- 13 Nisan 2017
- 2.783
- 3.361
- 38
-
- Konu Sahibi ayprensesii
- #82.321
Dedigin gibi cnm bu ulkede paran yoksa duadan baska caremizde yok.Menenjit Aşısı konusunda geçen sayfalarda değişik uygulamalardan bahsedilmişti.bizim Dr da 1yaşında yapmayı öngörüyordu fakat bugünkü kontrolde son 1ayda 2vakayla karşılaştıklarını dolayısıyla riske atamayacapını söyledi ve hemen yapalım dedi. Aklınızda bulunsun arkadaşlar. Benim anlamadığım böyle bir aşı nasıl olur da aşı takviminde olmaz. 2aşı 700lira tutuyor ve tek doz da değil. Maddi gücü elvermeyen ne yapsın,paraları yok diye bu riskle mi yaşasınlar. Çok sinirlerim bozuk inanın. Bu ülkede paran yoksa duadan başka çaren de yok. Ya söz konusu bizim geleceklerimiz ya, insanların ellerini kollarını nasıl bağlarsınız. Bu konuda bimerden sağlık bakanlığına yazmayı düşünüyorum bakalım cevap gelecek mi
Hosgeldin cnm kanguru olarak ben mamadusbaby kullaniyorum cok memnunum.merhaba kızlar İnşallah hepiniz iyisinizdir bayadır yokum kızım çok huysuz bi koz beni çok yoruyor tlfn vs hayal.. Bi yardımınıza ihtiyacım var KANGURU TAVSİYESİ VERİRMİSİNİZ LÜTFEN.. BANA ÇOK BÜYÜK Bİ HAYIR İŞLEMİŞ OLURSUNUZ EMİN OLUN
Dr.a sordum sütün devam etmesi için gece emmesi çok onemli ve daha çok küçükler emerler yani falan dedi. Ben artık süt olsun yeterki şeklinde düşünüyorum canım.Bu gece emmeleri ne zaman bitecek kamuoyu yoklaması yapmak istiyorum :) biraz pozitif haber almak için
Bilmiyrm cnm menveo ve bensero yazdı doktor. Menveo 260liraymış,bensero 400 lira civarındaymış ve yeni %25zam gelmiş bunlara.Canım bizde 7. Ayda çoklu suşunu vurdurduk b olanı eczanede yoktu 9. Ayda yapalım dedi doktorumuz. Eşim çoklu suşu 210 liraya almış. B olanı mı daha pahalı aşıda?
merhaba kızlar İnşallah hepiniz iyisinizdir bayadır yokum kızım çok huysuz bi koz beni çok yoruyor tlfn vs hayal.. Bi yardımınıza ihtiyacım var KANGURU TAVSİYESİ VERİRMİSİNİZ LÜTFEN.. BANA ÇOK BÜYÜK Bİ HAYIR İŞLEMİŞ OLURSUNUZ EMİN OLUN
Ben 7 aylık olduğundan beri kullanıyorum. En başta korktum ben de, yürümesi için zararlı vs dedikleri için ama eltimin çocuğu hiç emeklemedi, sadece yürüteç ile 1 yaşına girdiği an yürümeye başladı. Demek ki yürümeyi öyle çok da geciktirme gibi bir durumu olmuyor. Ev kazaları dediği de, evet oluyor, çok dikkat etmek gerekiyor. Çekmece, dolap kapakları açmaya başlıyor ve elini sıkıştırma olayları oluyor. Oyuncak yere düşüyor, onu almaya çalışıyor o zaman düşme riski var ki bizimki bir ara çok ilginç bir şekle girdi kaş ile göz arası. İstediği her yere girip çıktığı için gözünün önünde bulundurman, sürekli bir gözünün üstünde olması gerekiyor. Benimki emekleme olayını yapmadığı için ve yapmayı pek de düşünmediği için yürüteç bana kurtarıcı oldu. Sürekli kucakta gezdirmemi isteyen oğlum, yürütece koyunca istediği yere gidiyor, istediği oyuncağını alıp onunla etrafta dolanıyor, oraya buraya oyuncaklarını atıyor :) çok dikkatli olmak gerekiyor ama benim için dediğim gibi kurtarıcı oldu.
