2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Kızlar ben bu yıl misafirden nefret ettim. 4 yıldır evliyim bu zamana kadar gelmeyen insanlar doğurduktan sonra yatılı gelmeye başladılar. Evim zaten küçük 2+1 resmen g.t g.te oluyoruz. Hayır madem geliyorsun hasta çocuğumu getirme dimi? En son Almanya dan teyzem geldi 4 kişiler. 14 yaşındaki oğlu grip olmuş. Gelmeden konuştuk teyze Gökçe Ada grip çok hasta öksürüyor, nefes alamıyor tıkanıyor 1 hafta sonra gelin dedim. Ayyyy zaten 2 gece kalcaz illaki gelcez dedi. Sinir oldum. Bi baktım teyzem nezle olmuş burnunu siliyor sonra kızımı öpüyor Ayy canım benim diye yapma diyorum şaka sanıyor. Dün çocuğum daha kötü oldu. 1 saat sürekli ölsürdü ciğeri çıktı bunlarda hiç umursama yok. Karar aldım artık misafir almıycam eve küsen küssün. Mümkünse herkes küssün bana. Hepinizin de bayramını kutlarım.

Merhaba kızlar
İpek biraz daha iyi kaka sayımız azalmaya başladı ama yarın ne olur bilmem
İlk gun 25 ken ertesi gün 17 idi sonra 30 a çıktı iyiyiz çok şükür dememe kalmadan ertesi gün ilk günden beter oluyor
Şimdilik Bayram sonuna kadar buradayız
Pişik icin envay çeşit krem merhem pomad ve hakiki kantaron yağı aldık bakalim sabah iyi oluyor ama aksama kadar silinmekten tahriş edildiğinden felakete dönüşüyorlar
Bayram geldi çattı aman dikkat edin
Suan Ankara hastanesi çocuk bölümü rotalı çocuklarla çakılıymış
Dün bi çocuk daha geldi
Ateşini 40 dan dusuremediler gece boyu çocuk agladi anne agladi ben agladim eşim agladi
Suan en iyi durumdan olan aralarında dirençli kızım İpek
Buyuk ihtimal de asili olmamızdan kaynaklı
Öptürmeyin sevdirmeyin ellerini yıkamadan kimseye vermeyin
Alt açma yerlerinden uzak durun iki kişi yapın ya da ellerini tutun
Dezenfektanla gezin
Mama sandalyelerinden uzak durun kucağınızda yesin boşverin kirlenenler yıkanır
Parka gitmeyin
Size önerilerim bunlqr cubku suan rota da patlama varmış
Bir de ocak ve mart ayında yaygınlaşırmış
Aman aman dikkat edin cidden çok illet
Bsy
Unutmayın rota nin ilacı yok!

Kızlar ben bu yıl misafirden nefret ettim. 4 yıldır evliyim bu zamana kadar gelmeyen insanlar doğurduktan sonra yatılı gelmeye başladılar. Evim zaten küçük 2+1 resmen g.t g.te oluyoruz. Hayır madem geliyorsun hasta çocuğumu getirme dimi? En son Almanya dan teyzem geldi 4 kişiler. 14 yaşındaki oğlu grip olmuş. Gelmeden konuştuk teyze Gökçe Ada grip çok hasta öksürüyor, nefes alamıyor tıkanıyor 1 hafta sonra gelin dedim. Ayyyy zaten 2 gece kalcaz illaki gelcez dedi. Sinir oldum. Bi baktım teyzem nezle olmuş burnunu siliyor sonra kızımı öpüyor Ayy canım benim diye yapma diyorum şaka sanıyor. Dün çocuğum daha kötü oldu. 1 saat sürekli ölsürdü ciğeri çıktı bunlarda hiç umursama yok. Karar aldım artık misafir almıycam eve küsen küssün. Mümkünse herkes küssün bana. Hepinizin de bayramını kutlarım.
cnm küsen küssün cnm boşver ya senin cocugundan kiymetlimi. ya anlamiyorum bebekli insanlara niye kalmaya geliyorlar birde hasta hasta kafalari calismiyor mu. esin cocuga bakiyorken bile yemek bile zor yapiyor insan. birde yatili misafir yemekti, yatakti yorgandi kahvaltiydi onla ugras.

