2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Kizlar bugun cenazemiz var esimin enistesi vefat etti. Kanser tedavisi goruyordu temizlemislerdi, gecen hafta akcigeri alindi 4 gundur evindeydi iyiydi, dun aksam fenalasmis hastanede kalbi durmus. kv kp fln koyden geliyorlar. Bende evde yemek fln yaptim gelen giden olur diye. Allah herkese saglikli bir omur nasip etsin.
Başınız saolsun allah geride kalanlara sağlık uzun ömür versin

Moralim çok bozuldu kızlar bizim kız bu ay hiç büyümemiş ne kilo almış ne kafası büyümüş ne boy alerjiden dolayı doğru düzgün bi şey yemiyor ne yapacağım şaşırdım valla 1 hafta sonra dr kilo kontrolüne çağırdı

Kızlar nasılsınız ? Okadar yazdm kimse cevap vermemeye başladı buna cvp verir misiniz bilmiyorum ama oğlum hastalandı bugun röntgen çektrdk ciğeri biraz dolu dedi doktor hırıl hırıl ediyo göğsü augmentın-BID şurup verdi antibiyotik 2gün kullan cuma getir çocuğu bakalım dedi inşallah faydası olur dua edin ya hâlâ memleketteyim eşim zor izin aldı ay sonu gelecek ben 2hafta diye gelmiştim 1ay oldu çok bunaldım burda bebe de hasta olunca :KK43: dışarı hiç çıkarmıyorum evin içide soğuk değil ama çok terliyo doğduğundan beri yanık bu bebek burnu çok dolu aspiratörle çekiyorum ama geçmiyor napcm bilmiyorum önerileriniz var mı ne yapsam ?
BiZim de 3 aylıkken oldu aynısı dr özel bi karışım burun damlası verdi bide hava sabah akşam evde onu yaptık öyle geçti yastık ile yatır bu dönem kafası yukarda kalsın bol bol serum fizyolojik yap geniZi ve burnu açık kalsın inş hemen toparlar çok geçmiş olsun

Burnunu sürekli temizlemen lazım canım ben serum suyu ve şırınga yanımda dolaşıyordum hala da öyleyim. Korkuyorum tekrar aynı şey olacak diye. Burundaki akıntıyı temizlemeyince ciğere inebiliyor. O yüzden burnunu hep açık tutmaya çalış. Allah şifa versin
İnmiş zaten :KK43:

Kızlar yaa kızım hala öksürüyor burnu akıyor uyurken zor nefes alıyor. Antibiyotik ve hava veriyorum. Kendisi çok neşeli halsizliği yok ateşide yok. Uzaktan gören gülücükler saçtığı için hasta olduğunu anlamaz. Gerçi bizde zor anladık öksürünce ilerlemesin diye götürmüştüm ama hastaymış baya. Doktora götürdüm ertesi gün hırıltısı başladı.
Pazartesi ilaca başladık ama hiç bi iyileşme söz konusu değil. Hafiflemedi bile öksürüğü hırıltısı hatta artıyor gibi. Sizce tekrar götüreyim mi?
1-2 kişiye sordum ateşi yoksa çok endişelenme dedi ama kötüleşirse diye korkuyorum. Bide tekrar götürsem bişey yaparlar mı?

1 haftayı buluyor geçmesi canım.

İnşallah canım Allah gönlündekini nasip etsin inşallah :) tanıdıklarım var onlar ne yaptıysa çocuk illaki meme istiyormuş bıraktırmak için mecbur annelerine ve ya kız kardeşlerine 2-3 günlük bırakmışlardı ben yapa bilir miyim bilmiyorum sanırım yapamam
Üfff çok zor ya. Bir şekilde sütü bitirmek lazım, belki o zaman bırakır. Çok zor ya çocuk gerçekten. Benimki de uyudu uyudu, şimdi herkes uyurken kaka yapmak için uyandı. Ağlayasım var.

