2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Üfff çok zor ya. Bir şekilde sütü bitirmek lazım, belki o zaman bırakır. Çok zor ya çocuk gerçekten. Benimki de uyudu uyudu, şimdi herkes uyurken kaka yapmak için uyandı. Ağlayasım var.
En sinir olduğum durum tam kafanı koyarsın çocuk uyanır o an beynimde şimşekler çakıyor sanki , evet sütun de bitmesi lazım yoksa daha zor bırakırlar

Merhaba anneler
Cok uzun zamandir yazamadim cunku tr den ingiltereye tasindim. 2 cocukla zor ve yorucu bir surecti. Tum duzen degisince bebisin ek gidaya gecmesini yavaslatti. 6. Aydan itibaren gunluk yogurt mayalip veriyorum. Patates havuc kabak corbasi hergun deniyorum hic sevmedi. Iki gundur tatli patateste ekledim farketmedi. Buharda pisirip elinede verdim ondan daha cok hoslaniyor ama yeterli beslenemiyor o sekilde. Yumurta sarisini sadece sutumle acip veriyorum nefret ediyor Elma puresini sevmedi. Muzu eline verince biraz tirtikliyor. dun buharda karnibahar denedik begendi. Eline bir parca ekmek verince bayiliyor
Bunlarin disinda bisey deneyemedim. 7. Ayi doldurmak uzere ve sizlerin verdigi ek gidalari okuyunca cok geride kalmis hissettim
Elinizde beslenme listeleri varsa paylasirmisiniz.

Of kıyamam ya bizim de gündüz uykuları çok azaldı direniyor uyumaya gece bide 4 de kalkıp 6-7 ye kadar oturup yine uyuyor bakalım inş düzene girer
Evet evet bazen 3 te kalkip 6 ya kadar uyanik kaliyor .Ne derdi var anlamiyorum.
1 hafta sonra gel demişti ama bugün gittim canım film çekti ciğerleri iyi dedi orda farklı bi ilaçla hava verdiler. İlaçları kullan 7 güne tamamla dedi. Ciğerleri temiz çıkınca içim rahatladı.

Bizinde öyle üşengeç bunlar :)

Geçmiş olsun canım umarım toparlar. Çok salgın varmış sık sık rvi havalandır.
Bizde antibiyotik verdik canım bide ventolin başladık nebulazatörle o biraz rahatlatıyor. Sizede onu önerebilirdi aslında doktor kullananlar memnun burdada çoğu kişi kullanmış.

Götürdüm canım iyiye gidiyormuş ciğerleri temizmiş.

Biz geçen çok kabız olunca erik marmelatı verdik 2 çay kaşığı yarım saat sonra yaptı. Şekerliydi ama erik bulamazdım burda. Eğer dolabında erik falan varsa yada kuru erik alabilirsen kaynatıp bide onu dene canım.

2 gündüz uykusuna geçiş yapmak istiyor olabilir canım. Benim kızımda artık 2 gündüz uykusuna yatıyor uyku aralarını açtım öyle olunca. Geçişte biraz bocalıyorlar. Eskiden 2 saatte bir uyurdu. Şimdi 3-3.5 saatte bir uyuyor. İlk uykusu 1.5 saat kadar diğeri 45 dk kadar.

Sıkma canını canım. Elbet büyüyorlar. Bende başlarda büyümüyor diye çok takmıştım ama topaç gibi oldu. Ek gıda alışma süreci yeni bişeyin varlığı onları tedirgin ediyor olabilir bide dişiydi atağıydı yeni şeyler öğrenmesi. Her ay ayni şekilde kilo alamayabiliyorlar.

Tamam canım ben yine bu konudada aceleciyim sanırım :)
Benimki yarim saat uyuyor kuzum ya .Bizde uzun uyku kavrami yok .Cok az uyudugu icin 2 uykunun yetecegini sanmiyorum .Cunku mizmizlaniyor .Insallah duzelir .Zira ben uyutmaktan değil ama az uyuyup kalkmasindan geceleri saatlerce aglamasindan cok rahatsizim.Kendime kızıyorum boyle alisti diye .

