2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Kızlar acil yardıma ihtiyacım var.aptamil kullanıyordum devam sütü olarak ama içmemeye başladı.arkadaşım hipp combiotic önerdi onu aldım deniycem metal kutu olan.alırken birde organik olan hipp karton kutu vardı.arasındaki fark tam olarak nedir bilen varmı?markette buldum heralde özel çocuk mamaları oluyorya öyle değildir dimi?kullanan varmı acillllll
Canım combiatıc olan sindirimi daha kolay olan mama. Gaz ve kabız yapmasın diye eğer mamaya alışkın değilse bi süre kullan. Aptamilin de conformil vardı kolik bebekler için mesela ben ilk onla başlayıp sonra pronutra ya geçmiştim. Özelliği sadece sindirimi kolay olması diye biliyorum ben bana öyle demişti e bebekteki çalışan

kizlar artik iyice kanaat getirdim mete sol göğsümü emmek istemiyor. zaten ne zamandir onu az emiyordu. simdi sol gogsume yatirinca agliyor hatta uyku sersemiyken bile denedim istemiyor. mastitde desem agri şiş oluyor sanirim oyle birsey de hissetmiyorum. süt mü fazla gelmiyor acaba ne yapsam bilmiyorum :KK43:
Nedense bebekler hep solu bırakıyo benim oğlum sağı bıraktı ben zorluyorum valla bi süre sağmaya çalış süt azalmasın.. o emmeyince süt azalacak azalınca da tam bırakacak

Benimki de sol göğsü 3 aylıkken bırakmıştı, hala da almıyor. Yara daha kötü olmuştu solda, kabuk bagladı. Çocuk da tiksindi o zaman itiyordu diliyle, öğüre öğüre bıraktı. Ben arada denemek dışında artık kafaya takmıyorum. Bir göğsü büyük bir göğsü küçük geziyorum o ayrı.

Ah canım yaaa senden öyle etkilendim ki bildiğim olayı bizzat yaşıyor gibiyim. Bende dün ishal oldum. Annemlerdeyiz. Acile götürün tahlil yaptırcam dedim. Salgın varmış. Herkes ishal. Neyseki sonuç temiz çıktı. Bizde alt açma ünitelerini kullanıyoruz. İşin kötüsü benim doktorum her konuda çok dikkatlidir. Ama rota aşısını inatla yaptırtmadı. Şuan çok kızıyorum. Galiba benim doktor rota virüsü ile karşılaşmadı. Yani niye yaptırmadı anlamıyorum
Niye yaptırmadı Kİ ya valla katta 4 çocuk daha rotadsn hasta birinin ateşini 40 dereceden gece boyu indiremediler şimdi basıl biomiyorum Abi kardeş var Bahadır buradalar galiba cubku temizlikçi şey dedi oblarin ki çok ağır sen tek tek götürülen O cop poşetiyle götürüyordu kakaladı dedi küçük çocuk gece boyu her gün ağlıyor en hafif bizmisiz suan burda şükür

Efsun sadece emiyor ama bazi geceler deliksiz uyuyor. Bazi geceler 1 kere kalkiyor. Bu gece hic uyumadi dedigim gece 2 kere kalktigi gece oluyor. Bir de artik ani olum riskleri yok nefes alamadiginda vs kendileri donebiliyorlar. Dedigim gibi yazi bana cok abartili geldi. Sanki uyku egitimi veren anne kotu anneymis rahati icin egitim veriyormus gibi bir izlenim yaratiyor. Ya da belki bana öyle yaratti bilemem. Kendi adima kendi gozlemimi ve deneyimi mi paylasirim ancak. Ben iyiki olusturmusum bu rutini. Suan bir uyku danismani iledenkontak halindeyim. Bayram sonu egitimi düşünüyorum. Yine paylasirim durum nasil gidiyor :)

1.5 sene :) hatta 19 ay. Ayni sofraya oturup

Efsun deliksiz uyudugu zaman cok mutlu uyaniyor. Yan odadan kendi kendine gulmesine uyaniyorum. Aliyorum yanima yataga done done oynasiyoruz. Siktirilarak sevilmeye bayiliyor mesela minciriyorum vs 1 saatimizde yataktabkeyifle geciyor o gun ondan mutlusu yok. Ve niye oyle mantigini anlamiyorum ama gece guzel uyursa gunduzde guzel uyuyor.
Amaaaa gece eger 2 kere yada daha cok kalktiysa o gun felaket. Surekli aglar kucaktan ayrilmaz. Gunduz uyumaz. Surekli emmek ister. O gun felaket gecer. Yani kendimizi düşünelim uykusuz gecenin sabahinda ne kadar mutluysak cocukta o kadar mutlu olur.