Biz aldık canım baya teferruatlı bişey hemde ayakları yana dönüyor sallanıyor. Altına bi parça takılıyor hopluyor falan ama boşa masrafmş bizim için
Ama kızım onunla yürümeyi sevmedi keşif falan Yaptığı yok biz gel gel der heveslensirirsek 5 dk yürüyor sonra sıkılıyor yada tembellik bizimkinden kaynaklı :))
Yürütecin risklerinden dolayı ben almadım bizimkini zaptedemem kontrol edemem diye. Bi de bizimkinin sarkma huyu var hepten tehlike olur diye. Oyalanması için 2. el hoppala aldım bi 10-15 dakka severek oynuyor ama ondan da sıkılıyor tabi zamanla. Bi yürüse rahatlayacaklar (mı acaba ?)
tek başına normal programlamada tek durulama yapar. Ekstra durulama yapman gerekir. Ben de hiç sabun kokusu kalmıyor mesela.program 1.5 saat sürüyor.Forse 30dk lık programa atıyorum oğlumun kıyafetlerini çift durulama yapmıyor mu zaten makine? Ekstra bi daha mı yaptırayım? Deterjan da baby me granüllü kullanıyorum.
fatma_sibel bizim de 4.ayda başladı. Kortizonlu kremden sonra baya geçti şimdi iyice arttı kolları. Aynen ben de o kremi kullanıyorum nemlendirici olarak. Şampuan ve deterjan ne kullanıyorsun peki? Ne sebepten arttı onu anlamıyorum ya?? İki kolu da kupkuru kırmızı yavrumun
Evet biz menveoyu 210 liraya almıştık. Gerçekten çok adaletsiz. Parası olanın çocuğu korunabilir olmayanın ne olursa olsun mu yani? Çok üzücüBilmiyrm cnm menveo ve bensero yazdı doktor. Menveo 260liraymış,bensero 400 lira civarındaymış ve yeni %25zam gelmiş bunlara.
Ben de çift durulama yapiyorum ancak oyle icime siniyor .Kızlar teşekkürler tavsiye için ama marjinal fayda göremeyebilirim yani olduğu yerde alamayacağını düşünerek ekstra ağlayabilir oğluş (bu hiç aklıma gelmedi) o yüzden almayacağım...emekleme ve kalkma çabası var zaten bırakayım en iyisi mi kasları gelişsin protein ihtiyacı oluşsun.
tek başına normal programlamada tek durulama yapar. Ekstra durulama yapman gerekir. Ben de hiç sabun kokusu kalmıyor mesela.program 1.5 saat sürüyor.
aynen ben de gece agladiginda acayim kapiyi apartman inlesin o zaman, bunu hak ediyorlar da neyse...Yaa Allah sabir versin. Bebekli halde boyle tipleri idare etmek cok zor Bizde de bir katta 3 daire var.Bir tanesi cok nadir evde durur .Iyi ki de oyle bahsettigin gibi felaket kapi carpiyor .Tum apartman inliyor .
Alt kata yeni biri gelmis dun aksama kadar matkap çalıştı beynim yandi resmen .
Yalitim filan yok .Onlarin uyanik oldugu saatlere ayak uydurmak zorundayız sanki .Dun gece yarisina kadar ses kesilmedi .Cok sinirlendim .Iyi benim oglan 5 te kalkiyor ben de süpürge filan acayim o saatte.
Komsu onemli sey velhasıl.
valla sanki baska sorunlarimiz yokmus gibi bir de bunlarla ugras dur isin yoksaBizimde ust kattaki komsunun kizi var aksama kadar aksamdan sabaha kadar evin icinnde kosup duruyor. Cok enerjisi olan bir kiz. Onun kosmadigi zamanlarda matkap devreye giriyor.
