-
- Konu Sahibi Homely_angel
- #62.961
Ahh yavrumm allah dayanma gucu versin sana...gececekk canim oyle dusunn.Kızlar iyi akşamlar İpek öğlenden sonra baya kötüledi ilk günkü gibi baya kaka su dolu yapmaya basladi
Serum iki katına çıktı
Dün falan reflor tasectan içirmiştik biraz olsun kati kakası vardı
Şimdi resmen su gibi
1 saate 2 kaka yapar oldu
Popo felç yara yatırır yatırmaz ağlıyor dokununca öyle bir ağlıyor ki sakinleştirmek 15 dk buluyor hıçkıra hıçkıra
İlk gun 25 dk kaka sayısı bu gün saymadım ama hemşire sayıyor akşam uyuyacak çocuk 1 saat içinde 4/5 kez kaka yapti hem yaparken ağlayarak helak oldu hem altını aldıkça agladi dokundukça gözler kıpkırmızı oldu uykusuzluktan 8:3 dan 9:30 a savaş verdik tam uyuyacak pat kaka biraksan olmaz sabaha kadar yakar çocuğu e bırakmasan çocuk ağlamaktan helak olup uyiyamiyor o agladi ben agladim
Sonunda kaka yapmadi da uykuya gecti
Valla 3/4 gun degil biz baya kalırız gibi
Cunku resmen ilk güne donduk dün iyiydi ama bugun iki gümden bile felaketti su resmen sarı cis gibi ki bu gün yarım muz falan bile yemişti
Kafayı yemek üzereyim cidden başka bi çaresi yok mu bu ısın İstanbul’a başka sehire bile gitmeye razıyım o ağlamayı gördükçe cildiracagim o popoyu bi görün
Yemin ederim ben iki kez arka arkaya wc çıktım da popom yandı
Ne demek 25 ya be demek
Doktor dedi düşünün 25 kere Wc çıktığınızı
Ve bez altında
İsyan etmek istemiyorum derdi veren allah şifasını da verir ama öyle üzülüyorum ki
Allah beterinden korusun diyip güçlü olmaya çalışıyorum ama sonu gelmiyor olmiyor iyilesemiyoruz
Doktor zaten ishal çok beter bir şey her geçen gün kötüye gider cunku sağlam duvarlar tahribata uğrar kaka yaptıkça ve geç iyileşir o yüzden kendini zor toparlar geç olur iyileşmesi dedi
Neymis bu arkadaş allah belasını versin ya
Eskinin zehirli ishaliymiş bu
Köyle de ishalden va kaybedilen çocukların hastaligi
Neyse ki asisi var
Ama erken yakalandığımız icin bağışıklık tam oturmadigindsb ağır mi geçiririz dedim ever dedi
Yanı dedim 2 ay önce yapıldı neredeyse asi
9. Ayda 1 yasta geçirseydik böyle olur muydu dedim bu kadar ağır olmayabilirdi dedi doktor
Çok erken oldu çok hatta hiç olmasaydı illet şey
Sıvı kaybı çok önemli resmen beynini kurutur çocuğun iyi ki serum veriliyor
Bacım bizim ek gıda hep hastalıkla başlattığı icin iple hiçbir şey yemiyorAhh yavrumm allah dayanma gucu versin sana...gececekk canim oyle dusunn.
Ilaclardan baska bisey veriyo musunuz.ya da yer mi bilmiyorum ipek.yine de aklimdakileri soyluyeyim de icim rahat etsin.
Denemissinizdir ama muzun haricinde havuc suyu.nisastali muhallebi.seftali.pirinc lapasi...yine de dra sor canimm.
Cok gecmis olsun canimm.inan aklim sizde.yarina guzel haberlerle don insallahh.
Ölümcül falan deme cnm. Eltimin bebeği de hasta çok üzülüyorumBen görüşüyorum. Dun baya ugrasmislar. Damar yolu tikanmis. Suzuluktan damarlari ufaldigi icin damar yolu cok zor acilmis. Dis sorunuda var 2 dis birden geliyor combo oldu dedi. Bugun sabah ipektosumun resmini atmis neseli gorunuyordu toparlamaya baslamis gibi ufaktan. Allahtan bebemin asisi vardi. Yoksa bu aylarda rota gercekten ölümcül olabiliyor. Asiya ragmen bundan sonra ozellikle avvmlerde alt degistirme unitelerinde bebeklere cok dikkat etmek lazim. Mutlaka degistirdikten sonra elini yuzunu agzini guzelce yikamak lazim.
