2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Tmm cnm cok tesekkurler bilgilendirdigin icin.

Hasta bebeklerin hepsine çok geçmiş olsun. Umarım hemencik iyileşirler.

Biz de 8. Ay kontrolüne gittik. Menuye kıyma, bakliyatlar ve pekmez eklendi. Hatta kendi yemeğini tuzsuz yap ver ayrı yapmana gerek yok dedi. Ama ben kıymalı yiyemem her yemeği hele kuzu kıymalı imkansız. Akşam yemeğide eklendi. Kahvaltı, öğle, akşamüstü yoğurdu, akşam yemeği derken bütün gün yemek düşünür oldum. Sanırım biraz fazladan yapıp 2 kere de verebilirim.

Aynen canım ya bizde 7. Ay kontrolüne gitmiştik bugün bize de et başla dedi drumuz. Bugün tarhana yaptım içine kuzu kıyma koydum yedirdim ama sürekli yemek düşün ona ayrı bize ayrı... yedir temizle çok zormuş bu ek gıda. Ne güzel emzirip geziyoduk kirlenen dağılan ne pişse derdi yoktu

Kıymayı yiyebiliyorlar mı? Yani taneli olması rahatsız etmiyor mu minnoslarini

Gece gece duygulandım bir şeyler yazdim .Ilk kez paylasiyorum duygularimi .
Oğluma ...
Gülünce gözleri kaybolan bal çocuğum ,
Annem sen bana hiç anne olmayacakmış gibi yüreğimin daraldığı karanlik günlerin sonunda geldin.Bir mucize gibi gözyaşlarımdan sonra gökkuşağı gibi geldin.Sen geldin ya evimiz yuva oldu .Sen geldin ya uğrunda ölünecek bir seyin sevgisini tattim .Gözlerim uykusuzluktan şişmiş tam isyan edecekken sen güldün ya hepsi geçti .
Hayalini kurmak bile heyecan verirken hediye paketi gibi kucağımda buldum seni.Sen geldin ya dağıldı tüm hüznüm ,efkarim...
Annem ,bu hayatta en çok seni sevdim .Sen benim minik koalamsin .Uyurken ,oynarken, çıldırırken, gözyaşların sel olurken ,sevmedigin mamayi püskürürken ,akvaryumdaki baliklari tutmaya calisirken, kaşla göz arasi yere düşen peceteyi hoop mideye indirirken,insanlardan korkup koynuma sokulurken ,ben uyumayayim diye saçlarımı yolarken,gözlüğümü çekip kırarken...
Her anında senle eğlendim,seninle güldüm seninle ağladim ,hep yaninda olacağım. Seni hiç bırakmayacağım. Canimdan ötesin ,bir tanesin ,en kiymetlimsin .Duamsin ,şükür sebebimsin .Iyi ki benim koalamsin

Kızlar ben d kıyma başlayacağım dün dondurucuya attım ama nasıl yumuşak yapabilirim kıyma tanelerini? Oğlum ağzında ezemeyince çok sinirleniyor

Çok geçmiş olsun. Benimki de hasta olmuştu, zor atlattık. Ilaçları verdik, ev havalandırdık. Bir kere hava verildi. Bol bol emzirdim.

Canım ya mamayı kaç kere ne kadar vereceğini ve hangi aralarda vereceğini söyledi mi doktor? Mesela ben kalkar kalkmaz süt, ondan 1.5 saat sonrası kahvaltı veriyorum. Doğru yolda mıyım bilemiyorum çünkü öğleni bazen çok geç yiyor uyku karmaşaları olduğu zamanlarda. O yüzden çorbasını akşama veriyorum bazen ve o öğünü meyve ile atlatıyorum.
Mucizeler gerçekten tüm bebekler ve Allah a şükirler olsun gerçekten benimki de kaç yıl sonra hiç tedavisiz geldi. Ki onca iğne ameliyat aşılama da oldum onlarda olmadı....
Çok güzel yazmışsın duygularını canım
Kızlar ben d kıyma başlayacağım dün dondurucuya attım ama nasıl yumuşak yapabilirim kıyma tanelerini? Oğlum ağzında ezemeyince çok sinirleniyor
3 kez çektirirsin kasabına canım koyun kıyma olacak. Suyun içinde azıcık ez buzunu da çözdürmüş olursun.. Sonra sebzelerin içine suyuyla ekle düdüklüye at 15 dk mis gibi oluyor sebzeleri de rahat eziyorsun.. Alışor xanı benimki de ilkin öğürüyordu yemiyordu..ara verdim, yiyor artık.

Her çorbayı düdüklüde mı yapıyorsun? Kaç dk yeterli olur?

Kıymayı yiyebiliyorlar mı? Yani taneli olması rahatsız etmiyor mu minnoslarini
Yok yediler. Ben taneli vermeye çalışıyorum olmayan dişleriyle çiğnemeye başladılar :) bende philips avent wasabi var. Bütün sebzeleri içine atıp buharda haşlayıp, ters çevirip püre yapıyorum çünkü kolay ama içine pirinç, ekşi maya ekmek attığımda taneli bırakıyorum alıştılar baya.

Ahhh acil şifalar versin inşaAllah Rabbim cok geçmiş olsun

Aynen bende kalktıklarında ki sabah 6 buçukta güne başlıyoruz mama veriyorum. 1,5 saat sonra kahvaltı. 1,5 saat sonra ilk uyku. Kalkınca gene mama 1,5 saat sonra öğle yemeği sonra ikinci uyku. Kalkınca mamaydı ama akşam yemeğinden sonra artık yoğurt meyve vericem. 1,5 saat sonra akşam yemeği, yatmadan önce mama saat 19 30 da uyuyorlar. Sonra gece 11 de ve 3 de gene mama. Eskisen 4-5 ölçek yapardım artık 3 ölçek yapıyorum dökülüyor çünkü.

Doktora böyle böyle yapıyorum iyi dedi ekstra bir fikir söylemedi. Ben uyku eğitiminden sonra bu yukarıda yazdıklarımın düzenini bozmuyorum. Düzen oturttuktan sonra bebeklerinde iştahı açıldı.

Şimdi bu kıymayı çiğden mi koyucaz direk corbasına canım ?

Yeme düzenleri çok güzelmiş canım , uykuya da çok erken geçiyorlar maşallah :) akşam bir yere çıkmıyormusunuz ? Erken uyuduklarında zor olur çünkü?

Zar zor uyuttuğum çocuk eşimin horlamasına uyandı. Şimdi de gaz çıkarıp ağlıyor, bir yandan da uyumak için ağlıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…