• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

şu gurmebebek sitesine bakıyordum da faydalı gördügüm bir listeyi paylasmak istiyorum. Burada arkadasların bu listeye göre 2.gruba giren ve daha geç verilmesi gereken şeyleri verdigini gördüm. Tabi kutsal metin değil ama uzman denetiminde hazırlanmış bir liste. Belki faydalanan olur:
avokado, muz soru işareti :KK70:

Bebeğinizi beslerken size kolaylık sağlamak ve rehber olmak amacıyla yiyecekler birinci aşama ve ikinci aşama yiyecekler olarak iki gruba ayrılmıştır.

1. ve 2. aşama gıdalar

Ek gıdaya geçiş bir süreçtir ve zaman alır. Bunun sebebi bebeklerde yiyeceklere karşı oluşabilecek alerjik reaksiyonlar ve sindirim sistemlerinin yeterince gelişkin olmamasından kaynaklanan gaz ve benzeri sorunlar. Bu yüzden bebeğinize verebileceğiniz yiyecekleri birinci aşama ve ikinci aşama yiyecekler ayrımına dikkat ederek seçmelisiniz. Örneğin muz birinci aşama bir meyvedir, altı aylık bebekler için güvenli bir ek gıdadır. Baklagiller ve yumurta sarısı ikinci aşama besinlerdendir; ilki gaz sorunu yaratabilir, ikincisi alerjik bir besindir. Bu besinleri vermek için 9. aya kadar beklemek gerekir. 9 aylık bebek beslenme tablosu için tıklayın.

1. Aşama Yiyecekler

1. aşama yiyecekler, bebeğinizin ek gıdaya geçiş sürecinde ona rahatlıkla püre haline getirerek güvenle verebileceğiniz tek malzemeli mamalar için kullanılan bir terim. 6. aydan itibaren minik gurmenizi bunlarla tanıştırmaya başlayabilirsiniz.

1. aşama yiyecekler yumuşak dokulu, kaygan, kolayca püre olabilen, sindirimi kolay ve alerji riski en düşük yiyeceklerdir. Bebeğinizin katı gıda ile ilgili ilk tecrübeleri tahılla, püre haline getirilmiş meyve veya sebze ile olmalıdır. Onu her seferinde tek bir besin ile tanıştırmalısınız ve 3 gün bekleme kuralını uygulamalı, yani bunu takip eden 3 gün yeni bir besinle tanıştırmamalısınız. Bu süre, minik gurmenizin verdiğiniz besine alerjisi olup olmadığını tespit etmeniz için gereklidir.

1. aşama meyveler: Elma, Avokado, Kayısı, Muz, Mango, Nektarin, Şeftali, Armut, Mor Erik

1. aşama sebzeler: Balkabağı, havuç, kabak, patates, yer elması, semizotu, ıspanak

1. aşama tahıllar: İrmik, Arpa, Yulaf, Pirinç

1. aşama etler: Ek gıdaya geçişte ilk aylardan sonra 7. ayın sonundan itibaren bebeğinizi etlerle tanıştırabilirsiniz. Özellikle demirden zengin olan kırmızı et (dana, koyun veya kuzu eti), anne sütü alan bebekler için iyi bir başlangıç. Etler minik gurmelerin sebze çorbalarının içine blendırdan geçirerek eklenebilir. Kuzu eti, hormon tutmadığı için daha sağlıklı bir alternatif olarak öneriliyor.

2. Aşama Yiyecekler

2. aşama yiyecekler birinciye göre daha kalın ve dokulu, daha lifli, bir miktar daha asidik ve protein bakımından daha zengin yiyeceklerdir. Mercimek, yabanmersini ve yumurta sarısı bunlardan bazılarıdır. 7-8 aylık olduktan sonra bebeğinizle tanıştırabileceğiniz etler ve baharatlar gibi gıdaları içerir. Eskisi gibi tek malzemeli püreler yerine etlerle sebzeleri veya farklı birçok sebzeyi ve meyveyi karıştırabilir ve püre haline getirebilirsiniz. Bebeğiniz artık çiğneme becerileri üzerinde çalışmaktadır ve dili ile itme refleksini kaybetmiştir. 2. aşama yiyeceklerde 7-8 aylıktan 1 yaşına kadar olan bebekler hedeflenmektedir. Bu yiyecekler de alerji riski düşük besinlerden seçilir. Bunun yanı sıra minik gurmenizi bazı süt ürünleri ve tahıl çeşitleri ile de tanıştırabilirsiniz.

2.Aşama Meyveler; Avokado, mango, muz, hurma, erik

2.Aşama Sebzeler; Bezelye, kereviz, Yeşil fasulye, enginar, karnabahar

2.Aşama Etler; Tavuk, hindi, balık.. Bebeğiniz için tavuk alırken güvenilir bir kaynaktan gelen köy tavuğu, organik tavuk ya da antibiyotiksiz ve GDO’suz yemlerle beslenmiş piliçleri tercih etmelisiniz. Mevsiminde olan balıkları satın almaya özen göstermelisiniz.