Ben solomombaby kullaniyorum cok memnunum .
Hosgeldin cnm kanguru olarak ben mamadusbaby kullaniyorum cok memnunum.
hoşbuldum kızlar çok sağolun ikisi arasında bir seçim yapıcam artık.Mamadusbaby kullanıyoruz cnm çok memmnunum
Bir bana yaradı herhalde bu yürüteç işi :) benimki evin her yerini geziyor, banyoya kadar giriyor, sen düşün artıkBiz aldık canım baya teferruatlı bişey hemde ayakları yana dönüyor sallanıyor. Altına bi parça takılıyor hopluyor falan ama boşa masrafmş bizim için
Ama kızım onunla yürümeyi sevmedi keşif falan Yaptığı yok biz gel gel der heveslensirirsek 5 dk yürüyor sonra sıkılıyor yada tembellik bizimkinden kaynaklı :))
Merhaba mamadusbaby kullanıyorum. Olmasa olmazdık o kadar memnunum sayesinde azda olsa uyuyor. Bebek arabasında durmadığı içinde kurtarıcımerhaba kızlar İnşallah hepiniz iyisinizdir bayadır yokum kızım çok huysuz bi koz beni çok yoruyor tlfn vs hayal.. Bi yardımınıza ihtiyacım var KANGURU TAVSİYESİ VERİRMİSİNİZ LÜTFEN.. BANA ÇOK BÜYÜK Bİ HAYIR İŞLEMİŞ OLURSUNUZ EMİN OLUN
O bosvermislik hissine aşırı yakınım şuan :) ne zaman bizimkilerle atmaya başlasam diye dusunuyorumBen de çift durulama yapiyorum ancak oyle icime siniyor .
Gecen e bebek indiriminden deterjan bakiyordum arkadasimin yaninda. Dedi ki ayri deterjan mi aliyorsun evet dedim .Amaan ben artik normal deterjanla bizim kiyafetlerle yıkıyorum dedi
Bebegi de daha 1 yaşında falan .
Acaba bir gun bu bosvermislik hissi beni de bulur mu diye korkuyorum .
Günaydın yerim o kuzuyu Rabbim esirgesinHerkese gunaydin. Gune 5 te basladik .Esim 1 saat ilgilendi .Yarim saat kadar uyumusum.O uyku baldan tatlıydı.
Oglani getirmis yanagima koymus hadi anneyi öp uyandir diyor .Sipa da gülüp öpüyor pardon yalıyor
Maşallah miniğe ne güzel kilo almış brokoliler yaramışGünaydın kızlar, mutlu haftasonları. Kızım sabah 8de uyandı. Eşimi dürttüm kalk kızına bak biraz yorgunum diye ki oda hafta içi hep 6.30da uyanmasına rağmen ikiletmeden kalktı 10a kadar uyumuşum. Kızımı uyutmaya çalışıyordu o sıra seslerine kalktım :)
Dün yürüteçle ilgili kızım sevmedi falan diyordum sanırım eve yeni merak saldı
Dün akşam yemek yaparken 10 dk koyayım dedim bana doğru geldi bazen zıplayarak bazen adım atarak bende bana geliyor sandım meğersem çekmecelere takılmış tuttu çekmeye çalışıyor sıpam çok hoşuma gitti
S Susammmmm bizimkide gezsin istiyorum yoksa bunun ne emeklemeye ne ev kurcalamaya niyeti yok
Dün hastanede kan verdik. Aile hekimi istemişti. Çok şükür hemşire tek seferde aldı kanı, elide hafifti sanırım kızım hemen sustu ağlamadı fazla. Kan alımı bitince kızıma oyuncak falan gösterip kafasınıda dağıttı belki ondan az ağlamıştır.