Keşke :KK43: hiç kıyamıyorum insanın içi yanıyor bebeğini öyle görünce diyorum ki daha dünyaya geleli ne yaşadın ne gördün sen hemen de hastalandın minnacık ağzıyla öksürmesi minnacık burun deliklerinin akıntılı hali burnunu silmeye bile kıyamıyorum hemen panikliyor nefessiz kalacak sanıyor :KK43: Rabbim en en en kısa zamanda başta çocuklar olmakla tüm hastalara şifa versin inşallah
Aynen canım çok korkuyorlar her şeyden. İnsanın içi gidiyor

Kızlar dün akşam genco erkal a gittim ya evdeki tüm bineronları denedim oğlum aventin cam biberonunu aldı sonunda ama 7.30 gibi uyutup çıktım evden 10 da geldim arada uyanmış eşim sallamış uyumaya devam etmiş ben gelene kadar. Biberonu da aldı ya sağdığım 90 cc süt var yarın gece boyu diğer odaya yatıp eşime mi baktırsam diyorum:) kafamda deli sorular?? :)

Kızlar dün akşam genco erkal a gittim ya evdeki tüm bineronları denedim oğlum aventin cam biberonunu aldı sonunda ama 7.30 gibi uyutup çıktım evden 10 da geldim arada uyanmış eşim sallamış uyumaya devam etmiş ben gelene kadar. Biberonu da aldı ya sağdığım 90 cc süt var yarın gece boyu diğer odaya yatıp eşime mi baktırsam diyorum:) kafamda deli sorular?? :)
Neden olmasın cnm, iyi olur senin için :)

Merhaba anneler
Cok uzun zamandir yazamadim cunku tr den ingiltereye tasindim. 2 cocukla zor ve yorucu bir surecti. Tum duzen degisince bebisin ek gidaya gecmesini yavaslatti. 6. Aydan itibaren gunluk yogurt mayalip veriyorum. Patates havuc kabak corbasi hergun deniyorum hic sevmedi. Iki gundur tatli patateste ekledim farketmedi. Buharda pisirip elinede verdim ondan daha cok hoslaniyor ama yeterli beslenemiyor o sekilde. Yumurta sarisini sadece sutumle acip veriyorum nefret ediyor Elma puresini sevmedi. Muzu eline verince biraz tirtikliyor. dun buharda karnibahar denedik begendi. Eline bir parca ekmek verince bayiliyor
Bunlarin disinda bisey deneyemedim. 7. Ayi doldurmak uzere ve sizlerin verdigi ek gidalari okuyunca cok geride kalmis hissettim
Canın öncelikle senin adına sevindim keşke biz de İngiltere’ye taşınabilsek çok isterdim walla. Ek gıda konusu bebekle ilgili herşeyde olduğu gibi roket mühendisliğine dönmüş durumda :) kendi adıma yaptıklarımdan bahçedeyim bizimki de sebze sevmiyor normalde yoğurtla karıştırıp veriyoruz bazen de içime irmik atıyoruz hafifletsin diye bi de bezelyenin tadı tatlımsı olduğu için onu koyuyorum. Bunları püre yapıyorum tabi eline verip yeme aşamasında heniz ilerleme kaydedemedik kıyma denedim ama hiç sevmedi ağladı resmen. Yumurta sarısını da meyve püresine kattım sevdi. Normalde sevmemişti. Labneye de yumurta sarısı katılabilir diye düşünüyorum. Gece muhallebilerine de ben meyve ağırlıklı yapıyorum çok mükemmel olmasa da nacizane yaptıklarım belki fikir verir. Burada kızlar pankek kek gibi şeylerden bahsettiler kafama yattı bi gün denerim belki ama bu aralar o kadar uykusuzluk mücadelesi veriyorum ki bazı günler aman karnı doysun moduna geçiyorum mükemmel anne olunmuyor her zaman

Merhaba anneler
Canım bende kendimce birşeyler yapıyorum çok da yemiyor ağzını açma problemi var bizimkinin çorbaları falan bardakla verince içiyor biraz kaşıkla almıyor anlamadım. Kaşıkla yedirirken maymuna dönüyorum güldürüp ağzına sokana kadar. Ben sabahları 1 yumurta sarısı 1 tk labne 1 tk buğday ruşeymi biraz yulaf unu pekmez ve tereyağı zaytinyağu veya hindistancevizi yağından birini ekleyip karışım yapıyorum nadiren muz da ekliyorum bu şekilde yiyor. Kahvaltıyı genelde yiyor. Öğleyin bazen de akşama doğru ya kıymalı tarhana yapıyorum ya da az suya patates havuç ve evdeki sebzelerden ekleyip birazda bulgur ya da irmik ekleyip yediriyprum ama işte onu zorla yiyor. Yani sevme konusunu bilmiyorum da ağzını açsa yiyor. Yatmadan da genelde biraz yoğurt veriyorum. Yoğurdu seviyor ama. Kıymayoda koyun kıyması alıp az suyla haşladım suyunu çekince az tereyağı ekleyip kavurdum buzluğa incecik tabaka halinde koydum. Kırıp atıyorum yemeklerine. Sanırım acele etmek iyi değil zamanla yiyecekler yavaş yavaş alışıyorlar sanırım ya da benimki öyle. Kontrolde bı ay 500 g almıştı iyi dedi doktor. Bir de yemeklerini yaparlen 1 sebze haşlıyorum onu önüne koyuyorum kendisi yerse yiyor oynuyor.

