2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar oğlumun bayıldığı yemek tarifi vermeye geldim size :) değişik tarif arayanlara.

Ayrı kapta 1 avuç kadar iri bulgur haşlıyorum iyice şişene kadar. Diğer tencerede Tereyağında minik soğanı kavuruyoruz, azcık kavrulunca 1 minik sarımsak atıp kavuruyoruz, ardından hemen istediğimiz sebzeyi (ben pazı, ıspanak ve yeşil kabak kullandım şimdiye kadar) atıp kavuruyoruz ve su olarak peynir altı suyu, et suyu ve didiklenmiş et atıyoruz be haşlanan bulguru atıyoruz ve pişiriyoruz. afiyetle yiyo Minnoşlarımız.

Yalnız sarımsağa başladıktan sonra kakaların kokusu evlere şenlik oluyor, uyarıyorum :)

Selam canım..
Bunu ben de yaptım pazıyla filan nefis oluyor. İçine pirinç unu katıyordum ben. Benim oğlum da çok severek yedi :)

Herkese selamlar kızlar, e bebekte tekstil indirimi var. İşinize yarar mı bilmem ama en azından bodyler 5 TL. Anne tişörtü var emzirme de kullanırsınız 3.5 TL. :)) gerçi sistem yine tıkandı daha bir şey alamadım :)

Ohh afiyet olsun paşaya. Ben bir kez bu tarife yakin bir yemek yaptim. Tum bulgurlari ayristirip diliyle cikardi .Iyi ayrıştırıcı koalam
Bir tarif de ben yazayim .Kahvaltida yer belki bebisler
Bir küçük patates ve küçük kabağı rendeleyip suyunu süzüyorum. 2 tatli kaşığı lor peynir ve biraz zeytinyagi ile karıştırıp tost yapiyorum .

Bulgur diri mi kaldı acaba canım, nasıl ayırmış huysuz şirin :)

Gerçekten büyük sınavmış bebek sahibi olmak. Etradımızdakileri iyice tanıdık Benim de annem senin kv gibi davrandı. Ücretsiz izin aldım ona baktırmaktan vazgeçtik

Merhaba kızlar, bu aralar pek giremiyorum.
Çok mesaj birikmiş bakamadım da.

Evimize döndük cuma günü, 2-3 gündür evi temizleyip bavulları yerleştirmekle uğraşıyorum. 1 ayda heryer iyice kirlenmiş. Eşim hep üstten toplamış süpürmüş geçmiş. Kızımda iyileşti çok şükür ama ben çok öksürüyorum hatta öksürmekten boğazım sızlıyor artık.
Tatil bana çok iyi geldi ama geldiğimizden beri kızım huysuz huzursuz. Hep bi ağlama modunda 1 dk bile yalnız kalmıyor. Uykusunda inliyor. Diştendir diye düşünüyorum. 5 gün sonra 8 aylık olacağız ama hala diş yok beyazlama kabarmada yok anlamadım neden.
Evi mi garipsedi unuttu desem öyle bi durum olsa bakışlarından vs anlardım diye düşünüyorum hatta çabuk adapte oldu özlemiş sanırım beşiğini falan. Eve gelmeden 1-2 gün önce başladı zaten bu hali mızmızlığı arttı, gülerken bile ağlama modunda 3-4 gündür. Doktora sordum diş çıkmadı daha diye 9.aya kadar normal dedi. Ek gıdayıda pek yememeye başladı son günlerde. Mama yiyor onun dışında çorba içiyor sadece. Meyve vs verdiğimde iştahsız yiyor, 3.lokmada ağlıyor.
Geçici bi süreçtir umarım.
Bizde durumlar bu şekilde umarım düzelir.
Hasta olan bebeklere annelere geçmiş olsun şifa bulsunlar bi an önce.

Masallah kizlar sizlrrin bebeklere ya bende ya kizimda problem taneli hic bisey yediremiyorum... pure tarziyiz hala ilk kizimda yutma problemi vardi cok zor gunler yasamistik . Hala bazen takilir bogazina 10 yasna yaklasti . Nasil alistircam ben tanelilere bilemiyorum

Kendi yatağında müdahalesiz uyumaya başladığında 5 fakir sevindirecegim adağım var. Yine benden iyi durumdasınız sabah 5 te hala ağlıyordu. 7 ye doğru uykuya geçti ve ben işe gidiyorum.

