2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Haklısın arkadaşım, çalışıyorsun zor, bir de senin kız da uyumayanlardandı. Sağlık olsun siz iyi olun da gerisi önemli değil. Ama özleniyorsun bil yani. Tüm koşturmanın dışında her şey yolundadır umarım..
Hatun 9.dişi zorluyor uyku diye birsey kalmadı. Yolunda çok şükür sadece fazlasıyla yorgunum. Buraya fırsatım olmuyor genelde Afilim92 Afilim92 ile NasilYarDiyeyim NasilYarDiyeyim ü darlıyorum :KK70: sizlerde iyisinizdir inşallah. Forumun yeni halide sıkıyor beni

Afilim92 Afilim92 burası güzeldi baya. İnş orası da güzelleşir de oğluşla bol bol gezersiniz. :anne:
Forse Forse cildiyeye gittiniz mi siz ne önerdi size? Yani böyle alevlendikçe kortizonlu krem mi kullanıcam hep? O da zararlı sonuçta? Her gün nemlendirici sürüyor musun canım sen de? Pamuklu giydiriyorum zaten hep odanın nemi yüzde 48-50 sıcaklık da 22-24arası. Çocuk doktoru da hametan verdi.alerji doktoru da la roche un nemlendiricisini vermişti. Bebe yağı kullanma dedi. Napsam hem hametan hem la roche u kullansam mı işe yarar mı bilmem.Sen ne kullanıyorsun canım?
mustelanın nemlendiricisi var onu kullandım hep, artık kullanmıyorum o kadar. Bebe yağı hiç kullanmadım. Çamaşırları çift durulama ve beyaz sabun kullanıyorum. Çok şükür bizim çabuk geçti tekrarlamadı. Kortizollu kremi çok zorlarsa kullanırsın ara ara. Zaten bir kaç gün kullanabiliyorsun onu canım, evet fazlası zarar. Fatma sibel bioderma kullanmıştı o da iyi geliyor. Ama tam ürün adını hatırlayamadım şimdi. Atopikler için olanı varmış. İstersen onu da dene.
Hatun 9.dişi zorluyor uyku diye birsey kalmadı. Yolunda çok şükür sadece fazlasıyla yorgunum. Buraya fırsatım olmuyor genelde Afilim92 Afilim92 ile NasilYarDiyeyim NasilYarDiyeyim ü darlıyorum :KK70: sizlerde iyisinizdir inşallah. Forumun yeni halide sıkıyor beni
iyiyiz çok şükür. Ben nezle oldum oğlan ateşlendi eşimin beli tutuldu ameliyat olacak fıtıktan, ama şükür bu günlerimize. Dermansız dert vermesin Allah.
E bizim oğlan kesin karıştırı da alsam mı almasam mı kararsız kaldım. Ama her yeri de gezerse dediğin gibi ekstra istekler oluşur. %60 almama tarafındayım. Zaten ev küçük koyacak yerim de yok.:KK57:

Kızlar yürüteç konusunda fikirlerinize ihtiyacım var. Bana marjinal faydalı olur mu yoksa hiç gerek yok mu almama ? Kaç ay kullanılıyor bir de yürümeyi aksatıyor mu? Ev kazalarına sebep veriyormuş bilmem ne böyle şeyler de okuyunca vazgeçiyorum.. Bir yandan da oğlum keşife çıksın istiyorum ama kendim mi kaşınıyorum daha erken mi olur, yürüyünce mi keşfetsin sizce?
Ben 7 aylık olduğundan beri kullanıyorum. En başta korktum ben de, yürümesi için zararlı vs dedikleri için ama eltimin çocuğu hiç emeklemedi, sadece yürüteç ile 1 yaşına girdiği an yürümeye başladı. Demek ki yürümeyi öyle çok da geciktirme gibi bir durumu olmuyor. Ev kazaları dediği de, evet oluyor, çok dikkat etmek gerekiyor. Çekmece, dolap kapakları açmaya başlıyor ve elini sıkıştırma olayları oluyor. Oyuncak yere düşüyor, onu almaya çalışıyor o zaman düşme riski var ki bizimki bir ara çok ilginç bir şekle girdi kaş ile göz arası. İstediği her yere girip çıktığı için gözünün önünde bulundurman, sürekli bir gözünün üstünde olması gerekiyor. Benimki emekleme olayını yapmadığı için ve yapmayı pek de düşünmediği için yürüteç bana kurtarıcı oldu. Sürekli kucakta gezdirmemi isteyen oğlum, yürütece koyunca istediği yere gidiyor, istediği oyuncağını alıp onunla etrafta dolanıyor, oraya buraya oyuncaklarını atıyor :) çok dikkatli olmak gerekiyor ama benim için dediğim gibi kurtarıcı oldu.

