- 20 Mart 2017
- 15.666
- 20.353
-
- Konu Sahibi ayprensesii
- #81.781
Herkese gunaydin.Sabah anneannemizi gonderdik
Oğlum evin icinde onu ariyor .Koltugun arkasindan cee oynuyorlardi .Durup durup koltugun arkasina bakıyor
Oy kuzum benim ya arar tabı Allah başımızdan eksik etmesin en azından yakın ben senede bir görüyorumHerkese gunaydin.Sabah anneannemizi gonderdik
Oğlum evin icinde onu ariyor .Koltugun arkasindan cee oynuyorlardi .Durup durup koltugun arkasina bakıyor
Ben öyle bir şey yaşamadım. Şu anda çok ufaklar devirmelerinin imkanı yok ama ileride bilemem tabi. Ben 7. Ay itibariyle oturttum.Devrilme tehlikesi falan diyorlar.cocuk kendini geriye atarsa devrilebiliyormus.var mi gercekten boyle birsey? Birde kacinci aydan itibaren kullanmaya basladiniz?
Sagol canim .Evet az kaldi . Haftasonu icin anneanneme soz vermis .O da uzakta bir basina yasiyor .Onu gormeye gidecek canim.Allah kavuştursun canım. Erken döndü sanki kalsaydı biraz daha
Amin insallah .2 ayda falan görüşüyoruz. Cok sukur boyle hastalik gibi durumlarda alo deyince 2 3 saat icinde burda oluyor.Oy kuzum benim ya arar tabı Allah başımızdan eksik etmesin en azından yakın ben senede bir görüyorum
Ikea tipi en ucuzlardan aldım. Oldukça iş goruyorSelam kizlar
Bebegim 5 aylik olmak uzere.1 ay sonra ek gidaya gececegimiz icin mama sandalyesi almak istiyorum.ama hangi model alacagima karar veremiyorum.kullanipta memnun kaldığınız bi model var mi? Yardimci olursanız cok sevinirim.ikea veya joie mimzy multiply falan dusunuyorum.sizce hangisi kullanislidir?
Kendi torunları kalmış bir kenarda komşunun çocuğuna mi ilgi gösteriyorlar ? Doğru mu anladim ? Çok şaşırdım nasıl dayandın ben yikilirdim ilk defa böyle bir şey görüyorum genelde kv böyle davranır annenin böyle davrandığını ilk defa duydum kusura bakma canım haddimi aşmış ola bilirim ama senin adına çok üzüldüm gerçektenKızlar nasılsınız valla bu ek gıda ne kadar zor ya hazırla yedir kaldır temizle. Bugün de ilik kaymatıyorum. Evi süpürdüm. Tabi önce toparladım. Annemle babam var kardeşime gittiler haftasonu. Annem gelince işlerim kolaylaşır sanmıştım ama teli eline alıp akşama kadar uzanıyor bişey deuincr de kendi evini de süpürmüyprmuş yaşlıymış( 53 yaşında) öyle diyor. Daha beter yoruldum. Birde sürekli bizim komşu var onun oğlunu sevdiler torunumuz diye hep bana yok onun annesi ne çorbalat yapıyorfu yok bilmem ne yapıyordu( çovuk 5 yaşında hala yeme problemleri var bu arada). Mağazaya gidiyoruz oğluma hiçbirley almıyor sanki onun parasını soran var yok diğer komşu çovuğuna aaa oğlum şunu sever aa oğluma şunu alsaydık sürekli böyle. Kardeşime gittiğine sevindim valla artık
Ben alışığım canım bana hep böyle davranılıyor babaannemle dedemle büyüdüğüm için ve onları hep çok sevdiğim için benden intikam alıyorlar sanki. Buraya geliyor benim oğluma bişey alırız diye ödleri kopuyor ama h&m den komşunun çocuğuna hediye alıyorlar. Söyleyince de ben hep onlardan maddiyat bekliyor olıyorum halbuki ben samimiyet bekliyorum sadece. Şükür kendi ihtiyaçlarımıza yetiyoruz. Yapacak birşey yok. Bende üzülüyorum kendi adıma. Geçen gün noezaradandaki psikolog hep ailelerinizle konuşun sorunları çözün kafanız rahatlar falan dedi annemle gezdik eğlendik oturduk gayet iyi niyetli bana böyle hissettiriyosunuz