• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 85 40,1%
  • erkek

OY: 109 51,4%
  • ikiz kız

OY: 3 1,4%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 9 4,2%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    212
Yaa o zaman bende öyle yapim burnumu sıkıp tutuyoruz biraz di mi dik mi tuttu bebeği tam nasıl yaptı
Yok yok bebişi sırt üstü yatırıyosun, bi delikten çok az bişi sf sıkıp bekliyorsun o zaten bi şoka uğruyo önce yutkunuyor. Sonra diğer burna, sonra tekrar diğer burna falan öyle elindeki 2 cc bitesiye. O bitene kadar ya uca geliyor sümük o zaman aspiratörle çekebilirsiniz dedi ya da komple çıkıyor

Yok yok bebişi sırt üstü yatırıyosun, bi delikten çok az bişi sf sıkıp bekliyorsun o zaten bi şoka uğruyo önce yutkunuyor. Sonra diğer burna, sonra tekrar diğer burna falan öyle elindeki 2 cc bitesiye. O bitene kadar ya uca geliyor sümük o zaman aspiratörle çekebilirsiniz dedi ya da komple çıkıyor
O zaman ben doğru yapıyormuşum bu şekilde yaptım ama böyle çok ciddi bir sümük çıkmadı ama çok hırıltılı geliyor sesi Yani ben burnundan dolayı olduğunu düşündüm belki de burnu değil doktora gidince soracağım teşekkür ederim

Başından beri zaten çok bi sütüm yoktu sağım da yapmadım hiç ondan artmıyor belki. Ancak sütün doyurmaya yetiyor yani. Arada azaldı geldi ama yine iki gündür fazla yok anca doyuruyor bebeği göğüsüm dolmuyor bi türlü :( rezene dışında süt artırıcı ne önerirsiniz. Bestlak damlayı biliyorum kullanıp etkisini gören oldu mu bide kullanım şekli nasıl alıp denemeyi düşünüyorum
Ben solgar’ın süt arttıcısını kullanıyorum günde 6 tablet, çok memnunum. Humana still tea, Doğadan emzirme çayı da kullanıyorum. En fayda gördüğüm Solgar

Doktor misafir gelmesin, aşıları yok daha dedi. Bizim de kayınvalidenin kayınvalidesi gelecek falan diyolardı, gelince söyledim gelmesinler ben gelinim bana atabilirsiniz suçu diye. Bi anda yine cephe alındı bana :)) ne suçu atmışız sana dedi kv, eşimin surat 1 karış. Öff herkesin tribi
Kayınvalidenin kayınvalidesi ne ya bir o eksik çüş. Deli gibi influenza var anam, doktor bana balkona çıkar beboyu dedi valla. Geçen gün ilk kez çıkardım 5 dk markete gittik akşamına boğazım yanmaya başladı öldüm korkudan. Sana zaten cephe almıştı ki boş ver ajfksks en azından artık sebebi var. Ne zaman gidiyor kısmetse 💘

Kayınvalidenin kayınvalidesi ne ya bir o eksik çüş. Deli gibi influenza var anam, doktor bana balkona çıkar beboyu dedi valla. Geçen gün ilk kez çıkardım 5 dk markete gittik akşamına boğazım yanmaya başladı öldüm korkudan. Sana zaten cephe almıştı ki boş ver ajfksks en azından artık sebebi var. Ne zaman gidiyor kısmetse 💘
Valla 40'ı çıkıncaydı. Şimdi eltimin kızları çok hasta, gitsem nasıl gideyim Ata da huysuzlanmaya başladı diyor. Gazlandı alt tarafı her bebek gibi buna sen napcaksın yani.

Sadece emzirip süt arttırmak ve buzluğa koymak için sağım yapan var mı hanımlar? En son kilo alımı iyiydi ama daha da arttırmak + acil durumlarda süt olması için sağmak istiyorum ama çok da sık emiyor bebeğe kalır mı ki?

Sadece emzirip süt arttırmak ve buzluğa koymak için sağım yapan var mı hanımlar? En son kilo alımı iyiydi ama daha da arttırmak + acil durumlarda süt olması için sağmak istiyorum ama çok da sık emiyor bebeğe kalır mı ki?
Ben biraz emmeyi azaltınca yapacağım bu işi. Dediğin gibi şu an sağacak zamanım yok çünkü sürekli emiyor.

Ben biraz emmeyi azaltınca yapacağım bu işi. Dediğin gibi şu an sağacak zamanım yok çünkü sürekli emiyor.
İlk bebişte buzlukta epey sütüm var demiştin sanki, o zaman da sonrasında mı sağmıştın? Benim 3 poşet var buzlukta ilk günler vücut bir delirip fazla süt üretmişti o zamandan kaldı.