canim hemen gecmiyor maalesef. Sen havayi maskeyi kullanarak vermeye calis. Dr kontrole cagirdi mi? Bize crs bunlara baslatip cts kontrole cagirmisti. Ama cts hala oksuruyordu, hatta dr tam sirtini dinlerken oksuruyordu. Antibiyotigi 10 gune tamamlamistik. Havayi 7 gun kullandik ama azaltarak biraktirmisti. 2 gun 3 er defa ve 2 gun de 2ser defaya dusurerek bitirmistik.
1 hafta sonra gel demişti ama bugün gittim canım film çekti ciğerleri iyi dedi orda farklı bi ilaçla hava verdiler. İlaçları kullan 7 güne tamamla dedi. Ciğerleri temiz çıkınca içim rahatladı.
bizimkinin 7.ayi bitecek hala dönmüyor :-) bir ara heveslendi, suan birakti o işleri.
Bizinde öyle üşengeç bunlar :)
Kızlar nasılsınız ? Okadar yazdm kimse cevap vermemeye başladı buna cvp verir misiniz bilmiyorum ama oğlum hastalandı bugun röntgen çektrdk ciğeri biraz dolu dedi doktor hırıl hırıl ediyo göğsü augmentın-BID şurup verdi antibiyotik 2gün kullan cuma getir çocuğu bakalım dedi inşallah faydası olur dua edin ya hâlâ memleketteyim eşim zor izin aldı ay sonu gelecek ben 2hafta diye gelmiştim 1ay oldu çok bunaldım burda bebe de hasta olunca :KK43: dışarı hiç çıkarmıyorum evin içide soğuk değil ama çok terliyo doğduğundan beri yanık bu bebek burnu çok dolu aspiratörle çekiyorum ama geçmiyor napcm bilmiyorum önerileriniz var mı ne yapsam ?
Geçmiş olsun canım umarım toparlar. Çok salgın varmış sık sık rvi havalandır.
Bizde antibiyotik verdik canım bide ventolin başladık nebulazatörle o biraz rahatlatıyor. Sizede onu önerebilirdi aslında doktor kullananlar memnun burdada çoğu kişi kullanmış.
Doktor benim iki gün sonra kontrole çağırmıştı. İlerlememesi gerekiyor kontrol etmek gerekiyor demişti. Bence götür.
Götürdüm canım iyiye gidiyormuş ciğerleri temizmiş.
Ben de kabizliga care bulamadim a dostlar. Kuru kayisi ve suyu, avokado, balkabagi, armut, zeytinyagi hep verdigim seyler. Zaten ne yiyor ki, sebze meyve, lifli seyler. Ve asiri miktarda da yemiyor sonucta. Ama kakasi kati oluyor, bagirarak yapiyor, hatta 2 kere poposu kanadi :KK43: dr alisir diyor da 2 ay olacak ek gida calismalarina baslayali ne zaman alisacak, degil mi ama :KK17:
Biz geçen çok kabız olunca erik marmelatı verdik 2 çay kaşığı yarım saat sonra yaptı. Şekerliydi ama erik bulamazdım burda. Eğer dolabında erik falan varsa yada kuru erik alabilirsen kaynatıp bide onu dene canım.
Yeni huyumuz :
Gündüz 2 kez kisa uyuyup (yarimsar saat) gece uykusuna geçişi gündüzün 3.uykusu var sayip yarim saat sonra uyanmak. Tekrar uyumaya siddetli direnme. Bagirmaktan sesi kisildi ,salya sümük icini cekiyor,ofke nöbeti gecirdi .Göğsümü yumrukluyor .Odadan cikarirsam susuyor geri getirince ayni seyler :KK43:
2 gündüz uykusuna geçiş yapmak istiyor olabilir canım. Benim kızımda artık 2 gündüz uykusuna yatıyor uyku aralarını açtım öyle olunca. Geçişte biraz bocalıyorlar. Eskiden 2 saatte bir uyurdu. Şimdi 3-3.5 saatte bir uyuyor. İlk uykusu 1.5 saat kadar diğeri 45 dk kadar.
Moralim çok bozuldu kızlar bizim kız bu ay hiç büyümemiş ne kilo almış ne kafası büyümüş ne boy alerjiden dolayı doğru düzgün bi şey yemiyor ne yapacağım şaşırdım valla 1 hafta sonra dr kilo kontrolüne çağırdı
Sıkma canını canım. Elbet büyüyorlar. Bende başlarda büyümüyor diye çok takmıştım ama topaç gibi oldu. Ek gıda alışma süreci yeni bişeyin varlığı onları tedirgin ediyor olabilir bide dişiydi atağıydı yeni şeyler öğrenmesi. Her ay ayni şekilde kilo alamayabiliyorlar.
1 haftayı buluyor geçmesi canım.
Tamam canım ben yine bu konudada aceleciyim sanırım :)

1 hafta sonra gel demişti ama bugün gittim canım film çekti ciğerleri iyi dedi orda farklı bi ilaçla hava verdiler. İlaçları kullan 7 güne tamamla dedi. Ciğerleri temiz çıkınca içim rahatladı.

Bizde antibiyotik verdik canım bide ventolin başladık nebulazatörle o biraz rahatlatıyor. Sizede onu önerebilirdi aslında doktor kullananlar memnun burdada çoğu kişi kullanmış.

Biz geçen çok kabız olunca erik marmelatı verdik 2 çay kaşığı yarım saat sonra yaptı. Şekerliydi ama erik bulamazdım burda. Eğer dolabında erik falan varsa yada kuru erik alabilirsen kaynatıp bide onu dene canım.

