- 19 Temmuz 2012
- 2.624
- 3.335
- 133
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #80.121
Ama ben az önce bir paket cips yedimKendisi soyledi bir de gülüyor tuz atmayi unutmussun diye .Sağol ya salakligima gelmis dedim
Agizlarinin tadini biliyorlar .Ve bir damak zevkleri var .Hani derler ya bebekken olusur diye .Aslinda dogustan geliyormuş .Bazi tatların amnio sivisindan geçtiğini okumustum .Bazilarini da anne sütünden biliyorlar .Balik ve dereotu gibi seylerin kokusu ve tadi daha keskin geciyormus mesela .
Çığlık çığlığa uyandığı içim sakinleştiremiyorum malum apartmanda oturduğumuz için de rahatsızlık vermemek için emziriyorumCanım prko her uyanısında nasıl davranıyorsun meme mı werıorsun her defasında
Oy canım ya anılarım canlandı çok çok az kaldı ben de aynıydım hiç bir bulantı ilacı serum falan ise yaramamıştı dedim herhalde bende de 9 ay bulantı sürenler gibi olacak ama 15 haftalık olunca birden bire baya baya azaldı 16.haftda geçti gitti az daha sabret inşallah geçecek hiç hatırlamıycaksın bile , Rabbim sağ salim kucağına almayı nasip etsin inşallahMerhaba, arada gelip topiginizi okuyorum, Rabbim sağlıklı günlerde büyüdüklerini göstersin sizlere
Ben 2019 temmuz annesi olucam insallah. Iki aydır ciddi bulantı ve kusmalarim oluyor, iki kez hastanede yattım, serum takviyeleri olmadan ayağa kalkamiyorum. Üstelik çok kilo kaybettim.
Sanki bu bulantılar ömrüm boyunca beni bırakmayacak gibi. Doğumdan sonra bile devam edecek gibi. 24 saat gecmeyen bulanti olur mu. Büyük bir hevesle 12 haftayı bekledim, bana misin demedi. Umutlarim tükendi hep
Bunları yaşamış olan ve suan sağlıklı bir şekilde yaşamına devam eden birini dinlemeye ihtiyacım var. Çok kotuyum(
Size ve bebelerinize sağlıklı günler diliyorum.
Sağol canım. Bugun biz en içimize sineni bulduk gibi. Bir ara detaylı yazarım baktıklarımızıKuzum cok tesekkur ederim .Ben de bir seyler bulursam paylasirim mutlaka .Icimize sinen bir sey alıriz insallah .
Ya biraksak Adana filan yedirir benimki .En azindan ek gida yelpazesinde bir sey yemis senin kuzu
Yok artik diyecegim de kv nin benim lohusa oldugum donemde odadaki parkeleri islak mendille sildigini gördükten sonraForse canım carrefour sanal marketi çağırdım ve poşet istemiyorum diye önceden işaretlemiştim adam 5 katı asansörsüz nasıl çıksın tabi poşetleriyle geldi sonra hepsini boşaltıp geri götürdü.
Kâğıt havlu, unibaby yeni doğan ve premium care indirimi vardı.
Bu arda benim bakıcı kağıt havluyla yer bile siliyormuş az önce aldığım kağıt havluları sakladım.
Arada oluyor cok kasmamak lazim .Sadece onlar farkına varınca eve almamakta fayda var .Ama ben az önce bir paket cips yedimtutamadım kendimi artık cipside tanıyacaklar ne yapalım .
Şimdi aynısını düşünüyordum ben zaten senede 1 cips yerim ama eşim hergün bisküvi yer. Bütün alışkanlıkları değiştirememiz gerekecek.Yok artik diyecegim de kv nin benim lohusa oldugum donemde odadaki parkeleri islak mendille sildigini gördükten sonraevde su ve bez yok zaten .
Arada oluyor cok kasmamak lazim .Sadece onlar farkına varınca eve almamakta fayda var .
Ben benMerhaba, arada gelip topiginizi okuyorum, Rabbim sağlıklı günlerde büyüdüklerini göstersin sizlere
Ben 2019 temmuz annesi olucam insallah. Iki aydır ciddi bulantı ve kusmalarim oluyor, iki kez hastanede yattım, serum takviyeleri olmadan ayağa kalkamiyorum. Üstelik çok kilo kaybettim.
