca dalmak için hırsını memeden alıyor, ay işte olan bana oluyor malesef...
o zaman tuvalet eğitiminde de zorlanabilirsin gece kalktıkça emdikçe yatağa çövdürürler :DDD bizimki 5 dakikada bir emiyorddu şaka gibiydi tövbe yarabbim bazı akımları izliyorum çocuklar ne zaman istyerse anneler o zaman bırakıyor doğal sürecinde gitsin diye bu yüzden mi devam ettirdin 3 yaşa kadar merak ettğim için sordum

Okul işine gelince; nisan ayında Üsküdar'da 3 okulun fiyatlarını şöyle duydum 3.8k 5.5k orman okulu konsepti ve 5.8k Waldorf (mentosorinin amca oğlu herhalde). Ben gonderemiycem okula.
İbb oluşumu isadem' de gelişim testi yaptırdım, orada haftada 2-3 kere 1 saatlik eğitimler var ama 3-4 yaş, bizimkini henüz almıyorlar. Aynı zamanda ibb' nin yuvamız vb isimli okulları varmış, girmek zor diyor herkes. İsadem'de Çengelköy açılacak muhakkak takip edin kadroları çok iyi oluyor dediler, onu da kovalayacagim.
Üsküdar Belediyesi'nin bu yaş grubuna yönelik bir çalışması yok, yardım masasiyla görüştüm. 3 tane çocuk kütüphanesi var, birini 2 haftada bir gidip kitap alıp veriyoruz. Yine bu yaş grubuna göre kitap seçeneği kısıtlı ama 1 0'dan büyüktür 😂
Halk eğitim merkezleri var malum, Ataşehir Kadıköy çok etkili ama Üsküdar yorumları kötü, yine de gidip konuşacağım.
Ücretsiz veya mantıklı fiyatlarla olan çözümler bulmaya çalışıyorum, ben yetmiyorum artık oğlana. Gelişimi sekteye uğruyor ki bilirsiniz cocum şöyle olsun böyle öğrensin kafasina da sahip biri değilim ancak görünen köy kılavuz istemiyor; 2 yaşında okula baslayabilirdi, karakteri uygun.
Neyse canım buluruz elbet bir şeyler bize göre.

Okul işine gelince; nisan ayında Üsküdar'da 3 okulun fiyatlarını şöyle duydum 3.8k 5.5k orman okulu konsepti ve 5.8k Waldorf (mentosorinin amca oğlu herhalde). Ben gonderemiycem okula.
İbb oluşumu isadem' de gelişim testi yaptırdım, orada haftada 2-3 kere 1 saatlik eğitimler var ama 3-4 yaş, bizimkini henüz almıyorlar. Aynı zamanda ibb' nin yuvamız vb isimli okulları varmış, girmek zor diyor herkes. İsadem'de Çengelköy açılacak muhakkak takip edin kadroları çok iyi oluyor dediler, onu da kovalayacagim.
Üsküdar Belediyesi'nin bu yaş grubuna yönelik bir çalışması yok, yardım masasiyla görüştüm. 3 tane çocuk kütüphanesi var, birini 2 haftada bir gidip kitap alıp veriyoruz. Yine bu yaş grubuna göre kitap seçeneği kısıtlı ama 1 0'dan büyüktür 😂
Halk eğitim merkezleri var malum, Ataşehir Kadıköy çok etkili ama Üsküdar yorumları kötü, yine de gidip konuşacağım.
Ücretsiz veya mantıklı fiyatlarla olan çözümler bulmaya çalışıyorum, ben yetmiyorum artık oğlana. Gelişimi sekteye uğruyor ki bilirsiniz cocum şöyle olsun böyle öğrensin kafasina da sahip biri değilim ancak görünen köy kılavuz istemiyor; 2 yaşında okula baslayabilirdi, karakteri uygun.
Oyun grubu varmi uyguna ben oyun grubuns gonlderim diyorum tam gun degilde

