• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Canım benim de aşağıdaymış. Benim doktorumda yukarı çıkabilir. Çıkmazsa sezeryan dedi. İnternetteki senaryolar çok kararttı içimi. O yüzden sen bence okuma. Benim sadece 7.haftamda açık kırmızı kanamam oldu. Senin kanamaların nasıldı? İnşallah 20.hafta civarı yukarı çıkmış olur
Valla okumasam daha iyi olacakmış ama dayanamadım yine araştırdım. Yukarı çıkmazsa doğumda çok kan kaybı olabilir rahim alınabilir falan gibi felaket senaryolar var. İnşallah bizimki çıkar da korkarak girmeyiz doğuma. Ben 7.haftayla 9.hafta arası bikaç kez yoğun kanama aralarda da lekelenme yaşadım. En son proluton depot vurularak geçti. 3 hafta sonra kontrolüm var şimdiden dua etmeye başladım gittiğimde yukarıda olsun diye. Bakalım hakkimizda hayırlısı.

Valla okumasam daha iyi olacakmış ama dayanamadım yine araştırdım. Yukarı çıkmazsa doğumda çok kan kaybı olabilir rahim alınabilir falan gibi felaket senaryolar var. İnşallah bizimki çıkar da korkarak girmeyiz doğuma. Ben 7.haftayla 9.hafta arası bikaç kez yoğun kanama aralarda da lekelenme yaşadım. En son proluton depot vurularak geçti. 3 hafta sonra kontrolüm var şimdiden dua etmeye başladım gittiğimde yukarıda olsun diye. Bakalım hakkimizda hayırlısı.
Canım benimde 3 hafta sonra kontrolüm var. İnşallah yukarı çıkmış olurlar. Tedbiren hareketlerine kısıtlama getir. Çok eğilme, yüksek yerlere uzanma, kabız olma. Bunun dışında olur da plasentalarımız çıkmazsa iyi bir prof.un takibine girip,donanımlı bir hastanede doğum yapmaktan başka çaremiz yok. Ama biz iyi düşünelim. Tedbiri alıp takdiri Allaha bırakalım.

Ne bilim aranizda kullanan vardr boyle olmasi normalmidr diye once bilgi aliyim sonra ulasiym doktora demistim
o riske girme bence başka bir şeyde sebep olmuş olabilir o ağrıya. biz burada evet ilaçtan deriz başka bir şey çıkar sonra ömür boyu pişmanlık. hani basit konularda birbirimize fikir veriyoruz ama ağrıdan ölüyorum olunca olay işin rengi değişir. ben doktoruma ne sorsam bana ağrı çok ağır olmadıkça normal ama çok şiddetli olursa hemen geliyorsun dedi. bunu kasık ağrısı için sorduğumda da dedi. baş ağrısında da dedi. bel ağrısında da dedi. orta şiddetli ağrılar normal neticede vücuttta değişimler var. ama çok şiddetli ağrıya mutlaka doktora danışman gerekir.

o riske girme bence başka bir şeyde sebep olmuşagri olabilir o ağrıya. biz burada evet ilaçtan deriz başka bir şey çıkar sonra ömür boyu pişmanlık. hani basit konularda birbirimize fikir veriyoruz ama ağrıdan ölüyorum olunca olay işin rengi değişir. ben doktoruma ne sorsam bana ağrı çok ağır olmadıkça normal ama çok şiddetli olursa hemen geliyorsun dedi. bunu kasık ağrısı için sorduğumda da dedi. baş ağrısında da dedi. bel ağrısında da dedi. orta şiddetli ağrılar normal neticede vücuttta değişimler var. ama çok şiddetli ağrıya mutlaka doktora danışman gerekir.
Aradim hmn birak ilaci agri yarina kadar gecer eger dayanamiyorsan acile git dedi beklemedeyim gecmezse gidicem cok saol ilgilendigin icin Allah razi olsun

Kızlar merhaba umarım herkes iyidir bu ara ben ve oğlum baya kötüyüz boğazım berbat halde doktorum bitki çayları iç dedi diğer doktorda pastil alabilirsin dedi ama biri alma dedi gebelikte pastil kullanmak sakıncalı midir geçmezse antibiyotik başlıcam bide oğlumda grip oldu hersey üst üste geliyo çok bunaldım bu aralar