Klasik olacak ama ters emzirme denedin mi?
Şimdi baktım youtube dan nasıl yapıldığına bebek sağı emiyor ama ters koyduğum için kendini solda mı hissediyor ..benim oğlum bi kaç gündür oturmaya heveslendi emerken bile oturuyo :KK70:
Canım sen bu uyku işini nasıl hallettin yaa önceden de yazmışsındır belki okumamışım sanırım. Ben bi türlü uykuya daldiramiyorum uykusu var ama uyumuyor çoğu zaman gece de 3 4 kez kalkıyor. En kötüsü de memede uyuyor kesinlikle ayakta sallama falan işe yaramıyo

Şimdi baktım youtube dan nasıl yapıldığına bebek sağı emiyor ama ters koyduğum için kendini solda mı hissediyor ..benim oğlum bi kaç gündür oturmaya heveslendi emerken bile oturuyo :KK70:
Canım sen bu uyku işini nasıl hallettin yaa önceden de yazmışsındır belki okumamışım sanırım. Ben bi türlü uykuya daldiramiyorum uykusu var ama uyumuyor çoğu zaman gece de 3 4 kez kalkıyor. En kötüsü de memede uyuyor kesinlikle ayakta sallama falan işe yaramıyo
Ben dogdu eve geldi o gun bir basladim hala daha her aksam 7.30da yikar yaglar masajlar emzirir 8 de yatırırım. Oyle alisti oyle gidiyor. Ben biraz beceriksizligimden yatirirken illa yanlislikla uyandiriyordum. Geri kendi uyuyordu iyi ki oyle olmus artik kendi uyku döngüsünü olusturdu sanirim. 1 ve ya 2 kere kalkiyor geceleri.

Evet ters emzirme o. Efsu. Ilk dogdugunda yasamistim ben sanitim sag meme reddiydi. Ters emzirmeyle cozdum.

Bide 6 ay 10gunluk olmuşuz bu saatten sonra ne kadar uyku düzeni olur ki..

Ben dogdu eve geldi o gun bir basladim hala daha her aksam 7.30da yikar yaglar masajlar emzirir 8 de yatırırım. Oyle alisti oyle gidiyor. Ben biraz beceriksizligimden yatirirken illa yanlislikla uyandiriyordum. Geri kendi uyuyordu iyi ki oyle olmus artik kendi uyku döngüsünü olusturdu sanirim. 1 ve ya 2 kere kalkiyor geceleri.

Evet ters emzirme o. Efsu. Ilk dogdugunda yasamistim ben sanitim sag meme reddiydi. Ters emzirmeyle cozdum.
Bu ters memeyi deniycem valla iyiymiş memeler zaten olmuş 85 90 biri büyük biri küçük..bari boyları aynı olsun

kizlar artik iyice kanaat getirdim mete sol göğsümü emmek istemiyor. zaten ne zamandir onu az emiyordu. simdi sol gogsume yatirinca agliyor hatta uyku sersemiyken bile denedim istemiyor. mastitde desem agri şiş oluyor sanirim oyle birsey de hissetmiyorum. süt mü fazla gelmiyor acaba ne yapsam bilmiyorum :KK43:
Gece uyku sersemi solu ver canım, solu ayakta gexerken emzir birde ters emzirmeyi dene, benimde solu sevmiyo

cnm emin misin metal kutunun organik olmadigina ustte hipp combiotic altta da organik bebek sutu yaziyor bizimkinde benim bildigim hipp in tum urunleri organik zaten. yok marketlerde de satiliyor. son kullanma tarihine dikkat et sadece cok yakinsa ben almiyorum.
Yok o anlamda sormadım organik ile combiotic arasındaki farkı anlamadım.combiotic özel mama olmuyor dimi?verebiliyoruz anlamında.diğer organik yazanla farkını anlamadım

Kızlar selam
Bugün tam 6,5 aylık olduk ve desteksiz en fazla beş saniye falan oturabiliyoruz.Hemen öne yana yada geriye düşüyor.BiZim gibi olan varmı telaş yapmaya başladımda.

Cnm sallama isini bosver ya napican memede uyusun genellikle emmeyi birakinca kendilerine bir hal care buluyorlar. Benim kv ben yokken genelde ayaginda sallayarak uyutuyo ben bu aralar aksamlari emmeyi birakinca kendi uyusun diye birakiyorum kendi istiyo daha dogrusu donup duruyor bzim yatakta bi yerde siziyo sonra alip koyuyorum ama gunduz gece her daim emetek uyur. Uyku egitimine de 6 aydan itibaren baslatiyo sleep lady ama egitimciler diyorki en iyisi 9. Aydaki egitim oluyormus.
Kızlar selam
Bugün tam 6,5 aylık olduk ve desteksiz en fazla beş saniye falan oturabiliyoruz.Hemen öne yana yada geriye düşüyor.BiZim gibi olan varmı telaş yapmaya başladımda.
Daha uzun sureli oturtmaya calis cnm bide onune oturdugunda oynamak isteyecek oyuncak koy her yeride yastik olmasin ben oyle yaptim biraz kendi kaslari calisti

Benimki hafif ateşlendi. Çok yüksek değil çok şükür ama aşırı derecede huzursuz. İlaç veriyorum düşüyor, etkisi geçince yine yükseliyor ama 38 görmedi hiç. Sürekli inliyor ya da ağlıyor. Diş gelecek gibi görünmüyor ama bilmiyorum. Şu an düşük yine yükselirse hastaneye gideceğiz.

Benimki hafif ateşlendi. Çok yüksek değil çok şükür ama aşırı derecede huzursuz. İlaç veriyorum düşüyor, etkisi geçince yine yükseliyor ama 38 görmedi hiç. Sürekli inliyor ya da ağlıyor. Diş gelecek gibi görünmüyor ama bilmiyorum. Şu an düşük yine yükselirse hastaneye gideceğiz.
Sicak carpmis olabilir mi

X