Canım benim dualarım seninle. İnan çok üzüldüm. Benim ki de hasta olmuştu. Bas bas bağırmıştı. Dizanteri demişlerdi. Hastane hastane gezdik. Sonra üşütmüş ishal dediler ama ben benden geçmiştim. O yüzden seni çok iyi anlıyorum. Duygularını sanki içimde hissettim. Rabbim Şafi isminin hürmetine şifa versin. Yavrular hasta olmasın..Bacım bizim ek gıda hep hastalıkla başlattığı icin iple hiçbir şey yemiyor
Ama cehrek muz yiyor şükür
Şeftali yemedi
Yoğurt yese iyi olacak ama yoğurtsan nefret ediyor yayla çorbası geliyor sürekli bol lapa pirinçli yoğurtsan nefret ettiği icin içmiyor
Havuç bizde ilk denemede alerji yapti onu hiç veremeyiz pişik yapti bizden havuç
Ona göre yiyecekler geliyor ama yemiyor ki
Kefir geldi bugun patates püresi geliyor doktor söylemiş onu yiyor az da olsa en azından
İki toz ilac var bagiesak icin
Biri tasectan patates etkisi yapıyormuş bagirsakta yediklerini emdiklerini mi karşılaştırıyorlarmış öyle bsy
Diğeri de reflor sabirim yararlı bakterileri çoğaltıyor oda
Onları püreye muza katıyorum ama gunde 3 kez olunca ve bizim ki de tek sefer de muz yiyince bi daha yemiyor patates püresi yiyince bi daha yemiyor çok zorlanıyorum onu da suya karıştırıp ağzına sikiyrouz ondan da nefret ediyor ağlıyor doğal olarak artık her seye ağlıyor bıktı zorlanmaktab
İleri ki hayatına etki etmez insallah korkum o öz güvensiz bir çocuk olmaz insallah
Ama muhallebi aklıma gelmedi onu da sorayım doktora yazdırır diyetine
Umarim asisi vardir onunda. Acil sifalar diliyorumÖlümcül falan deme cnm. Eltimin bebeği de hasta çok üzülüyorum
Özgüvensiz bir velet olmaz o merak etme canım. Dik kafalı inatçı özgür ruhlu marjinal bir genç kız olacak. İnadından hayıflanacaksın hattaBacım bizim ek gıda hep hastalıkla başlattığı icin iple hiçbir şey yemiyor
Ama cehrek muz yiyor şükür
Şeftali yemedi
Yoğurt yese iyi olacak ama yoğurtsan nefret ediyor yayla çorbası geliyor sürekli bol lapa pirinçli yoğurtsan nefret ettiği icin içmiyor
Havuç bizde ilk denemede alerji yapti onu hiç veremeyiz pişik yapti bizden havuç
Ona göre yiyecekler geliyor ama yemiyor ki
Kefir geldi bugun patates püresi geliyor doktor söylemiş onu yiyor az da olsa en azından
İki toz ilac var bagiesak icin
Biri tasectan patates etkisi yapıyormuş bagirsakta yediklerini emdiklerini mi karşılaştırıyorlarmış öyle bsy
Diğeri de reflor sabirim yararlı bakterileri çoğaltıyor oda
Onları püreye muza katıyorum ama gunde 3 kez olunca ve bizim ki de tek sefer de muz yiyince bi daha yemiyor patates püresi yiyince bi daha yemiyor çok zorlanıyorum onu da suya karıştırıp ağzına sikiyrouz ondan da nefret ediyor ağlıyor doğal olarak artık her seye ağlıyor bıktı zorlanmaktab
İleri ki hayatına etki etmez insallah korkum o öz güvensiz bir çocuk olmaz insallah
Ama muhallebi aklıma gelmedi onu da sorayım doktora yazdırır diyetine
Canim mama bozuk degilse mamayla ilgisi yok o kaka turunun.allah acil sifa versin.bebeler hasta olunca cok uzuluyorum.Mama veren anneler sorum sizlere.. eltimin bebeği erken doğdu. Şuan 5 aylık. Çocuk 10 gündür uyumuyor. Geceleri çok huzursuz. 2 gün önce onlardaydık. Dizanteri teşhisi koymuşlar. Benimkine de öle demişlerdi yanlış çıktı dedim. Kakasını alırken bana bi bak dedi. Kakası sümüklü ve sanki kakada küçük küçük çekirdek gibi nasıl desem yeşil kabağın çekirdeği gibi bir sürü çekirdeksi şeyler var. O ne ki? Bu bebe sadece anne sütü ve mama alıyor. Ek gıda vs.yok
