• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Canım ben hamileyken senin dediğin gibi olmuştum otururken canım çok yanıyordu öksürüyordum bi de o dönem her öksürük işkence gibiydi araba kullanmak da öyle olmuştu bağırmamak için kendimi zor tutuyordum 3 gün boyunca sıcak su tutmuştum o bölgeye bol bol da uzanmıştım öyle öyle azalmıştı sıcak kompres mi denesen emin değilim ama bir de kızların dediği gibi oturma şeklin de etki etmiş olabilir

Canım ben bu mama sandalyesini çok araştırdım direk ikea alıp kapatacaktım konuyu ama hem ikeada inceledim hem de gittiğimiz yemek yerlerinde oturttum inanılmaz sert geldi ve henüz desteksiz tam oturmadığı için yamuk durdu ağladı falan. Suny baby tufy mi ne o modeli alacaktım ama onun da iskeleti zayıf geldi ve kurulumu zor geldi gözüme. İkinci ellere baktım maşallah herkes 3 yıldır kullandığı kirlenmiş mama sandalyelerine 150 den aşağı fiyat yazmamış bi de kargo parası üstelik ne çıkacağı meçhul. Neyse en sonunda biraz paraya kıyıp joie mimzy lx aldım. Maşallah diyeyim şimdilik çok memnunum her açıdan çift minderli tepsisinin çıkıyor oluşu arkay yatması boyunun ayarlanması falan tam benim ihtiyacım olan şeylermiş gün içinde mutfakta iş yaparken de 15-20 dakka oturup içinde beni izliyor. Anakucağında hiç durmak istemiyordu sanırım yükseğe çıkmak da hoşuna gitti tabi çok uzun süre kalırsa sıkılıyor aslında Tracy abla çocuk sıkılmasın diye sadece mama yiyeceği zaman oturtun diyordu ama yemek yaparken maalesef onu oyalayamadığım için koyuyorum. Sadece çok açık renk almışım kirlenme ihtimali yüksek

Seni o kadar iyi anlıyorum ki aynı benim annem anlattıkların. Bebeğin ellerini içine sokup ağzına tıkmak yetişkinliğinde psikolojik olarak kesin etkiler tahminim

Canım seni de çok iyi anlıyorum. Aslında tek olarak bakarsan çok takılmaman gereken bir söz ama diyen kişinin önceki davranışlarından dolayı o kadar doluyorsun ki basen böyle şeyler batıyor bende de benzeri kv kişisi ile var. Bizim bebiş çok bariz bir şekilde bana ve benim erkek kardeşime benziyor babasıyla alakası yok. Buna rağmen kadın sürekli kendi ailesine benzetiyor benim de acayip sinirime dokunuyor. Yoksa babasına benzemesi beni asla üzmez hatta ben zorluyorum bak şurası aynı babası bilmem ne diye ama kadın deyince cinlerim tepeme çıkıyor bu da kadının önceki itici davranış ve genel konuşma tarzından (sürekli kendini övme hali)
Mimzy de baktım ama kg limiti kafama takıldı, 15 kg kadar diyor. Bizim oglan şimdi 9 kg. ne kadar kullanabilirim bilmiyorum, eşimin lafına gelmek de istemiorum, 3 ay kullanıp kaldırma sonra diyor. Chicco polly start 2de durum aynı hatta

Kizlar Makarnavitma mi daha uygun yoksa Makarna Lutfen mi ?
Siz neler aldiniz ?
Tam bugday unu ,8.ay icin ruseym ,yogurtlu tarhana alcam .Baska neler cok elzem ?
Kek ,pogaca karisimi vs seyler hariç .Onlari gerekli görmüyorum .