küçükkenden beri falan anlattım sende gençtin seni de anlıyorum ama bu bende yara açmış demekki diyorım napabilirim öyle gerekmiş yapmışım hıhh bilmem be tarzı konuşunca anladım ki erdem falan yok koca koca annemle babamda. O yüzden karar aldım artık bende komşuları gibi haha hhi oturcam hiçbirşeylerine yorum da yapmayacağım birşey de beklemiyorım. Kendimi ne üzüp durayım yaa.Kendi torunları kalmış bir kenarda komşunun çocuğuna mi ilgi gösteriyorlar ? Doğru mu anladim ? Çok şaşırdım nasıl dayandın ben yikilirdim ilk defa böyle bir şey görüyorum genelde kv böyle davranır annenin böyle davrandığını ilk defa duydum kusura bakma canım haddimi aşmış ola bilirim ama senin adına çok üzüldüm gerçekten
Ben alışığım canım bana hep böyle davranılıyor babaannemle dedemle büyüdüğüm için ve onları hep çok sevdiğim için benden intikam alıyorlar sanki. Buraya geliyor benim oğluma bişey alırız diye ödleri kopuyor ama h&m den komşunun çocuğuna hediye alıyorlar. Söyleyince de ben hep onlardan maddiyat bekliyor olıyorum halbuki ben samimiyet bekliyorum sadece. Şükür kendi ihtiyaçlarımıza yetiyoruz. Yapacak birşey yok. Bende üzülüyorum kendi adıma. Geçen gün noezaradandaki psikolog hep ailelerinizle konuşun sorunları çözün kafanız rahatlar falan dedi annemle gezdik eğlendik oturduk gayet iyi niyetli bana böyle hissettiriyosunuz küçükkenden beri falan anlattım sende gençtin seni de anlıyorum ama bu bende yara açmış demekki diyorım napabilirim öyle gerekmiş yapmışım hıhh bilmem be tarzı konuşunca anladım ki erdem falan yok koca koca annemle babamda. O yüzden karar aldım artık bende komşuları gibi haha hhi oturcam hiçbirşeylerine yorum da yapmayacağım birşey de beklemiyorım. Kendimi ne üzüp durayım yaa.
Canım ya annen böyle davranirsa elden ne beklersin ki , biraz da olsa üzüntünün azalması için en iyi çözüm fazla bir araya gelmemek ve hiç bir şekilde beklenti içinde olmamakBen alışığım canım bana hep böyle davranılıyor babaannemle dedemle büyüdüğüm için ve onları hep çok sevdiğim için benden intikam alıyorlar sanki. Buraya geliyor benim oğluma bişey alırız diye ödleri kopuyor ama h&m den komşunun çocuğuna hediye alıyorlar. Söyleyince de ben hep onlardan maddiyat bekliyor olıyorum halbuki ben samimiyet bekliyorum sadece. Şükür kendi ihtiyaçlarımıza yetiyoruz. Yapacak birşey yok. Bende üzülüyorum kendi adıma. Geçen gün noezaradandaki psikolog hep ailelerinizle konuşun sorunları çözün kafanız rahatlar falan dedi annemle gezdik eğlendik oturduk gayet iyi niyetli bana böyle hissettiriyosunuz küçükkenden beri falan anlattım sende gençtin seni de anlıyorum ama bu bende yara açmış demekki diyorım napabilirim öyle gerekmiş yapmışım hıhh bilmem be tarzı konuşunca anladım ki erdem falan yok koca koca annemle babamda. O yüzden karar aldım artık bende komşuları gibi haha hhi oturcam hiçbirşeylerine yorum da yapmayacağım birşey de beklemiyorım. Kendimi ne üzüp durayım yaa.
Bana gebe değilken olmuştu , diyetteydim ve canım bi tatlı çekti sonra yemiycem dedim tuttum kendimi ama nasıl çektiyse canım göğsüm sızladı oan sonra 1-2 saat geçti bi baktım orası şişmiş iltihap toplamış gözlerime inanamadım , dr gittim krem falan verdi ama bi sebep söylemedi . Ertesi gün iş yerinde ablaya anlattım direk sorduğu soru canın ne çektide yemedin diyincededim.
