• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne 😌

• Kız

• Erkek

• İkiz kız

• İkiz erkek

• İkiz kız ve erkek

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
I ikuayko

baktım çıkmadan denver gelişim testi.

yahu neden ihtiyac duydunuz,
gerçekten merak ettiğim için soruyorum.
Çocuk deneyimi sıfır biriyim, çocuk seven biri de olmadığımdan x ayda ne yapabilir y ayda ne konuda gelişmeli vsden habersizim. Otizm olduğunu düşünmedim, bir uzmanın beni çocuk konusunda yönlendirmesini istedim ki bakınız tek ayakta ziplama 😂 yani seksek oynaticaz.

Mesela bir doğum gününe katıldık kışın, işte baloncuk makineleri boyama etkinlikleri falan, Mutlu en küçük ve kreşe vs gitmeyen tek çocuktu, çocuk şok oldu ya 😂 deve cüce gibi bir oyun vardı biz anlayamadık bile yok ütü masası oluyorsun vs vs 😂

Ben de takip ediyorum hatta gelişim testi için bilgi almıştım ama isadem hazir ücretsiz bir hizmet diye oraya götürdüm.

Hayvansiz ev bana çok garip geliyor ya 😂

İsadem ibb'nin sosyal hizmet projesi gibi bir şey; aile, çocuk eğitimleri, yaşlı yatalaklara destekler vs vs. Psikologlar ve çocuk gelisimciler var.

Bizde tv 23 aydan beri açık. Ekranin beynini yavaslattigini cok net görebiliyorum.
Parkur falan bilmiyorum ben zaten çocuğu çok sportif de buyutmuyorum az çaba harcasam iyi olacak 😂 denver 2 gelişim testi çocuğun ayına göre nerede olduğunu, otizm vb bir durum olup olmadığını, ince kaba motor becerilerini vs ölçüyor.
Bizimkine mesela tek ayak üstünde ziplamaliydi dedi, tenis topunu yere atıp sekip ona gönderiyorsun ve tutması lazım (!), ve kiyafet giymeye başlasın dediler ki giymiyor. İşte montu yeleği yere koyuyorum kendi giyiyor, yağmur botlarını giyip çıkarıyordu, kollarını kendi sokar bodye ama kiyafet giyme diyeceğimiz şey yok henüz.
Allah Allah biraz ileri degil mi ya bana ileri geldi kiyafetlerini bizimki de zaten giyemez dedigin seyleri yapar montunu giyer yagmurluk tarzi bot giyer. Her seken topu tutamayabilir kacabilir tek ayak olayini bilmiyorum valla btunbbunlar zekayla mi ilintiliymis peki ilke harekerlilihi nasil cok hareketli mi

Allah Allah biraz ileri degil mi ya bana ileri geldi kiyafetlerini bizimki de zaten giyemez dedigin seyleri yapar montunu giyer yagmurluk tarzi bot giyer. Her seken topu tutamayabilir kacabilir tek ayak olayini bilmiyorum valla btunbbunlar zekayla mi ilintiliymis peki ilke harekerlilihi nasil cok hareketli mi
Ne bilim ben başka çocuk bilmiyorum ki 😂 hareket vs tahlil edemiyorum.
Seken tenis topunu yakalamak bana biraz ileri geldi ama tabiki uzmanlar daha iyi bilir 🤷
Bilişsel olarak ileri aynen tahmin ettiğin gibi. Bunlar zeka değil de galiba kaba motor. Cihan bey gibi birine gitsek daha detaylı cevaplar alırız belki 🤷

aynı durumdayız! ay heyecan yaptım. yani benim haftanın en az dört günü bu şekilde ve bende çalışıyorum. ben de benzer bir eğitime katıldım güle güle memeler. fakat sadece üç gece deneyebildim asırı ters tepti. kıyamet kotu. çığlık çığlıga gecti. ama tüm bunlar kışın oldu. tekrar deneyebilirim aslında. ya ben de dünya varmış diyebilecek miyim acaba? aramızdaki tek fark ben mesela işten gelir gelmez bana böyle kedi gibi bakınca ya da düştükten hemen sonra ya da babasına kızıp benim kucagıma koşar kosmaz emmeye başlayınca cok mutlu oluyorum. aşırı hoşuma gidiyor:)

fiyatlar felaket.