fatma_sibel fatma_sibel canım senin kızın yumurta alerjisi vardı değil mi?" 1 yaş aşısında yumurta olduğu için aşıdan 3 gün önce yumurta beyazini tattirmaya başla herhangi bir alerjik belirti görürsen aşi için üniversiteye gideceksin buraya gelme" dedi sağlık ocagi
Bu mesajı şuan gördüm. Aşıda yumurta ne alaka ya? Çok şaşırdım ben şuan.

Herkese gunaydin .Gunlerin uzamasi bizi fena etkiledi . 5 dedi mi uyaniyor geri uyutamiyorum. Ben uğraşırken hava aydinlaniyor zaten.

Kızlar yürüteç konusunda fikirlerinize ihtiyacım var. Bana marjinal faydalı olur mu yoksa hiç gerek yok mu almama ? Kaç ay kullanılıyor bir de yürümeyi aksatıyor mu? Ev kazalarına sebep veriyormuş bilmem ne böyle şeyler de okuyunca vazgeçiyorum.. Bir yandan da oğlum keşife çıksın istiyorum ama kendim mi kaşınıyorum daha erken mi olur, yürüyünce mi keşfetsin sizce?
Biz aldık canım baya teferruatlı bişey hemde ayakları yana dönüyor sallanıyor. Altına bi parça takılıyor hopluyor falan ama boşa masrafmş bizim için
Ama kızım onunla yürümeyi sevmedi keşif falan Yaptığı yok biz gel gel der heveslensirirsek 5 dk yürüyor sonra sıkılıyor yada tembellik bizimkinden kaynaklı :))

Günaydın kızlar kızımın kafasında konak olmuş ilk doğduğunda olmamıştı şimdi nerden çıktıysa zeytinyağı sürüp 2 kere yıkadım geçmedi başka ne yapabilirim

Canım sonradan da olabiliyormuş. Benim oğlumun da 5aylıkken olmuştu birden bire. Bende doğduğunda oluyor sanmıştım. Her banyo öncesi doğal zeytinyağı sürdüm şapka takıp yarım saat beklettim sonra yıkadım. Kendiliğinden geçiyor sonra canım ama öyle bir kaç günde değil. Yavaş yavaş 1-2ayda tamamen geçti bizim.bi de banyodan sonra ince Konak tarağı ile taradım. O da işe yaradı. Fırça gibi değil de ince aralıklı olanlardan.

Kızlar oğlum atopik dermatit. 10gün kortizonlu krem kullandık. Ayrıca nemlendirici. Baya geçmişti. Şimdi tekrarlıyor. Kollarında var. Büyümeye ve sayısı artmaya başladı. Kızarık ve kuru yine. Her gün nemlendirici sürüyorum faydası olmuyor. Süt ürünlerine ve yumurtaya alerjisi çıkmadı. Ama neden arttı anlamadım.şampuan mustela kullanıyoruz. 2-4gümde bir banyo yaptırıyoruz. Neden geçmiyor hep böyle mi olacak vücudu yavrumun ya??
Forse Forse fatma_sibel fatma_sibel sizin bebişlerde vardı sanırım. Ne durumdasınız ne yapmak gerek??
Evet cnm benim kizimda 4. Aydan beri var gecen prof bir dr vardi ona goturdum. Alerjikmi diye sordum hayir dedi egzama bunlar. Ara ara soner yine tekrarlar dedi, zaten o sekilde sonuyor ve tekrarliyor. 4 yasindan once gecmez dedi, yuzunde iz kalmaz dedi. Bende egzama oldugu icin cocuktada olusmus. Krem verdi onu kullaniyoruz laroche posay adi.

Yürütecin risklerinden dolayı ben almadım bizimkini zaptedemem kontrol edemem diye. Bi de bizimkinin sarkma huyu var hepten tehlike olur diye. Oyalanması için 2. el hoppala aldım bi 10-15 dakka severek oynuyor ama ondan da sıkılıyor tabi zamanla. Bi yürüse rahatlayacaklar (mı acaba ?)

