• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne 😌

• Kız

• Erkek

• İkiz kız

• İkiz erkek

• İkiz kız ve erkek

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Merhaba canım, benımde her kontrolde geri geliyor günü, normalde suan 7 haftanın içinde olmam gerekiyordu ilk ölçüme göre,ama en son salı günü 6 hafta 1 günlük dedi, eğer gelişemese söylerdi diye düşünüyorum. O ölçümler tutmayabiliyormuş. Psikolojik olarak rahat olmamız lazım
sağol canım böyle şeylere duymaya ihtiyacım var.doktor kalbi atan sağlıklı bir bebeğin var dedi gözümün içine baka baka .
endişelendiğimi anlayınca .eşim takılmadı bile bu konuya doktor sağlıklı dedi diyor .doktorlar bizim arkaşımız değil ya üzülmeyelim diye söylemesin .
hatta ilaçlara devam deyip 1 ay sonrasına gün verdi.
gelişmese haftaya gene gel deyip takibe alırdı diye düşünüyorum .
birde devlet hastanesine gidicem .hakkımızda hayırlısı olsun canım çok sağol.

Arkadaslar ankaradan kimler var. Ben bugun tamamlayici saglik sigortasi yaptirip liv hospital basak gulerden paket almayi dusunuyorum.sizin doktorlariniz. kimler ? basak hanima gidip memnun olaniz var mi acaba
Tamamlayıcı sağlık sigortası olunca hastane paketlerinde ne gibi avantaj sağlıyor ki

sağol canım böyle şeylere duymaya ihtiyacım var.doktor kalbi atan sağlıklı bir bebeğin var dedi gözümün içine baka baka .
endişelendiğimi anlayınca .eşim takılmadı bile bu konuya doktor sağlıklı dedi diyor .doktorlar bizim arkaşımız değil ya üzülmeyelim diye söylemesin .
Doktorlar zaten en kotu ihtimali biz hazirlikli olalim diye ilk soylerler. Size saglikli dediyse sagliklidir, iciniz rahat olsun.
Benim ilk gebelimde de bu gebeligimde de gec dollenme oldu hep on gun geriden gidiyorum. Su an alti haftalik olmasi gerekiyor ama dun kontrolde 4+3 cikti. Onemli olan saglikli olmasi. Bebrk geriden geldigi gunleri buyudukce tamamlar, merak etmeyin ;)

Tamamlayıcı sağlık sigortası olunca hastane paketlerinde ne gibi avantaj sağlıyor ki
Liv hastanesinin su an kendi paketi 7500tl tamamlayici saglik sigortasindan 6500 dedi paketi eslerden birinin devlet memuru olmasi durumunda 1200tlsini vergi avntaji sebebiyle devlet geri iade ediyormus. Yani 5300e gelcek birde sigorta sirketi medicana liv medical park ve korudada sadece ahmet beyle anlasmali. Bu hastaneler icinde doktor degistirebiliyorsun 9 ay boyunca tek hastane ile baglı kalmiyormusunuz bir nevi.su an tek sikintisi yeniyilda zam gelceginden yarina kadar yaptirmam gerekiyor. Ama ben bu hastnelerdeki doktorlarla hic gorusmedim.

Doktorlar zaten en kotu ihtimali biz hazirlikli olalim diye ilk soylerler. Size saglikli dediyse sagliklidir, iciniz rahat olsun.
Benim ilk gebelimde de bu gebeligimde de gec dollenme oldu hep on gun geriden gidiyorum. Su an alti haftalik olmasi gerekiyor ama dun kontrolde 4+3 cikti. Onemli olan saglikli olmasi. Bebrk geriden geldigi gunleri buyudukce tamamlar, merak etmeyin :KK66:
teşekkür ederim canım içimi rahatlattın .
benim ilk bebeğimde geç döllenme olmuştu 1 hafta geriden geldi hep ama bunda 1 hafta önce gittiğimde 6+2 dedi tam 1 hafta sonra 6+4 dedi ona takıldım biraz aslında .doktor ölçümlere takılma yandan ölçersem farklı boydan ölçersem farklı çıkar dedi.ölçümler hiç birzaman net değildir dedi.
hayırlı ve sağlıklı olacaksa olsun diye dua ettim hep .hayırlısı olsun

bende ağustos annesi olacam galiba ama daha kalp atışlarını duymadım doktor sonra gel demişti cumartesi veya hafta içi birgün gidecem kusma yok bulantı ve halsizlik çok kötü birde çalışıyorumki çok zor

Kızlar günaydın. bu bulantılar hangi hafta geçiyor :) 7.haftamıza giriyoruz. çalışıyorum zorluyor beni . birde bugün burnum akıyor nezle gibi. ıhlamur fln içebilir miyiz acaba ?