Yok ben mutlu olmuyordum eminim buna :)))
Hatta eğitimde ben severek emzirmedim vs dedim, kadın bunu kadınlardan yaşayanlar var ve normal bir duygu ama asla itiraf edemezler dedi :)
Neden etmeyeyim yahu, kimden çekineceğim diye düşündüm o an :)))
Ama sütüm vardı ve 2 yaşa kadar emzirmek istedim, sağlık ve o çok mutlu olduğu için en çok.
Emzirmek de nasip oldu şükür.
Bizim ilk gecemiz biraz kötüydü ama kadının dediği gibi uyanınca 4 aşamalı şekilde destek verin demişti.
4. aşamada ancak sakinleşebildik, ama konuşurken benimde gözyaşlarım sicim gibi döküldü..
O gece hayatımdaki en duygusal gecelerden biridir.
Fark ettim ki onunla beraber ben de güvenli bağlanma olmuşum oğluma :)))))
2. gece bi tık daha rahattı, 3 de free idik :)
Ben büyüdü mü şimdi diye çok üzüldüm..

cihan çelik'i çok sever takip ederim instagramdan. neden genel kontrol için ihtiyac duydunuz? çok merak ettim. bizde hiç teknolojik alet yok. kayınvalidem acmış birkaç kez çizgi film digiturku iptal ettirdim. o kadar yok yani. hareket zemini needir arastıracagım. birde ilkenin yazdıgı o ölçümü. ay lütfen yazın gelişimlerini çok merak ettim. ne yapıyorsunuz peki o parkurda? kindroo gibi mi? çok gec vakit bulabildim buraya yazmaya bugün:KK43:

sevgiler.

3 çocukla ekransız hayatı başarabiliyor musunuz gerçekten? Hep hayalim benim.
Ki tek çocukla hayalim, öyle söyleyeyim.
Alışınca sanki insan gerek duymuyor.
Ben neden genel bir gelişim değerlendirmesine gerek duydum, aslında bunu yıllık olarak yapmak istiyorum.
Danışmak istediğim bazı noktalar vardı.
Bir tanesi kreşe tam gün mü başlatmalıyız, yarım gün müydü mesela.
Bir diğeri özgür olsun, ama disiplinli de olsun derken o ayarı bulabildik mi gibi..
Ya da ince kaba motor açısından durumu nedir gibi.
Merak aslında.
Merak ettim ve bilim diye bir şeyin olduğunu yine gördüm.
45 dk zaman geçirdiği oğlumu benim kadar iyi anlattı.
Bir de ekran yok ama hareketli olduğu için inanılmaz yoruluyoruz, pertimiz çıkıyor.
O nedenle bize göre mi böyle, yoksa gerçekten bir hareket zemini var mı bilimsel bir ağızdan duymak istedim.

Ciste hicbi sorun yok ama 2. Gunden sonra kakasini asla soylemez oldu direkt kuloda yapiyor... Esim bes baglayalim 7 gun oldu dedi kaka yapacagi saatlerde ama baglamicam asla tabii ki harap oldum mu oldum hikaye zary zurt okuyorum kitaplar falan yilmadan devam edicem bakalim soyle soylim nerden baksaniz 1 ayi bulur kaka... En iyi ihtimalle

Harikasınız, çişi çözmüşsünüz.
Biz çişle uzun süre uğraştık malum...
Kaka daha akışında gitmişti bizim, o nedenle tavsiye veremeyeceğim, belki tecrübe eden olmuştur.
Ama 7. gün olmuş, ben olsam bırakmazdım sanırım.
3 yaşa 2 ayları kaldı, bir daha denemek için zaman belirlemek güçleşir gibi gelirdi bana..
Bir de il değişikliği çocukları etkiliyor, başka bir yere 1-2 ayda adapte oluyorlar
Bu süreçte de düşünmeniz zorlaşabilir.
Ama tabi ki de siz bilirsiniz.

