- 3 Ekim 2012
- 2.434
- 2.339
- 133
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #61.201
canım sen yerken teklif et bir iki lokma yerse yeterli. yemezse de bırak. illa 6 ay dolunca yemek yemeğe başlayacak diye bişi yok. yada 6 gün geçmeden bişi vermem de deme bence. merve de zayıf. canları sağolsun.Ne güzel ya ben çok stres yapıyorum çünkü oğlum önce çok hevesliydi şimdi pek klmadı hevesi bizim 6 gün kaldı 6 aylık olscak daha doğru düzgün bir şey yemişliği yok yoğurt veriyorum bazen zaten zayıf ne olacak halimiz bilmiyorum
Ya aynı sorun bendede var üzerini örtünce tepikliyor açıyor uyanıyor örtmeyim uyusun diyorum öksürüyor küt küt bugun dr götürdük boğazı tahriş olmuşderken nazar değdi :) üşüttük galiba. gazı vardı üzerini örtünce sinir oluyor örtmeyince öksürüyor. sonuç bugün uzun bir yolculuğa çıkacağız ve benceğiz uykusuz
Dediğin gibi de yaptım. Yani buharda haşlatıp ezdim verdim. Bir de az suda haşlayıp gene çatalla ezip suyuyla birlikte verdim. Şuan tek besinimiz kabak. Yoğurdu öğürdü. Patates eh işte. Ama kabağa bayılıyor. Bir de havuç deneyeceğim.ha püreli. ben direk buharda haşlatıp püre yapıp yediriyorsunuz sandım da canım
Anamm... aç bıraktın çocuğu :)sağol canım. bayılıyorum senin pozitifliğine :) yayla çorbası yapar gibi yaptım 1-2 defa. içine 1-2 parça kabak 1-2 parça patates koydum haşlanınca azcık yoğurt ekledim soğuyunca içine 1-2 damla zeytin yağı koydum çatala ezdirip çatalla çırpıverdim; içirdim sonra. öyle özel yemek faslı yapmıyorum. hepsini tek öğünde de yedirmiyorum. biz yerken bir iki lokma, uyandıktan sonra bir iki lokma veriyorum. totalde günlük 1 yemek kaşığını geçiyordur. kaancelil kaşıkla yemeyi severdi merve kaşığı sevmiyor. yemeklerin suyuna azcık ekmek bandırıp veriyorum. katı kısımlarını da parmağımın arasın ezdirip ağzına veriveriyorum. tam 2 hafta olmuş başlayalı ama şimdilik alerji yada kabız sıkıntımız yok. meğer çocuk doymuyormuş yaa.
Enemmm geçmiş olsun. Neyse ki bebeler bizden çabuk atlatıyor. Şifalar dilerim canım...derken nazar değdi :) üşüttük galiba. gazı vardı üzerini örtünce sinir oluyor örtmeyince öksürüyor. sonuç bugün uzun bir yolculuğa çıkacağız ve benceğiz uykusuz
Yavrum canım, ah bize böyle böyle psikolojik hipnoz yaptılar kilolu bebek sağlıklı zayıf sağlıksız demek değil ki, bence üzülme, kaliteli besin olması önemli. Bu algıyı yanlış buluyorum. Bak biz de kiloları vermeye çalışıyoruz, çok yemek iyi bişey değil :) tabiki ikisi farklı şaka bi yana Afrikalı bebeler gibi kemikleri sayılsa, tamam üzülelim. Ama o bebeler bile büyüyo, koca adam oluyor. Doktorun sağlık anlamında sıkıntı var demiyorsa... Üzülme bal anneNe güzel ya ben çok stres yapıyorum çünkü oğlum önce çok hevesliydi şimdi pek klmadı hevesi bizim 6 gün kaldı 6 aylık olscak daha doğru düzgün bir şey yemişliği yok yoğurt veriyorum bazen zaten zayıf ne olacak halimiz bilmiyorum
Cay var icersenderken nazar değdi :) üşüttük galiba. gazı vardı üzerini örtünce sinir oluyor örtmeyince öksürüyor. sonuç bugün uzun bir yolculuğa çıkacağız ve benceğiz uykusuz
