2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Deme öyle seyler :KK49:

Hee su bizim cocuk odasinda süs olandan :KK76:
Seneye ben de tek kisilik yatak alip oglanin odada yatarim diyorum malum yapışık uyuyoruz .Besigi iyi ki yavrulu almisim .:KK76:
bizim bebeklere beşik değil de kocalara tek kişilik yatak almamız lazımmış, bilemedik :-)

Bizde ilk defa oluyor canım doğduğundan beri kala yapamama. O yüzden ne yapacağımı da bilmiyorum. Zeytinyağı içirdim kuru kayısı yedi falan hala yok. 3. Gün bıgün
yani hep ayni seyler canim, kuru kayisi, z.yagi hep onlari veriyoruz. Mesela yogurt ve muz bizim oglana kabizlik yapiyor, o yuzden fazla veremiyorum. Yedigi yeni bir gida varsa dikkat edebilirsin belki o dokunmustur.

Kızlar size de geçmiş olsun shealemon shealemon fatma_sibel fatma_sibel

Herkese selam,
Benim nezlemin üstüne oğlanın da ateşi çıktı iki gündür uyku yok bize. Calpol vererek üstünü iyice soyarak bu sabaha anca düşürdüm. 38.7 idi koltuk altından ölçtüğümde. Ağzının içi bile sıcacıktı emerken cayır cayır yanıyordu ağzının içi yavrumun. Sürekli emdi şükür geçti. Doktora götürdüm boğaz hafif kızarmış ateşi geçmezse ilaç yazarız dedi. Daha da olmaz inşallah.

selam kızlar ne zamandır yazamadım..bu bir kabus olmalı dediğim günler geçirdim bizim bebiş benim ve babasının aylardır geçmeyen soğuk algınlığı ve gribinden mi kaptı yoksa açık havada mı üşüttük bilmiyorum ama öksürükle başlayıp 10 gün sürdü semptomları çok ağır geçirdi sabahlara kadar inledi resmen çocuk aciller falan derken bugünlere geldik. bu süreçte özel hastane doktorlarına da acayip irrite oldum ne varsa devlet hastanesi doktorlarında var özelde parayla rezil olunuyor. çocuğun antibiyotikten iştahı gitti bişi yemez oldu ve uyku düzeni kötüydü beter oldu şu an başlangıç noktasından bile daha geriye gittik. doğduğundan berii kendi yatağında yatan bebe benim yanımda yatar oldu 2 hafta önce 3 saatten fazla uyumuyor diye şikayet ediyordum şu an 45 dakikadan fazla uyumuyor sanırım allah bana da bir ceza verdi şikayetlerimden dolayı geceleri uyku nedir ben de bilmiyorum artık uykusuzluk mahvediyor beni. bizim bebiş yeni doğan zamanlarından beter bir şekilde meme manyağı oldu. gittikçe bağımsızlaşacağına bama bana daha doğrusu memeye bağımlı hale geldi :KK43: uyku eğitimi vermiş olsaydım sanırım bozulurdu bu süreçte o da. yazamadım ama burada sizleri hep okudum. sitede format yenilenmiş gelsin yeni hitler. ekşide site hakkında ne yazmışlar diye baktım bdv kısmına yardırmışlar. diğer bölümlere bişi demeyeyim şimdi ama bizim bu temmuz anaları grubu iyi ki var birbirimizin halinden anlıyoruz hepimizin dertleri aynı birbirimize çözüm önerileri sunuyoruz. eskiden nutria mı ne öyle bi forum varmış şu an o da ölü bi tek burası aktif kullanıcılı. eski temmuz annelerine bakıyorum çocuğu okula başlayanlar var inşallah sağlıkla biz de o günleri görürüz. son olarak yaaa anne olmak kolay değil analık sabır işi diyenlerin ağzına kürekle vurasım geliyor ben böyle şeylerden motiive olmuyorum zaten uykusuzluk yorgunluk had safhada pozitif şeyler duymak istiyorum herşey bebek büyüdükçe kolaylaşacak diye (yoksa bu da mı yalan?)
Çok geçmiş olsun, hasta bebek çok zor. Hasta oldukları zaman memeye daha çok düşüyorlar çünkü ağrı kesici etkisi, antibiyotik etkisi, her şey anne sütünde var ve kendilerini daha iyi hissediyorlar, güvende oluyorlar. Uyku konusunda kesintisiz 1 saat uyuyamayan biri olarak seni çok iyi anlıyorum. Gerçekten çok zor ama geçecek ya, illa ki geçecek. Biz nasıl okula gitmek için uyanmak istemedik, yakında onlar da öyle olacak. Kalmayacağım, uyuyacağım anne diyecek inşallah.