Sanki bu bulantılar ömrüm boyunca beni bırakmayacak gibi. Doğumdan sonra bile devam edecek gibi. 24 saat gecmeyen bulanti olur mu. Büyük bir hevesle 12 haftayı bekledim, bana misin demedi. Umutlarim tükendi hep
Bunları yaşamış olan ve suan sağlıklı bir şekilde yaşamına devam eden birini dinlemeye ihtiyacım var. Çok kotuyum(
Size ve bebelerinize sağlıklı günler diliyorum.
Ne kadar saygısızca bir davranış ne kadar kaba insanlar , her şey hallolur hele çocuklar az daha büyüsün de evler de temiz olur bakımlar da sporlar da diyetler de yapılır yeter ki sağlık olsun mutluluk olsunAyy kızlar akrabaların geldi 2 kardeş bunlar zayıflar 2 şer çocuklu benden biraz büyükler. Baya moralimi bozdular. Acıyarak bakıp bu kilolar nasıl gidecek ayy ne yapsan ki ablacım biran önce başla dönülmeyecek noktaya varmana az kalmıııış bilmem neee. Sonra başlamış ben iki çocuğumda da asla ne kendi ojemden bakınımdan vazgeçtim ne evimde düzenim yemeğim eksik oldu herşeyimi tam tekmil yaptııımm falan. Ayyy acaip sinirlendim şuan leslie 1 mil yaptım oturuyorum. Damızlık gibi kocaları için yaşayan insanlar bedenleriyle giydikleriyle birşey olduklarını sananlar bana böyle acıya acıya baktılar ya acaip sinirlendim.
Hamile kaldığımda 85 kiloydum. Doğuma girerken 81 idim. Kızım 3450 doğdu. Doğumdan 10 gün sonra 79 oldum hala aynıyım. Doğuma gireceğim gün sabahı bile bulantım vardı. Servisle ise giderken servisi durdurup bir sürü insanın bakışları arasında çarşının ortasına çıkarmışlığım var. Hatta önümde durup çekil dediğim halde çekilmeyip soru soran müdürümün pantolonuna falanyaklaşık 15 yıldır midemi bulandırıyor diye kırmızı et yemezdim doğumdan sonra et delisi oldum. Sıfır bulantı birşey kalmadı. Bol bol uyu hem bulantı hissetmezsin hemde ileride uyuyamayacaksın:) taze zencefil kokla birde ben tinerci gibi elimde zencefil dolaşıyordum. Arada çok az ama çok çok az zencefille çay yapıyordumda bunu tavsiye edemem fazlası düşük yapabiliyor
Geçmiş olsun canım ben 6. Haftadan 20. Haftaya kadar bulantı çektim. Kusmadım ama 24 saat bulantım vardı mutfağa bakamıyordum bile. Sürekli yatıyordum. Yani ılabildiğince ilaç almamaya çalış canım ama yapacak birşey yok elbette geçiyor ama geçene kadar sabredeceksin bu da sürece dahil. Ben yağlı ağır şeyler yemiyordum. Zencefilli şeker yiyordum çubuk kraker su ayva elma bunlar biraz iyi geliyordu. Ama geçecek merak etme şuan doğum yaptığım kilıya çıktım emzirirken resmen.
Ben de senin gibiydim canım hatta eski konularimdan biri yemek yapamıyorum bulantıdan kvdeden nasıl isterim gibi biseydi :) bulantı o kadar icime işlemişki doğum sancısı bile bulantı şeklinde oldu bende. 8 buçuk aylıkken bulantim biraz fzlalasti hadi bı kontrol ettirelim dedik 4 cm açıklik olmuş meğer.