Biz 23 ay kadar emdik. Açıkçası hiç severek emzirmeyenlerdenim ben. Oğlum düşkündü, sütüm de vardı. O nedenle 2 yaşı beklemek istedim. Aslında tam 2 yaş da kesecektim ama taşınma, il değiştirme durumları nedeni ile 1 ay öne çektim. Emzirmeyi şefkatle sonlandırma yolu temelli 'Memeye bay bay' diye bir eğitime katıldım ve o yolda ilerledim. 23 aya kadar gece uyanmamız 6-7 idi. 3-4 olduğu geceler şükrederdim sabahları. Haftada 1-2 kere de 11-12 kez uyanırdı gece.
Bir de 20. aydan sonra 5-7 arası kesintisiz memede durmaya başlamıştı, meme uçlarım uyuşuyordu da uyanıp meme değiştiriyordum. Açıkçası kendince bi kontrol mekanizması idi. Bir de gece uykusuna emerek geçerdi. Ve gece uykusuna geçmesi 1 saat ile 1 sa 15 dk civarı idi. Düşünün artık...
Ki ben çalışıyorum. Ama alışmıştım sanırım o düzene. Uykusuzum diye söylenmezdim bile :)))
Bir arkadaşım 3 kere uyandı diye ağlıyormuş bir gün, dedim noldu, milletinki kalkmıyor hiç, bu neden böyle dedi :)))
Aaaaa oldum o zaman :)))
Genel olarak ben hep olumlu yönlerden takılan biriyim ondan sonra fark ettim :)))
Kısacası 23 aya getirdiğim için bile helal diyorum kendime :)))
2 yaşı geçmeye dayanamazdım herhalde :)
Kestikten sonra bir anda deliksiz uykuya geçtik bu arada. Şimdi nadiren su için ve çiş için kalkıyor geceleri.
Dünya varmış dedim.
Şimdi de 6.30 da uyanıyo yaaaa derdindeyiz :)
Sahi bir de uykuya geçişleri hala 1-1.5 saat sürüyor.....
Ama öyle kabul ettik onu. Oluru bu galiba :)))

Bizim Ocak ayında erken kayıt yaptırdığımız okul üzerine 1000 tl eklemiş şuanda. Fiyatlar çok fenaaa..
Montessori temelli bir okula göndereceğiz.

İstanbul'da psikolog Cihan Çelik var. Ona gittik Nisan ayında.
Çok severek takip ediyorum ben onu.
Genel kontrol için gittik ve danıştık. 45 dk oyun oynadılar başbaşa.
Bizimkinde hareket zemininin yoğun olduğunu söyledi. hatta kreşi artık devreye sokmamız gerektiğini söyledi.
Tv, telefon pazar günleri 1 bölüm Peppa hariç yok hala hayatımızda.
30 dk ile başlayabilirsiniz dedi hatta:))))
Adam asla karşı normalde ekrana :)) Ama ince, kaba motor, alıcı ifade edici dil, özgüven vb konularda denver testinde sonuçları ultra iyi gördüğünü ve ekranın bizim için tehlike olmayacağını söyledi.
Ama hareket zemini olduğu için bu çocuğun ekranı sürekli denetim altında olmalı dedi.
Hareket zeminine sahip çocuklar ekran nedeniyle şiddete meyillenebilirler, taklit yetenekleri, olumsuz örnek geliştirebilme potansiyelleri diğerlerine nazaran yüksek olur dedi..
Şimdiye kadar böyle bir sıkıntı yaşamadık biz.
Vurmaz kırmaz zıplamaz zarar vermez ama çok hareketli.
Bu durum kuralsızlıktan, ekrandan, ebevyn tutumundan değil; çocuk mizacından tamamen dedi.
Doğuştan böyle dedi.
Ama ebevyn için oldukça zor bir çocuk, hem kendiniz için hem onun dinlenebilmesi için 30 dk tanıyabilirsiniz kendinize dedi.
Hala başlamadık biz ama, bu düzene alışmışız:))
Bireysel veya en fazla 3-4 kişilik grup sporlarını tavsiye etti.
Takım sporları için hareket nedeniyle uygun değil henüz, düzene uyma konusunda zaman tanıyın dedi.
Kreş sürecinin başlaması sonrası yine gideceğiz. Uyum süreci ile ilgili yolu beraber takip edeceğiz.
Bu yolda bazı zorluklar yaşayabilmemiz de mümkünmüş.
1 saatlik bir süreçti, kısaca özet geçmeye çalıştım.
3 hafta kadar oluyor, hareket eğitimine başladık 4 çocuklu bir grupla.
Orada da görüyorum, herkes parkur bitimi dinlenirken bizimki 3-4 parkur sonra ancak yavaşlıyor.
Enerji bitmiyor sanki :)))
Herkes bizimkini hareketli sanırdık diye teselli ediyor kendini bizimle :))))

