• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Oğlumda enfeksiyon varmış :KK43:yine nebül macerası başlıyor
Geçmiş olsun canım Rabbim acil şifalar versin inşallah , bu aralar hastalıktan geçilmiyor bütün bebekler kış vakti sıcacık evde hasta oluyorlar nasıl bir virüs dolaşıyorsa artık ortalıkta sulara mi bir şey katıyorlar havaya mi yaymışlar diye düşünüyorum

Oğlumda enfeksiyon varmış :KK43:yine nebül macerası başlıyor

Hasta bebişlere acil şifalar diliyorum kızlar inş hemencecik iyileşir kuzular :KK43:

Biz de doktor kontrolüne gittik. 7.ay 8040 kilosu 66 boyu. Doktor iyi dedi kilosuna. Zaten hareketlenecek artık 200-300gr alır ayda dedi.

Kıyma 8.ayda vermeye başla iki kere çektir dedi.

Pirinç bulgur vs yiyebilir çorbalarına kat dedi

Annemin yaptığı tarhana vardı verebilir miyim dedim ver dedi. Domates var ama içinde dedim sıkını yok dedi. Siz verdiniz mi domatesli tarhana kızlar??
Ya gecmis olsun .Bugun bebisler hep hasta .Hemen atlatirsiniz insallah.
Kesinlikle dayanmaz buzdolabinda 2 gune kokmaya baslar hemen.
Canim marketten mi almistin ?15 i cok uzun geldi bana da .Soguk zincir kirilmis olma ihtimali de var .Marketlerde urun yerlestirirken cok onemsemiyorlar .Istersen guvenilir bir kasaptan cektir.Bunu da siz tüketin tazeyken.

Ya gecmis olsun .Bugun bebisler hep hasta .Hemen atlatirsiniz insallah.

Canim marketten mi almistin ?15 i cok uzun geldi bana da .Soguk zincir kirilmis olma ihtimali de var .Marketlerde urun yerlestirirken cok onemsemiyorlar .Istersen guvenilir bir kasaptan cektir.Bunu da siz tüketin tazeyken.
Her zaman aldigimiz kasaptan aldik cnm. Gectigimiz haftalarda yine almistim tarih yine 5 gun sonrasiydi. Hemen tuketmistik onu bilemedim yani suan.

Her zaman aldigimiz kasaptan aldik cnm. Gectigimiz haftalarda yine almistim tarih yine 5 gun sonrasiydi. Hemen tuketmistik onu bilemedim yani suan.
Himm bilemedim canim.Ben de cektirmistim .Hepsini misket kofte gibi ayirip attim dondurucuya .Hemen biter diyordum ama neye koysam yemiyor oğlum.

Yoğun beyaz :KK43: ev de 23 derece falan ama bazen seviyor diye altını aldıktan sonra 10 dk falan açık bırakıyorum. Belki de üşüttü :KK43:
beyaz sümük üşümekten olur canım ama geçer sonra. Çok geçmiş olsun enfeksiyon için hava mı yapacaksınız yine.

Kizlar moralim bozuk..
Oğlanı dün acile götürdük ateşi var diye.
C8gerleri dolmuş
Pmomoni olabilir
Hava verelim mutlaka çocuk doktoru görsün dedi.
Neyse.
Hava verilirken çok ağladı bizim oğlan..
Sonra doktora gösterdik önümüz haftasonu diye
Cihaz mı ilaç mı kararsız kaldı
Bize rapor çıkardı cihaz aldık
Evde veriyoruz.
Çocuk terliyor değiştiriyorum.
Altı pislensin degistriyorum
Poposunun kenasi pisik olmuş.
Ama olmasına neden olan bir şey de eksik değildi.
Yediğinden kaynaklı mı diye düşünüyorum.
Buna rağmen kayinvalidem görümcem
Kp
Poposu yaniyodur alti çok pişmiş gibi şeyler soyluyor.
Ama benim elimde olan bişey değil ki bu.
Zeytinyagida sürüyorum acısı azalsın diye.
Kendimi iyi bakan biri olarak görmüyorum.
Çocuğu dışarı çıkarmadık.
Pnomoni olabilirmiş.
Evde doğalgaz yanıyor.
Ne ara oldu ki. Anlamıyorum.
HavalandidmK için cam açtığında mi desem
Hava da güzeldi...
Of ya

Siz hasta olhnv ne gibi şeylere ekstra dikkat ediyorsunuz lütfen yardım edin...
çok geçmiş olsun kuzun Allah şifa versin ..havalandırma için cam açtığında çocuğu başka bir odaya götür 10 dk havalandır sonra çocuğu odaya koyarsın. Bu şekilde sabah ve akşam 10 ar dakika bütün odaları havalandırabilirsin. Pişik için sudocrem iyi. Hepimizin çocuğunda pişik var, katı gıdalara geçtiler, popo zorlanıyor veya az da olsa temastan kızarıyor canım silerken su ile ıslat bebek pamupuyl sil, hafif hafif dokun, sürterek silersen de daha çok tahriş oluyor.