Herkese selam,
Benim nezlemin üstüne oğlanın da ateşi çıktı iki gündür uyku yok bize. Calpol vererek üstünü iyice soyarak bu sabaha anca düşürdüm. 38.7 idi koltuk altından ölçtüğümde. Ağzının içi bile sıcacıktı emerken cayır cayır yanıyordu ağzının içi yavrumun. Sürekli emdi şükür geçti. Doktora götürdüm boğaz hafif kızarmış ateşi geçmezse ilaç yazarız dedi. Daha da olmaz inşallah.
cok gecmis olsun canim, Allah sifa versin

Kızlar oğlum atopik dermatit. 10gün kortizonlu krem kullandık. Ayrıca nemlendirici. Baya geçmişti. Şimdi tekrarlıyor. Kollarında var. Büyümeye ve sayısı artmaya başladı. Kızarık ve kuru yine. Her gün nemlendirici sürüyorum faydası olmuyor. Süt ürünlerine ve yumurtaya alerjisi çıkmadı. Ama neden arttı anlamadım.şampuan mustela kullanıyoruz. 2-4gümde bir banyo yaptırıyoruz. Neden geçmiyor hep böyle mi olacak vücudu yavrumun ya??
Forse Forse fatma_sibel fatma_sibel sizin bebişlerde vardı sanırım. Ne durumdasınız ne yapmak gerek??

Herkese selam,
Gecmis olsun canim .Insallah tekrarlamaz ates cok zor .
Hayırlı kandiller kızlar:dua:
Hasta olanlara geçmiş olsun. Bir an önce iyileşsin inş herkes.

Bu gün hava çok güzel.oğluşu koydum kanguruya çıktık yürüdük biraz. Valla rahatladık ikimizde. Artık iyi olsun havalar evde depresyona girmeye az kaldı :halay:
Hayirli kandiller canim.Bugun biz de cikmistik gunese aldanıp. Apartmanin etrafında 1 tur atip nasil geri döneceğimizi bilemedik .
O kadar soğuktu ki .
Insallah ısınır artik cok bunaldik evde.

Minaako Minaako demlicaykeyfi demlicaykeyfi büyüyen sallanır besiklerden bizimki. 85 en 130 beşik boyu. Tabureyle tirmaniyorum içine giriyorum. Dizlerim bükük sigiyorum. Tabi sallandığı için cambazvari hareketler yapıyorum giriş çıkışta. İçinde yatarken de popoyu oynattikca beşiği sallıyorum :KK6::KK6:
Gözümde canlandı ya 😂 harikasın 😍😍😍

