• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Gece kaka olayi cok kotu .Benimki her gun istisnasiz yapar .Artik biyolojik saati geceye kurulu .Ya ben en son hamileyken gunduz uykusuna yattigimi hatırlıyorum. Ne guzel dinlenmissindir canim .
Bizim yatak da gicirdiyordu
Deli oluyordum .Dönmeye korkuyordum. Artik iki hafta once bunu atcam diye isyan ettim de esim yağladi.Sonuc mukemmel .
Yok canım yağlama falan hak getire. Kalkmıyordu bile artık. Taşıyıcı öekanizma bitmiş. Vallahi ben bakacak birini bulur bulmaz verip uyuyorum.

Kızlar bebekleriniz nelerle oynuyor??

Oyun halısı ve çıngıraklar var bizde. Yeni bişeyler bakıyorum ama ya yine o şekilde çıngırak ya da 1yaş sonrası oynanacak bul tak kovalar halkalar vs var. Şimdilik başka oyuncak alamıyoruz sanırım.

hadess hadess çayı anlatıldığı şekilde yapıp 50 cc kadarını mama suyuna karıştırdım. Saat 3 ü 5 bile geçmedi. Benim kızın saati efsane dakik
Benimkilerde 3 de kalktı gene mama da vermiyorum artık açlık olamaz tamamen alışkanlık ama nasıl kıracaz bu alışkanlığı bilemedim.

Oyun halısı ve çıngıraklar var bizde. Yeni bişeyler bakıyorum ama ya yine o şekilde çıngırak ya da 1yaş sonrası oynanacak bul tak kovalar halkalar vs var. Şimdilik başka oyuncak alamıyoruz sanırım.
Aktivite masaları var. Önce oturarak sonra ayakta oynuyorlar. Üzerinde ışıklar düğmeler vs vs ben almayı düşünüyorum önümüzdeki ay.

Benimkilerde 3 de kalktı gene mama da vermiyorum artık açlık olamaz tamamen alışkanlık ama nasıl kıracaz bu alışkanlığı bilemedim.
Aynen emmek için uyanıyor. Sallayıp emzirmeyeyim dedim yarım saat dayanabildim. Sabah benim yatağımda uyuyordu emerek uyuduğu için kalktım hazırlandım. Uyurken dudakları emer gibi kıpırdıyor. Nasıl masum kuzum :KK68:

Minik kitaplar var zeka kartları var farklı olarak. Desteksiz oturmaya başladığında aktivite masası alicam bir de.

Ben flash kart almamistim .Bugun veya yarin sipariş verecegim .Genelde sesli ve ışıklı oyuncaklar revaçta ama ben çok tasvip etmiyorum .Su dönemde her sey oyuncak olarak kullanılabilir .Ben surekli yeni dokulari tanimasini sağlıyorum. Sert ,yumuşak, tüylü, hışırtılı seyler sunuyorum. Mesela dun kv ye gitmiştik. Orda su şişesiyle oynattim .Ses çıkardıkça hayret etti .Sonra taklit etmeye basladi.
Biraz daha büyüyüp oturur kivama gelsinler ,el kaslarını geliştirici oyuncaklar tercih edebiliriz .

C cigdemmm26 aktivite masası alacaktım ama bizimki herşeyi hunharca ağzına tıktıgı için dişleri kırılır korkumdan alamadım. Eğitici köpeğin kızkardeşini aldım. Kalbini sökmekle ilgileniyor ses dikkatini çekmiyor
Dişleri kendi vurması ile kırılmaz canım. Ne kadar o kopekcik biraz büyükçe sanki elinde tutabiliyor mu

Dişleri kendi vurması ile kırılmaz canım. Ne kadar o kopekcik biraz büyükçe sanki elinde tutabiliyor mu
Çok fena yapıyor ya, eline sert birşey aldığı zaman dişlerinin arka tarafından takıp öne doğru var gücüyle asılıyor. Bildiğin tak diye ses çıkıyor. Kendi boyu kadar elinde tutamıyor daha çok sarılıp yuvarlanıyor :D

