2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Hayırlı akşamlar kızlar , sizden bir isteğim olacak bugün eltim tüp bebek yaptırdı 15 yıldır yapmadıkları kalmadı tüp bebek kaç defa denediler bir türlü hamile kalamadı nasip dediler ama çok üzülüyoruz onlara üstelik karı koca her ikisinde hiç bir sorun yok doktorlar profesörler bile tedavi edecek bir şey bulamıyorlar dünyanın parasını harcadılar hatta bitkisel tedaviler bile yaptırdilar, üniversite hastanelerinde kadın resmen deney olarak kullandırdı kendini yeter ki bebeği olsun ama sonuç hep negatif bugün yine tüp bebek yaptırdılar lütfen dua eder misiniz bu defa tutsun inşallah , Allah isteyen herkese nasip etsin kimsenin kucağı boş kalmasın inşallah
Canim banada cok sey soylediler olmaz dediler istanbulda yaptirdim sukur oglum yanimda Rabbim isteyen herkese ugrastirmadan verir insallah Cok cok zor bir sinav Allah beterinden saklasin insallah ama ben son tedavime baslamadan once tanidik tanimadik herkese yasin dagitdim 800 e yakin yasin okundu en basindan sonuna kadat hersey olunlu gitti sukur sizde okuyun isterseniz birde benim kimse duymasin derdim yoktu kim ne derse desin belki birinin duasi kabul olur umuduyla herkese soyledim okudular sukur

Kızlar bebek deterjanı yaptım sabundan. Denedim çok güzel oldu. Hem satılan sabun tozu ve bebe deterjanlarını 2 durulama yapıyoruz ya bunda tek durulama yetiyor çünkü saf sabundan. Tarif yazarım isteyen olursa
Sen yaz canım illaki faydalanırız hem bizden sonraki anneler de illaki gelecekte okuyacak tır bu mesajları onlar da faydalanır dualarını alırsın :)

Rabbim yüzlerini güldürsün hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah.
Amin inşallah canım benim Allah razı olsun
Canim banada cok sey soylediler olmaz dediler istanbulda yaptirdim sukur oglum yanimda Rabbim isteyen herkese ugrastirmadan verir insallah Cok cok zor bir sinav Allah beterinden saklasin insallah ama ben son tedavime baslamadan once tanidik tanimadik herkese yasin dagitdim 800 e yakin yasin okundu en basindan sonuna kadat hersey olunlu gitti sukur sizde okuyun isterseniz birde benim kimse duymasin derdim yoktu kim ne derse desin belki birinin duasi kabul olur umuduyla herkese soyledim okudular sukur
Onlar da saklamıyorlar canım 15 yıldır o kadar şeyler yaptılar ki her ikisi de karı koca hatim grubu hocasilar kestirmedikleri kurbanlar , hatimler , yasinler , umrede hacda okunan edilen dualar , tıbben gitmedikleri doktorlar kalmadı hatta sadece kadın doğum değil kalp böbrek göğüs her türlü tedaviler oldu belki başka yerindeki bir rahatsızlık engel oluyor diye ama yok olmuyor, hiç bir sorun hiç bir engel yok hamile kalmasına ama nasip işte Allah istemedikce olmuyor , her tüp bebek öncesi kurbanlar kestiriyorlar hatimlerini yapıyorlar çok şükür Allah kabul etsin inşallah

Sen yaz canım illaki faydalanırız hem bizden sonraki anneler de illaki gelecekte okuyacak tır bu mesajları onlar da faydalanır dualarını alırsın :)
Ok canım.
1 kalıp sabunu rendeliyoruz. Ben zeytinyağlı defne sabunu kullandım. 4 lt suyu kaynatıp içerisine sabun rendesini ekleyip iyice eriyene kadar karıştırıyoruz, ayrı bir kapta 1 su bardağı sirke, 1 fincan karbonat ve 2 çorba kaşığı tuzu karistirip kaynayan tencereye atıyoruz. 2 dk daha kaynatıp Soğutup siseliyoruz.

