- 7 Temmuz 2008
- 1.229
- 2.305
- 333
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #75.741
Zaten mama yemeleri azalmıştı 3 de kalktıklarında. Hazırlıyordum 20-30 içiyolardı hep dökülüyordu mama. Doktora sorunca uzun uyuması daha iyi verme dedi. Rezeneli suyuda biraz içiyorlar. Ama gene de uyanıyorlar.Rezeneli sudan sonra uyutabiliyor musun peki? Biz de sizin gibiyiz 11 gibi mama gece 3-4-5 arası bir yerde uyanıyor tekrar mama. Acikiyor yani bariz. Bitiriyor tüm biberonu
Evet cnm uyudu 11 gibi kaşık mama yedirdim sonra uyumak için meme emmek istiyor o esnada uyudu beşiğe koydum gece saat 3e kadar beşikte uyudu sonra biraz mızirdandi yanıma aldim 1 saat öyle uyudu tekrar koydum beşiğe sabah 6.30 da kalktı.Uyudu mu besiginde ?Ben de gecen haftalarda cabaladim.Hazir uykusu da gitti .Beşiğe koyarken uyandi hep .Artik yanima yatircak olsam da gozunu acip tekrar uyumaz oldu .Bir sure ara verdim .
Benimki yemiyor yumurta 3 kere denedim pes ettim ne yapabilirim yedirmek içinVerdim canım önce azıcık başladım. Parmagimla ezip damağına sürdüm yaladı çiğnedi çok sevdi. Şimdi çeyreği biraz geçiyorum. Ona kalsa bir tanenin sarısini yer. Hiç dokunmadı. Elma bile daha çok dokunmustu
Kabizlik deme de ne dersen de .Demir takviyesi mahvetti benimkini .2 gun agladi gaz sancisi cekti .Belki de aliskanlik bilemiyorum .Gercekten iyi gozlemlemek yetmiyor illa bazi seyleri deneme yanilma yapmak gerekiyor .Haa bu yuzdenmis diyoruz sonra .Aynı durumu ben yaşıyorum yazacaktım hatta buraya sen benden önce yazmışsın canım.
İlk yattığında 3-4saat uyuyor bazen. Sonra gece 2-3-4 filan hep kalkıyor. Ya 2saatte bir ya saat başı ya da yarım saatte bir. Dün yarıl saatte kalktı ve deli gibi yapışıyor memeye. Yarım saatte bir saatte nasıl acıkacak ki diyorum?? Gerçekten süt yetmiyor mu ki ya da alışkanlık oldu uyanınca emmek mi istiyor acaba??
Ben de 2 gün yoğurt verdim azıcık. 2saat sonra ağız dolusu kustu 2kere. O akşam bi de çok huzursuz oldu inledi uyumadı filan. Ondan beri kakada yapmadı. Bu gün 5.gündün zeytinyağı sürdüm poposuna ama hala yapmadı. Biraz ara verdim tadımlara alışmadı anlaşılan bizimki hemen. Sadece yoğurt vermiştim halbuki.
Dun 5 aylik olduk .Bugun yogurtla basladik .Daha once elma armut ve muz tatti .Yani sadece yaladi :)) Ama elmayi cok sevdi ben yerken atliyor .Agzini kocaman acip çırpınıyor.Hazır da alabilirsin aslında ama hani işine yaramazsa çöp olur diye dedim. Eve gidince atayım buraya tarifleri. Hangi tadimlari yaptin simdye kadar?
Hippin elmalı sütlü gece maması var onu bebeğinin reddetmeyecegini düşünüyorum eğer hazır istersen. Digerlerinden alıp tadlarina bakmadım bilemiyorum
Masallah .Darisi bize .Benim koalam da alisir insallah .Evet cnm uyudu 11 gibi kaşık mama yedirdim sonra uyumak için meme emmek istiyor o esnada uyudu beşiğe koydum gece saat 3e kadar beşikte uyudu sonra biraz mızirdandi yanıma aldim 1 saat öyle uyudu tekrar koydum beşiğe sabah 6.30 da kalktı.
Benim kızım da zorla yiyor, geri çıkarma eyiliminde, doktor tuzsuz peynir de tattır dedi onu da sevmediBenimki yemiyor yumurta 3 kere denedim pes ettim ne yapabilirim yedirmek için
Bende öyle yapayım canım sağolAnca misafir gelecekse kvye bırakıp yapıyorum yoksa kalıyor maalesef
bugün yumurtada 2. Günümüzde ilk gün yarım çay kaşığı bugün 1 çay kaşığı yarında 1tatlı kaşığı vereceğim ne kadar doğru bilmiyorum ama böyle başladım ben
Ne zaman tam yumurta sarısı yer acaba nasiplensin yavrucaklar :)Verdim canım önce azıcık başladım. Parmagimla ezip damağına sürdüm yaladı çiğnedi çok sevdi. Şimdi çeyreği biraz geçiyorum. Ona kalsa bir tanenin sarısini yer. Hiç dokunmadı. Elma bile daha çok dokunmustu
Yok canım emzikte azaltma olmuyor bencede direk kesicem bakalım bi cesaretimi topliyim de :)Birakir insallah. Bence azaltarak unutturmak diye bir sey cok zor .Direk keseceksin unutacak .Zorlanabilirsin ama sigara gibi düşün .Ya hep ya hic
Cok az uyuyan bir bebeğim var .Ustelik surekli uyaniyor .Uyurken yanında bekliyorum .Uyanirsa hemen uyutmaya calisiyorum. Yani uyurken is yapmam imkansiz .Uyanikken de ancak gozumun onundeyken evi topluyorum. Camasir atma ,toz alma gibi şeyleri yapiyorum. Tabii on kere baslayip bırakıyorum .Cunku agliyor. Ama her agladiginda kucagima alip gezdirmiyorum ki ağlayınca oyun halisindan kalkabilirim diye ogrenmesin .Onun yerine yanina oturup oyuncaklarla oynatip sakinlestiriyorum .5 dk daha oyalanıyor.Yemegi de birlikte yapıyoruz. Mutfak hareketli ve sesli olduğu icin izlemeyi seviyor.
