- 13 Nisan 2017
- 2.783
- 3.361
- 38
-
- Konu Sahibi ayprensesii
- #81.801
Afiyet bal olsun kuzulara, somonu nasil pisirdin cnm bu aralar bende denemeyi dusunuyorum.Aynen dediğin gibi yaptım canım. Somonu güzel yediler yanına kırmızı mercimek havuç ve bulgurla corba yapmıştım onuda yediler. 6 da buharda pişmiş balkabağı ile 6 gun kurusu haşlanmış kayısıyı ezip ceyrek avokado ile karıştırdım yanında yoğurt ile bayıla bayıla yediler. Bugün menü farklı oldu biraz ama hoşlarına gitti.
Bizimki hiç umursamıyor valla :) buraya yazdıktan sonra akşam 6.30da uyudu 7.30da işe kalktım bendeJoie mimzy lx kullaniyorum .Gayet memnunum .Ama mutfağın genis degilse önermem .Cok yer kapliyor .Cok rahat .Yatma pozisyonu var .Ayaklari yorulmasin diye katlanir ayak koyma kismi var.Daha ileriki aylar icin basma kismi var .Ihtiyaca gore parcalar degisiyor filan.Yemek yaparken oglumu oturtuyorum .Devrilecek mi diye düşünmüyorum .Oldukca agir ve saglam.
E bebekte cok pahaliydi .Ben 25 Tl 4 tane aldim sanirim .Meyveler sebzeler hayvanlar filan .
Öğlen havuclu ,kabakli corba ,kiymali yogurtlu tarhana ,balkabagi çorbası, patates corbasi veriyorum genelde.Aksam meyveli muhallebi ya da meyveli yogurt .Bazen kabak tost yapip yoğurtla veriyorum onu cok seviyor .
Kahvaltıda avokado+lor/labne +yumurta sarisi ,patates tostu +labne +bisküvi filan. Kafama gore takiliyorum.Bazen cok huysuz oluyor yapmaya firsat vermiyor o zaman ne pratikse onu yapiyorum.
Sicaklar fena bunalmıştı. Hele ise gitmekcok zordu .Elimde maden suyuyla geziyordum. Bebek dogunca lohusa hali bir üşü bir terle .Bebege badi ve corap giydirip gece muslin kundak örtüyordum. Aman üşüdü mu derdi yoktu .Ama sıcaktan boynu ve yuzu kizariklik olmustu.
Yeni disiniz hayirli olsun :)Artik cok hareketliler foruma zaman kalmiyor.Biz de griptik yeni atlatiyoruz .Annem gelmisti bakmak icin bugun ugurladik .Biraz hüzünlüyüm .
Ek gida her seyi veremiyorum gaz yapiyor diye .Ce seçici bazi tatlari sevmiyor ben de ustelemiyorum .Kosturmakla geciyor vakit .Uyku sorunumuz da devam ediyor.Hava guzel olunca gezmeye filan cikiyoruz hemen aksam oluyor.
Ben genelde nobetteyim ama oğlumun gozu iyice acilmasin diye gece lambasi ve telefonu kapatıyorum :)
Oh kıyamam hiç ona. Allah kavuştursun canımHerkese gunaydin.Sabah anneannemizi gonderdik
Oğlum evin icinde onu ariyor .Koltugun arkasindan cee oynuyorlardi .Durup durup koltugun arkasina bakıyor
Buharlı pisiricide pişirdim çatalla ezdim birazda zeytinyağı döktüm yemeden önce. Hiçbirşeyle karıştırmadan direkt yedirdim.Afiyet bal olsun kuzulara, somonu nasil pisirdin cnm bu aralar bende denemeyi dusunuyorum.
Benim de yegenim surekli siparis giriyor .Onla oturup sectik .Cok bilgim yok ama bazılarında kargo ucreti oluyormuş bazi satıcılar guvenilir degilmis filan.
