2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Ahh ulan benim yavru niye bu kadar zor.basimm agriyoo valla.anamin evinw gitmiyecem dedim artistlik yaptim.idare ederim dedim.tatilden donduk esyalari yerlestireyim evi duzenleyeyim dedimm.tek bir esya yerine koyulamadii.koca da bugunlerde yogunn.perisan olursun yardim edemem dedi bana.yaaa hallederimm dedimm.
Halledemedii...

kızlar selam, biraz özel olucak ama ne yöntemle korunuyorsunuz? Ben doğumdan sonra 41.gün spiral taktırdım 2 aya kadar sorun yoktu ancak 3. ay adet oldum çok yoğundu doğum sonrası normal dedi dr.4 .ay yine yoğun oldu ve 2 aydır sürekli adet modundayım sürekli kanama oluyor özellikle tuvalete oturunca kanama oluyor dr yasmin doğum kontrol hapı kullan 2 ay düzelir olmadı çıkarrız dedi ama doğum kontrol hapıda yıllarca koruyabiliyor ben 2. cocuğu istediğimde olmazsa diye düşünüyorum çünkü 2 yıl istedik biz bebeğimi 3.yılda oldu bana akıl verin çıkartsam bir dert çıkartmasam bir dert.

Senin minik benimkinden büyük canim şuna gercekten inandim ki bazı bebekler kaşık ile beslenmeyi daha çok seviyor. Dün aksamdan beri yaklaşık 4 kere biberon verdim uyanikken en fazla 30 uykuda en fazla 80 içti. Ama bu sabah 100 cc formül mamaya kaşık mamasi + 2 bisküvi + yarım seftali koydum koca bir tabak oldu ve maşallah hepsini yedi ben hayretle baktım. Et ve kemik suyuna ben de baslayacagim yakında kaynat buzluga koy her corbaya 2-3 tablet koy. Kimse yadirgamasin başına gelmeyen anlamaz yemeyen bebek çok zor..

Ben spiral taktirmaktan hep korkmusumdur. Hapla korunmayi ben de istemiyorum çünkü benim de bebegim geç oldu prrzervatifi eşim sevemedi.. Simdi sadece eşim korunuyor aslında güvenilir bir yontemmis ama insallah bi kaza olmaz :)

BEnim kide bir ara kilitliyordu canım 2 3 gün hiç bir şey vermedim demir ilacı filan bile vermedim düzeldi biraz ara ver istersen kaşıkla anne sütü ver bir süre o da işe yarıyormus

Bendede spiral var benimde adetim yoğun oluyo eskiye göre bide 2 gün daha fazla oluyo. İlişki sonrasıda azcık kanamam oluyo çok değilse doktor ilk 1 sene bunlar normal dedi. Bana en cazip bu geldi eşimin korunması bize uymadı :) iğneler varmış bide 3 aylık onları araştır istersen hap işini bende istemem açıkcası

Hiç hissetmiyosun bile bende hep korkuyorum. Sadece o çatala yatması kötü işte :)

E Eda3476 . Canım sabır bir cogumuz senin yaşadığını yaşıyoruz. Tavsiyem beslenme öncesi biraz oyun oynayin kendini mutlu hissetsin ve yine yemezse güldür oyuncak salla arada bir kaşık koymaya çalış. Ama zorlama en azindan birkac kaşık yesin sonra bıraksın. Bu bir süreç merak etme duzeliyor ben tatilde bebegime 4 saatte bir 30 cc mama anca verebildim ama üstüne gitmedim

Biz tahlilleri urfa da yaptırmıştık. Sonra orası benim içime sinmeyince ankaraya geldik. Baktım araştırdım. Önce Bülent beye gidelim dedik. Ama onun randevusu 1 hafta sonraya vardı. Bize daha yakın bi tarih lazımdı. Ücreti 500 lira tahlillerle 1100 gibi bişey oluyormuş. Araştırmaya devam ettim.

İçime cem bey sindi. Yorumları çok güzel ve onun hastasıyla karşılaştık bi forumda.
Hemen 2 gün sonraya vardı şansımıza. Kendisi acıbadem de çalışıyor ve özel muayenehanesi varmış. Biz muayenehaneye gittik. 300 lira ücreti. Nakitte biraz indiriyorlar. İndirmeselerde 500 de olsa o doktor için değer kesinlikle :)
Böyle tatlı, böyle candan bir doktor olamaz. Bebeğimi bir sevdi bir oynadı ki onunla :) her soruma cevap verdi. İçimi rahatlattı. Uzun uzun anlattı. Benim için en önemli şeylerden biri de doktora her zaman telefonla ulaşabilmek. Cem beye her an ulaşabiliyorum. Şimdi diyetteyim. Kendisi takiple açtıracak.

