- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #81.061
Yaaa yerim onuuuu. aman yalandan olsun da gerçek olmasın şu öksürük hastalıkHasta olan anneler ve bebişler geçmiş olsun bizimkide yalandan öksürmeyi öğrenmiş hasta sanıyordum değilmiş
Tmm cnm cok tesekkurler bilgilendirdigin icin.fatma_sibel @demlicaykeyfi kızlar skt si alınca dondurmazsanız yiyene kadar geçen süreyi göstererir. Aldığınız etlerde kıymalar 3 aya kadar parça etler 6 hatta 10 aya kadar saklananilir. Tabi soğuk zinciri bozulmadan. Ne kadar küçük parçalanmışsa ömrü o kadar kısalır yüzey alanı arttığı için.
aynen öyle canım şükür dedim yalandan olduğunu anlayıncaYaaa yerim onuuuu. aman yalandan olsun da gerçek olmasın şu öksürük hastalık
Aynen canım ya bizde 7. Ay kontrolüne gitmiştik bugün bize de et başla dedi drumuz. Bugün tarhana yaptım içine kuzu kıyma koydum yedirdim ama sürekli yemek düşün ona ayrı bize ayrı... yedir temizle çok zormuş bu ek gıda. Ne güzel emzirip geziyoduk kirlenen dağılan ne pişse derdi yoktuHasta bebeklerin hepsine çok geçmiş olsun. Umarım hemencik iyileşirler.
Biz de 8. Ay kontrolüne gittik. Menuye kıyma, bakliyatlar ve pekmez eklendi. Hatta kendi yemeğini tuzsuz yap ver ayrı yapmana gerek yok dedi. Ama ben kıymalı yiyemem her yemeği hele kuzu kıymalı imkansız. Akşam yemeğide eklendi. Kahvaltı, öğle, akşamüstü yoğurdu, akşam yemeği derken bütün gün yemek düşünür oldum. Sanırım biraz fazladan yapıp 2 kere de verebilirim.
Kıymayı yiyebiliyorlar mı? Yani taneli olması rahatsız etmiyor mu minnoslariniHasta bebeklerin hepsine çok geçmiş olsun. Umarım hemencik iyileşirler.
Biz de 8. Ay kontrolüne gittik. Menuye kıyma, bakliyatlar ve pekmez eklendi. Hatta kendi yemeğini tuzsuz yap ver ayrı yapmana gerek yok dedi. Ama ben kıymalı yiyemem her yemeği hele kuzu kıymalı imkansız. Akşam yemeğide eklendi. Kahvaltı, öğle, akşamüstü yoğurdu, akşam yemeği derken bütün gün yemek düşünür oldum. Sanırım biraz fazladan yapıp 2 kere de verebilirim.
Çok geçmiş olsun. Benimki de hasta olmuştu, zor atlattık. Ilaçları verdik, ev havalandırdık. Bir kere hava verildi. Bol bol emzirdim.Kizlar moralim bozuk..
Oğlanı dün acile götürdük ateşi var diye.
C8gerleri dolmuş
Pmomoni olabilir
Hava verelim mutlaka çocuk doktoru görsün dedi.
Neyse.
Hava verilirken çok ağladı bizim oğlan..
Sonra doktora gösterdik önümüz haftasonu diye
Cihaz mı ilaç mı kararsız kaldı
Bize rapor çıkardı cihaz aldık
Evde veriyoruz.
Çocuk terliyor değiştiriyorum.
Altı pislensin degistriyorum
Poposunun kenasi pisik olmuş.
Ama olmasına neden olan bir şey de eksik değildi.
Yediğinden kaynaklı mı diye düşünüyorum.
Buna rağmen kayinvalidem görümcem
Kp
Poposu yaniyodur alti çok pişmiş gibi şeyler soyluyor.
Ama benim elimde olan bişey değil ki bu.
Zeytinyagida sürüyorum acısı azalsın diye.
Kendimi iyi bakan biri olarak görmüyorum.
Çocuğu dışarı çıkarmadık.
Pnomoni olabilirmiş.
Evde doğalgaz yanıyor.
Ne ara oldu ki. Anlamıyorum.
HavalandidmK için cam açtığında mi desem
Hava da güzeldi...
Of ya
Siz hasta olhnv ne gibi şeylere ekstra dikkat ediyorsunuz lütfen yardım edin...