Merhaba kızlar
İlk gun 25 ken ertesi gün 17 idi sonra 30 a çıktı iyiyiz çok şükür dememe kalmadan ertesi gün ilk günden beter oluyor
Pişik icin envay çeşit krem merhem pomad ve hakiki kantaron yağı aldık bakalim sabah iyi oluyor ama aksama kadar silinmekten tahriş edildiğinden felakete dönüşüyorlar
Dün bi çocuk daha geldi
Ateşini 40 dan dusuremediler gece boyu çocuk agladi anne agladi ben agladim eşim agladi
Dezenfektanla gezin
Parka gitmeyin
Bsy

ne illet bir hastalikmis bu boyle rota ishal diye duymustuk da normal ishal zannetmistim. Allah korusun tüm bebekleri. annelerine bagislasin. cnm insallah en kisa zamanda gecer , evinize donersiniz. ipegin yine mutlu yuzunu goruruz.

Kızlar iyi akşamlar İpek öğlenden sonra baya kötüledi ilk günkü gibi baya kaka su dolu yapmaya basladi
Serum iki katına çıktı
Dün falan reflor tasectan içirmiştik biraz olsun kati kakası vardı
Şimdi resmen su gibi
1 saate 2 kaka yapar oldu
Popo felç yara yatırır yatırmaz ağlıyor dokununca öyle bir ağlıyor ki sakinleştirmek 15 dk buluyor hıçkıra hıçkıra
İlk gun 25 dk kaka sayısı bu gün saymadım ama hemşire sayıyor akşam uyuyacak çocuk 1 saat içinde 4/5 kez kaka yapti hem yaparken ağlayarak helak oldu hem altını aldıkça agladi dokundukça gözler kıpkırmızı oldu uykusuzluktan 8:3 dan 9:30 a savaş verdik tam uyuyacak pat kaka biraksan olmaz sabaha kadar yakar çocuğu e bırakmasan çocuk ağlamaktan helak olup uyiyamiyor o agladi ben agladim
Sonunda kaka yapmadi da uykuya gecti
Valla 3/4 gun degil biz baya kalırız gibi
Cunku resmen ilk güne donduk dün iyiydi ama bugun iki gümden bile felaketti su resmen sarı cis gibi ki bu gün yarım muz falan bile yemişti
Kafayı yemek üzereyim cidden başka bi çaresi yok mu bu ısın İstanbul’a başka sehire bile gitmeye razıyım o ağlamayı gördükçe cildiracagim o popoyu bi görün
Yemin ederim ben iki kez arka arkaya wc çıktım da popom yandı
Ne demek 25 ya be demek
Doktor dedi düşünün 25 kere Wc çıktığınızı
Ve bez altında
İsyan etmek istemiyorum derdi veren allah şifasını da verir ama öyle üzülüyorum ki
Allah beterinden korusun diyip güçlü olmaya çalışıyorum ama sonu gelmiyor olmiyor iyilesemiyoruz
Doktor zaten ishal çok beter bir şey her geçen gün kötüye gider cunku sağlam duvarlar tahribata uğrar kaka yaptıkça ve geç iyileşir o yüzden kendini zor toparlar geç olur iyileşmesi dedi
Neymis bu arkadaş allah belasını versin ya
Eskinin zehirli ishaliymiş bu
Köyle de ishalden va kaybedilen çocukların hastaligi
Neyse ki asisi var
Ama erken yakalandığımız icin bağışıklık tam oturmadigindsb ağır mi geçiririz dedim ever dedi
Yanı dedim 2 ay önce yapıldı neredeyse asi
9. Ayda 1 yasta geçirseydik böyle olur muydu dedim bu kadar ağır olmayabilirdi dedi doktor
Çok erken oldu çok hatta hiç olmasaydı illet şey
Sıvı kaybı çok önemli resmen beynini kurutur çocuğun iyi ki serum veriliyor

