Yok ben mutlu olmuyordum eminim buna :)))
Hatta eğitimde ben severek emzirmedim vs dedim, kadın bunu kadınlardan yaşayanlar var ve normal bir duygu ama asla itiraf edemezler dedi :)
Neden etmeyeyim yahu, kimden çekineceğim diye düşündüm o an :)))
Ama sütüm vardı ve 2 yaşa kadar emzirmek istedim, sağlık ve o çok mutlu olduğu için en çok.
Emzirmek de nasip oldu şükür.
Bizim ilk gecemiz biraz kötüydü ama kadının dediği gibi uyanınca 4 aşamalı şekilde destek verin demişti.
4. aşamada ancak sakinleşebildik, ama konuşurken benimde gözyaşlarım sicim gibi döküldü..
O gece hayatımdaki en duygusal gecelerden biridir.
Fark ettim ki onunla beraber ben de güvenli bağlanma olmuşum oğluma :)))))
2. gece bi tık daha rahattı, 3 de free idik :)
Ben büyüdü mü şimdi diye çok üzüldüm..
3 çocukla ekransız hayatı başarabiliyor musunuz gerçekten? Hep hayalim benim.
Ki tek çocukla hayalim, öyle söyleyeyim.
Alışınca sanki insan gerek duymuyor.
Ben neden genel bir gelişim değerlendirmesine gerek duydum, aslında bunu yıllık olarak yapmak istiyorum.
Danışmak istediğim bazı noktalar vardı.
Bir tanesi kreşe tam gün mü başlatmalıyız, yarım gün müydü mesela.
Bir diğeri özgür olsun, ama disiplinli de olsun derken o ayarı bulabildik mi gibi..
Ya da ince kaba motor açısından durumu nedir gibi.
Merak aslında.
Merak ettim ve bilim diye bir şeyin olduğunu yine gördüm.
45 dk zaman geçirdiği oğlumu benim kadar iyi anlattı.
Bir de ekran yok ama hareketli olduğu için inanılmaz yoruluyoruz, pertimiz çıkıyor.
O nedenle bize göre mi böyle, yoksa gerçekten bir hareket zemini var mı bilimsel bir ağızdan duymak istedim.
Harikasınız, çişi çözmüşsünüz.
Biz çişle uzun süre uğraştık malum...
Kaka daha akışında gitmişti bizim, o nedenle tavsiye veremeyeceğim, belki tecrübe eden olmuştur.
Ama 7. gün olmuş, ben olsam bırakmazdım sanırım.
3 yaşa 2 ayları kaldı, bir daha denemek için zaman belirlemek güçleşir gibi gelirdi bana..
Bir de il değişikliği çocukları etkiliyor, başka bir yere 1-2 ayda adapte oluyorlar
Bu süreçte de düşünmeniz zorlaşabilir.
Ama tabi ki de siz bilirsiniz.
I
ikuayko
Cihan hoca denver testine bizi almadı:)
Seslerini duyduk ama görmedik.
O nedenle tam neleri yaptırdı bilmiyorum, 'topu yakala, eveeettt harika', 'üşüyünce naparsın' 'şimdi bu kalemle bir dik çizgi çizeliiimm, eveeettttt' 'şimdi de zıplıyoruuuuzz, oraya değil bu tarafa doğruuuu' gibi şeyler duydum sadece :)))
Tam test gibi değil de oyun arasına serpme gibi yapıyorlar.
Ki bizimkine masaya otur ayağını içeri al evet küp diziyoruz demiş.
3. küpte ayak dışarı çıkmış, ayaklar oynamaya başlamış.
Hızlı hızlı dizmiş doğru şekilde, bu arada dayanamamış ayağa kalkmış ve hadi gel oynayalım kepçe ile demiş.
Şimdi ufak da bir soru sorayım demiş, bizimki kepçeye giderken üşüyünce naparsın demiş, bilmiyorum hadi gel oynayalım demiş :)))
İsmi ile ama 'MAggioreeeee' demiş, mont giyeriz demiş mesela :)))
Sonra tekrar oyuncağa gitmiş vb. :)
Daireyi sormuş, bu ne demiş, çizdirmiş.
Gösterdiği ve şuan aklıma gelen bunlar.
Bizimle de 5 dk öncesinde, 20 dk sonrasında görüştü.