Kendi yatağında müdahalesiz uyumaya başladığında 5 fakir sevindirecegim adağım var. Yine benden iyi durumdasınız sabah 5 te hala ağlıyordu. 7 ye doğru uykuya geçti ve ben işe gidiyorum.
Benimki de bir gülüyor iki ağlıyor. Tek başıma uğraşıyorum herkes uyuduğu için gece boyunca. En son uyumak için ağlıyor, emmek istiyor ama emerken yine ağlıyor. Zar zor uyudu da uyurken gaz çıkardı çok şükür. En azından senin gibi işe gitme durumum yok. Allah yardımcın olsun.

Her doktorun Farklı düşünmesi de çok tuhaf. Yaygın olana öncelik verilmesi daha mantıklı gerçekten. Sanırım bana yine başka doktor yolu göründü
Muz benimkine de kabızlık yapıyor ve poposunu kızartıyor. Sanırım muza alerjimiz var.
Canım öncelikle kolay gelsin. Benimki de Uzuuun bir süre aynı moddaydı uyku uyumuyor her an mızır mızır. ek gıda kabul etmiyor mamayı içmiyor vs. Ağzına bakıyorum değil diş damağında beyazlık, kabartı bile yok. Hatta o sıra doktora gitmiştik doktor da baktı daha diş yok dedi. Bir kaç gün geçmeden dişinin ucu göründü. Ertesi gün bir dişin ucu daha göründü. Sonra biraz rahatlar gibi olduk. Yani aynı belirtileri biz de yaşadık. Sizin de yakın zamanda diş gelebilir sürpriz şekilde. Şu an yine beslenmeyi reddetme modunda. Açlıktan karnı gurulduyor ama ne mama ne ek gıda istemiyor bu Arada çok geçmiş olsun

Bulgur diri mi kaldı acaba canım, nasıl ayırmış huysuz şirin :)
Pismisti hatta biraz ezdim cikarmasin diye ama cikardi .Mesela pankek ,tost vs damagiyla ezip yiyor ama boyle corba ,muhallebi gibi seylerde hafif pütür kaldiysa yemiyor :))
Sanmıyorum. 2 gündür de oksurukten kendini uyandiriyor .Simdi uyuttum buhar makinesini actim rahat uyur insallah yarim saat .Seninki sabah 6 ya kadar hic mi uyumuyor ?
Uyku araliklarina dikkat ederek her gun 15 dk daha erken uyutarak biraz düzenleyebilirsin .
Eger uykusunu kaçıracak bir sey yoksa 2 saat uyanik kaldiktan sonra uyuyor benimki .Onemli olan devam ettirebilmek tabii.
Ney cazipse o kabiz ,gaz,pisik yapiyor ben de ona sinir oluyorum .

Nasıl alışırsa öyle gidiyor canım. Sen büyük kızındada korkup püreye alıştırdıysan zorlanıyor olabilir. Yutmaya alışan bebekler çiğnemeyi öğrenemiyormuş. Püreleri çiğnemeden yutuyorlar. Bence yiyecekleri püre yapma çatalla ez. Sonra daha iri bırak kademeli olarak 2-3 günde bi boyutu artır. Pirinç boyutundan başla mesela nohut boyutuna artır. Emin ol çabuk öğreniyorlar buda öğrenilecek bişey. Ben artık ezmiyorum minik minik doğruyorum damağıyla ezmeyi öğrendiği için yiyebiliyor.
Bizimki mama yiyor allahtan boğazına düşkün tamamen kesmedi ama ek gıda istemiyor. Bu sabah yumurta yedi kaç gündür yemiyordu. Bi çıksa rahatlıycakmışız gibi hissediyorum. Gerçi dişlerde iki yaşına kadar bitmiyor ki. Sağol canım
Hala devam bizim hafiften solmaya başladı ama ilk defa bu kadar uzun süren pişik gördüm hep yağlardım ya da hamazinc merhemini surerdim ertesi güne geçerdi
Bizimde son pişiğimiz uzun sürdü canım. Trosyd ve hamezinc birlikte kullandım 2 günde geçti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…