Bizimkinde hareket zemininin yoğun olduğunu söyledi. hatta kreşi artık devreye sokmamız gerektiğini söyledi.
Adam asla karşı normalde ekrana :)) Ama ince, kaba motor, alıcı ifade edici dil, özgüven vb konularda denver testinde sonuçları ultra iyi gördüğünü ve ekranın bizim için tehlike olmayacağını söyledi.
Ama hareket zemini olduğu için bu çocuğun ekranı sürekli denetim altında olmalı dedi.
Hareket zeminine sahip çocuklar ekran nedeniyle şiddete meyillenebilirler, taklit yetenekleri, olumsuz örnek geliştirebilme potansiyelleri diğerlerine nazaran yüksek olur dedi..
Bu durum kuralsızlıktan, ekrandan, ebevyn tutumundan değil; çocuk mizacından tamamen dedi.
Doğuştan böyle dedi.
Ama ebevyn için oldukça zor bir çocuk, hem kendiniz için hem onun dinlenebilmesi için 30 dk tanıyabilirsiniz kendinize dedi.
Takım sporları için hareket nedeniyle uygun değil henüz, düzene uyma konusunda zaman tanıyın dedi.
Kreş sürecinin başlaması sonrası yine gideceğiz. Uyum süreci ile ilgili yolu beraber takip edeceğiz.
Orada da görüyorum, herkes parkur bitimi dinlenirken bizimki 3-4 parkur sonra ancak yavaşlıyor.
Harikalar yarattık bizde jimnastikde olağanüstü performans full kadın illallah etti

Evet kızlar duruyor, bir de amerikan staff aldık ama o garajda Allah' tan, evde 3 hayvan 3 insan nefes alacak yer kalmazdı 😂

Yaz beni en başa yaz 😂

13 aylık bıraktı, zaten bir dönem eds dahi yapmıştım, memeye düşkün bir bebek olmadı hiç.
ya çok güzel:) hafta içi kayınvalide bizde. ve bnim kayınvalide sadece yiyebildiği hayvanlarla duygusal bag kuruyor:) malesef öyle. kuzuyu koyunu ineği ördeği tavuğu kucagına bile cıkartır oksar çok sever. fakat arkadasımın kedisi var mesela adı kuki. allahım kuki hanımla bile nasıl bir mesafe arasında. tarif ettim canlandı mı gözünde, işte benim kayınvalide öyle. eger bir kedi eve girerse ben giderim diyor dur bakalım. cok isterdim cocularım bir dört ayakla büyüsün:(

mutlu'ya bakar mısın, ne kadar kararlıymış. emzirmeden bahsediyorum. bizim eda memesiyle aşk yaşayan bir kız.

o zaman tuvalet eğitiminde de zorlanabilirsin gece kalktıkça emdikçe yatağa çövdürürler :KK70:DD bizimki 5 dakikada bir emiyorddu şaka gibiydi tövbe yarabbim bazı akımları izliyorum çocuklar ne zaman istyerse anneler o zaman bırakıyor doğal sürecinde gitsin diye bu yüzden mi devam ettirdin 3 yaşa kadar merak ettğim için sordum
dogru söylüyorsun gözüm biraz da o yüzden korkuyor. hep bir erteleme halideyim tuvalet işini. ikisi zaten aynı anda asla olmaz.ya işte eger huysuzsa bizimde bes dakikada bir emdiği oluyor. mesela evde uykusu gecikti diyelim işte o hatırlamak istemediğin günlerdeki gibiyim hala:) biraz o yüzden biraz da eda hiç bırakmak istemedi memeyi. bende bıraktırmak istemedim sanırım. kıyamıyorum. çok içten duygularımı yazayım mı, ne kadar zorlansamda aramızdaki bu bagı cok olaganüstü buluyor oalabilirim. sanırım bende cok hazır değilim. ama bu gece emme işi cok fena! emip de uyuyama kabus, şimdi buarda romantik romantik yazıyorum ama gece görmen lazım halimi. birde eda mucize gibi bir bebek. bir daha tekrar anne olamayacagım tadını cıkartayım sonuna kadar. ne çok yazdım:)

isadem ve gelişim testi nedir efendim, googlelamadan sordum ama ilk kez okuyorum. bilsem gibi bir şey mi acaba?

