- 12 Nisan 2009
- 7.777
- 26.117
- 42
-
- Konu Sahibi ayprensesii
- #82.881
Ohh maşallah bende doğumdan sonra giden 3 kiloydu 9 kilo almıştım oğlum iki aylıkken diyete başladımben hamililekte 7 kilo aldım doğumun ertesi günü 8 gitmişti. sütüm varken de 3 daha gitti. amaaaaa sütüm bitti 2 ayda 4 kilo aldım neredeyse ve sanki her tartıldığımda kilom artıyor. Gittim baya ayrıntılı kan tahlili yaptırdım iyi çıktı yani başka bir şeye de bok atamam bildiğin kontrolsüz yemek yemekten. Hamileliğim çok sıkıntılıydı yani çok sevmedim, emzirmem sıkıntılı oldu sağmak zorunda kaldım yani bu kısımlar çok iyi geçmedi ama dünyaları yiyip kilo almamak paha biçilemezmiş gerçekten.
Geçmiş olsun cnm, daha önceleri de olmuş muyduKızlar acillik oldum göğsüm şişti
Süt birikmiş enfeksiyon oluşmuş dedı antibiyotik ve parol verdı ateş titreme mide bulantısı devam ediyor
Evet bahari gördük nihayet .Benimki annemle cicekleri tanıyor kokluyor filan .Eve girince ağladı. Ahh ne cok isterdim burda büyümesini .Temiz hava ,sessiz sakin .Uyurken gürültü yok .Bahçede kedileri görüp çığlık atiyor .Her sey doğal.
Bebisler aslinda hizli büyüyor. Ayaklandiklari vakit bu donemi cok ozleyecegiz.Istedigimiz zaman kucagimizda tutamayacagiz .Bazen opmekten bile hoslanmayacaklar .Küçülen kıyafetleri bile kaldirirken nasil hüzünleniyorum ben .
Canım merak ediyorum da diyet topiği tam olarak ne işe yarıyor forumdaşlar birbirini mi motive ediyor faydalıysa ben de geleyim
Atak atak hep okuyorum :) Benimkine hiç olmamıştı. İlk oğlumda da yaşamadım böyle bişi. Ama bu bıcırık 1 haftadır geceleri etini sıkmışsın gibi ağlayarak uyanıyor. kucağıma alıyorum sakinliyor uykuya dalıyor. saat başı uyanıyor. Uyanınca avazı çıktığı kadar ağladığı için büyük de uyanıyor. KEndimi 2 çocukla salonda oturuyorken buluyorum bazen.. Acaba bu da atak mıdır ki? 14 temmuz doğumlu. Ataksa ne zaman geçiyor.. Mahvoldum çünkü.
Bende 1 ayda sanırım 7 kilo verdim ama 5 kilosu ilk 2 haftada gitti bu hafta zor gidiyor. Ama daha çook uzun bir yolum bar seneye anca biter. Şöyle kaşık kaşık çikolata yesem doymam
Kızlar acillik oldum göğsüm şişti
Süt birikmiş enfeksiyon oluşmuş dedı antibiyotik ve parol verdı ateş titreme mide bulantısı devam ediyor
Geçmiş olsun canım mastit olmuşsun sanırım.Kızlar acillik oldum göğsüm şişti
Maşallah canım inşallah hızlıca verirsin.Evet yaaa nası sinir oluyorum eşime. Eşim yiyip yiyip kilo almaz 13 senedir aynı kiloda. birde az uyku düzeni falan değişsin hemen 4 kilo verir. Ben yanında dev anası. Ama kararlıyım. Ben emziriyorum emzirirken aldım acaip yiyordum birde tiroidlerim çalışmıyormuş onlara da ilaç başlayınca hızla zayıflamaya başladım ama sabır işi
Ben goonu sevmemiştim canım çiş bezin dış yüzeyindeydi hep. Kakadada genelde çıkıyordu. Molfix pişik yaptı bize. Sleepy küçükken iyiydi ama hareketlenince sızdırdı. Canbebe aldım sonra onu sevdim. O ara miniesin canbebeyle aynı firmada üretildiğini okudum instagramda. Miniese geçtim çok memnunum hemde uygun. Gece 12 saat duruyor sızdırmıyor pişik yapmıyor. Sızdırsa bile ayda en fazla 2 kere. Bugün gittim a101de görüp sleepy külot bez aldım belki külot bez iyi çıkar diye. 3 saat sonra çişi sızdırdı anlamadım herkes çok memnun olduğunu söylüyordu bide.Kızlar bu arada ben primanın kimyasal içermesinden dolayı bez değiştirme çabalarına girdim. Sleepy denemiştim 2 kez ama çok sızdırmıştı. Şimdi goon denedim ve gayet güzel bez ama fiyatı nerdeyse primayla aynı olmuş. Birde külot bez kullanan var mı? Molfix ya da başka bez deneyen var mı kızlar?