Canim bizdede kanli kaka oldu bir kere sonra mukus cok oldu ustu e egzemamiz vardi ek gidada peynir ve yogurt verdim birsey olmadi cok sukur o kadar kasma yemedigindede oluyormus sonucta bu kadar suclama kendiniBen yine üzgün geldim ne yazık kinerdeyse 2 haftadır diyetteyim. Geceden beri 3 kaka 3üde kanlı dün tükettiklerim arasında 3 şüpheli varken ben az önce salak gibi nasıl dalgınlık yaptım bilmiyorum ağzıma 1 parça peynir attım. Yuttuğumda farkettim. Oturdum ağladım bir saat. Nasıl böyle bir hata yaptım diye zaten kanlı kaka yapıyorken buda eklenecek üstüne herşey karışacak. Egzama atacak belki yine
Bilmiyorum ki canım, inşallah diştir, başka bişey olmasın. Yatmadan önce banyo ve masaj rahatlatır belki. Bi de hafif serinlik iyi geliyor gibi, vantilatör açıyorum ben orta ayarda...Kizlar bizim kiz dis mi cikariyor nedir gece uykum falan kalmadi cok yorgun dusuyorum 1 saatte 1 uyanir mi bir bebe nerdeyse 3 haftadir uykuyu unuttu nasil duzelticem bu durumu yardim edin bana uyandiginda emzirmeyim diyorum emerse geri uykuya daliyor emmezse ciglik cigliga dolasiyoruz
Ah şu organik işleri.. Bacım ben iki sene önce bahçeli evle birlikte bırakcam paket gıdaları dedim, şeker bile almadım, ekşi maya yaptım. Organik ekmek, eh işte. Biz seviyorduk da, misafirlerBebe bisküvisi yapanınız oldu mu bende yapmayı düşünüyorum bende yerim
beklemedeyim o zaman bende malzemeleri alıp bir iki tarif deneyim beğenirsem bende paylaşırımAh şu organik işleri.. Bacım ben iki sene önce bahçeli evle birlikte bırakcam paket gıdaları dedim, şeker bile almadım, ekşi maya yaptım. Organik ekmek, eh işte. Biz seviyorduk da, misafirlerya evde organik un var memleketten gelen. bişiler deniyordum ama hamilelik döneminde tiksindim. Neyse Herşey organik olamadı bacım ama bebe önemli o yüzden yine başlıcam çalışmalara. İnstagramda tarifler de var sanırım. Ama yapınca paylaşırım canım elimde tarif yok şimdilik
kesinlikle çok doğru ben birşeyi yedirirken 50 kez düşünüyorum ama organik diye sattıkları sebze meyvelerde katı katı pahalı yapcak birşey yok malesefŞimdi kızlar, bu biraz gıcık bi post olabilir de. B.kunu çıkarma diyebilirsiniz ama. Çok kasmayan biri olmama rağmen, bu gıdalara takıntılıyım ben. Bizi bozuyolar bence, sistem çöküyo yani yavaş yavaş. Şimdi bu patatesler gdo lu ya. Neredeyse hepsi. Organik nasıl bulcaz? Bulamazsak yedirmesek daha iyi değil mi? Nişastalı ürünler büyük bi endüstri ya, ondan oynadılar. Kabaklı oynamadılar sanırım genetiğiyle, yoğurt ta ev yapımı. Ama patates ve daha bi çok gdo lu gıda canımı sıkıyor, bi de domates var. Geçen belgeselde miydi domatese aktarılan domuz geni, mısıra verilen insan geni... Ya bu gıda işinde bizim ülke sıfır, bazı ülkelerin ülkesine sokmadığı yasakladığı şeyleri bize getiriyorlar hem de yasal! Çok sıkıntılı .. Ben bile yemek istemiyorken çocuğa nasıl vereyim? Kızgın, üzgün ve düşünceliyim. Siz ne diyonuz ?
Sebzeyi meyveyi köylü pazarlarından alabilirsek sanki daha iyi olur. Bir tık daha iyi..kesinlikle çok doğru ben birşeyi yedirirken 50 kez düşünüyorum ama organik diye sattıkları sebze meyvelerde katı katı pahalı yapcak birşey yok malesef
tabi ama oda yeryerde yok malesefSebzeyi meyveyi köylü pazarlarından alabilirsek sanki daha iyi olur. Bir tık daha iyi..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?