Kuzum kakasını yapar yapmaz 45 dk içinde gayta testine götürün biz burdan bilemeyizMama veren anneler sorum sizlere.. eltimin bebeği erken doğdu. Şuan 5 aylık. Çocuk 10 gündür uyumuyor. Geceleri çok huzursuz. 2 gün önce onlardaydık. Dizanteri teşhisi koymuşlar. Benimkine de öle demişlerdi yanlış çıktı dedim. Kakasını alırken bana bi bak dedi. Kakası sümüklü ve sanki kakada küçük küçük çekirdek gibi nasıl desem yeşil kabağın çekirdeği gibi bir sürü çekirdeksi şeyler var. O ne ki? Bu bebe sadece anne sütü ve mama alıyor. Ek gıda vs.yok
Tek bir dil kullanman lazım canım yoksa kafa karışıklıgı olabiliyormuş. Cocuk sana anne mi desin mama mı desin diye düşünür sonra :) Ben Ingilızce öğretmeniyim ben göze alamadım sürekli ingilizce konuşmaya. Türkçe kızmak tepki vermek varken usendimKızlar birsey soracam hani eğitim küçük yaşta başlar ya ben bebegime hem türkçe hem ingilizce konuşuyorum acaba bi faydasi olur mu ya baska ne gibi telnikler uygulanir malum yabancı dadı tutamıyorum kocam anca suriyeli dadı tutarız dedi o da işime gelmez
Çok geçmiş olsun tekrardan çocuğun hasta olması çok zor gerçekten insan kendi dayanır da onlara kıyamıyoruz çok küçükler muhtaçlar. Allah yardımınınız olsun dualarımızdasın. İnşallah toparlar biran önce. Çok şükür ki artık imkanlar var doktor kontrolünde. Allah dermansız dert vermesin.Kızlar iyi akşamlar İpek öğlenden sonra baya kötüledi ilk günkü gibi baya kaka su dolu yapmaya basladi
Serum iki katına çıktı
Şimdi resmen su gibi
Popo felç yara yatırır yatırmaz ağlıyor dokununca öyle bir ağlıyor ki sakinleştirmek 15 dk buluyor hıçkıra hıçkıra
İlk gun 25 dk kaka sayısı bu gün saymadım ama hemşire sayıyor akşam uyuyacak çocuk 1 saat içinde 4/5 kez kaka yapti hem yaparken ağlayarak helak oldu hem altını aldıkça agladi dokundukça gözler kıpkırmızı oldu uykusuzluktan 8:3 dan 9:30 a savaş verdik tam uyuyacak pat kaka biraksan olmaz sabaha kadar yakar çocuğu e bırakmasan çocuk ağlamaktan helak olup uyiyamiyor o agladi ben agladim
Cunku resmen ilk güne donduk dün iyiydi ama bugun iki gümden bile felaketti su resmen sarı cis gibi ki bu gün yarım muz falan bile yemişti
Kafayı yemek üzereyim cidden başka bi çaresi yok mu bu ısın İstanbul’a başka sehire bile gitmeye razıyım o ağlamayı gördükçe cildiracagim o popoyu bi görün
Ne demek 25 ya be demek
Ve bez altında
İsyan etmek istemiyorum derdi veren allah şifasını da verir ama öyle üzülüyorum ki
Allah beterinden korusun diyip güçlü olmaya çalışıyorum ama sonu gelmiyor olmiyor iyilesemiyoruz
Doktor zaten ishal çok beter bir şey her geçen gün kötüye gider cunku sağlam duvarlar tahribata uğrar kaka yaptıkça ve geç iyileşir o yüzden kendini zor toparlar geç olur iyileşmesi dedi
Neyse ki asisi var
Ama erken yakalandığımız icin bağışıklık tam oturmadigindsb ağır mi geçiririz dedim ever dedi
9. Ayda 1 yasta geçirseydik böyle olur muydu dedim bu kadar ağır olmayabilirdi dedi doktor
Rabbim acil şifalar versin canım bebekler hasta olmasa keşke hep gülseler oynasalar çok üzülüyorum kıyamıyorum onlara ya en kötüsü de elinden birşey gelmiyor düzelmesini bekliyorsun sadece Rabbim çok bekletmesjn tez zamanda düzelsin ipek bebek , bugün durumu nasıl inşallah iyi yönde bir gelişme vardır , bu rota nereden geliyor böyle ya aşısı yapıldığı halde nasıl bir kötü hastalık bu böyleUçaktan indik gayet mutlu gülüyordu eve geldik yattı donmeye basladi elime alır almaz kova dolusu küstü ama öyle böyle değil 3 insan kusar öyle dedik uçak mu tuttu 1 saat geçmeden tekrar küstü gözleri kapalı baygın