I ikuayko Cihan hoca denver testine bizi almadı:)
Seslerini duyduk ama görmedik.
O nedenle tam neleri yaptırdı bilmiyorum, 'topu yakala, eveeettt harika', 'üşüyünce naparsın' 'şimdi bu kalemle bir dik çizgi çizeliiimm, eveeettttt' 'şimdi de zıplıyoruuuuzz, oraya değil bu tarafa doğruuuu' gibi şeyler duydum sadece :)))
Tam test gibi değil de oyun arasına serpme gibi yapıyorlar.
Ki bizimkine masaya otur ayağını içeri al evet küp diziyoruz demiş.
3. küpte ayak dışarı çıkmış, ayaklar oynamaya başlamış.
Hızlı hızlı dizmiş doğru şekilde, bu arada dayanamamış ayağa kalkmış ve hadi gel oynayalım kepçe ile demiş.
Şimdi ufak da bir soru sorayım demiş, bizimki kepçeye giderken üşüyünce naparsın demiş, bilmiyorum hadi gel oynayalım demiş :)))
İsmi ile ama 'MAggioreeeee' demiş, mont giyeriz demiş mesela :)))
Sonra tekrar oyuncağa gitmiş vb. :)
Daireyi sormuş, bu ne demiş, çizdirmiş.
Gösterdiği ve şuan aklıma gelen bunlar.
Bizimle de 5 dk öncesinde, 20 dk sonrasında görüştü.

Zeka değil, bu yaş grubu için amaç zeka ölçümü değil.
Ki zeka 6-16 yaş arası ölçüyorlar.
Açıkçası ben ölçtürmek gereği duymam, duymuyorum da.
Hani çok ileri zekalı oğlunuz var veya aşırı yolunda gitmeyen bir şeyler var derlerse ölçtürürüm ancak..
Denver testi gelişim değerlendirmesi.
İnce motor, kaba motor, alıcı-ifade edici dil, sosyal beceriler, özbakım gibi.
Hatta belediyelerde yapıyormuş bu testi, İstanbul' da pek çok yerden randevu alınabiliyor.
Sert bir test gibi düşünmeyin, yine çocuk özelinde gidiyor mecburen.
Yoksa yapmazlar bizimkiler hiç bir talimatı :)))

Hatta eğitimde ben severek emzirmedim vs dedim, kadın bunu kadınlardan yaşayanlar var ve normal bir duygu ama asla itiraf edemezler dedi :)
Ama sütüm vardı ve 2 yaşa kadar emzirmek istedim, sağlık ve o çok mutlu olduğu için en çok.
Bizim ilk gecemiz biraz kötüydü ama kadının dediği gibi uyanınca 4 aşamalı şekilde destek verin demişti.
4. aşamada ancak sakinleşebildik, ama konuşurken benimde gözyaşlarım sicim gibi döküldü..

Ben neden genel bir gelişim değerlendirmesine gerek duydum, aslında bunu yıllık olarak yapmak istiyorum.
Bir diğeri özgür olsun, ama disiplinli de olsun derken o ayarı bulabildik mi gibi..
Merak aslında.
Bir de ekran yok ama hareketli olduğu için inanılmaz yoruluyoruz, pertimiz çıkıyor.
O nedenle bize göre mi böyle, yoksa gerçekten bir hareket zemini var mı bilimsel bir ağızdan duymak istedim.

Kaka daha akışında gitmişti bizim, o nedenle tavsiye veremeyeceğim, belki tecrübe eden olmuştur.
3 yaşa 2 ayları kaldı, bir daha denemek için zaman belirlemek güçleşir gibi gelirdi bana..
Bir de il değişikliği çocukları etkiliyor, başka bir yere 1-2 ayda adapte oluyorlar