Canım atak dönemi doğduğu güne göre değil doğması gereken güne göre hesaplanıyor. Biz 1 temmuz doğumluyuz ama atak tablosunda 13 temmuzu baz alıyoruz. Ama ataktır muhtemelen bu atak 1 ay kadar sürüyor çünkü :)Atak atak hep okuyorum :) Benimkine hiç olmamıştı. İlk oğlumda da yaşamadım böyle bişi. Ama bu bıcırık 1 haftadır geceleri etini sıkmışsın gibi ağlayarak uyanıyor. kucağıma alıyorum sakinliyor uykuya dalıyor. saat başı uyanıyor. Uyanınca avazı çıktığı kadar ağladığı için büyük de uyanıyor. KEndimi 2 çocukla salonda oturuyorken buluyorum bazen.. Acaba bu da atak mıdır ki? 14 temmuz doğumlu. Ataksa ne zaman geçiyor.. Mahvoldum çünkü.
Ben artık akşam yemek veriyorum canım bişey hazırlayamadıysam muhallebi yapıyorum. Sabah kahvaltı, öğlen kıymalı pazı akşam Mücver ve yoğurt yedi mesela. Gün içindede sebzeleri artık püre çok nadir yapıyorum daha çok yemek şeklinde gidiyorum. Çorba vereceksem öğlenleri vermeye çalışıyorum. Kahvaltı etli yada kıymalı bir öğün birde sebzeli öğün veriyorum arada da meyve. Yoğurtu yemeklerin yanında veriyorum. Ya kaşıkla ya ayran gibi yoğun kıvamda alıştırma bardağıyla içiyor.Akşam muhallebi dışında ne veriyorsunuz kızlar?
Biz akşam yemeğimizi yerken oğluma da meyveli bisküvili muhallebiler yapıyorum. Çorba vs vermek iyi değil mi akşam? @Afilim92 irmik neden önerilmiyor peki? Ben bebek irmiği ile haftada 3-4kere yapıyorum. Sakıncası mı var bebeklere? Sabah kahvaltı veriyorum. Doğru dürüst bişey yemiyor zaten. Öğlen çorba ya da meyveli yoğurt filan. Akşam muhallebi. Kısır döngü gibi oldu ya. Akşam farklı şeyler versem diyorum olmaz mı ki?
Of çok geçmiş olsun ya çok fena olur ağrısıKızlar acillik oldum göğsüm şişti
gecmis olsun canim, normal duzenli emzirirken mi oldu kiKızlar acillik oldum göğsüm şişti
Off mastit çok kötü oluyor canım geçmiş olsun bol bol emzir ben lohusayken sık sık oluyordumKızlar acillik oldum göğsüm şişti
Bizim de üst kat beni benden alıyor ya sabah 8 de elektrik süpürgesi açar gece 1 de son ses caz müzik dinler benim de eşim bırakmıyor çıkmamaKizlar cocuk uyusa yandaki beyinsiz komsu uyutmuyor, duvara vurmaktan elim acidi, Allahim neden bana uyku haram ya yemin ederim artik dayanamiyorum. Esim birakmiyor gidip kavga edicem saat 1 ya 1 ve bunlar her gece boyleler.
Bende araştırdım çoğunluk 13. Ay tek doz yapıyor bize 9. Ay dedi bi de 13 de doktorlar da işin içinden çıkamadı bence menenjit aşısındaBugün doktor kontrolü var bu arada menenjit aşısını yaptırmayacağım. Bağışıklığı yerde zaten su an birde aşıyla perişan edemem
Bn 38.haftamda dgum yaptım sezeryan o gun planlanmıstı 40 haftalık olarak bakmıycam dımıBiz 38. Haftadayiz, çok şükür 3 gündür düzene girdiler. Zaten takvime göre de atak haftasını atlatmışız. Benimkilerin doğması gereken tarih 7 temmuz ama 4 haziranda doğdular. Gerçektende 7 temmuza göre hesaplayınca bütün ataklar tuttu.