- 19 Temmuz 2012
- 2.624
- 3.335
- 133
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #81.081
Canım akşam yemeğinde de etli mi olacakmış menü. Ben bu hafta somon alacaktım sürekli kuzu kıyma bana bile gına geldi diye. Kırmızı mercimek falanda alacaktım.Hasta bebeklerin hepsine çok geçmiş olsun. Umarım hemencik iyileşirler.
Biz de 8. Ay kontrolüne gittik. Menuye kıyma, bakliyatlar ve pekmez eklendi. Hatta kendi yemeğini tuzsuz yap ver ayrı yapmana gerek yok dedi. Ama ben kıymalı yiyemem her yemeği hele kuzu kıymalı imkansız. Akşam yemeğide eklendi. Kahvaltı, öğle, akşamüstü yoğurdu, akşam yemeği derken bütün gün yemek düşünür oldum. Sanırım biraz fazladan yapıp 2 kere de verebilirim.
Ben şimdiye kadar 3 kere çekilmiş kuzu kıyma aldım hep. Zaten dağılıyor yemegin içinde. Ama biraz daha sonra eti haşla didikle falan demişti dr. Onu nasıl yerler bilemiyorum. Ben cesaret edemen sanırım.Kıymayı yiyebiliyorlar mı? Yani taneli olması rahatsız etmiyor mu minnoslarini
Öğlenleri etli ve et sulu, akşamları kıymalı demir için dedi. Aaa balığı soracaktım bak unuttum. Yemekleri makinadan geçiriyorum ama tam püre gibi değilde taneli bırakmaya çalışıyorum ve içine ekmek pirinç şehriye koyunca daha da pütürlü oluyor.Canım akşam yemeğinde de etli mi olacakmış menü. Ben bu hafta somon alacaktım sürekli kuzu kıyma bana bile gına geldi diye. Kırmızı mercimek falanda alacaktım.
Birde sen yemeklerini ezip mi veriyorsun?
Birde genelde neler veriyorsun?
Ne çok sordum ya ama Dr.a yine bu hafta gidemeyeceğim. Sürekli acile gitmekten normal kontrollere gidemez olduk.
Bebeklerle çıkmıyoruz ama 2-3 haftada bir babamla annem geliyor. Eşimle ben akşam kaçamağı yapıyoruz bir kaç saat :)Yeme düzenleri çok güzelmiş canım , uykuya da çok erken geçiyorlar maşallah :) akşam bir yere çıkmıyormusunuz ? Erken uyuduklarında zor olur çünkü?
Setler 12 aydan sonra değilmiydi ben bulamamıştım hangisini aldın, ben sadece kitap kulübüne üyeyim. Bayılıyor kitaplara kartlara :)
Allah sifa versin canim. Cok uzuluyorum hem annenele hem kuzulara. Şu kiş bir bitseydi.
ben yogurtlu bebek tarhanasi veriyorum canim. Annenin yaptiginda tuz da vardir.
Oo maşallah canım, bak kilosu baya toparlamış. Benim oğlum 7. Ay kontrolünde 74 cm olmasına rağmen 8050 gr’dı ve doktor gayet güzel dedi.
Ben sütlü tarhana bile veriyorum canım, doktor ver dedikten sonra ver bence. 3 gün kuralı uygularsan zaten domatese alerjisi çıkarsa vermezsin.
Evet üç gün verdim, bir kaşık tarhanayı suda açarak pişirdşm en son biraz zeytinyağı ekledim
C cigdemmm26 alinti yapip cevap yazdim saniyorum
Bence dr ver dediyse verebilirsin canim .Icindekileri sen biliyorsun.
Ben domatesli tarhana verdim hep veriyorum canım bir sıkıntı olmadı. 7. Aydan beri hergün kıyma yada tavuk da veriyorum. Minişe afiyet olsun.