Flash kart aldım ama hiç ilgilenmiyor bez kitap aldım minik kalın kitaplarımız var onlarda çok ilgisini çekmiyot bez kitap hışırdıyor 5-10 dk oynuyor sadece 1-2 ay sonra aktivite masası alıcam ama çok pahalı güzel olanlarıKızlar bebekleriniz nelerle oynuyor??
Oyun halısı ve çıngıraklar var bizde. Yeni bişeyler bakıyorum ama ya yine o şekilde çıngırak ya da 1yaş sonrası oynanacak bul tak kovalar halkalar vs var. Şimdilik başka oyuncak alamıyoruz sanırım.
Sütün yetiyordur ama sanırım sıvı çok tok tutmuyor bir süre sonra sindirim sistemleri kuvvetlendi çabuk hazmediyorlar muhtemelen. 1-2 akşam dene bakalım irmikle falan muhallebi yapabilirsin canım eğer uyanmaları azalırsa kaşık maması alırsın.Yoğurdum taş gibi olmus masallah :)
Hemen yeni aldığım mama kaşığının açılışını yaptim. Yoğurt verdim koalama .Cok sevdi ama kustu
Benim oğlan yatirdiktan sonra 2 saatte bir kalkiyor .Bazen saat basi hatta yarim saate kadar düşüyor .Hırslı hırslı emiyor .Acaba gercekten acıkıyor süt mü yetmiyor .Gece yatmadan ben de kaşık mama versem nasil olur sizce ?
Ben geçen evde lor peynir yaptım yemedi bugünde labne deneyeceğim.Benim kızım da zorla yiyor, geri çıkarma eyiliminde, doktor tuzsuz peynir de tattır dedi onu da sevmedi
Bence sende kaşık mama yedir cnm baya tok tutuyor benim kizim gece sürekli ağlayıp meme istiyordu bende perişan oluyordum. Geç yattığı için 22 yada 23 gibi mamasını veriyorum uyutuyorum. Istersen evde kendin yap muhallebi yedir istersen kasik mama yedir. Ben bebelac gold sütlü pirinçli kullanıyorum. 3 yemek kaşığı mama üzerine kaynatılmış ılımış su koyup muhallebi yapip yediriyorum yetiyor ona.Kabizlik deme de ne dersen de .Demir takviyesi mahvetti benimkini .2 gun agladi gaz sancisi cekti .Belki de aliskanlik bilemiyorum .Gercekten iyi gozlemlemek yetmiyor illa bazi seyleri deneme yanilma yapmak gerekiyor .Haa bu yuzdenmis diyoruz sonra .
Dun 5 aylik olduk .Bugun yogurtla basladik .Daha once elma armut ve muz tatti .Yani sadece yaladi :)) Ama elmayi cok sevdi ben yerken atliyor .Agzini kocaman acip çırpınıyor.
Masallah .Darisi bize .Benim koalam da alisir insallah .
Evde yaptigim yoğurdu kaynatıp lor peynir mi elde ettin.Dün yoğurttan lor yaptim. Kızım için 2 günde bi mayaladığım için yoğurt vardı baya internette gördüm yoğurdu kaynattım baya lor oldu süzdüm sabah verdim yedi şapır şupur.
Labne yiyebilir akışkan gibi yaa, tarifelere bakayım gerçi yoğurdu da sevmiyorBen geçen evde lor peynir yaptım yemedi bugünde labne deneyeceğim.
Evet canım onu kaynattım kesildi lor olduEvde yaptigim yoğurdu kaynatıp lor peynir mi elde ettin.
Yoğurt yiyor sıkıntı yok, instagramda eymenin sofrası var orayı takip ediyorum güzel tarifler var cnm istersen sende bi bak.Labne yiyebilir akışkan gibi yaa, tarifelere bakayım gerçi yoğurdu da sevmiyor
Sırta takmak için ay sınırı vardı sanki daha küçüklerEki Görüntüle 2216265
Kızlar iş yapma konusu konuşuluyordu ben 10 gündür böyleyim. Sırtıma takıyorum ve süpürge falan yaparken uyuyor.
Tadını sevmemiş demek ki. Labne ile karıştırıp veren de var belki öyle yer? Kitabı bilgi olarak da bir sure vermeyip sonra tekrar deneyin diyorlarBenimki yemiyor yumurta 3 kere denedim pes ettim ne yapabilirim yedirmek için
Dün kabak çorbası yaptım içine peynir altı suyuda ekledim yemedi. Ama kabağı ezip verince yiyor pırasa denedim onuda yiyor. Bende dolapta yoğurt var birde öyle deneyeyim. Sabahları kahvaltı olarak mi veriyorsun peyniri cnm.Evet canım onu kaynattım kesildi lor oldu
Bu arada çorba değilde ben havucu normal yemedi diye denemek için patatesle haşlayıp süzgeçten geçirim verdim çorbadan biraz kıvamlı yaptım ama.
Bugün labne yapicam birde öyle deneyeyim. Çorba veriyor musun cnm ?Tadını sevmemiş demek ki. Labne ile karıştırıp veren de var belki öyle yer? Kitabı bilgi olarak da bir sure vermeyip sonra tekrar deneyin diyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?