O nedenle tam neleri yaptırdı bilmiyorum, 'topu yakala, eveeettt harika', 'üşüyünce naparsın' 'şimdi bu kalemle bir dik çizgi çizeliiimm, eveeettttt' 'şimdi de zıplıyoruuuuzz, oraya değil bu tarafa doğruuuu' gibi şeyler duydum sadece :)))
Hızlı hızlı dizmiş doğru şekilde, bu arada dayanamamış ayağa kalkmış ve hadi gel oynayalım kepçe ile demiş.
Şimdi ufak da bir soru sorayım demiş, bizimki kepçeye giderken üşüyünce naparsın demiş, bilmiyorum hadi gel oynayalım demiş :)))
Psikolog testi yaparken ben odadaydim, 2 sayfalık bir anket doldurdum o arada. Küpler veriyor önce üst üste sonra 2 alt üstüne tek sonra aralıklı 2 alt üste tek ve alt araliktan kalem geçirme.
Sayfaya şekiller çizip tekrar etmesini istiyor, o mesela karsisinda oturuyordu soldan saga cizdi bizimki de terste diye sagdan sola kadinin aynısını yapmaya kalktı 😂 kare yuvarlak artı vs çizdirdi ben de artı deyin o çizer dedim "bu yaşta tanimlamalar yapmıyoruz dedi" 🤷 ben yapiyordum valla bilemedim.
Çöp adam cizebilir dedi çalışın, ben hic kalem kağıt ortada bırakmam, kalemle koşar düşer korkulu şeyler benim için 🤔 risk istemiyorum korumaciyim biraz sanırım.
Mesela küp verdi bunu sandalyenin altina koy bunu annene ver şimdi küpleri bana geri ver gibi komut almayı test ediyor bence. Kupleri koydu kac tane var dedi. Gözleri kapattı plastik minik bebek verdi bu nedir dedi (elle tanıma). Bebegi geri ver dedi bizimki attı 🤦🏻‍♀️ bi gaza gelme durumu söz konusu zaten benimkinde.
En sonda bu normal hali mi yoksa değişik mi diye sordu (ona göre tahlil ediyor herhalde) ben normal değil, heyecanlı ve iletişim kurmak için cabalayip dağıtıyor dedim 😂 dışarda da aynı çünkü.
Hani çok ileri zekalı oğlunuz var veya aşırı yolunda gitmeyen bir şeyler var derlerse ölçtürürüm ancak..
Hatta belediyelerde yapıyormuş bu testi, İstanbul' da pek çok yerden randevu alınabiliyor.
O belediyeler dediğin isadem işte.

Çocuk dokturu 1.5 yaşındayken ilerde denver 2 yapalım demişti o da sebep oldu gitmeme. Ve dediğin gibi bir uzman görüşü iyidir 🤘

Ben de Aralık ta tiroid ameliyatı olunca 1 gece hastanede kalmayı ve ilaçlari bahane edip bıraktırdım. Benimki çoğunlukla uykuya dalarken emiyordu.ilk geceler biraz kızdı ama sonunda bitti şükür.Gerçekten gece kesintisiz uykuya kavustuk.
Bir de emerken çok bağımlı bir bebekti tuvalete girsem kapıda ağlardı. emmeyi bırakınca o fazla bağımlılık yavaşça kayboldu gitti.
Yok yok ya belli bi zamansan sonra civki cikiyor isin espirisi kalmiyor 🤣🤣

Aslinda ben de denver 2 testi yapabilmek icin kurs bekliyodum konulari biliyodum ama icerigini hic bilmiyodum ama butun bunlari yapabilir mi hic bilmiyorum burda da acemde yapiliyor ucretsiz ama hic gerek duymadim vallahi aklima da gelmedi acikcasi ozel bi sorun gormedigim icin belki de

çok tatlısınız
:)

neden yahu, ne oldu?
25 dk annesiz kalabildi sonra anne diye çoraplarla koridorda salya sumuk bir çocuk ben salona girdim artık hiç zaten şunu bunu yap kısmına Efe arazi asla asla yapmıyor çocukları tartakladi istediği olmayınca yerlerde kendini atıp aglama krizleri kadin işimiz zor kibarca 1 ay sonra yol.gorundu bize
Kres konusunda ise temmuzda başlıyoruz insallah

Merak aslında.