Merhaba anneler
Cnm yeni hayatın hayırlı olsun. İlk olarak bu ek gıda işi gerçekten bebeğe bağlı. Benim oğlum tarhana dan başka hiçbişey yemiyor. Ne meyva, ne yoğurt, ne sebze, ne tarifler yaptım yok. Yoğurt, yumurta Lor ağzına sürmüyor, zorlasam kusuyor. Bebe bisküvisi yaptım onu da sevmedi. Ben de inan sıkıldım her gün değişik tarif bul yap dök. Yıldım artık yapıyorum tarhanayı içiriyrm öğleyin, sabah zorla kaşık mama, akşam da pirinç unu, yulaf unu veya irmik ten muhallebi yapıp yedirmeye çalışıyorum zorla. O yüzden hiç sıkma canını, elbet alılacaklar da bakalım ne zaman

Canım bende kendimce birşeyler yapıyorum çok da yemiyor ağzını açma problemi var bizimkinin çorbaları falan bardakla verince içiyor biraz kaşıkla almıyor anlamadım. Kaşıkla yedirirken maymuna dönüyorum güldürüp ağzına sokana kadar. Ben sabahları 1 yumurta sarısı 1 tk labne 1 tk buğday ruşeymi biraz yulaf unu pekmez ve tereyağı zaytinyağu veya hindistancevizi yağından birini ekleyip karışım yapıyorum nadiren muz da ekliyorum bu şekilde yiyor. Kahvaltıyı genelde yiyor. Öğleyin bazen de akşama doğru ya kıymalı tarhana yapıyorum ya da az suya patates havuç ve evdeki sebzelerden ekleyip birazda bulgur ya da irmik ekleyip yediriyprum ama işte onu zorla yiyor. Yani sevme konusunu bilmiyorum da ağzını açsa yiyor. Yatmadan da genelde biraz yoğurt veriyorum. Yoğurdu seviyor ama. Kıymayoda koyun kıyması alıp az suyla haşladım suyunu çekince az tereyağı ekleyip kavurdum buzluğa incecik tabaka halinde koydum. Kırıp atıyorum yemeklerine. Sanırım acele etmek iyi değil zamanla yiyecekler yavaş yavaş alışıyorlar sanırım ya da benimki öyle. Kontrolde bı ay 500 g almıştı iyi dedi doktor. Bir de yemeklerini yaparlen 1 sebze haşlıyorum onu önüne koyuyorum kendisi yerse yiyor oynuyor.
Cnm sen daha iyi bilirsin tabi ama ruşeym 8aydan önce başlanıyor mu, Bi de sadece 1çay kaşığı diye biliyordum ben. Araştırdım mı hiç.

Cnm yeni hayatın hayırlı olsun. İlk olarak bu ek gıda işi gerçekten bebeğe bağlı. Benim oğlum tarhana dan başka hiçbişey yemiyor. Ne meyva, ne yoğurt, ne sebze, ne tarifler yaptım yok. Yoğurt, yumurta Lor ağzına sürmüyor, zorlasam kusuyor. Bebe bisküvisi yaptım onu da sevmedi. Ben de inan sıkıldım her gün değişik tarif bul yap dök. Yıldım artık yapıyorum tarhanayı içiriyrm öğleyin, sabah zorla kaşık mama, akşam da pirinç unu, yulaf unu veya irmik ten muhallebi yapıp yedirmeye çalışıyorum zorla. O yüzden hiç sıkma canını, elbet alılacaklar da bakalım ne zaman

Cnm sen daha iyi bilirsin tabi ama ruşeym 8aydan önce başlanıyor mu, Bi de sadece 1çay kaşığı diye biliyordum ben. Araştırdım mı hiç.
Canım doktorumuz da verebilirsiniz dedi birde ben o aylara pek takılmıyorum. Herşeyi dinlesem karnabahar gaz yapar pırasa gaz yapar yok ceviz şunu yapar ben takılmıyorum o kadar tuzlu şekerli bal ve paketli gıda vermiyorum birde narenciye o kadar. Herşeyi veriyorum yulaf buğday unu ceviz. Yani aşırı alerjen olanlar dışında.