Ekonomik ve ergonomik olduğu için ikeanın modelini kullanıyorum ama bebeği içinden almak çok rahat değil , minderiyle sıkışıyor, mindersiz boşta kalıyor , diğer modeller de devasa çocuk içinde kayboldu , kızım 6 aylıkken aldım.
Annelik çok zor ama sizinki 2 kat zor canım , kolaylık versin mevlam .İkizlere sevgiler ..
Benim 2 aydır düzensiz hatta geçen ay 20 gün geç kaldı
Son aylarda hamilelik zor oldu sıcaklarda başım döndü , bebek doğduktan sonra evde klima vardı bi zorluk yaşamadım , çol küçükken bile koruma derdi olmadan istediğim yere götürdüm. 1 zıbın 1 çorap yetti çoğu zaman .
Joie mimzy lx kullaniyorum .Gayet memnunum .Ama mutfağın genis degilse önermem .Cok yer kapliyor .Cok rahat .Yatma pozisyonu var .Ayaklari yorulmasin diye katlanir ayak koyma kismi var.Daha ileriki aylar icin basma kismi var .Ihtiyaca gore parcalar degisiyor filan.Yemek yaparken oglumu oturtuyorum .Devrilecek mi diye düşünmüyorum .Oldukca agir ve saglam.
E bebekte cok pahaliydi .Ben 25 Tl 4 tane aldim sanirim .Meyveler sebzeler hayvanlar filan .
Öğlen havuclu ,kabakli corba ,kiymali yogurtlu tarhana ,balkabagi çorbası, patates corbasi veriyorum genelde.Aksam meyveli muhallebi ya da meyveli yogurt .Bazen kabak tost yapip yoğurtla veriyorum onu cok seviyor .
Kahvaltıda avokado+lor/labne +yumurta sarisi ,patates tostu +labne +bisküvi filan. Kafama gore takiliyorum.Bazen cok huysuz oluyor yapmaya firsat vermiyor o zaman ne pratikse onu yapiyorum.
Sicaklar fena bunalmıştı. Hele ise gitmekcok zordu .Elimde maden suyuyla geziyordum. Bebek dogunca lohusa hali bir üşü bir terle .Bebege badi ve corap giydirip gece muslin kundak örtüyordum. Aman üşüdü mu derdi yoktu .Ama sıcaktan boynu ve yuzu kizariklik olmustu.
Yeni disiniz hayirli olsun :)Artik cok hareketliler foruma zaman kalmiyor.Biz de griptik yeni atlatiyoruz .Annem gelmisti bakmak icin bugun ugurladik .Biraz hüzünlüyüm .
Ek gida her seyi veremiyorum gaz yapiyor diye .Ce seçici bazi tatlari sevmiyor ben de ustelemiyorum .Kosturmakla geciyor vakit .Uyku sorunumuz da devam ediyor.Hava guzel olunca gezmeye filan cikiyoruz hemen aksam oluyor.
Ben genelde nobetteyim ama oğlumun gozu iyice acilmasin diye gece lambasi ve telefonu kapatıyorum :)
Ben öyle bir şey yaşamadım. Şu anda çok ufaklar devirmelerinin imkanı yok ama ileride bilemem tabi. Ben 7. Ay itibariyle oturttum.
Allah razi olsun kizlar cok ama cok sagolun,varolun ❤❤Ikea tipi en ucuzlardan aldım. Oldukça iş goruyor
teşekkürler canım. Bu terbiyeleri nasıl yapıyorsun?Terbiyeli havuc corbasi, terbiyeli kabak corbasi, kiymali kereviz corbasi genelde oglenleri boyle seyler yediriyorum.
Yogurt buyday unu ve yumurta sarisi (ben yumurta sarisi koymuyorum alerjimiz var) bunlari karistirip corbaya ekliyoruz bu kadar.teşekkürler canım. Bu terbiyeleri nasıl yapıyorsun?