İste o guzden hic istemiyodum tuvalet egitimi vermek ama kendisi dedi ben beze yapmak istemiyorum diye yoksa bu tasinma telasesinde hic gerek yoktu

Ne bilim ben başka çocuk bilmiyorum ki 😂 hareket vs tahlil edemiyorum.
Seken tenis topunu yakalamak bana biraz ileri geldi ama tabiki uzmanlar daha iyi bilir 🤷
Bilişsel olarak ileri aynen tahmin ettiğin gibi. Bunlar zeka değil de galiba kaba motor. Cihan bey gibi birine gitsek daha detaylı cevaplar alırız belki 🤷
Yok anam cop adam falan cizemez bu dediklerinin heosinden supheliyim normal parkta markta oynamaya bence devam etsin bizimki 🤣🤣🤣🤣

25 dk annesiz kalabildi sonra anne diye çoraplarla koridorda salya sumuk bir çocuk ben salona girdim artık hiç zaten şunu bunu yap kısmına Efe arazi asla asla yapmıyor çocukları tartakladi istediği olmayınca yerlerde kendini atıp aglama krizleri kadin işimiz zor kibarca 1 ay sonra yol.gorundu bize
Cocuklar da adam olsun niye kizdiyolar oglumu 🤣🤣🤣🤣🤣

Ya okul bu işi çözer bence, sira beklemek ilişkiler vs vs her konuda sosyalleşmek işe yarayacak. Piyanist bi arkadaşım var mesela, okula baslamis çocuğa ders vermeyi tercih ediyordu, diğerleri kurallari anlamiyor beklemeyi bilmiyor ders yapamiyor yönergeleri takip edemiyor diye. Kreş halleder sen pes etme götürmeye devam et spora. Boylu yapılı bir çocuk olacak, şimdiden ne kadar esnerse ilerde yaptığı sporda kaslar o kadar doğru gelişir.

Ya okul bu işi çözer bence, sira beklemek ilişkiler vs vs her konuda sosyalleşmek işe yarayacak. Piyanist bi arkadaşım var mesela, okula baslamis çocuğa ders vermeyi tercih ediyordu, diğerleri kurallari anlamiyor beklemeyi bilmiyor ders yapamiyor yönergeleri takip edemiyor diye. Kreş halleder sen pes etme götürmeye devam et spora. Boylu yapılı bir çocuk olacak, şimdiden ne kadar esnerse ilerde yaptığı sporda kaslar o kadar doğru gelişir.
Ya problem teknik yada spor değil sosyalleşme enerji harcama bu yaşta cocuk ne anlar spordan ki hahaha gerci hoca alana yönlendirelim dedi maksat gidin başımızdan demek istedi kres umudum her anlamda tuvalet disiplin yemek vb

Ciste hicbi sorun yok ama 2. Gunden sonra kakasini asla soylemez oldu direkt kuloda yapiyor... Esim bes baglayalim 7 gun oldu dedi kaka yapacagi saatlerde ama baglamicam asla tabii ki harap oldum mu oldum hikaye zary zurt okuyorum kitaplar falan yilmadan devam edicem bakalim soyle soylim nerden baksaniz 1 ayi bulur kaka... En iyi ihtimalle
yapmayın ya. o kadar sürüyor muydu, sürmez belki. güç kuvvet kolaylık dilerim.

Ben mesela su yaziyi okurken bile gozlerim doldu insan gercekten bi daha o bagi kuramayacago icon hic birakmak istemiyor ama iste baktim artik cocugun sosyal gelisimini de etkiledi parkta meme oyunda meme e gece de uyumuyo memeyle daliyo bu boyle olmayacak dedim once gule gule meme diye bir kirap vardi onlari uyguladim 1 ay sonra baya baya babannemin koyde cocuklarina uyguladigi sabir tasini surdum memelere cocuk agladi zirladi 1 gunde birakti... Sonra cok sucluluk cektim neden bu sekilde biraktirdim diye ama uykusu duzene bi tik daha girince ve parkra arkadaslariyla oyun kurmaya baslayinca daha uzun sureler, dedim yapacak bisey yok(kimseye onermiyorum bu yontemi bizde skinti cikmadi diye baskasinda cikmayacak diye bie sey yok belki okuyan baska kadinlar olur🤣🤣🤣)
ay ya. yok yok şöyle diyiyorum, sizin şartlar için en dogru karar oymuş. öperim, sevgiler. hala emojileri bulamadım. biriniz de yazmadınız! kalp kalp emojisi.