Aynen bugun sakinlik var burada, tv de izledim çok yağmış aslında bir dahs yağmaz diye düşünüyordum ama yağdı,herkes hasta mikroplar gitsin bu yağışla birlikteBu gün pek bi sessiz burası nerdesiniz kızlar İstanbul’da kar var fena
Cnm aliexpresten çok alışveriş yapıyor. İlk olarak sipariş sayısına, verilen puanlara bak. Yorumlardan pek bişey anlaşılmıyor, çeviri kötü. Fakat eklenen fotolara bak ana tavsiye ederim. Bir de kargo ücreti olmayanı tercih et. O kadar. Yani N11, gibi mağazalardan sipariş veriyorsan aynı mantıkAldıklarının resmini atabilir misim canım ya? Ben de biraz baktım da karışık baya. Satış sayısı sa önemli filan dedi arkadaş. Aynı ürünü farklı fiyatla satan bir sürü yer var nasıl alsam bilemedim.
Tmm cnm tesekkurlerBuharlı pisiricide pişirdim çatalla ezdim birazda zeytinyağı döktüm yemeden önce. Hiçbirşeyle karıştırmadan direkt yedirdim.
Bu gün pek bi sessiz burası nerdesiniz kızlar İstanbul’da kar var fena
Evet gecen hafta hava iyi seyredince kar kış bitti sanmıştım ankara'ya da gelir mi kiL lady8 C cigdemmm26 kızlar merhaba :) Balıkesir ‘de çok soğuk ve karlı ama kar tutmadı henüz , geçen hafta parkta geziyorduk kızımla günlük güneşlikti :)
Doktorun bize önerdiği 403 lira b suşu. Benim anlamadığım nokta diğer suşları içeren aşıyı yapacak mı yapmayacak mı? Ben bunu sormayı unuttum aşıyı da bulamayınca kaldı öyle.Mervikkkk canım biz memingokokun birini vurdurduk biri eczanede yoktu 9. Ayda yaparız onu dedi doktorumuz.2. Doz 13. Ayda. Bir aşıya 210 lira ödedik biz de. Ama geçen sene bizim sitede bir çocuk bulaşıcı meningokok oldu ve havuz ortak kullanım alanı herkesin ödü koptu. Onun için vurdurmaya karar verdik
Arinlihayat olması lazım canımBunu paylaşan hangi hesap canım?
Her doz İçin ayrı ödeme yapılıyor canımFiyatı 2doz toplamı mı öyle acaba anlayamadım
Ben sanki 3 gün diye hatırlıyorum amaPeynir bile dolapta bir hafta kalıyor. Bence bir hafta
Biz ikea antilop kullanıyoruz çok memnunum temizliği kolaySelam kizlar
Bebegim 5 aylik olmak uzere.1 ay sonra ek gidaya gececegimiz icin mama sandalyesi almak istiyorum.ama hangi model alacagima karar veremiyorum.kullanipta memnun kaldığınız bi model var mi? Yardimci olursanız cok sevinirim.ikea veya joie mimzy multiply falan dusunuyorum.sizce hangisi kullanislidir?
Canım hangisini yaptırdın menenjitte?Selam canım. Ya valla o kadar yoğun geçiyor ki canım günler inan fırsat bulup da bakamıyorum.. Şimdi bi gireyim dedim sen yazmışsın, içime doğmuş galiba :) çok şükür canım biz iyiyiz bebişim de iyi maşallah büyüyor, 3. Doz menenjit aşımızı olduk 4 gün evvel. 2 gün önce de ilk dişimizi patlattık, 7 ay 1 haftalıkken patlamış oldu. 2 gün sıkıntı huzursuzluk uykusuzluk yaptı bugün iyiydi çok şükür. Sen nasılsın? Ne değişiklikler var, oğlan daha rahat uyuyabiliyor mu artık?? Ek gıda nasıl gidiyor? Benimki baya iştahlı, öğlen sebze et veriyorum, akşam üzeri tahıllı meyveler veriyorum. Şimdilik daha kahbaltı vermedim hiç. Başlıycam ama artık yunurta sarısına falan.. Umarım herşey yoöundadır herkeste,.