Ben 5 kere cektirdim .Ondan mi bilmiyorum ama pişince bir hayli yumuşak oluyor .Benimki sevmedi amaKızlar ben d kıyma başlayacağım dün dondurucuya attım ama nasıl yumuşak yapabilirim kıyma tanelerini? Oğlum ağzında ezemeyince çok sinirleniyor
bende dişinin çıkmasını bekliyorum kıyma için :)Kızlar ben d kıyma başlayacağım dün dondurucuya attım ama nasıl yumuşak yapabilirim kıyma tanelerini? Oğlum ağzında ezemeyince çok sinirleniyor
Çorbada suyun içinde haslayarak mı pisiriyosunBen 5 kere cektirdim .Ondan mi bilmiyorum ama pişince bir hayli yumuşak oluyor .Benimki sevmedi ama
Canım ya mamayı kaç kere ne kadar vereceğini ve hangi aralarda vereceğini söyledi mi doktor? Mesela ben kalkar kalkmaz süt, ondan 1.5 saat sonrası kahvaltı veriyorum. Doğru yolda mıyım bilemiyorum çünkü öğleni bazen çok geç yiyor uyku karmaşaları olduğu zamanlarda. O yüzden çorbasını akşama veriyorum bazen ve o öğünü meyve ile atlatıyorum.Hasta bebeklerin hepsine çok geçmiş olsun. Umarım hemencik iyileşirler.
Mucizeler gerçekten tüm bebekler ve Allah a şükirler olsun gerçekten benimki de kaç yıl sonra hiç tedavisiz geldi. Ki onca iğne ameliyat aşılama da oldum onlarda olmadı....Gece gece duygulandım bir şeyler yazdim .Ilk kez paylasiyorum duygularimi .
Oğluma ...
Gülünce gözleri kaybolan bal çocuğum ,
Annem sen bana hiç anne olmayacakmış gibi yüreğimin daraldığı karanlik günlerin sonunda geldin.Bir mucize gibi gözyaşlarımdan sonra gökkuşağı gibi geldin.Sen geldin ya evimiz yuva oldu .Sen geldin ya uğrunda ölünecek bir seyin sevgisini tattim .Gözlerim uykusuzluktan şişmiş tam isyan edecekken sen güldün ya hepsi geçti .
Hayalini kurmak bile heyecan verirken hediye paketi gibi kucağımda buldum seni.Sen geldin ya dağıldı tüm hüznüm ,efkarim...
Annem ,bu hayatta en çok seni sevdim .Sen benim minik koalamsin .Uyurken ,oynarken, çıldırırken, gözyaşların sel olurken ,sevmedigin mamayi püskürürken ,akvaryumdaki baliklari tutmaya calisirken, kaşla göz arasi yere düşen peceteyi hoop mideye indirirken,insanlardan korkup koynuma sokulurken ,ben uyumayayim diye saçlarımı yolarken,gözlüğümü çekip kırarken...
Her anında senle eğlendim,seninle güldüm seninle ağladim ,hep yaninda olacağım. Seni hiç bırakmayacağım. Canimdan ötesin ,bir tanesin ,en kiymetlimsin .Duamsin ,şükür sebebimsin .Iyi ki benim koalamsin
3 kez çektirirsin kasabına canım koyun kıyma olacak. Suyun içinde azıcık ez buzunu da çözdürmüş olursun.. Sonra sebzelerin içine suyuyla ekle düdüklüye at 15 dk mis gibi oluyor sebzeleri de rahat eziyorsun.. Alışor xanı benimki de ilkin öğürüyordu yemiyordu..ara verdim, yiyor artık.Kızlar ben d kıyma başlayacağım dün dondurucuya attım ama nasıl yumuşak yapabilirim kıyma tanelerini? Oğlum ağzında ezemeyince çok sinirleniyor
Her çorbayı düdüklüde mı yapıyorsun? Kaç dk yeterli olur?Canım ya mamayı kaç kere ne kadar vereceğini ve hangi aralarda vereceğini söyledi mi doktor? Mesela ben kalkar kalkmaz süt, ondan 1.5 saat sonrası kahvaltı veriyorum. Doğru yolda mıyım bilemiyorum çünkü öğleni bazen çok geç yiyor uyku karmaşaları olduğu zamanlarda. O yüzden çorbasını akşama veriyorum bazen ve o öğünü meyve ile atlatıyorum.
Mucizeler gerçekten tüm bebekler ve Allah a şükirler olsun gerçekten benimki de kaç yıl sonra hiç tedavisiz geldi. Ki onca iğne ameliyat aşılama da oldum onlarda olmadı....