2.Aşama tahıllar ve baklagilller; beyaz un, tam buğday unu, mısır unu, bulgur, nohut, mercimek, kinoa

Bebe bisküvisini bende düşünüyorum da nasıl veriyorsun cnn
Ben piştikten sonra soğutup rondodan geçirdim toz halinde kavanoza koyup buz dolabına koydum. Sabahları bir yumurta sarısı, 1 çaykaşığı tereyağı, 1 çorba kaşığı lor, 2 tatlı kaşığı bebe bisküvisi, 1 tatlı kaşığı pekmez koyup bazen ıhlamur bazen anne sütü ile eziyorum. Bazen icine pekmez yerine yarım muz ekliyorum.

oglumla yeni oyun bulduk , gül gül bir hal oldu, o güldükçe ben mest oldum :)
oyun halısının piyanosunu tekmelemek artık çok demode. O yüzden çıkardım piyanoyu , bizimkini yanına uzatıyorum ya sarkılarını dinliyor, ya da tek ses ayarına alıyorum tuşlara yumruk atıyor keyifleniyor falan...
Bu akşam yine müzik dinleyip biraz bacak dansı yaptı . Sonra ben de yanına uzandım aynı pozisyonda. Ona onun gibi duruyor olmam o kadar komik geldi ki baktı baktı güldü bir süre, karşılıklı gülüştük diyeyim daha dogrusu. Sonra ben bacaklarımı yarım veya tam yukarı kaldırdım, ileri uzattım vs. ve her seferinde kaldır annecim deyip ona baktım. Kahkaha ata ata eşlik etti çoğu kez :nazar: Ne kadar şanslıyız biz, ne tatlı yaratıklar var ya evlerimizde :KK200::KK49:

Bugün bakıcı ablamızın cenazesi vardı o gelmedi bende izin aldım bu vesileylede bebelerime haftalık bisküvilerini yaptım ayrıca sebzeli tavuk suyu yapıp etleriyle birlikte ezip buz poşetleriyle dondurucuya koydum.
Eskiden olsa 2 gün çalışıp 1 gün izin aldım diye vicdan yapar sinirimi bozardım . Çocuklardan sonra hiçbirşey umrumda değil. İş konusunda inceldiği yerden kopsun kıvamındayım.

Merhaba arkadaşlar bu akşam aklıma geldiniz girmeyeli epeyi oldu 3cocuklu hayat malum hareketli okulluda olunca cocuklar
Bizim bidiklarimiz büyüdü altı aylık oldu oğluşum ek gıdaya başladık sadece anne sütü daha rahatti sanki :) sizleri burda gördüğüme çok sevindim
Merhaba canım Allah kolaylık versin 3 çocuklu hayat zordur elbet ama ikizli hayatta pek kolay sayılmaz. Bencede ilk 6 ay anne sütü en rahatıydı şimdi gün nasıl geçiyor insan anlamıyor.

Merhaba canım Allah kolaylık versin 3 çocuklu hayat zordur elbet ama ikizli hayatta pek kolay sayılmaz. Bencede ilk 6 ay anne sütü en rahatıydı şimdi gün nasıl geçiyor insan anlamıyor.
Elbette canım seninde yoğun geciyordur nasıllar ogluslarin seninkiler abi 1ay öndesin nasıllar işe basladinmi

Ben litrelik günlük ve organik bir süt alıyorum 250cc kavanozlarla hergün mayalıyorum. Süt pastörize günlük olduğu için kaynatmaya gerek yok derece ile ölçüp mayalayıp sarıp kalorifer petegine koyuyorum. Son kullanma tarihine kadarda bitmiş oluyor zaten. Artan yoğurtlar oluyor ve ben kalanlari biriktirip hem bebe bisküvisi, hemde lor yapıyorum.
yogurttan lor nasil yapiliyor canim?

Kızlar oğlumu her uyumaya yatırdığımda ıkınıyor hiç susmuyo nefesi nasıl yetiyo anlamıyorum gazlı bi bebek değildi zaten büyük tuvaletini 2 kez yaptı bugün üstelik. Nedeni ne olabilir ? Dışkısı koyu yeşil kına yeşili yani bildiğiniz. Eşim kan ilacından olabilirmiş dedi neden bilmiyorum yoğurt flan veriyorum ondan mı ki ? Ikın ıkın anca uykuya dalıyo ya ilk defa yapıyo bunu son 3 gündür ve uyumak için yatırdğmda ıkınarak uykuya dalıyor.

Ben piştikten sonra soğutup rondodan geçirdim toz halinde kavanoza koyup buz dolabına koydum. Sabahları bir yumurta sarısı, 1 çaykaşığı tereyağı, 1 çorba kaşığı lor, 2 tatlı kaşığı bebe bisküvisi, 1 tatlı kaşığı pekmez koyup bazen ıhlamur bazen anne sütü ile eziyorum. Bazen icine pekmez yerine yarım muz ekliyorum.

Hmm toz halindee anladım, bende diyorum nasıl yiyecek 6 aylık bebik bunu :)

Kızlar havuç bizi kabız yaptı.

Bugün kaynanalara gittk.
Oğlan kayunvalidemde kaldi
Illa bırak disarda yağmur var var sabah a kadar uyur zaten dedi.
Eşimde
Hem yağmur var diye hemde gece uymadığına inanmadıkları için bıraktı.
Içim rahat değil ama inşallah bana yaptığını onada yaparda azcik hak verir.

Kızlar havuç bizi kabız yaptı.

Bugün kaynanalara gittk.
Oğlan kayunvalidemde kaldi
Illa bırak disarda yağmur var var sabah a kadar uyur zaten dedi.
Eşimde
Hem yağmur var diye hemde gece uymadığına inanmadıkları için bıraktı.
Içim rahat değil ama inşallah bana yaptığını onada yaparda azcik hak verir.

Genelde bizi yalancı çıkartıyorlar :KK48:
Ayrıca ben yapamazdım , bırakamazdım yani , zaten bu aralar beni görmeden durmuyor hiç bir yerde , bende onsuz duramam uyku tutmaz :KK68:

Back