Ok canım.
1 kalıp sabunu rendeliyoruz. Ben zeytinyağlı defne sabunu kullandım. 4 lt suyu kaynatıp içerisine sabun rendesini ekleyip iyice eriyene kadar karıştırıyoruz, ayrı bir kapta 1 su bardağı sirke, 1 fincan karbonat ve 2 çorba kaşığı tuzu karistirip kaynayan tencereye atıyoruz. 2 dk daha kaynatıp Soğutup siseliyoruz.
Sirke farkeder mi ? Tuz karbonat tamamen eriyor mu yoksa dibine çöküyor mu her kullanımdan önce çalkalamak gerekir mi ? Her kullanımda ne kadar kullanmamız gerekiyor normal sıvı deterjanlar gibi mi ? Kusura bakma çok soru sordum :)

Amin inşallah canım benim Allah razı olsun

Onlar da saklamıyorlar canım 15 yıldır o kadar şeyler yaptılar ki her ikisi de karı koca hatim grubu hocasilar kestirmedikleri kurbanlar , hatimler , yasinler , umrede hacda okunan edilen dualar , tıbben gitmedikleri doktorlar kalmadı hatta sadece kadın doğum değil kalp böbrek göğüs her türlü tedaviler oldu belki başka yerindeki bir rahatsızlık engel oluyor diye ama yok olmuyor, hiç bir sorun hiç bir engel yok hamile kalmasına ama nasip işte Allah istemedikce olmuyor , her tüp bebek öncesi kurbanlar kestiriyorlar hatimlerini yapıyorlar çok şükür Allah kabul etsin inşallah
Hacamat yaptırmayı denediler mi canım

Evet evet bazen 3 te kalkip 6 ya kadar uyanik kaliyor .Ne derdi var anlamiyorum.

Benimki yarim saat uyuyor kuzum ya .Bizde uzun uyku kavrami yok .Cok az uyudugu icin 2 uykunun yetecegini sanmiyorum .Cunku mizmizlaniyor .Insallah duzelir .Zira ben uyutmaktan değil ama az uyuyup kalkmasindan geceleri saatlerce aglamasindan cok rahatsizim.Kendime kızıyorum boyle alisti diye .
Benimki iki uyku yapuyor sonra uzun uykuya geçiyor ama o uzun uyku bana uzun olmuyor tabi. 5 dkda bir bacağıyla oynamam gerekiyor uykusuna devam etsin diye. Şanslıysam o bacakların biriyle oynarken gaz çıkarır ve 1 2 saat rahat ederiz ikimiz de.

4 saattir uyanık. Esniyor da. Memeye gelince gözünü de kapatıyor ama sonra birden kendini kasıyor, sonra gözler açılıyor,tekme atıyor, yüzümle oynuyor. Iyice sinirim bozuldu.

Sonunda az da olsa gaz çıkarıp uyudu. Adet olacağım sanırım, deli ağrım var. Üstüne çocukla böyle uğraşınca iyice sinirlerim bozuldu. Sabah oldu ben daha yeni uyuyacağım, tabi tekrar uyanmazsa.

Merhaba anneler
Cok uzun zamandir yazamadim cunku tr den ingiltereye tasindim. 2 cocukla zor ve yorucu bir surecti. Tum duzen degisince bebisin ek gidaya gecmesini yavaslatti. 6. Aydan itibaren gunluk yogurt mayalip veriyorum. Patates havuc kabak corbasi hergun deniyorum hic sevmedi. Iki gundur tatli patateste ekledim farketmedi. Buharda pisirip elinede verdim ondan daha cok hoslaniyor ama yeterli beslenemiyor o sekilde. Yumurta sarisini sadece sutumle acip veriyorum nefret ediyor Elma puresini sevmedi. Muzu eline verince biraz tirtikliyor. dun buharda karnibahar denedik begendi. Eline bir parca ekmek verince bayiliyor
Bunlarin disinda bisey deneyemedim. 7. Ayi doldurmak uzere ve sizlerin verdigi ek gidalari okuyunca cok geride kalmis hissettim
Elinizde beslenme listeleri varsa paylasirmisiniz.
Canım hayırlı olsun öncelikle. Ben şöyle düşünüyorum. İstemediği şeyleri zorla ağzına tıkıştırmaktansa eline verip iki lokma da olsa severek yemesi daha mantıklı. Anne sütü veya formül süt alıyordur sonuçta. İlk bir yaşına kadar temel besini bu zaten. Ek gıdayı illa kase kase yiyecek diye birşey yok. Her çocuk aynı derecede iştahlı değil maalesef.

Hayırlı akşamlar kızlar , sizden bir isteğim olacak bugün eltim tüp bebek yaptırdı 15 yıldır yapmadıkları kalmadı tüp bebek kaç defa denediler bir türlü hamile kalamadı nasip dediler ama çok üzülüyoruz onlara üstelik karı koca her ikisinde hiç bir sorun yok doktorlar profesörler bile tedavi edecek bir şey bulamıyorlar dünyanın parasını harcadılar hatta bitkisel tedaviler bile yaptırdilar, üniversite hastanelerinde kadın resmen deney olarak kullandırdı kendini yeter ki bebeği olsun ama sonuç hep negatif bugün yine tüp bebek yaptırdılar lütfen dua eder misiniz bu defa tutsun inşallah , Allah isteyen herkese nasip etsin kimsenin kucağı boş kalmasın inşallah
Rabbim hayırlısıyla sağlıklı bir evlat nasip etsin inşallah canım