Nasıl kullanıyosun canım ?
Nebülazatör kuzenimde varmış canım ondan aldım. İlacını içine tutup ağzına doğru tutuyorum maske taktırmıyor

ben yürüteci alalı baya oluyor yeni yeni sağa sola gitmeye çalışıyor.dediğin gibi ilk önce yürütecdeki oyuncaklarla oynadı hep.sonra geri geri gitmeye başladı.şimdi de sağ sola yan yan gidiyor yengeç gibi :) benimki 7.5 aylık sadece iki defa döndü hiç merakı yok. doktor göbeğinin üstüne koy arada sırt kasları gelişsin dedi.koyduğumda alıyor. hiç öyle durmak istemiyor.o yüzden emeklemesi uzun sürecek galiba yada hiç emeklemeden yürümeye mi başlayacak diye düşünüyorum arada.biz kontrole yarın gidicez ne kadar kilo aldı bilmiyorum.bu ara iştahı iyi maşallah.
Bizimde bugün geri geri gitmeye başladı balık gibi ayakları çırpıyor çılgın :)
Evet evet bazen 3 te kalkip 6 ya kadar uyanik kaliyor .Ne derdi var anlamiyorum.

Benimki yarim saat uyuyor kuzum ya .Bizde uzun uyku kavrami yok .Cok az uyudugu icin 2 uykunun yetecegini sanmiyorum .Cunku mizmizlaniyor .Insallah duzelir .Zira ben uyutmaktan değil ama az uyuyup kalkmasindan geceleri saatlerce aglamasindan cok rahatsizim.Kendime kızıyorum boyle alisti diye .
Senin suçun yok ki canım sen en başından beri uyusun diye uğraşıyorsun demek ki uykuyy sevmiyor yada geçiş süreci çok hassaslaşıyor tekrar dalamıyor.
Hakettin canım baksın bi gece eşin :)

Ben de kabizliga care bulamadim a dostlar. Kuru kayisi ve suyu, avokado, balkabagi, armut, zeytinyagi hep verdigim seyler. Zaten ne yiyor ki, sebze meyve, lifli seyler. Ve asiri miktarda da yemiyor sonucta. Ama kakasi kati oluyor, bagirarak yapiyor, hatta 2 kere poposu kanadi :KK43: dr alisir diyor da 2 ay olacak ek gida calismalarina baslayali ne zaman alisacak, degil mi ama :KK17:
Bizimkinin de dün poposu kanadı. Kakası sertlikten yarıda kaldı ben yardım ettim çıkmasına düşün. Ek gıdaya başlayalı da 3 ay falan oldu. Doktor şurup yazdı ama kullanmicam

Bizimkinin de dün poposu kanadı. Kakası sertlikten yarıda kaldı ben yardım ettim çıkmasına düşün. Ek gıdaya başlayalı da 3 ay falan oldu. Doktor şurup yazdı ama kullanmicam
ben de fark edersem tuvalete tutar gibi bir pozisyona aliyorum rahat yapiyor. İki gidim bir sey yiyor yaaa nasil bu kadar etkiliyor anlamiyorum. Kiyamam, cok zorlaniyorlar

Yani elma vermemiştim epeydir elma verdim birde kereviz vermiştim çarşamba. Ne bileyim ya. Bıgün de doktora gittik normal karşıladı diş de uok daha. Bu arada meningokok aşısının ilk dozunu oldu bıgün oğlum. Et vermeye başla dedi. Kıyma koy suyundan ziyade etin kendisini tanısın dedi. Yayla tarhana bunları ver dedi. Sıkıntı yok yani anladığıma göre.
Kereviz 8.ay sebzesi ama belki o ağır geldi bize dr kereviz yok dedi ondan olabilir mi ama bi şey demedi diyorsun

Canım su içmesi mi gerekiyor acaba ? Susuzluk etkiler mi bilmiyorum ama aklıma geldi . Yazık kuzuya kıyamaz insan

Merhaba
Çalışan annelere sormak istiyorum. 1 ay sonra işe başlıyorum. Oğlum 8 aylık olacak. Memeden biberona geçiş yapmam gerekiyor bakıcının süt içirebilmesi için. Fakat oğlum biberon kabul etmiyor. Kullandığınız bir yöntem var mı alıştırmak için? Kaşıkla bile içmiyor sütü. Sadece memeden kabul ediyor.

X