Hamileliğimi 3 haftalıkken bulantı ile anladım. 16. haftaya kadar yatalaktim. 42 kiloya düştüm. Sonra hafifledi. 20. haftada falan hayatımı etkilemeyecek boyuta geldi. Azıcık daha sabret. Doğum yaptıktan itibaren bulantı kelimesini unutacaksin
Oy canım ya anılarım canlandı çok çok az kaldı ben de aynıydım hiç bir bulantı ilacı serum falan ise yaramamıştı dedim herhalde bende de 9 ay bulantı sürenler gibi olacak ama 15 haftalık olunca birden bire baya baya azaldı 16.haftda geçti gitti az daha sabret inşallah geçecek hiç hatırlamıycaksın bile , Rabbim sağ salim kucağına almayı nasip etsin inşallah
Ben ben5 ay sürdü benim bulantılar. Gece gündüz vardı. Kilo kaybım olmadı amaahiç kilo alamamıştım. 5.aydan sonra azaldı ama arada hep oluyordu. Amaaaa şimdi çok sağlıklıyız ikimiz de şükür. Çok zor günler ama geçiyor. Biraz dayanmaya çalış
Aman canım ne takıyorsun bebeğin hareketlensin arkasından park bahçe koşarken verirsin. Keşke cevabını verseydin. Ben doğumdan öncede kiloluydum şimdide kiloluyum ama çok cevap veren bi yapım olduğu için kimse laf söyleyemez iyiliğm için söyleyenleri zaten kendim bilirim. İnsanlarım bazıları böyle dengesiz ne yazık ki hiç sıkma canını.Ayy kızlar akrabaların geldi 2 kardeş bunlar zayıflar 2 şer çocuklu benden biraz büyükler. Baya moralimi bozdular. Acıyarak bakıp bu kilolar nasıl gidecek ayy ne yapsan ki ablacım biran önce başla dönülmeyecek noktaya varmana az kalmıııış bilmem neee. Sonra başlamış ben iki çocuğumda da asla ne kendi ojemden bakınımdan vazgeçtim ne evimde düzenim yemeğim eksik oldu herşeyimi tam tekmil yaptııımm falan. Ayyy acaip sinirlendim şuan leslie 1 mil yaptım oturuyorum. Damızlık gibi kocaları için yaşayan insanlar bedenleriyle giydikleriyle birşey olduklarını sananlar bana böyle acıya acıya baktılar ya acaip sinirlendim.
Aaa inanamıyorum :) tek seferden bi zararı olmaz ama hiç mi duymamış ki bebeklere tuz şeker vs verilmediğini. Neyse öğrenmiş oldu bi daha yapmaz umarım canım.Yarim saat çocuk emanet ettim .Çorbasını icirememis tadina bakmis .Haa tuzsuzmus ondan icmiyor demis .Ve tuz eklemiş
Sıkılmışlardır belki püreden canım farklı şeyler yapmayı dene bi daha yemezlerse. Ben hiç tavuk vermedim haşlayıp mı ekliyorsun canım?Kızlar öğlen çorbalarından bahsetmişsiniz bende artık çorba kıvamından sebze püresi kıvamına geçtim iyice. Hatta haftaya yemek gibi iyi pişmiş haşlama gibi yapmayı düşünüyorum.
Çesitli sebzeleri buharda pişiyorum kıyma ve pirinci yada 2 gündür siyez bulguru aldım onu suda pişiyorum, içine birazda tarhana koyuyorum genelde sert kalan parçalar oluyor diye blender kullanıyorum ama mümkün olduğu kadar pütürlü bırakıyorum.
Ben ayrica çorba yapmıyorum bir süredir sürekli kıymalı yada tavuklu sebze püresi yiyorlar. Gerçi bugün yemediler ve çok üzüldüm hepsini döktüm.
Tuzsuz peynir adı altında peynirler satılıyor aslında ama ne kadar tuzsuzdur bilmiyorum ki. Bende lor veriyorum ama kendim bile sıkıldım bence kızımda sıkılmıştır.Iyi yakalamışsın canım inşallah az vermistir ben geceden birer kibrit kutusu beyaz peyniri suya koyup tuzunu çıkardığımı sanıyordum ama tabi ben beyaz peynirin tadını bile bilmem o derece yiyemiyorum. Eşim dün hiç tadına bakmadık acaba tuzu çıkıyor mu dedi ve tadına baktı ki çıkmamış yani ben bir aydır bebeklerime sabah tuz veriyormuşum.
Dr. Geceden suya koy çıkar diyince kesin gözüyle bakmıştım.
Bugün yine önceden de aldığım lor peynirini alıp kahvaltılarına kattım ve ikiside yemediler.
Ayy kızlar akrabaların geldi 2 kardeş bunlar zayıflar 2 şer çocuklu benden biraz büyükler. Baya
moralimi bozdular. Acıyarak bakıp bu kilolar nasıl gidecek ayy ne yapsan ki ablacım biran önce başla dönülmeyecek noktaya varmana az kalmıııış bilmem neee. Sonra başlamış ben iki çocuğumda da asla ne kendi ojemden bakınımdan vazgeçtim ne evimde düzenim yemeğim eksik oldu herşeyimi tam tekmil yaptııımm falan. Ayyy acaip sinirlendim şuan leslie 1 mil yaptım oturuyorum. Damızlık gibi kocaları için yaşayan insanlar bedenleriyle giydikleriyle birşey olduklarını sananlar bana böyle acıya acıya baktılar ya acaip sinirlendim.