İhtiyacımız yok biz hallederiz desen? Yani kalmasını istemiyorsan tabi
İstemiyorum, yani gemileri de yakmak istemiyorum başka kimsemiz yok sıkıntıya girersek gelsin ama şu an ihtiyacımız yok bence. Kendisi hep diyor ben bakabiliyorum dediğinde gitcem diye, sonra da küsüyor sjfjfk kendisi de hasta menopoza gireli 2 sene mi ne olmuş buraya geldiğinden beri kanaması var öyle az buz da değil baya pıhtılı pıhtılı. Git memleketine doktoruna görün yeter yav

Bu dediklerini biz yeni yapmaya başladık yüzümüze bakmaya yeni başladı ☺️geriden geliyor demekki bizimki 😃 ben zaten şunu anlamıyorum 37. Haftasinda doğan bebekle 40. Haftada doğan bebeklerin haftalik gelişimi nasıl aynı olabilir ?Ya da atak haftaları nasıl aynı olabilir çözemedim valla
Yok ya her birinin gelişimi farklı işte kuzum. Geriden falan gelmiyordur o. Dediğin gibi 40. Haftada Doğan'la 36. Haftada doğan bir olmaz bence de. Her çocuk farklı. Bak şimdi tekrar okudum kitabı. Birinci ayın sonunda yapması olasıdır diyor. İkinci ayın sonunu okudum, onda da bunları yapar diyor. Yani birinci ayda yapması şart değil anladığım kadarıyla kuşum.

Eklentiler

• 17367719634023753059289188038343.jpg
    17367719634023753059289188038343.jpg
    154,9 KB · Görüntüleme: 7
  • 17367720032872517123065685633830.jpg
    17367720032872517123065685633830.jpg
    155,8 KB · Görüntüleme: 7
Bugun doktora gittik benim kiz hem meme hem mama besleniyor 1 haftada 250 gm almis . Gunde 35 gm yani olmasi gereknden fazla daha az mama vericem ki istegim o yonde ama annem rahat durmuyordu onu da goturdum doktora anneme soyleyin dedim. 🤣
O sırada 9 günde 300 grama çok az diyen benim doktorum….

Bugun doktora gittik benim kiz hem meme hem mama besleniyor 1 haftada 250 gm almis . Gunde 35 gm yani olmasi gereknden fazla daha az mama vericem ki istegim o yonde ama annem rahat durmuyordu onu da goturdum doktora anneme soyleyin dedim. 🤣
Bizimkinin de kilosu iyi çıktı mamayı kesin dedi doktor. Mama verince kafası karışıyor çocuğun nerden ne gelcek hangisini yicem diye dedi. Anne sütü eğer kanser gibi büyük bi hastalık yoksa çocuğa göre şekillenir ve yeter dedi. Benim de işime geldi ama bunları söylerken eşim yoktu içerde djfjf keşke olaydı. Sonradan söyledim ama etki etmiştir inşallah

[/QUOTE]
Başından beri zaten çok bi sütüm yoktu sağım da yapmadım hiç ondan artmıyor belki. Ancak sütün doyurmaya yetiyor yani. Arada azaldı geldi ama yine iki gündür fazla yok anca doyuruyor bebeği göğüsüm dolmuyor bi türlü :( rezene dışında süt artırıcı ne önerirsiniz. Bestlak damlayı biliyorum kullanıp etkisini gören oldu mu bide kullanım şekli nasıl alıp denemeyi düşünüyorum
Ben kullandım arttırıyor bence sütü. Onu kullanirken sütüm akıyordu hep atletime falan. Bitince yenisini almadım bir bakayım duruma göre dedim ama o akma yok artık. Arttırıyor yani demek ki. Günde 3 kere suya 20 damla damlatip içiyorsun.

Bi de doktor bana nemlendirici olarak Bioderma'nın Atoderm'ini önerdi. Her gün nemlendir cildini kurumuş dedi

Canım galactaco tablet kullandım iyi geldi sonra etkisi azaldı gibi, o bitince solgar brewers yeats aldım burda arkadaşlardan öğrenmiştim şuan onunla ve malt içecekle daha iyi gibi sütüm. Tavsiye ederim.
Kullanmayın demedi canım yıkama yapmayın dedi, yani ben bi yerden sıkıp diğer yerden akmasını sağlıyodum onu önermedi. Az bişi sıkıp tutmasını bekledi, en son öyle öyle yumuşatıp akıttı sümükleri. Böyle gerilerdeki de temizleniyormuş
Tamam canım sağol ben de cesaret edemediğim için yıkama yapmıyorum 1 damla damlatıyorum sadece

Back