Kızlar aranızda nohutla yoğurt mayalayan vardı, kimin olduğunu unuttum. Bana yardımcı olabilir mi acaba

joie nedense çok güven vermiyor bana . chicco progres5i ne kadara almıştın peki canım? Şu anda civilin internet sitesinde 529 tl,nasıl bir fiyat bu sence? 100-150 tlye de ürün var bir sürü, gercekten bir mama sandalyesinden ne beklemeliyiz emin olamadım
çok iyi fiyat tekrar baktım da siteye keşke civilimi beklesymişim dedim çünkü 800 e almıştım:mad: koltuk kısmını çıkarıp sandalyede de kullanılabiliyor annemlere gittiğimde mama sansalyesini tümden götürmeme gerek kalmadı bu beni cezbetti aynu zamanda chicco nun başka modeşni kuzenim kullanıyor 3,5 yaşında oğlu var hala kullanıyor o memnunum ve güvenli demişti.güvenliklş sağlam olması ilk kriter olmalı sanıyorum onun dışında ve kişisel beklentiler olunca en iyisi gidip incelemek ama antilop tarzlarındaki gibi az yer kaplamaz

çok iyi fiyat tekrar baktım da siteye keşke civilimi beklesymişim dedim çünkü 800 e almıştım:mad: koltuk kısmını çıkarıp sandalyede de kullanılabiliyor annemlere gittiğimde mama sansalyesini tümden götürmeme gerek kalmadı bu beni cezbetti aynu zamanda chicco nun başka modeşni kuzenim kullanıyor 3,5 yaşında oğlu var hala kullanıyor o memnunum ve güvenli demişti.güvenliklş sağlam olması ilk kriter olmalı sanıyorum onun dışında ve kişisel beklentiler olunca en iyisi gidip incelemek ama antilop tarzlarındaki gibi az yer kaplamaz
Sagol gercekten acıklayıcı oldu benim için. Acaba eşimi atlayıp alsam mı hemen :)

Kizlar Makarnavitma mi daha uygun yoksa Makarna Lutfen mi ?
Siz neler aldiniz ?
Tam bugday unu ,8.ay icin ruseym ,yogurtlu tarhana alcam .Baska neler cok elzem ?
Kek ,pogaca karisimi vs seyler hariç .Onlari gerekli görmüyorum .
Bende siparis vericem iki site arasinda fark yok gibi cnm. Asudanin urunlerinden aldim memnun kaldim. Ama makarnavitma ve makarnalutfeni de denemek istiyorum.

sonra vay ben görmedim vay ne duymadım olmasın:) progress 5 in 4 tekerlekli olanı da var arka tekerleklerde fren sistemi varmış aklınızda olsun
o yeni modeldir belki. varsın o da eksik olsun. Alıcam bunu ben. :) Benim olacak fıstık (yeşil olan)

Ben gaz yaptığı icin yogurt isine ara verdim .Ama baslayinca her gun mayalayamam .Zira süt aldığım kisi her gun 1 bardak sut icin gelmez .Ikincisi kaynat ,ılımaya birak ,mayala ,tuttu mu tutmadi mi ,hadi dolaba kaldır vs her gun iskence gibi .
Sanirim taze ve tatli olmasi açısından oneriliyor . C cisse0932 bizi aydinlatir görünce.
Kucuk kavanozlara yapip ağzını açmazsak tatli olarak muhafaza edebiliriz. Böylelikle her gun degil 2 3 gunde bir yogurt isiyle uğraşırız.
Evet canım her gün yapılsa iyi ama zor iş. Bende küçük kavanozlara 2 günde bir yapmayı düşünüyorum. Kapağı açılınca tüketilir ertesi gün yenisini açarım. Çok da takılmayın. Annelerimiz sanki bize hergün mi yapıyordu yedikleri yemeklerle ek gıdaya başlamışlar

Kızlar havucu sert mi bırakıyorsunuz acaba da hazmedilemiyor? Benim oğlum 3 gün 1-1,5 adet yedi yinede kakada çıkmadı öyle. Ben düdüklüde buharda haşladım ve çatalla ezdim, 1 yk zeytinyağı döktüm, güzel haşlanmıştı ama baya olgun muz gibiydi.
Havuçlu kavanoz maması almıştım sıvı gibi idi ama o da çıktı kakadan. Turuncu kaka yaptı çocuk

ben de kiwi rengini tercih ettim mutfskta sabit yerde duruyor, gidip bak ama yine de :)
Sipariş verdim bile canım. Ve tükendi ürün. Artık artısıyla eksisiyle kullanacagım. fiyat/performans olarak iyi olacak bence. Teşekkür ederim sana da, ve tabiki mama sandalyesi konusunda yorum yapan tüm arkadaslara:)