çocuk kütüphanesi işi muhteşemmiş. evlatlarıma yaptıgım en büyük yatırım erken yasta okuma alışkanlıgı kazandırmak. eda da da aynı yerden devam:) olsun ya kısıtlı da olsa varmış. benim büyüklerden kalan valla mütevazi olmayacagım saglam bir kütüphanem var. iyi ki paylaşmamışım. tam da kuzenimin bebegi olur diye ona ayırmıştım evreka ben gebe kaldım:) o kütüphanedeki kitaplar yetiyor tab, üç boyutlu olanlar hareketli olanlar yıprandıgı için onlarda sil bastan yaptık.

gelişim sekteye mekteye ugramıyordur deme öyle, etrafında cocuk var mı baska sen bana onu söyle. cocuk varsa sosyallestirirsin sen ilke. gerisi etkinlik metkinlik onlar o kadar major fark yaratmıyor. imza üç çocuklu baska bir anne.

hamiş: montessorinin değil anacım, waldorf daha özgür. montessori çok sıkı cok disiplinli, cok kendi kendine yeten. waldorf daha kraliyet ailesinden:)

Biz 23 ay kadar emdik. Açıkçası hiç severek emzirmeyenlerdenim ben. Oğlum düşkündü, sütüm de vardı. O nedenle 2 yaşı beklemek istedim. Aslında tam 2 yaş da kesecektim ama taşınma, il değiştirme durumları nedeni ile 1 ay öne çektim. Emzirmeyi şefkatle sonlandırma yolu temelli 'Memeye bay bay' diye bir eğitime katıldım ve o yolda ilerledim. 23 aya kadar gece uyanmamız 6-7 idi. 3-4 olduğu geceler şükrederdim sabahları. Haftada 1-2 kere de 11-12 kez uyanırdı gece.
Bir de 20. aydan sonra 5-7 arası kesintisiz memede durmaya başlamıştı, meme uçlarım uyuşuyordu da uyanıp meme değiştiriyordum. Açıkçası kendince bi kontrol mekanizması idi. Bir de gece uykusuna emerek geçerdi. Ve gece uykusuna geçmesi 1 saat ile 1 sa 15 dk civarı idi. Düşünün artık...
Ki ben çalışıyorum. Ama alışmıştım sanırım o düzene. Uykusuzum diye söylenmezdim bile :)))
Bir arkadaşım 3 kere uyandı diye ağlıyormuş bir gün, dedim noldu, milletinki kalkmıyor hiç, bu neden böyle dedi :)))
Aaaaa oldum o zaman :)))
Genel olarak ben hep olumlu yönlerden takılan biriyim ondan sonra fark ettim :)))
Kısacası 23 aya getirdiğim için bile helal diyorum kendime :)))
2 yaşı geçmeye dayanamazdım herhalde :)
Kestikten sonra bir anda deliksiz uykuya geçtik bu arada. Şimdi nadiren su için ve çiş için kalkıyor geceleri.
Dünya varmış dedim.
Şimdi de 6.30 da uyanıyo yaaaa derdindeyiz :)
Sahi bir de uykuya geçişleri hala 1-1.5 saat sürüyor.....
Ama öyle kabul ettik onu. Oluru bu galiba :)))

Bizim Ocak ayında erken kayıt yaptırdığımız okul üzerine 1000 tl eklemiş şuanda. Fiyatlar çok fenaaa..
Montessori temelli bir okula göndereceğiz.
aynı durumdayız! ay heyecan yaptım. yani benim haftanın en az dört günü bu şekilde ve bende çalışıyorum. ben de benzer bir eğitime katıldım güle güle memeler. fakat sadece üç gece deneyebildim asırı ters tepti. kıyamet kotu. çığlık çığlıga gecti. ama tüm bunlar kışın oldu. tekrar deneyebilirim aslında. ya ben de dünya varmış diyebilecek miyim acaba? aramızdaki tek fark ben mesela işten gelir gelmez bana böyle kedi gibi bakınca ya da düştükten hemen sonra ya da babasına kızıp benim kucagıma koşar kosmaz emmeye başlayınca cok mutlu oluyorum. aşırı hoşuma gidiyor:)

fiyatlar felaket.