C cisse0932 sen daha iyi bilirsin cnm 15 subat son kullanma tarihi olan kiyma buzlukta ne kadar sure kalabilir. Son kullanma tarihi gecse bile buzlukta bisey olur mu ?
o 15 şubat etiketi herhalde öylesine basıomış çünkü et iki günden fazla 4&5 derecelik bir dolapta dayanmaz.. Deepfreezede ise birkaç ay dayanır sanırım canım artık dolapların üstü standart -18 derece kurulu oluyor

B Bugunneselibirgun kuzum bir de terliyor demişsin. Üstünü, iç atleti &badysini muhakkak pamuklu giydir. Polyesterli veya grimelanj tarzı pamuklupolyester karışımlı badyler terletiyor, hani varsa onları giydirme. İnşallah geçicidir.

Kızlar iyi hafta sonları.

Havalar iyi gidiyordu taa ki tepede çok çok yukardan uçaklar (beyaz beyaz ince bulut gibi görünen şeyler) spreyleme yapana kadar. Ertesi gün hava kararıyor ve yağmur yağıyor.

Yukarıdan salınan bu gaz geniz akıntısı ve geçmeyen öksürük yapıyor. Sabah erkenden havayı kesinlikle solumayın, pencerenizi açmayın... öğlene doğru evinizi havalandırın derim. Sabah erkenden solunan gazlı hava boğazda yanma ile başlayan faranjit tarzı mikrobik hastalıklara meydan veriyor. Sanırım gaz erken saatlerde havada dolaşıyor.

Şimdi bu gazda ne diyeceksiniz ama nette bu tarz spreyleme diye aratın göreceksiniz ve ben de öyle olduğuna inanıyorum. Hani şu küresel ısınma ve ülkelerin katıldığı iklim anlaşmaları var ya, işte o protokollerden biri de bu spreyleme olsa gerek. İstanbul' a Ankara'ya Bodrum'a birden taşkın yaratacak kadar yağmur kafam kadar dolu yağdığı nerde görülmüş. Neyse doğruluğu tartışılır ama siz yine de dikkat edin.

Sıze de geçmiş olsun Rabbim şifa versin
Poposunun pişmesıyle alakası ne anlamadım ınan
Eger Pnomoni dıye yazdığını doğru biliyorsam zatürre demek böyle bir durumda da yatış nıye yapmadılar tekrar geçmiş olsun canım
Sen çevreye kulağını kapat hangi anne evladı hasta olsun ister Rabbim beterinden korusun
Zatürre canım ama tani konulmadi tabiki
Sadece hava önerdiler
Kimse hasta olsun istemez elbette

Cnm çok geçmiş olsun, ne yaparsan yap hastalık oluyor maalesef, pişik için zeytinyağında ziyade hametan veya sudokrem daha etkili olur, kısa sürede iyileşirsiniz umarım
Tamam canım edineyim en kısa sürede
B Bugunneselibirgun gecmis olsun canim .Kendini suçlama .Senin kv cocuk yokken de seni hor görüyordu. Simdi malzeme cikti bebek ustunden sana yürüyor hic takilma
Haklısın
B Bugunneselibirgun gecmis olsun cnm tez zamanda toparlansin bebegin ins.
Inslalah canim
B Bugunneselibirgun kuzum bir de terliyor demişsin. Üstünü, iç atleti &badysini muhakkak pamuklu giydir. Polyesterli veya grimelanj tarzı pamuklupolyester karışımlı badyler terletiyor, hani varsa onları giydirme. İnşallah geçicidir.
Çok teşekkürler canım buna da dikkat edicem

Kizlar moralim bozuk..
Oğlanı dün acile götürdük ateşi var diye.
C8gerleri dolmuş
Pmomoni olabilir
Hava verelim mutlaka çocuk doktoru görsün dedi.
Neyse.
Hava verilirken çok ağladı bizim oğlan..
Sonra doktora gösterdik önümüz haftasonu diye
Cihaz mı ilaç mı kararsız kaldı
Bize rapor çıkardı cihaz aldık
Evde veriyoruz.
Çocuk terliyor değiştiriyorum.
Altı pislensin degistriyorum
Poposunun kenasi pisik olmuş.
Ama olmasına neden olan bir şey de eksik değildi.
Yediğinden kaynaklı mı diye düşünüyorum.
Buna rağmen kayinvalidem görümcem
Kp
Poposu yaniyodur alti çok pişmiş gibi şeyler soyluyor.
Ama benim elimde olan bişey değil ki bu.
Zeytinyagida sürüyorum acısı azalsın diye.
Kendimi iyi bakan biri olarak görmüyorum.
Çocuğu dışarı çıkarmadık.
Pnomoni olabilirmiş.
Evde doğalgaz yanıyor.
Ne ara oldu ki. Anlamıyorum.
HavalandidmK için cam açtığında mi desem
Hava da güzeldi...
Of ya

Siz hasta olhnv ne gibi şeylere ekstra dikkat ediyorsunuz lütfen yardım edin...