Ek gıda süreci ile kaynak arayışımda güveneceğim bir şey buldum sanırım. Belki daha önce paylaşan olmuştur, gurmebebek diye bir site var.
Şöyle tanıtmışlar kendisini:
gurmebebek.com hakkında

Çocukların dünyadaki ilk yıllarındaki beslenmesi ilerideki boyunu, zekasını, sağlığını, diyabet, kanser gibi hastalıklara yatkınlığını, yaşam süresini belirliyor. Amerika’da ilk kez, kötü beslenme nedeniyle yeni neslin yaşam süresinin mevcut nesilden 5 yıl daha kısa olacağı öngörülüyor.Çocukların yemekle olan ilişkisi onların sadece fiziksel gelişimlerinde değil, bedenlerini kontrol edebilmekle başlayan özgüven duygularının gelişiminde ve ilerideki sosyal yaşamlarında bile etkisini gösteriyor.

Ancak ne yazık ki Türkiye’de ek besinlere geçişten itibaren bebeklerin beslenmesi kulaktan dolma ilerliyor. Doktorlarla yapılan aylık görüşmeler bu konudaki bilinçlenme için yetersiz kalıyor. Birçok bebek, yetersiz bilgi ya da ilgi nedeniyle ya iyi beslenemiyor ve genetik büyüme potansiyellerine ulaşamıyor; ya da kalitesiz karbonhidrat ve yağ ağırlıklı beslenerek ileride obezite, diyabet gibi hastalıklara yatkınlık geliştiriyor.

Nisan 2012’de kurulan Gurme Bebek’in içeriği 1,5 yıl süren araştırma ile, önemli kaynaklar ve uzmanlar öncülüğünde hazırlandı. Gurme Bebek’te birçok pediyatrist, emzirme danışmanı, beslenme uzmanı, pedagog, gıda mühendisi ve şefle işbirliği yaptık, halen yapıyoruz. Gurme Bebek, bu farklı alanlardan uzmanların bilgilerini bir araya getiriyor; kesintisiz ve ücretsiz olarak olarak www.gurmebebek.com ve diğer erişim kanalları üzerinden paylaşıyor. Bu bilgileri 650’nin üzerinde kategorize tarif ile destekliyor. www.gurmebebek.com’da, forum ve facebook sayfasında hergün binlerce anne sohbet ediyor, danışıyor, gelişiyor. Ayrıca katkıda bulunuyor, yaratıcı ve sağlıklı tariflerini Gurme Bebek’te yayınlıyor.
...

Cevabını bulursan beni de etiketler misin?
S Susammmmm etiketle demiştin. pediatristlerin desteklediğini söyleyen bir sitede ek gıda sürecinde gaitada/kakada renk değişimleri, parçalanmamış besin taneleri olması normal diyor. Fakat kaka çok sulu veya mukuslu ise dikkat edin sindirim sistemi rahatsızlanmış olabilir; bu durumda ek gıdaların miktarını azaltın ve daha yavas yavas tanıtın, geçmezse doktora götürün diyor.

orijinal:
When your baby starts eating solid foods, his stools will become more solid and variable in color. Because of the added sugars and fats, they will have a much stronger odor too. Peas and other green vegetables may turn the stool a deep-green color; beets may make it red. (Beets sometimes make urine red as well.) If your baby's meals are not strained, his stools may contain undigested pieces of food, especially hulls of peas or corn, and the skin of tomatoes or other vegetables. All of this is normal. Your baby's digestive system is still immature and needs time before it can fully process these new foods. If the stools are extremely loose, watery, or full of mucus, however, it may mean the digestive tract is irritated. In this case, reduce the amount of solids and introduce them more slowly. If the stools continue to be loose, watery, or full of mucus, consult your child's doctor to find the reason.Kaynak: https://www.healthychildren.org/Eng...nutrition/Pages/Switching-To-Solid-Foods.aspx

Back