Saat 11-12 arası veriyorum. 3 te kalktıklarında rezeneli su, sabah 6 da kalktıklarında mama veriyorum gene.
Rezeneli sudan sonra uyutabiliyor musun peki? Biz de sizin gibiyiz 11 gibi mama gece 3-4-5 arası bir yerde uyanıyor tekrar mama. Acikiyor yani bariz. Bitiriyor tüm biberonu

Yoğurdum taş gibi olmus masallah :)
Hemen yeni aldığım mama kaşığının açılışını yaptim. Yoğurt verdim koalama .Cok sevdi ama kustu :işsiz:
Benim oğlan yatirdiktan sonra 2 saatte bir kalkiyor .Bazen saat basi hatta yarim saate kadar düşüyor .Hırslı hırslı emiyor .Acaba gercekten acıkıyor süt mü yetmiyor .Gece yatmadan ben de kaşık mama versem nasil olur sizce ?

Hemen yeni aldığım mama kaşığının açılışını yaptim. Yoğurt verdim koalama .Cok sevdi ama kustu :işsiz:
Benim oğlan yatirdiktan sonra 2 saatte bir kalkiyor .Bazen saat basi hatta yarim saate kadar düşüyor .Hırslı hırslı emiyor .Acaba gercekten acıkıyor süt mü yetmiyor .Gece yatmadan ben de kaşık mama versem nasil olur sizce ?
Muhtemelen yetiyordur sütün ama emin olmak istiyorsan bir kere muhallebi yap ver yatirmadan. Eğer iyi uyursa o zaman söylediğin gibi daha tok bir mide istiyordur.

Muhtemelen yetiyordur sütün ama emin olmak istiyorsan bir kere muhallebi yap ver yatirmadan. Eğer iyi uyursa o zaman söylediğin gibi daha tok bir mide istiyordur.
Tamam gündüz yarim saat uyuyor sadece .Ona alıştık .Ama gece surekli uykumuz bölünüyor .Ikimiz de gune yorgun başlıyoruz.
Onerebilecegin bir tarif var mi canim ?Hazir almayi düşünmüştüm denemek icin .

Aynı durumu ben yaşıyorum yazacaktım hatta buraya sen benden önce yazmışsın canım.

İlk yattığında 3-4saat uyuyor bazen. Sonra gece 2-3-4 filan hep kalkıyor. Ya 2saatte bir ya saat başı ya da yarım saatte bir. Dün yarıl saatte kalktı ve deli gibi yapışıyor memeye. Yarım saatte bir saatte nasıl acıkacak ki diyorum?? Gerçekten süt yetmiyor mu ki ya da alışkanlık oldu uyanınca emmek mi istiyor acaba??

Ben de 2 gün yoğurt verdim azıcık. 2saat sonra ağız dolusu kustu 2kere. O akşam bi de çok huzursuz oldu inledi uyumadı filan. Ondan beri kakada yapmadı. Bu gün 5.gün :oha: dün zeytinyağı sürdüm poposuna ama hala yapmadı. Biraz ara verdim tadımlara alışmadı anlaşılan bizimki hemen. Sadece yoğurt vermiştim halbuki.

Tamam gündüz yarim saat uyuyor sadece .Ona alıştık .Ama gece surekli uykumuz bölünüyor .Ikimiz de gune yorgun başlıyoruz.
Onerebilecegin bir tarif var mi canim ?Hazir almayi düşünmüştüm denemek icin .
Hazır da alabilirsin aslında ama hani işine yaramazsa çöp olur diye dedim. Eve gidince atayım buraya tarifleri. Hangi tadimlari yaptin simdye kadar?
Hippin elmalı sütlü gece maması var onu bebeğinin reddetmeyecegini düşünüyorum eğer hazır istersen. Digerlerinden alıp tadlarina bakmadım bilemiyorum

Rezeneli sudan sonra uyutabiliyor musun peki? Biz de sizin gibiyiz 11 gibi mama gece 3-4-5 arası bir yerde uyanıyor tekrar mama. Acikiyor yani bariz. Bitiriyor tüm biberonu
Ben de kızıma gece on bir veya on iki de içiriyorsm bir sonraki saat dört - dört bucukta uyandırmadan içiriyorum ama bazen ağlayıp uyandığı da oluyor o zaman bir saat sürüyor yeniden uyutmak

Back