Minaako Minaako demlicaykeyfi demlicaykeyfi büyüyen sallanır besiklerden bizimki. 85 en 130 beşik boyu. Tabureyle tirmaniyorum içine giriyorum. Dizlerim bükük sigiyorum. Tabi sallandığı için cambazvari hareketler yapıyorum giriş çıkışta. İçinde yatarken de popoyu oynattikca beşiği sallıyorum :KK6::KK6:
alemsin :)) bir arkadaş daha anlatmıştı aynı senin gibi beşiğe beraber yatıyormuş vakti zamanında... kızı 5 yaşında, hala beraber yatıyorlarmış:) biz de öyle olabiliriz yakın gelecekte :)
Kızlar oğlum atopik dermatit. 10gün kortizonlu krem kullandık. Ayrıca nemlendirici. Baya geçmişti. Şimdi tekrarlıyor. Kollarında var. Büyümeye ve sayısı artmaya başladı. Kızarık ve kuru yine. Her gün nemlendirici sürüyorum faydası olmuyor. Süt ürünlerine ve yumurtaya alerjisi çıkmadı. Ama neden arttı anlamadım.şampuan mustela kullanıyoruz. 2-4gümde bir banyo yaptırıyoruz. Neden geçmiyor hep böyle mi olacak vücudu yavrumun ya??
Forse Forse fatma_sibel fatma_sibel sizin bebişlerde vardı sanırım. Ne durumdasınız ne yapmak gerek??
Canım kışın haftada bir gün yıka vücudu yağlansın, sık yıkanan vücudu kuruyor olabilir nemlendirici de sürsen çok işe yaramaz. Evin ortamı kuru mu bilmiyorum ama terleme olmaması gerekiyor, polyesterli hiç bir şey giymemesi gerekiyor. Ben bu şekilde önünü aldım yoksa çok moral bozuyor gerçekten, Allah şifa versin.

Kızlar yürüteç konusunda fikirlerinize ihtiyacım var. Bana marjinal faydalı olur mu yoksa hiç gerek yok mu almama ? Kaç ay kullanılıyor bir de yürümeyi aksatıyor mu? Ev kazalarına sebep veriyormuş bilmem ne böyle şeyler de okuyunca vazgeçiyorum.. Bir yandan da oğlum keşife çıksın istiyorum ama kendim mi kaşınıyorum daha erken mi olur, yürüyünce mi keşfetsin sizce?

Misafir deyince aklıma kronik_unutkan kronik_unutkan geldi nedense. Sahi hiç girmiyor, özledim esprilerini de.
Espri yapmaya derman lazım bacım, dökülüyorum. Sabahtan akşama hüngür şakır ağlayasım geliyor sonrada Allah sağlık sıhhat versin çocuğu ağlasın diye gözünün içine bakan annelerde var şükret diyorum. Kısır döngü böyle

Kızlar yürüteç konusunda fikirlerinize ihtiyacım var. Bana marjinal faydalı olur mu yoksa hiç gerek yok mu almama ? Kaç ay kullanılıyor bir de yürümeyi aksatıyor mu? Ev kazalarına sebep veriyormuş bilmem ne böyle şeyler de okuyunca vazgeçiyorum.. Bir yandan da oğlum keşife çıksın istiyorum ama kendim mi kaşınıyorum daha erken mi olur, yürüyünce mi keşfetsin sizce?
Bizim kız 2 aya yakın kullanıyor ama keşife falan çıkası yok. Olduğu yerden istediği şeye bakarak bağırıyor

Afilim92 Afilim92 burası güzeldi baya. İnş orası da güzelleşir de oğluşla bol bol gezersiniz. :anne:
Forse Forse cildiyeye gittiniz mi siz ne önerdi size? Yani böyle alevlendikçe kortizonlu krem mi kullanıcam hep? O da zararlı sonuçta? Her gün nemlendirici sürüyor musun canım sen de? Pamuklu giydiriyorum zaten hep odanın nemi yüzde 48-50 sıcaklık da 22-24arası. Çocuk doktoru da hametan verdi.alerji doktoru da la roche un nemlendiricisini vermişti. Bebe yağı kullanma dedi. Napsam hem hametan hem la roche u kullansam mı işe yarar mı bilmem.Sen ne kullanıyorsun canım?

Haklısın arkadaşım, çalışıyorsun zor, bir de senin kız da uyumayanlardandı. Sağlık olsun siz iyi olun da gerisi önemli değil. Ama özleniyorsun bil yani. Tüm koşturmanın dışında her şey yolundadır umarım..
Espri yapmaya derman lazım bacım, dökülüyorum. Sabahtan akşama hüngür şakır ağlayasım geliyor sonrada Allah sağlık sıhhat versin çocuğu ağlasın diye gözünün içine bakan annelerde var şükret diyorum. Kısır döngü böyle

X