Doktor aynı şeyi bana da önerdi bitkisel diye eşim de aynen alalım moduna girdi. Bence çok gereksiz. Bu arada imstagramda muz çayı görmüştüm uyku İçin dün gece denedim. Uykuya rahat geçti. Ama uzun ve deliksiz uyumadı. Sadece uyanınca kolay uyudu her seferinde. Bence çok güzel oldu.Kizlar oğlum iyilesmisti .Bugun cok kotu oksurmeye basladi .Hastaneye gittik.Kendi dr umuz yoktu .Cigerlerine inmemis ama rahatlamasi icin sprey falan filan yazdi .
Uyku sorunundan bahsettim .Gelişimini engellemiyorsa cok sorun degil dedi .Hayat kalitemiz düşüyor gun icinde mutsuz ,kafasini yüzünü çiziyor cok hırçın dedim .Ben çözüm istemedim aslinda sadece saglik sorunu olabilir mi baska bir dr görüşü almak istedim .Aa tmm o zaman x ve y diye ilaclar var. Biri bitkisel hemen rahatlatiyor uyutur dedi .
Nasil yani hic bir sağlık sorununa bagli degilken uykusu ilac mi öneriyorsunuz dedim .Esim de alalim diyor .
Yaa cok haklisin gece gündüz sen ilgileniyorsun yoruldun askim hemen alalim dedim.
Dr zaten icime sinmemisti .Hepten soğudum. Acaba diger yazdiklarini da mi kullanmasak
Canım biz diğerlerini içeren aşıyı 212 liraya aldık b suşunu eczanede bulamadık 9. Ayda yapalım demişti doltorumuz. Fiyatı 400 müymüüüş ... bizim doktorumuz ilisini de yapalım dedi ama çoklu olanı öncelikle önerdiDoktorun bize önerdiği 403 lira b suşu. Benim anlamadığım nokta diğer suşları içeren aşıyı yapacak mı yapmayacak mı? Ben bunu sormayı unuttum aşıyı da bulamayınca kaldı öyle.
Hiç içime sinmedi zaten. Kendi dr una götürcem.Bizim Dr da öyle ya antibiyotik verecek bir durum olmadı o konudaki görüşünü bilemiyorum ama onun dışında a sıkıntımız var desek hemen ilaç reçetesi, b sıkıntımız var desek ilaç reçetesi... Hiçbirini de almadık.
Sagol canim amin insallah .Idrar tahlili yaptirmistik .Bir sey çıkmadı. Benimkinin karakteri bu sanirim.Çok geçmiş olsun canım Rabbim acil şifalar versin inşallah , ismini hatirlamadim şimdi ama Instagram'da bir doktor sprey önermiyordu bebekler için , dediği ilaçlari az çok tahmin ediyorum yıllar önce kızımda bitkisel sinirleri sakinleştirici ilaçlardan denemiştik baya da pahalıydı ama hem 2 yaşindaydi kızım hem de ilaçlar hiç bir tesir etmedi aksine ters tepti olan uykusu da gitmişti , bir de aklıma gelmişken yakın zamanda idrar tahlili yaptırdınız mi bazen idrar yolu iltihabı olurmuş bebeklerde uykusunu baya etkiliyormuş Allah korusun
Canim kaydetmedim olsaydi atardim .Ben de dedigin gibi hic anlamıyorum. Bir ayi geçti alali gelmedi dahaAldıklarının resmini atabilir misim canım ya? Ben de biraz baktım da karışık baya. Satış sayısı sa önemli filan dedi arkadaş. Aynı ürünü farklı fiyatla satan bir sürü yer var nasıl alsam bilemedim.
Bu esler hemen her seye tamam diyor arastirmadan .O cayi biliyorum ama deneyemedim .Muz benimkine aşırı gaz yapıyor kahvaltida veriyorum geceyi etkilemesin diye.Doktor aynı şeyi bana da önerdi bitkisel diye eşim de aynen alalım moduna girdi. Bence çok gereksiz. Bu arada imstagramda muz çayı görmüştüm uyku İçin dün gece denedim. Uykuya rahat geçti. Ama uzun ve deliksiz uyumadı. Sadece uyanınca kolay uyudu her seferinde. Bence çok güzel oldu.