Yumurta beyazıda verecek misin? Doktara sormayı unuttum. Normal tam yumurta vermek istiyorum bende artık. Omlet falan yapayım da hiç fikrim yok ne zmn serbest. Geçen kendi omletimden bir parça verdim çıldırdı.8. Ayı dolduruyoruz biz de bundan sonra kesin yasak olan gıdalar dışında (bal gibi) her şeyi vermeyi düşünüyorum gına geldi çocuğa irmikten.
Yumurta beyazıni direk vermedim ama yumurta beyazinin içinde olduğu şeylerden yedi bisey olmadı. Market ekmeği yedi mesela. Kek, simit. Hiç fark görmedim ne kakada ne deride. Doktora sorsan verme der muhtemelen.Yumurta beyazıda verecek misin? Doktara sormayı unuttum. Normal tam yumurta vermek istiyorum bende artık. Omlet falan yapayım da hiç fikrim yok ne zmn serbest. Geçen kendi omletimden bir parça verdim çıldırdı.
genelde canım, yeşil yapraklı sebzeleri tencerede yapıyorum. Düdüklüde 15 dk ideal oluyor, çok su koyma ama.Her çorbayı düdüklüde mı yapıyorsun? Kaç dk yeterli olur?
Süper.. Maşallah valla, düzen önemli. Ben hiç gece kimseye gitmiyorum, kabul de etmiyorum. 1 yaşa kadar böyle. Mamayı ben de 90 cc veriyorum. Verdiğin bilgiler için sağol canım.. Son bir şey daha sormak istiyorum:) kan aldılar mı demire bakmak için?Aynen bende kalktıklarında ki sabah 6 buçukta güne başlıyoruz mama veriyorum. 1,5 saat sonra kahvaltı. 1,5 saat sonra ilk uyku. Kalkınca gene mama 1,5 saat sonra öğle yemeği sonra ikinci uyku. Kalkınca mamaydı ama akşam yemeğinden sonra artık yoğurt meyve vericem. 1,5 saat sonra akşam yemeği, yatmadan önce mama saat 19 30 da uyuyorlar. Sonra gece 11 de ve 3 de gene mama. Eskisen 4-5 ölçek yapardım artık 3 ölçek yapıyorum dökülüyor çünkü.
Doktora böyle böyle yapıyorum iyi dedi ekstra bir fikir söylemedi. Ben uyku eğitiminden sonra bu yukarıda yazdıklarımın düzenini bozmuyorum. Düzen oturttuktan sonra bebeklerinde iştahı açıldı.
Evet 4. Ayda vermiştik demir ilacına gerek görmedi. 8. Ayda gene kan verdik. Birinin iyi ama diğerinin düşük çıktı. Ama doktor bebeğin rengi çok iyi bence hata yapmışlar başka yerde bir daha yaptır 10 gün sonra dedi. Gene yaptırıcam hala düşük çıkarsa demir ilacına başlıcaz. Ben akdeniz anemisi taşıyıcısıyım hamilelikte hiç demir kullanamadım yasak bana kan nakli oldum 4 kere, 6 lara düştü kanım. Ama bebekler bana değil babalarına çekmiş neyseki.genelde canım, yeşil yapraklı sebzeleri tencerede yapıyorum. Düdüklüde 15 dk ideal oluyor, çok su koyma ama.
Süper.. Maşallah valla, düzen önemli. Ben hiç gece kimseye gitmiyorum, kabul de etmiyorum. 1 yaşa kadar böyle. Mamayı ben de 90 cc veriyorum. Verdiğin bilgiler için sağol canım.. Son bir şey daha sormak istiyorum:) kan aldılar mı demire bakmak için?
