• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Canım merhaba bebeğindeki belirtiler neydi teşhis nasıl konuldu ve diyetle rahatlama oldumu ? Neler yiyorsun ben açım ya resmen
Egzama, mukuslu yeşil ve gürültülü kaka, hatta 3 kezde kan gördük kakada.. ek gıda ile kaka toparlandı kan görmedk bidaha. Kan ve deri testi yapıldı deride birşey çıkmadı. Kanda yumurta beyazına çıktı. Egzamalar azaldı diyetle.. valla bende resmen aç geziyorum bugün tartıldm 49 kiloyum doğum öncesi kiloma geldm günden güne eriyorum resmen yiyecek bişey yok.. salı günü testler yenilenecek inşallah temz çıkarsa diyet açacağız..

Bizimkinin sıralamada şaşma yok ama sayıda fazlalık var eli şimdi alt ve üst yanlarda, alt yakında çıkar ama üstler daha yeni kabarıyor. Ek gıdayı kızımda reddediyor ama mamayı ve emmeyi reddetmiyor diye üzerinde durmuyorum. 2 gündür sadece muzu kabul etti. Kabaklı havuçlu patatesli çorba yapmıştım umursamadı bile. Normal diyetime ek yumurta ve glutenide ekledim o yüzden irmiklu buğdaylı biseylerde yapamıyorum
Bu arada pütürlü gıda verebiliyor musun yiyor mu

Benim kız mama ve biberon kabul etmiyor sütüm de yetmiyor o yüzden endişeliyim. Sadece yoğurt seviyor şu an o da karnını doyurmaz. Mama yese sıkıntı yok ama yemiyor. Zeytinyağlı karanfil deneyeceğim şu an dolapta bir iki gün beklem3si lazımmış. Jel bir işe yaramadı bizde . En zoru şu ana kadar köpek diş oldu daha görünür de bisey yok ona rağmen böyle. Azılar nasıl olur kimbilir
Ben denedim onu işe yaramadı. Soğanın suyunu sıkıp 3 4 saat dolapta bekletip sürün diyorlar. Benim kızın soğana alerjisi var döküntü yapıyor o yüzden deneyemedim aklında olsun. Süt içinde gluten alerjisi yoksa kendin karamalz malt içeceği içebilirsin. Doğumdan bu yana denediğim en iyi şeydi. Süt yapar havada uçan kuşu tut yakala demedikleri kaldı herşeyi denedim o içecek ise yaramıştı

Egzama, mukuslu yeşil ve gürültülü kaka, hatta 3 kezde kan gördük kakada.. ek gıda ile kaka toparlandı kan görmedk bidaha. Kan ve deri testi yapıldı deride birşey çıkmadı. Kanda yumurta beyazına çıktı. Egzamalar azaldı diyetle.. valla bende resmen aç geziyorum bugün tartıldm 49 kiloyum doğum öncesi kiloma geldm günden güne eriyorum resmen yiyecek bişey yok.. salı günü testler yenilenecek inşallah temz çıkarsa diyet açacağız..
Bizimkinde hiç kakada kan olmadı. Gürültülü kaka alerji maması ve süt diyetiyle düzelmişti. Ama huzursuzluğu 20 dk da bir çığlık kıyamet uyanması ve aşırı gazı var diye ben kafama göre diyet genişlettim. Henüz değişen birsey yok

Kızlar nasılsınız ? Okadar yazdm kimse cevap vermemeye başladı buna cvp verir misiniz bilmiyorum ama oğlum hastalandı bugun röntgen çektrdk ciğeri biraz dolu dedi doktor hırıl hırıl ediyo göğsü augmentın-BID şurup verdi antibiyotik 2gün kullan cuma getir çocuğu bakalım dedi inşallah faydası olur dua edin ya hâlâ memleketteyim eşim zor izin aldı ay sonu gelecek ben 2hafta diye gelmiştim 1ay oldu çok bunaldım burda bebe de hasta olunca :KK43: dışarı hiç çıkarmıyorum evin içide soğuk değil ama çok terliyo doğduğundan beri yanık bu bebek burnu çok dolu aspiratörle çekiyorum ama geçmiyor napcm bilmiyorum önerileriniz var mı ne yapsam ?
gecmis olsun canim, biz de antibiyotik ve nebulizator kullandik oyle gecti, bronsit olmustu. İlacla gecer insallah. Burnu icin ben basucuna sogan koydum ise yaramadi, biraz yuksek yatirmaya calisiyordum ama dusmemesine dikkat ederek. Reflu yatagi gibi egimli olacak yani. Bir de dr nazosfer adinda burun spreyi vermisti ama gunde 1 defa kullanilacak, fazlasi onerilmiyor.
Sorularıma pek cevap yazilmiyor ama tecrübeli olanlar yazarsa sevinirim. Kızım 6 diş çıkardı. Ilk on alt iki diş daha sonra üst iki diş sonra da üst yan dişler cıktı. Tam rahata ereceğim derken kızım üst sol köpek disini tutuyor sürekli ve çok huysuz. Gece uyku denen bisey kalmadı en kötüsü de iştahı bitti tamamen. Önce azıların çıkması gerekmiyor mu daha alt yan dişler bile çıkmamışken yavrum köpek diş mi çıkarıyor? En zor çıkan diş ve en kötüsü kızım hep peş peşe çıkarıyor çok korkuyorum iştahı tamamen kaybolur diye.
bizim daha 1 dis cikti, ilk cocuk oldugu icin tecrubem de yok, yoksa bildigim bir sey olsa paylasmaya calisirim. 1 dise ragmen cok huysuz ve gece de bin defa kalkiyor, 20 sut disi varmis, Allah yardim etsin :deli:

fatma_sibel fatma_sibel basiniz sag olsun, Allah rahmet eylesin canim.

Ben de kabizliga care bulamadim a dostlar. Kuru kayisi ve suyu, avokado, balkabagi, armut, zeytinyagi hep verdigim seyler. Zaten ne yiyor ki, sebze meyve, lifli seyler. Ve asiri miktarda da yemiyor sonucta. Ama kakasi kati oluyor, bagirarak yapiyor, hatta 2 kere poposu kanadi :KK43: dr alisir diyor da 2 ay olacak ek gida calismalarina baslayali ne zaman alisacak, degil mi ama :KK17:

Yeni huyumuz :
Gündüz 2 kez kisa uyuyup (yarimsar saat) gece uykusuna geçişi gündüzün 3.uykusu var sayip yarim saat sonra uyanmak. Tekrar uyumaya siddetli direnme. Bagirmaktan sesi kisildi ,salya sümük icini cekiyor,ofke nöbeti gecirdi .Göğsümü yumrukluyor .Odadan cikarirsam susuyor geri getirince ayni seyler :(

Ben denedim onu işe yaramadı. Soğanın suyunu sıkıp 3 4 saat dolapta bekletip sürün diyorlar. Benim kızın soğana alerjisi var döküntü yapıyor o yüzden deneyemedim aklında olsun. Süt içinde gluten alerjisi yoksa kendin karamalz malt içeceği içebilirsin. Doğumdan bu yana denediğim en iyi şeydi. Süt yapar havada uçan kuşu tut yakala demedikleri kaldı herşeyi denedim o içecek ise yaramıştı
Promalt var evde bir koli çok faydasını görmedim açıkçası. Onu da deneyeyim :)

gecmis olsun canim, biz de antibiyotik ve nebulizator kullandik oyle gecti, bronsit olmustu. İlacla gecer insallah. Burnu icin ben basucuna sogan koydum ise yaramadi, biraz yuksek yatirmaya calisiyordum ama dusmemesine dikkat ederek. Reflu yatagi gibi egimli olacak yani. Bir de dr nazosfer adinda burun spreyi vermisti ama gunde 1 defa kullanilacak, fazlasi onerilmiyor.

bizim daha 1 dis cikti, ilk cocuk oldugu icin tecrubem de yok, yoksa bildigim bir sey olsa paylasmaya calisirim. 1 dise ragmen cok huysuz ve gece de bin defa kalkiyor, 20 sut disi varmis, Allah yardim etsin :deli:
Korkutmak gibi olmasın ama alt dişler en kolayı. Üst ve yan dişler çok zorladı bizi. Daha fenası köpek dismis onu anladım. Her bebek farklı gerçi ama anlaşılan bizim bebislrr zor çıkarıyor:)

fatma_sibel fatma_sibel basiniz sag olsun, Allah rahmet eylesin canim.

Bizimkinde hiç kakada kan olmadı. Gürültülü kaka alerji maması ve süt diyetiyle düzelmişti. Ama huzursuzluğu 20 dk da bir çığlık kıyamet uyanması ve aşırı gazı var diye ben kafama göre diyet genişlettim. Henüz değişen birsey yok
Test yaptrmşmydnz? Benm oğlum mamayı kabul etmiyor. Ben diyeti bozamıyorum.. salı günü test yenilenecek umarım bitmştir alerjimiz..