Günaydın kızlar
Keşke aileme yakın otursaydım diye bir kez daha üzülüyorum. O kadar rahatım ki böyle onlar torun seviyor ben dinleniyorum. Dün arkadaşımla kahvaltıya gittim sonrada biraz alışveriş yaptım annemler kızıma baktı. Çok uzun zamandır uzun uzun zaman geçirememiştim gezmemiştim kendime geldim resmen. Gezmeyi unutmuşum. Evimdeyken en uzun gezme sayılan aktivitem manav ve market alışverişiydi. Ailesinin yakınında olanlar kıymetini bilinn :)

Günaydın kızlar
Keşke aileme yakın otursaydım diye bir kez daha üzülüyorum. O kadar rahatım ki böyle onlar torun seviyor ben dinleniyorum. Dün arkadaşımla kahvaltıya gittim sonrada biraz alışveriş yaptım annemler kızıma baktı. Çok uzun zamandır uzun uzun zaman geçirememiştim gezmemiştim kendime geldim resmen. Gezmeyi unutmuşum. Evimdeyken en uzun gezme sayılan aktivitem manav ve market alışverişiydi. Ailesinin yakınında olanlar kıymetini bilinn :)
O biraz ailesine bağlı, bizimkiler gezeyim diye asla bakmaz işten çıkınca trafik olsa 10 dk hesabı soruluyor. Eşimle problemliyiz o ailesinde bende evime geçmedim. Eve gidip bakmam gerek uyuttum teslim ettim evden çıkmadan geç kalma diyor

Amin inşallah sağolasın canım Allah aratmasın kimseyi , yıllardır gözü önünde kendinden küçükler bile anne oldular çocukları büyüdü kaynım bebek severken gözleri Işıl Işıl nemli nemli oluyor içinden ağlıyor sanki Allah nasip etsin bütün bebek hasreti cekenlere inşallah
İnsan neyi
O biraz ailesine bağlı, bizimkiler gezeyim diye asla bakmaz işten çıkınca trafik olsa 10 dk hesabı soruluyor. Eşimle problemliyiz o ailesinde bende evime geçmedim. Eve gidip bakmam gerek uyuttum teslim ettim evden çıkmadan geç kalma diyor
seni o kadar iyi anlıyorum ki benim ailem de öyle daha doğrusu sadece annem var yardım eden o da geliyor bazen ama sonra çok bunaldım diye koşarak kaçıyor eşimin ailesini allah bizim evden uzak etsin ne kadar uzak olursa o kadar iyi hiç ama hiç hazmetmiyorum hiç birinden onlardan gelecek yardım eksik olsun. Aslında insan bebek planlarken kim bakacak kim destek olacak bakıcı ile mi anlaşacak bunları çok iyi planlamalıymış ben şahsen hiç düşünmemiştim. Allah uzun ömür versin hepsine ama yardımcı olmadan olması çokkkk zor

E bebekten 4 5 kutu yumuşatıcı ve deterjan siparisi vermistim .Artik nasil paketledilerse yanda kargo nasil firlattiysa yuklerken...
Koliye dökülmüş iade ettim. :işsiz:

Kizlar bi kac gundur takip edemedim. Benim kizim bu aralar yine gece memede uyuma huyu basladi. 2 gundur istahsiz dismi geliyor diyorum gelen giden yok.

Sirke farkeder mi ? Tuz karbonat tamamen eriyor mu yoksa dibine çöküyor mu her kullanımdan önce çalkalamak gerekir mi ? Her kullanımda ne kadar kullanmamız gerekiyor normal sıvı deterjanlar gibi mi ? Kusura bakma çok soru sordum :)
Şimdi şöyle canim, tuz karbonat ve tüm diğer malzemeler ilk başta güzelce eriyor ancak şişeledikten sonra haliyle malzemeler çöker. Kullanmadan önce şöyle bir çalkalamak gerekiyor. Sirke ben beyaz kullandım ama hiç farketmez. Kullanımı çamaşırın kilogramı ve kirine göre ayarlarsın. Sıvı detrjanlar gibi zor durulanmadiğı için biraz fazla kullanabilirsin. Benim makina 8 kg 2 yada 3 çay bardağı koyuyorum.
Valla mis gibi de kokuyor. Detrjana hiç para vermeye gerek yok. Kimyasal koklamasın bebeler. Tuz, çamaşırın rengini korumak için, sirke mikropları öldürmek için. Beğenirsin canım dene bence.

X