Ay biliyorum hayatım ya hastanede yatmıştın kan için bir kaç kez, hatırlıyorum. Bebeklerin iyi olmasına sevindim..Evet 4. Ayda vermiştik demir ilacına gerek görmedi. 8. Ayda gene kan verdik. Birinin iyi ama diğerinin düşük çıktı. Ama doktor bebeğin rengi çok iyi bence hata yapmışlar başka yerde bir daha yaptır 10 gün sonra dedi. Gene yaptırıcam hala düşük çıkarsa demir ilacına başlıcaz. Ben akdeniz anemisi taşıyıcısıyım hamilelikte hiç demir kullanamadım yasak bana kan nakli oldum 4 kere, 6 lara düştü kanım. Ama bebekler bana değil babalarına çekmiş neyseki.
Hatta annem dediki ben bebekken yanaklarım hiç kızarmazmış, çok soluk tenliyim diye doktorlar sürekli kan ilacı verirmiş. Aslında o kadar tehlikeli kiyani sizde imkanınız varsa yaptırın parmak ucundan azıcık alıyolar kan.
ekmek ben de veriyorum eline çok seviyor,dişleri varmış gibi koparıyorYumurta beyazıni direk vermedim ama yumurta beyazinin içinde olduğu şeylerden yedi bisey olmadı. Market ekmeği yedi mesela. Kek, simit. Hiç fark görmedim ne kakada ne deride. Doktora sorsan verme der muhtemelen.
Düşündüm de market ekmeğinde yumurta olmayabilir
Evet canim once kiymayi az suda pisirip sonra diger malzemeleri ekliyorum. Tereyagi kullanacaksam ya baska seyde eritiyorum ya da ilk tereyağini eritip kiyma ve su ekliyorum.Çorbada suyun içinde haslayarak mı pisiriyosun
Hayır hiç vermedim demir ilacı şu ana kadar. Doktorumuz kan iyiyse boşuna verip vücutlarını yormayalım dedi. Özelde yaptırdım kan tahlilini tabi her yerde böyle mi bilmiyorum.Ay biliyorum hayatım ya hastanede yatmıştın kan için bir kaç kez, hatırlıyorum. Bebeklerin iyi olmasına sevindim..
Parmaktan ölçtükleeini bilmiyordum sevindim buna, çünkü direkt damardan alıyorlar sanıyor panik oluyordum. Peki hiç aralarda koruyucu doz demir de vermiyor musun?
... Ya valla eskiden herşey salla pati gidiyormuş.. Ama hangisi doğru dersek dönemine göre hepsi doğru bence..napalım tıp ne derse o.
Öyledir herhalde, değilse de sorarım gitmeden. Demir ilacını vermek için ekstra şeyler var da süt ve süt ürünleri arasından 2 saat geçecek falan filan ben de sürekli veremiyorum zira süt olmasa yoğurt veremiyorum bu sefer. Kontrolde iyi çıkarsa ben de ona göre devam ederim canım sağol bilgiler için.Hayır hiç vermedim demir ilacı şu ana kadar. Doktorumuz kan iyiyse boşuna verip vücutlarını yormayalım dedi. Özelde yaptırdım kan tahlilini tabi her yerde böyle mi bilmiyorum.
Eşin horlamaya başladığı zaman hemen salla beşiği arada dur sonra biraz daha salla bir taraftan da dürt eşini ben öyle alistirdim horlama sesine eşim de dürtmelere alisti artık dürtmeyi bırak ayağıma tepiyorumZar zor uyuttuğum çocuk eşimin horlamasına uyandı. Şimdi de gaz çıkarıp ağlıyor, bir yandan da uyumak için ağlıyor.
Bal , tuz , şeker , inek sütü , yumurta beyazı ve hazır gıdalar dışında her şeyi yiyebilir artık canım , bazen kendi yiyeceğiniz tuzlu ve şekerli yiyeceklerden azıcık tattıra bilirsin canım8. Ayı dolduruyoruz biz de bundan sonra kesin yasak olan gıdalar dışında (bal gibi) her şeyi vermeyi düşünüyorum gına geldi çocuğa irmikten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?