2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Hamile kaldığımda 85 kiloydum. Doğuma girerken 81 idim. Kızım 3450 doğdu. Doğumdan 10 gün sonra 79 oldum hala aynıyım. Doğuma gireceğim gün sabahı bile bulantım vardı. Servisle ise giderken servisi durdurup bir sürü insanın bakışları arasında çarşının ortasına çıkarmışlığım var. Hatta önümde durup çekil dediğim halde çekilmeyip soru soran müdürümün pantolonuna falan yaklaşık 15 yıldır midemi bulandırıyor diye kırmızı et yemezdim doğumdan sonra et delisi oldum. Sıfır bulantı birşey kalmadı. Bol bol uyu hem bulantı hissetmezsin hemde ileride uyuyamayacaksın:) taze zencefil kokla birde ben tinerci gibi elimde zencefil dolaşıyordum. Arada çok az ama çok çok az zencefille çay yapıyordumda bunu tavsiye edemem fazlası düşük yapabiliyor

Un çorbası yapın :) benimkiler çok seviyor...

Boşver canin iyi olmuş gözleri ile görmüş işte biyle bilmislik yapanlara vericen cevabını hayret bişey ya insanı zivanadan çıkarır bunlar benim 3.cocugum hala sanki acemiymisim gibi her yaptığıma bir yorum bir bilmişlik yapıyorlar canım
Anlayacağın bitmez bu milletin muhalefet olma sevdasi

Ayy kızlar akrabaların geldi 2 kardeş bunlar zayıflar 2 şer çocuklu benden biraz büyükler. Baya moralimi bozdular. Acıyarak bakıp bu kilolar nasıl gidecek ayy ne yapsan ki ablacım biran önce başla dönülmeyecek noktaya varmana az kalmıııış bilmem neee. Sonra başlamış ben iki çocuğumda da asla ne kendi ojemden bakınımdan vazgeçtim ne evimde düzenim yemeğim eksik oldu herşeyimi tam tekmil yaptııımm falan. Ayyy acaip sinirlendim şuan leslie 1 mil yaptım oturuyorum. Damızlık gibi kocaları için yaşayan insanlar bedenleriyle giydikleriyle birşey olduklarını sananlar bana böyle acıya acıya baktılar ya acaip sinirlendim.

Geçmiş olsun canım ben 6. Haftadan 20. Haftaya kadar bulantı çektim. Kusmadım ama 24 saat bulantım vardı mutfağa bakamıyordum bile. Sürekli yatıyordum. Yani ılabildiğince ilaç almamaya çalış canım ama yapacak birşey yok elbette geçiyor ama geçene kadar sabredeceksin bu da sürece dahil. Ben yağlı ağır şeyler yemiyordum. Zencefilli şeker yiyordum çubuk kraker su ayva elma bunlar biraz iyi geliyordu. Ama geçecek merak etme şuan doğum yaptığım kilıya çıktım emzirirken resmen.

Annesi de etkendir ama dışarıdan herhangi bir erkek(o evin içinde yaşamayan) bizim gibi kız çocukları gibi ayyy bebiiş modunda olmuyor. Benim abimin çocuklarını ben hergün görüntülü görmek için çırpınırken abim brn kadar ilgili değil sevmiyor mu seviyor ama erkekler böyle. Şimdi ilgiyi de kıskanıyordur. Altını değiştirirken bişeyler yedirirken yardım istesen biraz daha ilgili olur belki. Anneyle yaşıyor başka bir şehirde

Yarim saat çocuk emanet ettim .Çorbasını icirememis tadina bakmis .Haa tuzsuzmus ondan icmiyor demis .Ve tuz eklemiş
ah bu babalar yaa. bende balkabağı çorbası yapmıştım tezgahın üstüne bıraktım yedirsin ben uyurken diye eşimde tadına bakmış beğenmemiş muzlu yoğurt yapmış yedirmiş onun yerine

Gercekten muhalefet olan insanlardan bana illallah geldi. Herkes anne olmus bir biz olamiyoruz tobe tobe.

Kuzum cok tesekkur ederim .Ben de bir seyler bulursam paylasirim mutlaka .Icimize sinen bir sey alıriz insallah .
ah bu babalar yaa. bende balkabağı çorbası yapmıştım tezgahın üstüne bıraktım yedirsin ben uyurken diye eşimde tadına bakmış beğenmemiş muzlu yoğurt yapmış yedirmiş onun yerine
Ya biraksak Adana filan yedirir benimki .En azindan ek gida yelpazesinde bir sey yemis senin kuzu

Ne ayip yaa .Nefret ediyorum su sekilci zihniyetten. Sana ne 100 kilo olur isterse .O bebegine saglikla kavustu ya dahasi ne. Ister oyle kalir ister zayıflar. Bana da kurudun tukendin diyorlar .Ee 2 kap yemek getirin de canlanayim diyorum .Vereceksin cevaplarini hadsizlere.