2 gündüz uykusuna geçiş yapmak istiyor olabilir canım. Benim kızımda artık 2 gündüz uykusuna yatıyor uyku aralarını açtım öyle olunca. Geçişte biraz bocalıyorlar. Eskiden 2 saatte bir uyurdu. Şimdi 3-3.5 saatte bir uyuyor. İlk uykusu 1.5 saat kadar diğeri 45 dk kadar.

Sıkma canını canım. Elbet büyüyorlar. Bende başlarda büyümüyor diye çok takmıştım ama topaç gibi oldu. Ek gıda alışma süreci yeni bişeyin varlığı onları tedirgin ediyor olabilir bide dişiydi atağıydı yeni şeyler öğrenmesi. Her ay ayni şekilde kilo alamayabiliyorlar.

Nasıl kullanıyosun canım ?

Selam kızlar bu aralar okuyup çıkıyorum pek yazamıyorum geçmiş olsun hasta bebişlere biran önce iyileşsinler inşallah..

Benim oğlan kakasını tuvalete tutarmış gibi yapınca yapıyor haberim olmadan yaptığını hatırlamıyorum yani Bayadır. Bugün klozete oturttum öyle yaptı :))

Yok artık :KK70:

Kizlar bugun cenazemiz var esimin enistesi vefat etti. Kanser tedavisi goruyordu temizlemislerdi, gecen hafta akcigeri alindi 4 gundur evindeydi iyiydi, dun aksam fenalasmis hastanede kalbi durmus. kv kp fln koyden geliyorlar. Bende evde yemek fln yaptim gelen giden olur diye. Allah herkese saglikli bir omur nasip etsin.

Başınız sağolsun canım. Benimde yakın arkadaşımın babası kanser şuan ağır durumda her an gitti gidecek diye bekliyorlar zor gerçekten. Allah sabır versin. :KK43:

Geçmiş olsun canım. Kimi bebek çok terliyor ya ablamın oğlu şuan 6 yaşında doğduğundan beri çok terler oturduğu yerde bile sırılsıklam oluyor ve maalesef çok hasta oluyor :KK43: devamlı üst değiştiriyoruz çok dikkat etmek gerekiyor.

Sorularıma pek cevap yazilmiyor ama tecrübeli olanlar yazarsa sevinirim. Kızım 6 diş çıkardı. Ilk on alt iki diş daha sonra üst iki diş sonra da üst yan dişler cıktı. Tam rahata ereceğim derken kızım üst sol köpek disini tutuyor sürekli ve çok huysuz. Gece uyku denen bisey kalmadı en kötüsü de iştahı bitti tamamen. Önce azıların çıkması gerekmiyor mu daha alt yan dişler bile çıkmamışken yavrum köpek diş mi çıkarıyor? En zor çıkan diş ve en kötüsü kızım hep peş peşe çıkarıyor çok korkuyorum iştahı tamamen kaybolur diye.

Diş sırası şaşabilir canım her bebekte aynı olmaz. Bende tesadüfen iki gün önce kızın ağzına peynir koyarken elime değince alt dişin baş gösterdiğini farkettim hiç bi değişiklik olmadı halbuki. Eşimde diyor hani çocuk diş çıkarırken ateşlenir bişeler olurdu. Dua et olmadı dedim :KK48:

Ben de kabizliga care bulamadim a dostlar. Kuru kayisi ve suyu, avokado, balkabagi, armut, zeytinyagi hep verdigim seyler. Zaten ne yiyor ki, sebze meyve, lifli seyler. Ve asiri miktarda da yemiyor sonucta. Ama kakasi kati oluyor, bagirarak yapiyor, hatta 2 kere poposu kanadi :KK43: dr alisir diyor da 2 ay olacak ek gida calismalarina baslayali ne zaman alisacak, degil mi ama :KK17:

Ay yavrum ya. Bende her mamasına z.yağı koyuyorum elma falan veriyorum ama hep katı yapıyor bende çözüm bulamadım :KK43:

Yürüteç kullananlar bebeğiniz yürütece hemen alışıp hareket etti mi?
Ben 4-5 gündür koyuyorum seviniyor oyuncaklarla oynuyor ama ilerlemiyor kımıldamıyor. Zaten emekleme sürünme gibi şeylerede hiç niyeti yok. Yere bırakıyorum orda oynuyor. Oyuncağı biraz ileri düşünce uzanıp alma gereği bile duymuyor sıpa. Rahat sanırım biraz hiç acelesi yok. 7.5 aylık olmak üzereyiz normal mi sizce?