Bizim elimizde tahlil vardı ekstra istemedi. Yakınında bi özel laboratuvar varmış ama ücretleri bilmiyorum.
Başka soru olursa cevaplarım çok nadir girebiliyorum buraya

Açıklama için çok teşekkür ederim

Hiç hissetmiyosun bile bende hep korkuyorum. Sadece o çatala yatması kötü işte :)
İşte benim çatal fobim var canim benim muayene olurken bile doktor yanima yaklasmadan benim nefesim kesiliyordu. Zaten ben cok uzun süre vajinismus da yaşadım. İkinci cocugum olursa en sevindigim sey sezaryenden dilayi alttan muayene olmayacagim artik :))

Ben de büyük konusmayayim ama ikinci bebegim olursa asla biberonu tanimayacak 6 aya kadar. Secenek bilmeyecek sadece emzirecegim. Biberon vermekle en basta hata yaptik ama biz tecrubesizdik ve bizi uyaran birileri olmadi

Tam olarak o durumdayim malesef canim be.. Yeniden başlasam da artar mi ki acep..

Tatlim valla ikinci bebem nasil olur bilmiyorum ama ilkinde kafayi emzirmekle bozdugum icin inat ettim emzik verdirtmedim biberon yasak dedim airingayla verilecek yoksa kasikla dedim. Ben hatane konusunda sansliyim onlarda biberona yonlendirmediler ve emzirceksin dediler. Dogumdan once arkadasim emzirme kinusuna calis ogren demisti ondan boyle oldum sonra bebegim alerjik emmek istemiyordu meme reddi gibi bisey surekli agliyor almamak icin falan cildiriyordum icimde aglatma diyeni mi dersin. Sonra ben bu diyeti yapmaya basladim bir ay gecti kizim rahatladi gercekten emmesi yine super otesi degil hala pozisyon ve mekan secer ama cok sukur diyorum inat etmisim ve sabretmisim. O sekilde donen benim de bir arkadasim var 6 ay emip sonra 6 ay emmeyip 1 yasindan sonra donen. Bu surecte hep sagarak verdi arkadas. Sutun de artar ama bunun icin kamp yapman gerekiyr sanirim.
Kemik suyunu direk te kullanabilirsin corbada.

Esinin korunmasi nasil bisey oluyor prezervatifi benim esim de begenmedi bide sanirim ondaki rahatsizliktan dolayi kullanamiyor

Simdi ddeneyecegim canim bakalim ne kadar süt cikacak. Evet kemik suyunu direkt corbasina katabilirsin. Ve eşim korunuyor dediğim: geri çekilme yontemi. Yani biras özel olacak ama tam boşalma esnasindan birkac saniye once iliskiyi bitirmek

Kiz saka yapiyosun demi :) geri cekilme korunma yontemi degil. Cok riskli. En cok hamile kalinma geri cekilme ile olur valla kardes gelir yakinda senin sipaya o yontemle demedi deme

Bugünkü çorba tarifimiz
NE BULURSAN KOY ÇORBASI
Bir parça yeşil biber
Bir parça kırmızı biber
Bir parca pazı yaprağı
Bir küçük bamya
Kibrit kutusu kadar patates
Kibrit kutusu kadar kabak
Ceviz büyüklüğünde havuç
Bir diş rendelenmis sarımsak
Bir kaşık bulgur
Zeytinyağ ve kuru nane
....
Bebek yemezse ben yerim

Kiz saka yapiyosun demi :) geri cekilme korunma yontemi degil. Cok riskli. En cok hamile kalinma geri cekilme ile olur valla kardes gelir yakinda senin sipaya o yontemle demedi deme
Ya ama ben iyi bir korunma yöntemi diye okudum onu. Napacam ben peki kocayi evden mi atayim

canım benim hergün kanamam var 2 aydır bırak ilişkiyi hiç temiz gezemez hale geldim diyebilirim iğnelerde ara kanaması çok yapıyormuş birde kilo aldırıyor napacam bilemedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…