Un çorbası yapın :) benimkiler çok seviyor...
Benzer olarak,
Tam buğday unu, irmik, yoğurt, kemik suyu, peyniraltı suyu ile yoğurt çorbası yaptım çok sevdi :)) hemen de oluyor ara ara yaparım.. Sağol canım tavsiye için :)
aramız iyi.. Bir gün geçtimi açılıyor, misal bugün el tırnakları baya uzamış tırnaklarını kestim çok sevindi. İlgi istiyor sanırım. Yardım istiyorum canım bende.. Ama bazen çok dolu geliyor üzülüyorum.. İnşallah kendi iradesi ile de gelir ilerde.

Anammmm. eşin mi?
Evet .Miktar olarak azdi corba .Gelince yarisi duruyordu .Insallah en basta eklememistir .Hem tuz ekledim dedi hem ne kadar ekledi soylemiyor .Çocuk kustu ben eve geldigimde .
Yarim saatte bu isi basarmis .Biraz daha gelmesem ne yapardı bilmiyorum.

Kızlar öğlen çorbalarından bahsetmişsiniz bende artık çorba kıvamından sebze püresi kıvamına geçtim iyice. Hatta haftaya yemek gibi iyi pişmiş haşlama gibi yapmayı düşünüyorum.
Çesitli sebzeleri buharda pişiyorum kıyma ve pirinci yada 2 gündür siyez bulguru aldım onu suda pişiyorum, içine birazda tarhana koyuyorum genelde sert kalan parçalar oluyor diye blender kullanıyorum ama mümkün olduğu kadar pütürlü bırakıyorum.
Ben ayrica çorba yapmıyorum bir süredir sürekli kıymalı yada tavuklu sebze püresi yiyorlar. Gerçi bugün yemediler ve çok üzüldüm hepsini döktüm.

Ben de senin gibiydim canım hatta eski konularimdan biri yemek yapamıyorum bulantıdan kvdeden nasıl isterim gibi biseydi :) bulantı o kadar icime işlemişki doğum sancısı bile bulantı şeklinde oldu bende. 8 buçuk aylıkken bulantim biraz fzlalasti hadi bı kontrol ettirelim dedik 4 cm açıklik olmuş meğer.
Hamileliğimi 3 haftalıkken bulantı ile anladım. 16. haftaya kadar yatalaktim. 42 kiloya düştüm. Sonra hafifledi. 20. haftada falan hayatımı etkilemeyecek boyuta geldi. Azıcık daha sabret. Doğum yaptıktan itibaren bulantı kelimesini unutacaksin

Iyi yakalamışsın canım inşallah az vermistir ben geceden birer kibrit kutusu beyaz peyniri suya koyup tuzunu çıkardığımı sanıyordum ama tabi ben beyaz peynirin tadını bile bilmem o derece yiyemiyorum. Eşim dün hiç tadına bakmadık acaba tuzu çıkıyor mu dedi ve tadına baktı ki çıkmamış yani ben bir aydır bebeklerime sabah tuz veriyormuşum.
Dr. Geceden suya koy çıkar diyince kesin gözüyle bakmıştım.
Bugün yine önceden de aldığım lor peynirini alıp kahvaltılarına kattım ve ikiside yemediler.

Kendisi soyledi bir de gülüyor tuz atmayi unutmussun diye .Sağol ya salakligima gelmis dedim
Agizlarinin tadini biliyorlar .Ve bir damak zevkleri var .Hani derler ya bebekken olusur diye .Aslinda dogustan geliyormuş .Bazi tatların amnio sivisindan geçtiğini okumustum .Bazilarini da anne sütünden biliyorlar .Balik ve dereotu gibi seylerin kokusu ve tadi daha keskin geciyormus mesela .

Forse canım carrefour sanal marketi çağırdım ve poşet istemiyorum diye önceden işaretlemiştim adam 5 katı asansörsüz nasıl çıksın tabi poşetleriyle geldi sonra hepsini boşaltıp geri götürdü.
Kâğıt havlu, unibaby yeni doğan ve premium care indirimi vardı.
Bu arda benim bakıcı kağıt havluyla yer bile siliyormuş az önce aldığım kağıt havluları sakladım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…