Zor fırsat buldum bakayım dedim ki gece geve ciğerim yandı yaa :KK43: oy kurban olurum yavruma. Rabbim şafi ismiyle şifa versin Allahım. Sana da güç versin. Vallahi içimde hissettim acıyı ne diyceğimi bilemedim :KK43:

Kızlar ben yazamasam da düzenli bakamasamda ara ara kontrol ediyorum. En son ipeği gördüm çok canım sıkıldı ya :KK43:
Çok kötüyüm çünkü kedim kaçtı ve 10 gün olacak yok. En ufak iz yok. 3. 5 sene koyun koyuna yattım. Koynumda büyüttüm. Bebeğimin olmadığı günlerde delirecekken bana ilaç olmuştu. Onu evlattan ayırmadım. O evde tek kalmasın diye annemlere torunlarını göstermemeyi tercih edip yatılı gitmedim. Çarşıya gitsem hemen halledip eve koştum tek diye. Eşimde bende ona çok düşkündük.
Gitti. .
Mama kabına bakıp ağlıyorum.
Gittiğini unutuyorum bi anlık o varmış gibi nerde diye bakıyorum o an yok diyorum oturup ağlıyorum.
Çok üzgünüm

Merhaba kızlar
Dün bi çocuk daha geldi
Dezenfektanla gezin
Parka gitmeyin
Bsy
Cnm ıslak mendille silmiyorsun dimi

Merhaba kızlar
Dün bi çocuk daha geldi
Dezenfektanla gezin
Parka gitmeyin
Bsy
Canım şu durumda bu soruyu sormak ne kadar doğru bilmiyorum ama sence nerden bulaştı bu rota ipeğe yani bi tahminin var mı?

kizlar artik iyice kanaat getirdim mete sol göğsümü emmek istemiyor. zaten ne zamandir onu az emiyordu. simdi sol gogsume yatirinca agliyor hatta uyku sersemiyken bile denedim istemiyor. mastitde desem agri şiş oluyor sanirim oyle birsey de hissetmiyorum. süt mü fazla gelmiyor acaba ne yapsam bilmiyorum :KK43:

Nazara çok inanmazdım ama cidden artık nazar da değdiğine kanaat getirdim otelde görseydiniz millet bebesiyle masamıza yanimiza geldi yaşlı amcalar teyzeler havuzda sevmeler eline alıp 20 dk bırakmayan seven dedeler nenrler çalışanlar Bile getirin sevelim bugun xe gelin diyordu fotoğrafçı bile fotosunu çekip durdu mutlu yurp gibi olan çocuk resmen suan ishalden catliyor ya bildigini catloyor
Cikdirmamak elde değil yanı videosunu çekip atsam kirmadik yer bırakamaz insan kendimi odanın camından atasım geliyor
Ha bir de şükür ki sigorta yaptırmıştı yoksa devlet hastanesinde iyileşmeyi geç başka neler kapardı
CNm cook gecmis olsun Allah acil sifalar versin bayraminiz bayram olsun insallah. İpek kizimizda biran once iyilessin yeme icmenin caresi bulunur. Kanmtaron yagi cok iyi cnm bende aylardir aglaya aglaya bir hal olmustum kantaron yagi pat diye iyilestirdi. Hemoroid ve catlagim vardi ciddi derecede. Alerji doktorum ayak parmaklarinyara olur ilede surun duye yavsiye etmisti gecirir insallah