Canım bu beyorganik tarhanayı sen tattın mı? O kadar kıpkırmızı tarhana ama ben un tadından başka bir şey alamıyorum? Sen de bir tadıp bana dönebilir misin rica etsem? Biber tadı olması lazım azıcık ekşi olması lazım hiç tat yok. Şüphe ettim valla nolur bakabilir misin? En son firmaya eposta yazıcam.Irmik, yumurta, tam buğday unu, dut pekmezi, pirinç - city farm / migros
Yulaf unu - doğalsan organik
Günlük süt, tereyağ, lor peyniri ve sebzeler - elta ada organik gökçeada
Tarhana, ruseym - beyorganik
Tavuk - orvital / migros
Şimdilik bu kadar aldım devamındaki alışverişi havalar düzelince bildiğim bir çiftlik var oradan yapacağım.
Sadece kuzu kıymayı bildiğim bir kasaptan özel çektirdim. Sabah makine temizken 3 kere çekilmiş yağı alınmış kuzu kıyma alıyorum.
Bence düzene girer yine. Ne kadar olmasa alışık olduğu ev ortamı değil, ailendeydin değil mi? Hiç kaygılanma benceKızım kendisi uyumuyor. Yani sallanma yok ama arada kucağıma alıyorum sakinleştirip yerine koyuyorum yanında duruyorum öyle uyuyor yada kucağıma almadan sakinleştirip yanınds duruyorum. Yanında durmazsam ağlıyor.
Ben beşiğine koyup odadan çıkıyordum. Sizce evime döndüğümde eski düzenimi kurabilir miyim yoksa bunu alışkanlık mı edinir?
Bende beyorganik bebek tarhanası aldım. Bizim yaptığımız tarhana biraz ekşi geldi galiba pek sevmediler. Beyorganiği çok sevdiler ama yanakları baya kıpkırmızı oldu. Bir kaç defa denedim her seferinde aynı. Benim kızlarda şimdiye kdr hiç alerjik bir tepki olmamıştı. Gerçi bu tepkide yanakları kıpkırmızı oluyor 1-2 saate geçiyor. Bende kendi tarhanamızla bunu karıştırmaya başladım. ama ben hiç tatmamıştım bir dahakine bakayım tadına.Canım bu beyorganik tarhanayı sen tattın mı? O kadar kıpkırmızı tarhana ama ben un tadından başka bir şey alamıyorum? Sen de bir tadıp bana dönebilir misin rica etsem? Biber tadı olması lazım azıcık ekşi olması lazım hiç tat yok. Şüphe ettim valla nolur bakabilir misin? En son firmaya eposta yazıcam.
Bence düzene girer kendi güvenli bildikleri ortamlarına dönünce.Kızım kendisi uyumuyor. Yani sallanma yok ama arada kucağıma alıyorum sakinleştirip yerine koyuyorum yanında duruyorum öyle uyuyor yada kucağıma almadan sakinleştirip yanınds duruyorum. Yanında durmazsam ağlıyor.
Ben beşiğine koyup odadan çıkıyordum. Sizce evime döndüğümde eski düzenimi kurabilir miyim yoksa bunu alışkanlık mı edinir?
Tavuk ve sebzeleri birlikte haşlayıp sebzeleri çıkardım tavuguda didikleyip suyuyla püre yaptım blender ile ve sonra buz posetlerine doldurdum.Sıkılmışlardır belki püreden canım farklı şeyler yapmayı dene bi daha yemezlerse. Ben hiç tavuk vermedim haşlayıp mı ekliyorsun canım?
Tuzsuz peynir adı altında peynirler satılıyor aslında ama ne kadar tuzsuzdur bilmiyorum ki. Bende lor veriyorum ama kendim bile sıkıldım bence kızımda sıkılmıştır.
Canım bu beyorganik tarhanayı sen tattın mı? O kadar kıpkırmızı tarhana ama ben un tadından başka bir şey alamıyorum? Sen de bir tadıp bana dönebilir misin rica etsem? Biber tadı olması lazım azıcık ekşi olması lazım hiç tat yok. Şüphe ettim valla nolur bakabilir misin? En son firmaya eposta yazıcam.
Gece uyuyamayinca besliyor musun? Biz sürekli bu yüzden tartışır olduk eşimle ben her uyandığında beslemek istemiyorum ama o emzir diye baskı yapıyor. Bu gece bende inatlastim ve sabahı ettik.Saat 4 e geliyor ben daha basimi yastığa koyamadım. Sinirden ağlıyorum. Esime verdim 15 dk sonra getirmis uyumuyo diye .
Ben 4 saattir uyutamiyorum
Beşiğine yatirdim sallıyorum tepiniyor .Bababaa diyor .Eeee diyor .Ayy diyor ama uyumuyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?