Kızlar az önce doktordan çıktım, kesem geçen haftaya göre iki katına çıkmış. 16,8mm olmuş fakat henüz içinde birşey gözükmedi malesef. Doktor haftaya hem kendisini hem kalp atışını duyarız dedi. Gelecek haftada gözükmezse boş gebelik herhalde

bak ne güzel söylüyorsunuz. bir kere riskli görse bir ay sonraya gün vermez haftaya gel takibe alalım der. merak etme canım. küçük oynamaların olması çok normal

Kızlar günaydın. bu bulantılar hangi hafta geçiyor :) 7.haftamıza giriyoruz. çalışıyorum zorluyor beni . birde bugün burnum akıyor nezle gibi. ıhlamur fln içebilir miyiz acaba ?
poşet ıhlamur çaylarının içinde başka bitkilerde oluyor. bu bitkiler hamilelere ne gibi etkilerde bulunabilir bilmiyoruz. ama demleme ıhlamur yani siz bitkisinden kendiniz demleyerek içebilirsiniz. ben ilk hamileliğimde içmiştim.

poşet ıhlamur çaylarının içinde başka bitkilerde oluyor. bu bitkiler hamilelere ne gibi etkilerde bulunabilir bilmiyoruz. ama demleme ıhlamur yani siz bitkisinden kendiniz demleyerek içebilirsiniz. ben ilk hamileliğimde içmiştim.

çok pis bir şey şu bulantılar ya :(

Tamam sağol canım
Hamilelik döneminde yüksek kafein içeriğinden dolayı siyah çay ve kahve tüketimi önerilmez. Aynı şekilde bazı bitki çayları da, metabolizmayı doğrudan etkileyebildikleri için hamilelikte tüketilmemelidir. Ihlamur çayı, hamilelikte de güvenle tüketebileceğiniz sıcak içeceklerden biri olarak kabul edilir ancak yine de bu hassas dönemde herhangi bir besini tüketirken olduğu gibi, dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır.

Ihlamurun kan sulandırıcı - inceltici özelliği olduğuna dair bazı araştırmalar vardır. Bu da özellikle hamileliğin son haftalarında, doğumda ve lohusalıkta kontrolsüz kanamalara neden olabilir. Ayrıca ıhlamur, içeriğindeki etken maddeler nedeniyle kullandığınız bazı ilaçlarla da etkileşime girebilir. Gebelikte ıhlamur tüketmek istiyorsanız, her ihtimale karşı doktorunuza danışmanız gerekmektedir.

bu da bulduğum bir yazı

çok pis bir şey şu bulantılar ya :KK43:
evet çok zor ben ilk hamileliğimde hiç yaşamadım. bunda da bulanmıyor. inşallah bulanmaz. çünkü ben kusamıyorum. yüzümün yer yeri patlıyor. tüm kılcal damarlarım. her gün kusarsam muhtemelen ölürüm :işsiz:

teşekkür ederim canım içimi rahatlattın .
benim ilk bebeğimde geç döllenme olmuştu 1 hafta geriden geldi hep ama bunda 1 hafta önce gittiğimde 6+2 dedi tam 1 hafta sonra 6+4 dedi ona takıldım biraz aslında .doktor ölçümlere takılma yandan ölçersem farklı boydan ölçersem farklı çıkar dedi.ölçümler hiç birzaman net değildir dedi.
hayırlı ve sağlıklı olacaksa olsun diye dua ettim hep .hayırlısı olsun
Evet oyle. Benim de doktordan doktora degisirdi olcumler. Ona cok takilma. Onemli olan kalp atisinin duzgun olmasi ;)

evet çok zor ben ilk hamileliğimde hiç yaşamadım. bunda da bulanmıyor. inşallah bulanmaz. çünkü ben kusamıyorum. yüzümün yer yeri patlıyor. tüm kılcal damarlarım. her gün kusarsam muhtemelen ölürüm :işsiz:

Aman aman olmaz canım inşallah canım .iştahım yok hiçbir şey istemiyor canım.

Liv hastanesinin su an kendi paketi 7500tl tamamlayici saglik sigortasindan 6500 dedi paketi eslerden birinin devlet memuru olmasi durumunda 1200tlsini vergi avntaji sebebiyle devlet geri iade ediyormus. Yani 5300e gelcek birde sigorta sirketi medicana liv medical park ve korudada sadece ahmet beyle anlasmali. Bu hastaneler icinde doktor degistirebiliyorsun 9 ay boyunca tek hastane ile baglı kalmiyormusunuz bir nevi.su an tek sikintisi yeniyilda zam gelceginden yarina kadar yaptirmam gerekiyor. Ama ben bu hastnelerdeki doktorlarla hic gorusmedim.
Devlet memuru olmazsa iade yok yani,çok tuhaf demi,sanki biz özel sektörde vergi ödemiyoruz,öyle devlet bizden kesinti yapmadan memurun sırtından geçiniyor sanki,neyse....
Ahmet bey hangi hastane de,bir de siz zaten doktoru belirlediyseniz,hastane değştirme gibi bir durum olmayacaktır,

Back
X