Kalkıp gittik ki acilin kapısında tekrar kustu
Doktor dedi bagirsaklar sis büyük ihtimal ishal olacsk o acıtıyordur huzursuz eder
İshal olsun daha iyi kusmaktansa mikrobu atar dedi mide bulantisi icin fitil yaptılar
Fitili koydular asagiya indik gidicez katır oatir kaka yapti bizde fitil boşanmakta gitti tekrar yapılsın diye yukarı çıktık
Acil doktoru yapmışken kakasını rotaya bakıldın dedi ve rota çıktı
Canimm çok geçmiş olsun bikac gündür girememiştim yeni gördüm çok üzüldüm insallah kısa zamanda çıkarsınız sagliklica dualarim sizinleKızlar merhaba
İpek genel durum olarak iyi değerleri iyi çıktı ama pek gülmüyor sürekli huzursuz ve ağlıyor doğal olarak karin agrisi ve pişikteb
Merak etmişsiniz çok sağolun
Bu gün ve yarında hastanedeyiz bayram günü duruma bakılacak ona göre kalıp kalmayacağımız belli olacak
Kaka çünkü hala saat başı devam ediyor
Pişik çok fena en çok pişik yüzüne aglak ve huzursuz oldu çocuk her seyden korksr oldu
Gece bezini aldık tamı tamına 500 gr sicma iseme çok su kaybediyor şükür ki Ateş yok
Gece çok agladim emzirmeye uyandım
Emdi kucağımda uyurken hanı uyurken gülerler ya
Uyurken ağlıyordu dudaklarını büzüp büzüp uhu uhu yaptıkça benim gözümden yaşlar aktı sabahı zor ettim
Rotadan iki kardeş daha geldi yan odaya
Bu ara yayginqlsmis
Donem donem rota da patlama olur dedi hemşire özellikle yazın sıcakta çoğalır dedi
Odadan bile çıkmaya izin vermiyorlar katta 3 kişiydik rotali şimdi de onlar geldi
Bulaşıcı diye çıkartmayın dediler İpek çok sıkılıyor ama yapacak bsy yok valla ben bile odadan çıkmaya korkar oldum
Yan odaya gelenlerin baya ağır Ateş var çocuk sabaha kadar agladi küçük olan 9 aylık abi 4 yasında bende gece ağladıkça merak edip üzülmüştüm meğer rotaymis
Çok dikkat edin kızlar
İpek kilo almamış ama kiloda kaybetmemiş bu sırada serumlar ise yaramış çok şükür
Bende aynı şeyleri düşünüyorum çünkü aras sürekli emiyor saat başı dicem az kalır bazen yarım saat kilo alımı da hiç iyi değil doktor da böyle devam ederse 2 numara mama alıp ber dedi ama kolay mı mama vermek ha deyince alacak mı mamayı çocuğun biberondan haberi yokBende mamaya mi baslasam diye dusunuyorum. Yildim cunku. Demek ki sutum yetmiyor cocuk ac diyorum. Doktorla konustum. Kilo alimi gayet iyi gerek yok dedi :/ ama emzirmekten cok biktim.
Hiç bir sorun olmaz canım günlül yapılan yoğurtla 3 günlük yoğurt arasında bir fark yokmuş araştırma yapılmış tabi ki 4 güne kadar aynıymışKızlar bebelere verdiğiniz yoğurdu hep günlük mü yapıyorsunuz ? Kavanozda 3 gün önce yaptığım hiç açılmamış yoğurt var. Onu yedirsem nolur?
Yaaa canım benim öyle çok üzüldüm ki bir an önce toparlar insaalh İpek kuzum Allah hepinize güç kuvvet şifa versinKızlar iyi akşamlar İpek öğlenden sonra baya kötüledi ilk günkü gibi baya kaka su dolu yapmaya basladi
Serum iki katına çıktı
Şimdi resmen su gibi
Ne demek 25 ya be demek
Ve bez altında
Neyse ki asisi var
Geceyi iyi atlatmışlar. Bayramin 3.gunune kadar hastanedeler duruma gore bakacakmis doktoru.İpek nasıl oldu kızlar bilgisi olan var mı şimdi mesajları okudum bugün ekin @gsm_lee haber vermemiş galiba inşallah iyidir çok üZüldüm kuzuya duslarım onunla allah yardımcıları olsun