Doğuştan böyle dedi.
cihan çelik'i çok sever takip ederim instagramdan. neden genel kontrol için ihtiyac duydunuz? çok merak ettim. bizde hiç teknolojik alet yok. kayınvalidem acmış birkaç kez çizgi film digiturku iptal ettirdim. o kadar yok yani. hareket zemini needir arastıracagım. birde ilkenin yazdıgı o ölçümü. ay lütfen yazın gelişimlerini çok merak ettim. ne yapıyorsunuz peki o parkurda? kindroo gibi mi? çok gec vakit bulabildim buraya yazmaya bugün:(

sevgiler.

:)))) Tahmin edebiliyorum :)))))

Mysonismysun Mysonismysun tuvalet durumları ne alemde?
Ciste hicbi sorun yok ama 2. Gunden sonra kakasini asla soylemez oldu direkt kuloda yapiyor... Esim bes baglayalim 7 gun oldu dedi kaka yapacagi saatlerde ama baglamicam asla tabii ki harap oldum mu oldum hikaye zary zurt okuyorum kitaplar falan yilmadan devam edicem bakalim soyle soylim nerden baksaniz 1 ayi bulur kaka... En iyi ihtimalle

dogru söylüyorsun gözüm biraz da o yüzden korkuyor. hep bir erteleme halideyim tuvalet işini. ikisi zaten aynı anda asla olmaz.ya işte eger huysuzsa bizimde bes dakikada bir emdiği oluyor. mesela evde uykusu gecikti diyelim işte o hatırlamak istemediğin günlerdeki gibiyim hala:) biraz o yüzden biraz da eda hiç bırakmak istemedi memeyi. bende bıraktırmak istemedim sanırım. kıyamıyorum. çok içten duygularımı yazayım mı, ne kadar zorlansamda aramızdaki bu bagı cok olaganüstü buluyor oalabilirim. sanırım bende cok hazır değilim. ama bu gece emme işi cok fena! emip de uyuyama kabus, şimdi buarda romantik romantik yazıyorum ama gece görmen lazım halimi. birde eda mucize gibi bir bebek. bir daha tekrar anne olamayacagım tadını cıkartayım sonuna kadar. ne çok yazdım:)
Ben mesela su yaziyi okurken bile gozlerim doldu insan gercekten bi daha o bagi kuramayacago icon hic birakmak istemiyor ama iste baktim artik cocugun sosyal gelisimini de etkiledi parkta meme oyunda meme e gece de uyumuyo memeyle daliyo bu boyle olmayacak dedim once gule gule meme diye bir kirap vardi onlari uyguladim 1 ay sonra baya baya babannemin koyde cocuklarina uyguladigi sabir tasini surdum memelere cocuk agladi zirladi 1 gunde birakti... Sonra cok sucluluk cektim neden bu sekilde biraktirdim diye ama uykusu duzene bi tik daha girince ve parkra arkadaslariyla oyun kurmaya baslayinca daha uzun sureler, dedim yapacak bisey yok(kimseye onermiyorum bu yontemi bizde skinti cikmadi diye baskasinda cikmayacak diye bie sey yok belki okuyan baska kadinlar olur🤣🤣🤣)

Ben mesela su yaziyi okurken bile gozlerim doldu insan gercekten bi daha o bagi kuramayacago icon hic birakmak istemiyor ama iste baktim artik cocugun sosyal gelisimini de etkiledi parkta meme oyunda meme e gece de uyumuyo memeyle daliyo bu boyle olmayacak dedim once gule gule meme diye bir kirap vardi onlari uyguladim 1 ay sonra baya baya babannemin koyde cocuklarina uyguladigi sabir tasini surdum memelere cocuk agladi zirladi 1 gunde birakti... Sonra cok sucluluk cektim neden bu sekilde biraktirdim diye ama uykusu duzene bi tik daha girince ve parkra arkadaslariyla oyun kurmaya baslayinca daha uzun sureler, dedim yapacak bisey yok(kimseye onermiyorum bu yontemi bizde skinti cikmadi diye baskasinda cikmayacak diye bie sey yok belki okuyan baska kadinlar olur🤣🤣🤣)
Ben de Aralık ta tiroid ameliyatı olunca 1 gece hastanede kalmayı ve ilaçlari bahane edip bıraktırdım. Benimki çoğunlukla uykuya dalarken emiyordu.ilk geceler biraz kızdı ama sonunda bitti şükür.Gerçekten gece kesintisiz uykuya kavustuk.
Bir de emerken çok bağımlı bir bebekti tuvalete girsem kapıda ağlardı. emmeyi bırakınca o fazla bağımlılık yavaşça kayboldu gitti.