Çok güzel yazmışsın duygularını canım
3 kez çektirirsin kasabına canım koyun kıyma olacak. Suyun içinde azıcık ez buzunu da çözdürmüş olursun.. Sonra sebzelerin içine suyuyla ekle düdüklüye at 15 dk mis gibi oluyor sebzeleri de rahat eziyorsun.. Alışor xanı benimki de ilkin öğürüyordu yemiyordu..ara verdim, yiyor artık.
Yok yediler. Ben taneli vermeye çalışıyorum olmayan dişleriyle çiğnemeye başladılar :) bende philips avent wasabi var. Bütün sebzeleri içine atıp buharda haşlayıp, ters çevirip püre yapıyorum çünkü kolay ama içine pirinç, ekşi maya ekmek attığımda taneli bırakıyorum alıştılar baya.Kıymayı yiyebiliyorlar mı? Yani taneli olması rahatsız etmiyor mu minnoslarini
Ahhh acil şifalar versin inşaAllah Rabbim cok geçmiş olsunIyı akşamlar herkese
Hafif hırıltısı vardı öksürüyor dıye yazmıştım gece hiç uyumadı çok huzursuz du doktora geldık hastaneye yatırdılar oğlumu bronşiolit olmuş lütfen az dıye evde beklemeyin aniden ilerliyor bu zıkkım
Kilolu olduğu için damar bulamadılar ayakları elleri kolları bilekler her yeri delik deşik oldu kahırdan ölmek diye bir şey varsa defalarca öldüm bu gün
Rabbim esirgesin hepsini acılarını göstermesin
Aynen bende kalktıklarında ki sabah 6 buçukta güne başlıyoruz mama veriyorum. 1,5 saat sonra kahvaltı. 1,5 saat sonra ilk uyku. Kalkınca gene mama 1,5 saat sonra öğle yemeği sonra ikinci uyku. Kalkınca mamaydı ama akşam yemeğinden sonra artık yoğurt meyve vericem. 1,5 saat sonra akşam yemeği, yatmadan önce mama saat 19 30 da uyuyorlar. Sonra gece 11 de ve 3 de gene mama. Eskisen 4-5 ölçek yapardım artık 3 ölçek yapıyorum dökülüyor çünkü.Canım ya mamayı kaç kere ne kadar vereceğini ve hangi aralarda vereceğini söyledi mi doktor? Mesela ben kalkar kalkmaz süt, ondan 1.5 saat sonrası kahvaltı veriyorum. Doğru yolda mıyım bilemiyorum çünkü öğleni bazen çok geç yiyor uyku karmaşaları olduğu zamanlarda. O yüzden çorbasını akşama veriyorum bazen ve o öğünü meyve ile atlatıyorum.
Mucizeler gerçekten tüm bebekler ve Allah a şükirler olsun gerçekten benimki de kaç yıl sonra hiç tedavisiz geldi. Ki onca iğne ameliyat aşılama da oldum onlarda olmadı....
Çok güzel yazmışsın duygularını canım
3 kez çektirirsin kasabına canım koyun kıyma olacak. Suyun içinde azıcık ez buzunu da çözdürmüş olursun.. Sonra sebzelerin içine suyuyla ekle düdüklüye at 15 dk mis gibi oluyor sebzeleri de rahat eziyorsun.. Alışor xanı benimki de ilkin öğürüyordu yemiyordu..ara verdim, yiyor artık.
Yani elma vermemiştim epeydir elma verdim birde kereviz vermiştim çarşamba. Ne bileyim ya. Bıgün de doktora gittik normal karşıladı diş de uok daha. Bu arada meningokok aşısının ilk dozunu oldu bıgün oğlum. Et vermeye başla dedi. Kıyma koy suyundan ziyade etin kendisini tanısın dedi. Yayla tarhana bunları ver dedi. Sıkıntı yok yani anladığıma göre.
Aynen bende kalktıklarında ki sabah 6 buçukta güne başlıyoruz mama veriyorum. 1,5 saat sonra kahvaltı. 1,5 saat sonra ilk uyku. Kalkınca gene mama 1,5 saat sonra öğle yemeği sonra ikinci uyku. Kalkınca mamaydı ama akşam yemeğinden sonra artık yoğurt meyve vericem. 1,5 saat sonra akşam yemeği, yatmadan önce mama saat 19 30 da uyuyorlar. Sonra gece 11 de ve 3 de gene mama. Eskisen 4-5 ölçek yapardım artık 3 ölçek yapıyorum dökülüyor çünkü.
Doktora böyle böyle yapıyorum iyi dedi ekstra bir fikir söylemedi. Ben uyku eğitiminden sonra bu yukarıda yazdıklarımın düzenini bozmuyorum. Düzen oturttuktan sonra bebeklerinde iştahı açıldı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?