Test yaptrmşmydnz? Benm oğlum mamayı kabul etmiyor. Ben diyeti bozamıyorum.. salı günü test yenilenecek umarım bitmştir alerjimiz..
Yok yaptırmadım testte negatif çıkması alerjisi olmadığı anlamına gelmez dedi 4 doktor, tamamen belirtiler üzerinden gittik. Gaita testi yapıldı sadece orada diyetin yeterli demişlerdi ben yinede genişlettim uyku terörüne çözüm arıyorum

Yok yaptırmadım testte negatif çıkması alerjisi olmadığı anlamına gelmez dedi 4 doktor, tamamen belirtiler üzerinden gittik. Gaita testi yapıldı sadece orada diyetin yeterli demişlerdi ben yinede genişlettim uyku terörüne çözüm arıyorum
Bizim genel duruma baksan sıkıntı yok dersin ama kaka ve egzama alerjiyi gösteryor. En güZel anne keşfediyor neye alerjisi olduğunu. Deneme yanılma yöntemyle.. biraz sabırla vücut unutyormuş alerjen maddeyi dişimizi sıkacağız

Benimki de memede uyuyor bir de arabada şimdilik diş ağrısı da var diye pek üstüne düşmüyorum ama ilerde bir çaresini düşünmem lazım
2 yaşına gelince biraz daha laftan sözden anlar duruma gelince eşime devretmeye çalışacağım çünkü memeyi bıraktırmak için ona görünmemem lazım. Babası artık masal mı okur, süt mü içirir, sarılır yatar mı, ne yapar bilemiyorum ama ona bırakmam lazım. Sonra da benim gidip mis gibi yatmam :)

Tam ek gıdaya geçiş aşamasında olduğu için çok etkiledi bu durum. Şu an pütürlü yemek istemiyor mesela önceden elmayı, sebzeleri veriyordum şimdi diliyle atıyor dışarı . Dişlerinden dolayı mi böyle bilmiyorum çiğneme yeteneği gelişmez diye endişeliyim.
Canı yanar diye korkuyordur hem insanın canı yandığında gözü yemek falan görmüyor bizimkinin daha dişi yok ama o kadar huysuz ki bu aralar tam çıktı çıkacak sanki ben bebek silikon süzgecleri var ya hani emzik gibi olan meyveleri onun içine koyup veriyorum hem dişlerini kaşıyor ısırıyor onu hem de meyveden faydalanıyor biraz da oyalanıyor ben de ufak tefek işlerimi hallediyorum ve ya çay kahve içip dinleniyorum , ayrıca diş sıralamasına hiç takılma canım o farketmiyor 4-5 dişi aynı anda çıkmaya başlayacaktır bir kaç haftaya daha rahat olacaktır inşallah

2 yaşına gelince biraz daha laftan sözden anlar duruma gelince eşime devretmeye çalışacağım çünkü memeyi bıraktırmak için ona görünmemem lazım. Babası artık masal mı okur, süt mü içirir, sarılır yatar mı, ne yapar bilemiyorum ama ona bırakmam lazım. Sonra da benim gidip mis gibi yatmam :)
İnşallah canım Allah gönlündekini nasip etsin inşallah :) tanıdıklarım var onlar ne yaptıysa çocuk illaki meme istiyormuş bıraktırmak için mecbur annelerine ve ya kız kardeşlerine 2-3 günlük bırakmışlardı ben yapa bilir miyim bilmiyorum sanırım yapamam

Kizlar bugun cenazemiz var esimin enistesi vefat etti. Kanser tedavisi goruyordu temizlemislerdi, gecen hafta akcigeri alindi 4 gundur evindeydi iyiydi, dun aksam fenalasmis hastanede kalbi durmus. kv kp fln koyden geliyorlar. Bende evde yemek fln yaptim gelen giden olur diye. Allah herkese saglikli bir omur nasip etsin.
Başınız sağolsun canım Allah rahmet eylesin Allah öbür dünyasını versin inşallah

Ben de kabizliga care bulamadim a dostlar. Kuru kayisi ve suyu, avokado, balkabagi, armut, zeytinyagi hep verdigim seyler. Zaten ne yiyor ki, sebze meyve, lifli seyler. Ve asiri miktarda da yemiyor sonucta. Ama kakasi kati oluyor, bagirarak yapiyor, hatta 2 kere poposu kanadi :KK43: dr alisir diyor da 2 ay olacak ek gida calismalarina baslayali ne zaman alisacak, degil mi ama :KK17:
Bizim de ayni şekilde kabız ben zeytinyağı sürdüm poposuna biraz makata doğru daha yoğun sürdüm armut yedirdim su içirdim biraz faydası oldu

Yeni huyumuz :
Gündüz 2 kez kisa uyuyup (yarimsar saat) gece uykusuna geçişi gündüzün 3.uykusu var sayip yarim saat sonra uyanmak. Tekrar uyumaya siddetli direnme. Bagirmaktan sesi kisildi ,salya sümük icini cekiyor,ofke nöbeti gecirdi .Göğsümü yumrukluyor .Odadan cikarirsam susuyor geri getirince ayni seyler :KK43:
Of kıyamam ya bizim de gündüz uykuları çok azaldı direniyor uyumaya gece bide 4 de kalkıp 6-7 ye kadar oturup yine uyuyor bakalım inş düzene girer

Back