9.850 olmuş kızım tombiş ama maşallah çok sağlıklı dedi doktorumuz :)
Forse sürekli kucak isteyen bebekler için kurtarıcı bence. Bizimki bir miktar kucaktan indi yürüteç sayesinde. Her şeyi karıştırıyor koşarak oradan oraya gidiyor çok mutlu. İlk başta sevmemsti yürümeyi öğrenince sevdi. Sizinki emekleyecek gibi mi? Öyleyse
alma emeklesin.
Kizlar yan komsum temizlik hastasi.
Anladiniz siz onu.
Hergun hunharca, evi yikarcasina supuruyor, dis kapinin onunde ayakkabilari silkeleyip yere firlatiyor, daha bir suru sey. Ve 24 saat bu sekilde, gece de uyumuyorlar, nasil yasiyorlar anlamadim.
Mubarek gun biktim bu kadindan.
Laftan anlamiyor, cok soyledim. Zerre kadar vicdani olsa zaten soyletmezdi.
Daire kapisini bir çarpar, sanki hayatin tum hincini ondan alir.
Komsudan yana yuzum gulmedi yaa, en ust kata tasindim, rahat olur dedim, bu sefer de rahatsizlik yandan geldi beni buldu.
Menenjit Aşısı konusunda geçen sayfalarda değişik uygulamalardan bahsedilmişti.bizim Dr da 1yaşında yapmayı öngörüyordu fakat bugünkü kontrolde son 1ayda 2vakayla karşılaştıklarını dolayısıyla riske atamayacapını söyledi ve hemen yapalım dedi. Aklınızda bulunsun arkadaşlar. Benim anlamadığım böyle bir aşı nasıl olur da aşı takviminde olmaz. 2aşı 700lira tutuyor ve tek doz da değil. Maddi gücü elvermeyen ne yapsın,paraları yok diye bu riskle mi yaşasınlar. Çok sinirlerim bozuk inanın. Bu ülkede paran yoksa duadan başka çaren de yok. Ya söz konusu bizim geleceklerimiz ya, insanların ellerini kollarını nasıl bağlarsınız. Bu konuda bimerden sağlık bakanlığına yazmayı düşünüyorum bakalım cevap gelecek mi
Ben de çift durulama yapiyorum ancak oyle icime siniyor .
Gecen e bebek indiriminden deterjan bakiyordum arkadasimin yaninda. Dedi ki ayri deterjan mi aliyorsun evet dedim .Amaan ben artik normal deterjanla bizim kiyafetlerle yıkıyorum dedi
Bebegi de daha 1 yaşında falan .
Acaba bir gun bu bosvermislik hissi beni de bulur mu diye korkuyorum .
Bir bana yaradı herhalde bu yürüteç işi :) benimki evin her yerini geziyor, banyoya kadar giriyor, sen düşün artık
Maşallah ona tontişşş yerim totosunu.Günaydın kızlar, mutlu haftasonları. Kızım sabah 8de uyandı. Eşimi dürttüm kalk kızına bak biraz yorgunum diye ki oda hafta içi hep 6.30da uyanmasına rağmen ikiletmeden kalktı 10a kadar uyumuşum. Kızımı uyutmaya çalışıyordu o sıra seslerine kalktım :)
Dün yürüteçle ilgili kızım sevmedi falan diyordum sanırım eve yeni merak saldı
Dün akşam yemek yaparken 10 dk koyayım dedim bana doğru geldi bazen zıplayarak bazen adım atarak bende bana geliyor sandım meğersem çekmecelere takılmış tuttu çekmeye çalışıyor sıpam çok hoşuma gitti
S Susammmmm bizimkide gezsin istiyorum yoksa bunun ne emeklemeye ne ev kurcalamaya niyeti yok
Dün hastanede kan verdik. Aile hekimi istemişti. Çok şükür hemşire tek seferde aldı kanı, elide hafifti sanırım kızım hemen sustu ağlamadı fazla. Kan alımı bitince kızıma oyuncak falan gösterip kafasınıda dağıttı belki ondan az ağlamıştır.
9.850 olmuş kızım tombiş ama maşallah çok sağlıklı dedi doktorumuz :)