Aynen dediğin gibi yaptım canım. Somonu güzel yediler yanına kırmızı mercimek havuç ve bulgurla corba yapmıştım onuda yediler. 6 da buharda pişmiş balkabağı ile 6 gun kurusu haşlanmış kayısıyı ezip ceyrek avokado ile karıştırdım yanında yoğurt ile bayıla bayıla yediler. Bugün menü farklı oldu biraz ama hoşlarına gitti.Arada en az 4 saat olmasi gerekiyor cnm sikinti olcagini sanmiyorum somon tazedir zaten. Sen yinede 1 gibi yedir 6 gibi yogurt verirsin. Icine sinmezse yogurt vermezsin cnm.
Benim de yegenim surekli siparis giriyor .Onla oturup sectik .Cok bilgim yok ama bazılarında kargo ucreti oluyormuş bazi satıcılar guvenilir degilmis filan.Afilim92 ali expresten mi aldın sen? Ben hiç alış veriş yapmadım ordan nasıl alınıyor ödeme nasıl oluyor bi bilgim yok hiç
Bizim Dr da öyle ya antibiyotik verecek bir durum olmadı o konudaki görüşünü bilemiyorum ama onun dışında a sıkıntımız var desek hemen ilaç reçetesi, b sıkıntımız var desek ilaç reçetesi... Hiçbirini de almadık.Kizlar oğlum iyilesmisti .Bugun cok kotu oksurmeye basladi .Hastaneye gittik.Kendi dr umuz yoktu .Cigerlerine inmemis ama rahatlamasi icin sprey falan filan yazdi .
Uyku sorunundan bahsettim .Gelişimini engellemiyorsa cok sorun degil dedi .Hayat kalitemiz düşüyor gun icinde mutsuz ,kafasini yüzünü çiziyor cok hırçın dedim .Ben çözüm istemedim aslinda sadece saglik sorunu olabilir mi baska bir dr görüşü almak istedim .Aa tmm o zaman x ve y diye ilaclar var. Biri bitkisel hemen rahatlatiyor uyutur dedi .
Nasil yani hic bir sağlık sorununa bagli degilken uykusu ilac mi öneriyorsunuz dedim .Esim de alalim diyor .
Yaa cok haklisin gece gündüz sen ilgileniyorsun yoruldun askim hemen alalim dedim.
Dr zaten icime sinmemisti .Hepten soğudum. Acaba diger yazdiklarini da mi kullanmasak
Çok geçmiş olsun canım Rabbim acil şifalar versin inşallah , ismini hatirlamadim şimdi ama Instagram'da bir doktor sprey önermiyordu bebekler için , dediği ilaçlari az çok tahmin ediyorum yıllar önce kızımda bitkisel sinirleri sakinleştirici ilaçlardan denemiştik baya da pahalıydı ama hem 2 yaşindaydi kızım hem de ilaçlar hiç bir tesir etmedi aksine ters tepti olan uykusu da gitmişti , bir de aklıma gelmişken yakın zamanda idrar tahlili yaptırdınız mi bazen idrar yolu iltihabı olurmuş bebeklerde uykusunu baya etkiliyormuş Allah korusunKizlar oğlum iyilesmisti .Bugun cok kotu oksurmeye basladi .Hastaneye gittik.Kendi dr umuz yoktu .Cigerlerine inmemis ama rahatlamasi icin sprey falan filan yazdi .
Uyku sorunundan bahsettim .Gelişimini engellemiyorsa cok sorun degil dedi .Hayat kalitemiz düşüyor gun icinde mutsuz ,kafasini yüzünü çiziyor cok hırçın dedim .Ben çözüm istemedim aslinda sadece saglik sorunu olabilir mi baska bir dr görüşü almak istedim .Aa tmm o zaman x ve y diye ilaclar var. Biri bitkisel hemen rahatlatiyor uyutur dedi .
Nasil yani hic bir sağlık sorununa bagli degilken uykusu ilac mi öneriyorsunuz dedim .Esim de alalim diyor .
Yaa cok haklisin gece gündüz sen ilgileniyorsun yoruldun askim hemen alalim dedim.
Dr zaten icime sinmemisti .Hepten soğudum. Acaba diger yazdiklarini da mi kullanmasak