Forse Forse 30dk lık programa atıyorum oğlumun kıyafetlerini çift durulama yapmıyor mu zaten makine? Ekstra bi daha mı yaptırayım? Deterjan da baby me granüllü kullanıyorum.

fatma_sibel fatma_sibel bizim de 4.ayda başladı. Kortizonlu kremden sonra baya geçti şimdi iyice arttı kolları. Aynen ben de o kremi kullanıyorum nemlendirici olarak. Şampuan ve deterjan ne kullanıyorsun peki? Ne sebepten arttı onu anlamıyorum ya?? İki kolu da kupkuru kırmızı yavrumun

Slm kizlar nasilsiniz ? 3 gundur kizim hasta 2 gundurde benim mide agrilarim ve afedersiniz ishal. Dun aksam acile gittik serum taktilar gida zehirlenmesiymis. Ilac fln yazdi dr bakalim iyi oluruz ins.
Canım varsa ev yoğurdu ye bağırsaklara faydalı bakterilerin çoğalması kendine gelmene falan faydalı olur. Ben de dediğin şeyleri çok sık yaşarım yağsız sade haşlanmış makarna veya pirinç artı yoğurt ishale iyi geliyor bi de dr da uygun görürse reflör ilacı. Çok geçmiş olsun

Forse Forse 30dk lık programa atıyorum oğlumun kıyafetlerini çift durulama yapmıyor mu zaten makine? Ekstra bi daha mı yaptırayım? Deterjan da baby me granüllü kullanıyorum.

fatma_sibel fatma_sibel bizim de 4.ayda başladı. Kortizonlu kremden sonra baya geçti şimdi iyice arttı kolları. Aynen ben de o kremi kullanıyorum nemlendirici olarak. Şampuan ve deterjan ne kullanıyorsun peki? Ne sebepten arttı onu anlamıyorum ya?? İki kolu da kupkuru kırmızı yavrumun
Canım tamamen şahsi bir görüş olacak ama granüllü deterjanlar bana kalıntı bırakıyor gibi geliyor

Kızlar size de geçmiş olsun shealemon shealemon fatma_sibel fatma_sibel

Herkese selam,
Benim nezlemin üstüne oğlanın da ateşi çıktı iki gündür uyku yok bize. Calpol vererek üstünü iyice soyarak bu sabaha anca düşürdüm. 38.7 idi koltuk altından ölçtüğümde. Ağzının içi bile sıcacıktı emerken cayır cayır yanıyordu ağzının içi yavrumun. Sürekli emdi şükür geçti. Doktora götürdüm boğaz hafif kızarmış ateşi geçmezse ilaç yazarız dedi. Daha da olmaz inşallah.

Geçmiş olsun canım.
Hayırlı kandiller kızlar:dua:
Hasta olanlara geçmiş olsun. Bir an önce iyileşsin inş herkes.

Bu gün hava çok güzel.oğluşu koydum kanguruya çıktık yürüdük biraz. Valla rahatladık ikimizde. Artık iyi olsun havalar evde depresyona girmeye az kaldı :halay:

Havaları güzel buldukça bende atıyorum kendimi sokağa , çocukda rahatlıyor bende 😊

Minaako Minaako demlicaykeyfi demlicaykeyfi büyüyen sallanır besiklerden bizimki. 85 en 130 beşik boyu. Tabureyle tirmaniyorum içine giriyorum. Dizlerim bükük sigiyorum. Tabi sallandığı için cambazvari hareketler yapıyorum giriş çıkışta. İçinde yatarken de popoyu oynattikca beşiği sallıyorum :KK6::KK6:

Kuzum sen inceciksin maşallah sığmışsınız :) siz uyku işini çözmüştünüz neden böyle oldu ?

Biz kullanıyoruz oldukça memnunuz canım , kızım çok hareketli olduğu için kendi başına koşturuyor odanın içinde 😊 şimdilik bir sorun olmadı ama ilerleyen aylarda ellerini bir yere çarpabilir diye korkuyorum .
Bizim kız 2 aya yakın kullanıyor ama keşife falan çıkası yok. Olduğu yerden istediği şeye bakarak bağırıyor
Şahsına münasır bir kızın var canımcım 😊 insan bi totoyu kaldırır .
Günaydın kızlar kızımın kafasında konak olmuş ilk doğduğunda olmamıştı şimdi nerden çıktıysa zeytinyağı sürüp 2 kere yıkadım geçmedi başka ne yapabilirim

1-2 kere yıkadığında çıkıyor canım :)

X