Çok geçmiş olsun canım. İnşallah iyileşir biran önce. Kendini kötü anne gibi de görme hepimizin çocuğu hasta oluyor. Bizim daha kırkımız çıkmadan 5 gün hastanede yatmıştık üşüttü diye. Yazılanları biraz okumuşsan görmüşsündür şuan grupta çok hasta bebek var ki yakın zamanda @demlicaykeyfi de zatüreyle uğraştı.
Sen iyi ol ki bebeğin de iyi olsun dışardan gelen seslere kulağını tıka lütfen.

Hasta bebişlere acil şifalar diliyorum kızlar inş hemencecik iyileşir kuzular :KK43:

Biz de doktor kontrolüne gittik. 7.ay 8040 kilosu 66 boyu. Doktor iyi dedi kilosuna. Zaten hareketlenecek artık 200-300gr alır ayda dedi.

Kıyma 8.ayda vermeye başla iki kere çektir dedi.

Pirinç bulgur vs yiyebilir çorbalarına kat dedi

Annemin yaptığı tarhana vardı verebilir miyim dedim ver dedi. Domates var ama içinde dedim sıkını yok dedi. Siz verdiniz mi domatesli tarhana kızlar??
Ben domatesli tarhana verdim hep veriyorum canım bir sıkıntı olmadı. 7. Aydan beri hergün kıyma yada tavuk da veriyorum. Minişe afiyet olsun.

Kesinlikle dayanmaz buzdolabinda 2 gune kokmaya baslar hemen.
Kıymayı çektikten sonra en geç bir gün içinde dondurup en fazla 3 ay -24 derecede muhafaza ediyorum. Ama normalde 6 ay -18 derece yeterli oluyor. Benim pimpirikligimden biraz donuk etlere dikkat ediyorum.

Bizim de vardı dr takip et yeni bir ek gıda deneyince mi oluyor dedi acaba yeni bi şey mi verdin
Yani elma vermemiştim epeydir elma verdim birde kereviz vermiştim çarşamba. Ne bileyim ya. Bıgün de doktora gittik normal karşıladı diş de uok daha. Bu arada meningokok aşısının ilk dozunu oldu bıgün oğlum. Et vermeye başla dedi. Kıyma koy suyundan ziyade etin kendisini tanısın dedi. Yayla tarhana bunları ver dedi. Sıkıntı yok yani anladığıma göre.

Kıymayı çektikten sonra en geç bir gün içinde dondurup en fazla 3 ay -24 derecede muhafaza ediyorum. Ama normalde 6 ay -18 derece yeterli oluyor. Benim pimpirikligimden biraz donuk etlere dikkat ediyorum.
Benim buzdolabi -24 derecede calisiyor. O zaman sikinti yok demekki cnm zaten tuketiyoruz hemen. Az az aliyorum kalmasin diye.

fatma_sibel fatma_sibel demlicaykeyfi demlicaykeyfi kızlar skt si alınca dondurmazsanız yiyene kadar geçen süreyi göstererir. Aldığınız etlerde kıymalar 3 aya kadar parça etler 6 hatta 10 aya kadar saklananilir. Tabi soğuk zinciri bozulmadan. Ne kadar küçük parçalanmışsa ömrü o kadar kısalır yüzey alanı arttığı için.

Iyı akşamlar herkese
Hafif hırıltısı vardı öksürüyor dıye yazmıştım gece hiç uyumadı çok huzursuz du doktora geldık hastaneye yatırdılar oğlumu bronşiolit olmuş lütfen az dıye evde beklemeyin aniden ilerliyor bu zıkkım :KK43:
Kilolu olduğu için damar bulamadılar ayakları elleri kolları bilekler her yeri delik deşik oldu kahırdan ölmek diye bir şey varsa defalarca öldüm bu gün :KK43:
Rabbim esirgesin hepsini acılarını göstermesin
Çok çok çok geçmiş olsun :( Rabbim şifa versin inşallah. Inşallah en kısa sürede düzelir :(

Back