Canım şu durumda bu soruyu sormak ne kadar doğru bilmiyorum ama sence nerden bulaştı bu rota ipeğe yani bi tahminin var mı?
Bence alt açma ünitesinden ellerini yıkıyordum slt açma dersem bile sağına soluna duvara sabitse duvarlara elliyor tırnak geçiriyor yıkıyordum sabunla ya da su yoksa ıslak medille siliyordum bence tırnağında kaldı
Ya da mama sandalyesi otelde ne kadar önünüze dezenfektanla temizleselerde bence kaldı
Herkes havuzdan diyor ama 6 gun tatil yaptık 6 gun boyunca bizle birlikte birçok bebek havuza girdi zaten kapar kapmaz 24 saat içinde belirtisi oluyormus yanı 6 gun boyunca hastalanan çocuk görmedim de otelde duymadım da
Biz ilk iki gun sokmadık havuza
Deniz rezaletti hem dalga vardı hem de yosun vardı ipekin sular hep ağzına girdi dalgadan bizden sabit duramadık sonra bi kadınla tanıştık 4 senedir buraya geliyoruz havuza da giriyor kızım 1 yasından veri 4 senedir hiç enfeksiyon kapmadı idrar yolu enfeksiyonu da olmadı dedi bizde onu baz alarakra cesaretlenip soktuk bizde girdik bulaşsa bize de bulaşırdı diye düşünüyorum havuzda ki bizde İpek’le oynarken su yuttuk rota cubku yetişkinlere de bulaşıp 7 gun kıvrandıran ve yetişkinleri de hastaneye yatıran bi virüs
Eşim ve bende ne orda ne sonrasında ishal olmadık
Her hangi biriyle temas etmiş olabilir dedi doktor siz temas edip ona tasımız olabilirsiniz dedi tokalaşıp el yıkamadan ipekin ağzına dokunmuş kendi ağzınıza dokunup sonra İpek’i öpmüş olabilirsiniz dedi
Ama bence alt açma ya da mama sandalyesi
Antalya hava alanının bebek bakım odası pislik içindeydi
Antalya’dan nefret ederdim voyagelerde bir orda yer var diye gitmiştik gitmez olaydık bi daha Antalya mi tövbe belki havuzdandir en küçük ihtimal Antalya bin denizi kötü olmasaydı hiç girmeyecektik
Artık havuz olsun olmasın 3 yasa kadar havuza sokmayı pek düşünmüyorum

Bence alt açma ünitesinden ellerini yıkıyordum slt açma dersem bile sağına soluna duvara sabitse duvarlara elliyor tırnak geçiriyor yıkıyordum sabunla ya da su yoksa ıslak medille siliyordum bence tırnağında kaldı
Ya da mama sandalyesi otelde ne kadar önünüze dezenfektanla temizleselerde bence kaldı
Herkes havuzdan diyor ama 6 gun tatil yaptık 6 gun boyunca bizle birlikte birçok bebek havuza girdi zaten kapar kapmaz 24 saat içinde belirtisi oluyormus yanı 6 gun boyunca hastalanan çocuk görmedim de otelde duymadım da
Deniz rezaletti hem dalga vardı hem de yosun vardı ipekin sular hep ağzına girdi dalgadan bizden sabit duramadık sonra bi kadınla tanıştık 4 senedir buraya geliyoruz havuza da giriyor kızım 1 yasından veri 4 senedir hiç enfeksiyon kapmadı idrar yolu enfeksiyonu da olmadı dedi bizde onu baz alarakra cesaretlenip soktuk bizde girdik bulaşsa bize de bulaşırdı diye düşünüyorum havuzda ki bizde İpek’le oynarken su yuttuk rota cubku yetişkinlere de bulaşıp 7 gun kıvrandıran ve yetişkinleri de hastaneye yatıran bi virüs
Her hangi biriyle temas etmiş olabilir dedi doktor siz temas edip ona tasımız olabilirsiniz dedi tokalaşıp el yıkamadan ipekin ağzına dokunmuş kendi ağzınıza dokunup sonra İpek’i öpmüş olabilirsiniz dedi
Antalya’dan nefret ederdim voyagelerde bir orda yer var diye gitmiştik gitmez olaydık bi daha Antalya mi tövbe belki havuzdandir en küçük ihtimal Antalya bin denizi kötü olmasaydı hiç girmeyecektik
Ah canım yaaa senden öyle etkilendim ki bildiğim olayı bizzat yaşıyor gibiyim. Bende dün ishal oldum. Annemlerdeyiz. Acile götürün tahlil yaptırcam dedim. Salgın varmış. Herkes ishal. Neyseki sonuç temiz çıktı. Bizde alt açma ünitelerini kullanıyoruz. İşin kötüsü benim doktorum her konuda çok dikkatlidir. Ama rota aşısını inatla yaptırtmadı. Şuan çok kızıyorum. Galiba benim doktor rota virüsü ile karşılaşmadı. Yani niye yaptırmadı anlamıyorum