Merhaba kızlar..bebek arabası önerileri olan bir başlık var mı,yoksa önerisi olan var mı?
Canım ben oğlumda casual cadillac aldım hala kullanıyorum memnunum ikizlerde muhtemelen bunu kullanacak üç tekerlekli tercih etme bide mağazada dene mutlaka almadan üç tekerlekli olanlar bebek hareketlenince denge sorunu oluyormuş

ben açıkcası 6. aydan sonra ayırmayı düşünüyorum. en baştan ayırmak hem ona hem bana zor olur sanki.
Bizim arkadaşta 6.aydan sonra ayırdı, 2 yaşından sonra asla yatağına yatıramadılar,boşa emek etmiş oldu. Kıskançlık --anne babayı paylaşamama durumundan dolayı. Şimdi kardeşi olacak , ben yattım çok sıra kardeşimde diyormuş.

Aradim hmn birak ilaci agri yarina kadar gecer eger dayanamiyorsan acile git dedi beklemedeyim gecmezse gidicem cok saol ilgilendigin icin Allah razi olsun
Gecmis olsun cnm egerki kotuyse agri riske atma bakilsin bir :/ demek ayni anda agir geldi o yuzden agri yapti

Başarabilirsiniz canim sadece kararli olun ve surekli ayni yatakta yatmayin bebekle.Bir de tavsiyem bebek telsizi alin ablam kolaylikla ayirdi telsizle bebegi.Çocugun anne babayla yatmasi pedagojik olarak uygun degil zaten 8-9 yaşinda cocugu hala yaninda yatiran cok velim olur cok kizarim hep
Cnm bu konuda pedagoglar farklı düşünüyorlar. Bizim kreşin pedaggoğu istediği kadar yatsın dedi. Ben kardeşiyle ayıracağım. Bir ara sadece yatağğı ayırdık gece uyanıp sesleniyorde efendim deyince geri uyuyordu. Korkuyyor çünkü. Tek başına şuan mümkün değil. Ya 6-7 aylıkken alışacak yada çocuğu gözlemleyeceksin nezaman uygunsa ayıracaksın diye düşünüyorum. Bazı pedagoglar da 2 yaşına kadar bebek annesinin yanında yatmalı diyor. Ama işte biz iki yaşından sonra yapamadık

kizlar cok aklima takilan bisey var. ben soluma yatmaya dikkat ediyorum ama gece uyandigimda sirt ustu ya da saga donmus oluyorum. Sizce bunun zarari var mi? Doktor da bisey demedi, sormayi da unuttum. Bugun de gunluk bilgilendirmede sirtustu egzersizlerden kacinin falan diyo. Zaten egzersiz yaptigim yok da :KK45:yatmanin bi zarari var mi?
Sırt üstü yatmak Yok, sağ Ve sol olabilir.

kizlar cok aklima takilan bisey var. ben soluma yatmaya dikkat ediyorum ama gece uyandigimda sirt ustu ya da saga donmus oluyorum. Sizce bunun zarari var mi? Doktor da bisey demedi, sormayi da unuttum. Bugun de gunluk bilgilendirmede sirtustu egzersizlerden kacinin falan diyo. Zaten egzersiz yaptigim yok da :KK45:yatmanin bi zarari var mi?

Sırt üstü yatmak Yok, sağ Ve sol olabilir.

Ya sormayın ben de normalde sağıma yatarak uyurum. Ama internette falan sola yatın diyor bebek için. Kaç akşamdır sola yatıp uyumayı zorluyorum kendimi ama gece hep uyanıyorum. Resmen uykum bölük bölük oluyor. Arada bende sırt üstü ya da sağ tarafimda uyanıyorum bayramdan sonra kontrolüm var o zaman soracağım dr. :KK17::KK34::işsiz:

Ya sormayın ben de normalde sağıma yatarak uyurum. Ama internette falan sola yatın diyor bebek için. Kaç akşamdır sola yatıp uyumayı zorluyorum kendimi ama gece hep uyanıyorum. Resmen uykum bölük bölük oluyor. Arada bende sırt üstü ya da sağ tarafimda uyanıyorum bayramdan sonra kontrolüm var o zaman soracağım dr. :KK17::KK34::işsiz:
Doktorun ne derse buraya da yazarsan cok iyi olur. Herkes farkli bisey soylemis kimisi de yatma seklinonemli degil falan diyor.

Back
X