Doğuştan böyle dedi.
Ben de takip ediyorum hatta gelişim testi için bilgi almıştım ama isadem hazir ücretsiz bir hizmet diye oraya götürdüm.
ya çok güzel:) hafta içi kayınvalide bizde. ve bnim kayınvalide sadece yiyebildiği hayvanlarla duygusal bag kuruyor:) malesef öyle. kuzuyu koyunu ineği ördeği tavuğu kucagına bile cıkartır oksar çok sever. fakat arkadasımın kedisi var mesela adı kuki. allahım kuki hanımla bile nasıl bir mesafe arasında. tarif ettim canlandı mı gözünde, işte benim kayınvalide öyle. eger bir kedi eve girerse ben giderim diyor dur bakalım. cok isterdim cocularım bir dört ayakla büyüsün:KK43:

mutlu'ya bakar mısın, ne kadar kararlıymış. emzirmeden bahsediyorum. bizim eda memesiyle aşk yaşayan bir kız.
Hayvansiz ev bana çok garip geliyor ya 😂
isadem ve gelişim testi nedir efendim, googlelamadan sordum ama ilk kez okuyorum. bilsem gibi bir şey mi acaba?

çocuk kütüphanesi işi muhteşemmiş. evlatlarıma yaptıgım en büyük yatırım erken yasta okuma alışkanlıgı kazandırmak. eda da da aynı yerden devam:) olsun ya kısıtlı da olsa varmış. benim büyüklerden kalan valla mütevazi olmayacagım saglam bir kütüphanem var. iyi ki paylaşmamışım. tam da kuzenimin bebegi olur diye ona ayırmıştım evreka ben gebe kaldım:) o kütüphanedeki kitaplar yetiyor tab, üç boyutlu olanlar hareketli olanlar yıprandıgı için onlarda sil bastan yaptık.

gelişim sekteye mekteye ugramıyordur deme öyle, etrafında cocuk var mı baska sen bana onu söyle. cocuk varsa sosyallestirirsin sen ilke. gerisi etkinlik metkinlik onlar o kadar major fark yaratmıyor. imza üç çocuklu baska bir anne.

hamiş: montessorinin değil anacım, waldorf daha özgür. montessori çok sıkı cok disiplinli, cok kendi kendine yeten. waldorf daha kraliyet ailesinden:)
İsadem ibb'nin sosyal hizmet projesi gibi bir şey; aile, çocuk eğitimleri, yaşlı yatalaklara destekler vs vs. Psikologlar ve çocuk gelisimciler var.
cihan çelik'i çok sever takip ederim instagramdan. neden genel kontrol için ihtiyac duydunuz? çok merak ettim. bizde hiç teknolojik alet yok. kayınvalidem acmış birkaç kez çizgi film digiturku iptal ettirdim. o kadar yok yani. hareket zemini needir arastıracagım. birde ilkenin yazdıgı o ölçümü. ay lütfen yazın gelişimlerini çok merak ettim. ne yapıyorsunuz peki o parkurda? kindroo gibi mi? çok gec vakit bulabildim buraya yazmaya bugün:KK43:

sevgiler.
Bizde tv 23 aydan beri açık. Ekranin beynini yavaslattigini cok net görebiliyorum.
Parkur falan bilmiyorum ben zaten çocuğu çok sportif de buyutmuyorum az çaba harcasam iyi olacak 😂 denver 2 gelişim testi çocuğun ayına göre nerede olduğunu, otizm vb bir durum olup olmadığını, ince kaba motor becerilerini vs ölçüyor.
Bizimkine mesela tek ayak üstünde ziplamaliydi dedi, tenis topunu yere atıp sekip ona gönderiyorsun ve tutması lazım (!), ve kiyafet giymeye başlasın dediler ki giymiyor. İşte montu yeleği yere koyuyorum kendi giyiyor, yağmur botlarını giyip çıkarıyordu, kollarını kendi sokar bodye ama kiyafet giyme diyeceğimiz şey yok henüz.

Back