Çocuk deneyimi sıfır biriyim, çocuk seven biri de olmadığımdan x ayda ne yapabilir y ayda ne konuda gelişmeli vsden habersizim. Otizm olduğunu düşünmedim, bir uzmanın beni çocuk konusunda yönlendirmesini istedim ki bakınız tek ayakta ziplama 😂 yani seksek oynaticaz.

Mesela bir doğum gününe katıldık kışın, işte baloncuk makineleri boyama etkinlikleri falan, Mutlu en küçük ve kreşe vs gitmeyen tek çocuktu, çocuk şok oldu ya 😂 deve cüce gibi bir oyun vardı biz anlayamadık bile yok ütü masası oluyorsun vs vs 😂
deve cücedir o. e sizde oynayın evde. çok basit mantık kurulabilen bir oyun bence. ütü masası nasıl olunuyormuş, bir çözersen bu işi detaylı anlat merak ettim. mutlu en küçük çocukmuş annesi, tabii şok olur büyükler kurallı oyun kurarken.

tek ayakta zıplama herkes için aynı zamanda olmaz. kreslerin yıl sonu karnelerinden hatırlıyorum. kızım tek ayakta zıplamıyor diye panik yapmıştım cünkü o bölüme öğretmeni '' geliştirilmeli ''yazmıştı. edayı ara ara kızımdan aklımda kaldıgı için zıplattım. zıpladı cok komik. e tabi denge kalyı olmuştu hafiften:) sonra balonu iki bacagının arasına koyup düşürmeden sekerek evin içinde yarış yaptık birkaç gece ertsei hafta eda tazı gibi tek ayakta sek sek sek. demem o k, çalışmayla olan bir aşama. ben ablasından panik oldugum için biliyorum yoksa aklımda kalmaz.

evett sanırım büyümesini kabullenme gibi kodlamış olabilirim emzirmeyi sonlandırmayı beri yandan ben gercekten cok severek emziriyorum. yazdıgınız mesaj etkiledi beni, o kadar kıymet veriyorum düşünün.

kesin bilgi veriyorum: evet basarabiliyorum. bu konu benim kırmızı çizgim. büyük kızım orta ikiye basladıgında bir telefonu oldu. o telefonunda da operatörlerin verdiği 2gb internet dısında interneti olmadı. eve gecen yıl taktırdık wifi. oglumada bu yıl aldık bir telefon. evimizde bir pcmiz yok. hic tablet almadım. üç cocugumda tablet nedir bilmiyorlar. karıkoca elimize telefon alan tipler degiliz. alırız tabii de akşamları cocuklarla ilgilenirken vakit kalmıyor. onlar uyuyunca. sayet uyuyakalmamıssak. saglam bir sinema kültürümüz var, cocuklarım miyazaki filmleri ile büyüdüler ilkokul dönemi, sonra yavas yavas iyi filmler izledik. hafiften ergenlik baslayınca dizilere basladık. simdi büyüklerle sinema gecesi yapmaya bayılıyoruz. ama ilkokul kres dönemi boyunca genelde kutu oyunları, evde oyunlar, birde tabi yaslarının yakın olusu büyük avantaj oldu bana. sonra bizimkiler hababam evde gösteri düzenlerlerdi. bizlere bilet, işte tiyatro aksamları, etkinlikler. sonra bir sürü spor girdi hayatımıza, enstrümanlar derken kızım sanata yönlendi. oglum akademik egitim. kabaca böyle. vakit buldukca uzun uzadıya yazıyorum zaten:)

bu arada kayınvalidem tv bagımlısı. gündüz o evde, edanın yanında. eda garibim oturup babaannesi ile gelinim mutfakta yemek programı mı izleyecek. yavrucugum bagımsız oyun kurmada ustalastı:) ve fakat bizimde artık krese ihtiyacımız var. babaannemizin ruh saglıgı içinde tabii:)

tabii canım bilim diye bir sey var. sanırım üç cocuk büyütmenin verdigi güven var üzerimde. gayet iyi olmus o zaman.

Back