Bide kilo almıyor diye üzülüyordum şimdide çok mu alıyor acaba. Dün doktora gidince tarttı doktor. 6 ay kontrolünde kıyafetli 7.860dı dün 7 ay 10 günlüktü yine kıyafetli 9.350 çıktı. Farklı tartılardı ama yaklaşık 1.5 kilo almış 40 günde.
ben yürüteci alalı baya oluyor yeni yeni sağa sola gitmeye çalışıyor.dediğin gibi ilk önce yürütecdeki oyuncaklarla oynadı hep.sonra geri geri gitmeye başladı.şimdi de sağ sola yan yan gidiyor yengeç gibi :) benimki 7.5 aylık sadece iki defa döndü hiç merakı yok. doktor göbeğinin üstüne koy arada sırt kasları gelişsin dedi.koyduğumda alıyor. hiç öyle durmak istemiyor.o yüzden emeklemesi uzun sürecek galiba yada hiç emeklemeden yürümeye mi başlayacak diye düşünüyorum arada.biz kontrole yarın gidicez ne kadar kilo aldı bilmiyorum.bu ara iştahı iyi maşallah.

Çok şükür :)

fazla sıcak bebeklerin burnunu tıkıyor.sen ne kadar dışarı çıkartmasanda salgın var mutlaka biryerden geliyor buluyor hastalık.geçen ay bizde acile gittik film çektiler cigerleri hafif dolu dedi. antibiyotik verdi. ne kadar kullanacağımı söylemediler 1 hafta kullandım bıraktım.arada yine gittim acile tekrar film çektiler antibiyotik işe yaramış düzeliyor dediler başka bişey yapmadılar.düzelmeyince doktora götürdüm.kendi doktorumuz izinliydi.başka doktora götürdük. ev çok sıcak olamayacak dedi.hergün 20 dk çocuğu dışarı çıkar hava alsın dedi.soğuk diye çıkarmamazlık etme dedi.balkona çıkarıyorum dedim. yeterli değil dedi. bebekleri dört duvar arasına hapsetmeyin. hem beyin gelişimi için hem hava alması için dışarı çıkartın parka fln götürün dedi.birde hava verdi.serum suyu verdi.iyi geldi düzeldi kızım.

doktor ne söyledi gelişimi için normal bir durum mu.büyümesinin yavaşlayacağını duymuştum ama bunu hiç duymamıştım.1 hafta sonra neden istedi. o bir haftalık kısımda yapmanı istediği birşeyler oldu mu merak ettim.

Canı yanar diye korkuyordur hem insanın canı yandığında gözü yemek falan görmüyor bizimkinin daha dişi yok ama o kadar huysuz ki bu aralar tam çıktı çıkacak sanki ben bebek silikon süzgecleri var ya hani emzik gibi olan meyveleri onun içine koyup veriyorum hem dişlerini kaşıyor ısırıyor onu hem de meyveden faydalanıyor biraz da oyalanıyor ben de ufak tefek işlerimi hallediyorum ve ya çay kahve içip dinleniyorum , ayrıca diş sıralamasına hiç takılma canım o farketmiyor 4-5 dişi aynı anda çıkmaya başlayacaktır bir kaç haftaya daha rahat olacaktır inşallah

Aynı anda çıksa daha iyi zaten huysuz tek seferde kurtulurdu. Emziği
denedim canım sıkılıyor atıyor bir süre sonra.

Başınız sağolsun canım. Benimde yakın arkadaşımın babası kanser şuan ağır durumda her an gitti gidecek diye bekliyorlar zor gerçekten. Allah sabır versin. :KK43:

Geçmiş olsun canım. Kimi bebek çok terliyor ya ablamın oğlu şuan 6 yaşında doğduğundan beri çok terler oturduğu yerde bile sırılsıklam oluyor ve maalesef çok hasta oluyor :KK43: devamlı üst değiştiriyoruz çok dikkat etmek gerekiyor.

Diş sırası şaşabilir canım her bebekte aynı olmaz. Bende tesadüfen iki gün önce kızın ağzına peynir koyarken elime değince alt dişin baş gösterdiğini farkettim hiç bi değişiklik olmadı halbuki. Eşimde diyor hani çocuk diş çıkarırken ateşlenir bişeler olurdu. Dua et olmadı dedim :KK48:

Ay yavrum ya. Bende her mamasına z.yağı koyuyorum elma falan veriyorum ama hep katı yapıyor bende çözüm bulamadım :KK43:
Gercekten cok zor cnm bende annemi mide kanserinden kaybettim. Illet yapistimi birakmiyor.

Aynı anda çıksa daha iyi zaten huysuz tek seferde kurtulurdu. Emziği
denedim canım sıkılıyor atıyor bir süre sonra.
Biraz daha sabret canım başka çaremiz de yok ne yapsak zaten geçici çözüm oluyor anca dişler hepsi çıkacak.da öyle rahat edicez gibi

X