Ah canım yaaa senden öyle etkilendim ki bildiğim olayı bizzat yaşıyor gibiyim. Bende dün ishal oldum. Annemlerdeyiz. Acile götürün tahlil yaptırcam dedim. Salgın varmış. Herkes ishal. Neyseki sonuç temiz çıktı. Bizde alt açma ünitelerini kullanıyoruz. İşin kötüsü benim doktorum her konuda çok dikkatlidir. Ama rota aşısını inatla yaptırtmadı. Şuan çok kızıyorum. Galiba benim doktor rota virüsü ile karşılaşmadı. Yani niye yaptırmadı anlamıyorum
O doktoru degis bacim..

kizlar artik iyice kanaat getirdim mete sol göğsümü emmek istemiyor. zaten ne zamandir onu az emiyordu. simdi sol gogsume yatirinca agliyor hatta uyku sersemiyken bile denedim istemiyor. mastitde desem agri şiş oluyor sanirim oyle birsey de hissetmiyorum. süt mü fazla gelmiyor acaba ne yapsam bilmiyorum :KK43:
Canım aynen benimde solu bıraktı uykuda bile almıyor.almadığı için süt cok azaldı.gün içinde sağıyorum çok aZ çıkıyor

Biz de o günlerde alanyadaydık. Deniz çok kötüydü gerçekten sürekli dalgalıydı. Biz giderken hiç havuza sokmayız denize girer diye düşünerek gitmiştik ama denizde durulacak gibi değildi dediğin gibi. Havuza soktuk artık korka korka.
Virüs işte ne kadar dikkat etsen de bulaşabiliyor. Üzme kendini. Rabbim bir an önce şifa versin kuzuma

Kızlar acil yardıma ihtiyacım var.aptamil kullanıyordum devam sütü olarak ama içmemeye başladı.arkadaşım hipp combiotic önerdi onu aldım deniycem metal kutu olan.alırken birde organik olan hipp karton kutu vardı.arasındaki fark tam olarak nedir bilen varmı?markette buldum heralde özel çocuk mamaları oluyorya öyle değildir dimi?kullanan varmı acillllll

Kızlar acil yardıma ihtiyacım var.aptamil kullanıyordum devam sütü olarak ama içmemeye başladı.arkadaşım hipp combiotic önerdi onu aldım deniycem metal kutu olan.alırken birde organik olan hipp karton kutu vardı.arasındaki fark tam olarak nedir bilen varmı?markette buldum heralde özel çocuk mamaları oluyorya öyle değildir dimi?kullanan varmı acillllll
cnm emin misin metal kutunun organik olmadigina ustte hipp combiotic altta da organik bebek sutu yaziyor bizimkinde benim bildigim hipp in tum urunleri organik zaten. yok marketlerde de satiliyor. son kullanma tarihine dikkat et sadece cok yakinsa ben almiyorum.

Yaa çook geçmiş olsun canım umarım en kısa zamanda iyileşir ipeğin.. bu hijyen konusuna bende takık durumdayim eşim istemedi rota aşısı yapmamızı ama bebekleri bu kadar mahvettiğini bilsem zorlardim

X