- 15 Şubat 2017
- 727
- 636
- 103
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #61.181
eskiden daha çok girerdin gözüm seni arıyor her girdiğimde merak ettim sizi nasılzınız iyimisiniz?Buradayım tatlım, eskisi gibi giremiyorum Ateş paşa izin vermiyor pek. Aklına geldiğim için mutlu oldum :)
canım benim bebeğimde ne biberon ne emzik alıyor 3 aylıkken işe başladım 1 ay biberonu denedik ben gidene kadar aç bekliyordu resmen kilo alımı yavaşlayınca artık vazgeçtik sütümü sağıp kaşıkla vermeye başladık şimdi 5,5 aylık hala kaşıkla yiyor. silikon kaşık görünce ağzını açıyor :) deneyin derimEk gıdalara geçmişiniz hayırlı olsun anneler:) benim kızımda Nisan doğumlu biraz geriden okudum bir kaç. Kişide de aynı sıkıntı var ama etiketlemeyi unuttum benim kızım sadece beni emiyor hiç bir türlü biberon şırınga kaşık kabul etmiyor öğretmenim eylülde seminere gidip tartıcam durumu ama seminerde bile sıkıntı malum uzun sürüyor artık siz bizden iki ay öndesiniz biberon almayan bebek alır mı sonradan ben gibi olan anneler napıyosunuz napıcaksınız
Aynı evde mi kalıyorsun anlayamadım da.Kızlar bunu yapan görümcelerim ,
Bu 5 yıldan beri böyleydi
benim yaşadığım şartlar onlara batmış.
Ben herşeyi yapıyorum ( ama bana yaptığı hiç bişey yok. Hep annesi babası içni yapıyor. Yani benim için özel yAptığı bişe yok. Sadece iş değil. Eşimle oturuyoruz. Eşime benim annemi soruyor nasıl diye?
Kendi eşinden boşandı geldi . Bulunduğu şartla benim şartımı kıyaslıyor.
3 görümce ileyim, en büyüğü 44 , 3 üde bekar bu Arada.
Saol canm 3 gun patates havuc puresi verdim bugun kabak vercem sonrada yoğurt ama bebe bisküvisi kacinci ayda veriliyo 6 ay dolunca demisti eczaci banaGeçmiş olsun canım. Biz daha tam anlamıyla başlamadık arada sırada yoğurt veriyorum çok az ama sende yoğurt yap her gün biraz yedir bebe bisküvisiyle filan kahvaltı hazırlıyorlar instg. Da güzel bilgiler tarifler veren yerler var mesela oğlumu bekliyorum diye bir hemşire bayan güzel tarifler paylaşıyor ona bir bak istersen
Ek gıdadan olabilme ihtimalini bilmiyorum ya, o yüzden dedim. Teşekkür ederim canım.cnm oyle sey olur mu, bizde burada paylasarak birbirimizden ogreniyoruz dogrulari
Aynı dertten muzdaribizyaaa senmi benmi çalışıyorum birde acaip zaman sıkıntım varson 10 günümüz bakalım bizimde 10 gün sonra 6 aylık oluyoruz tadımlık veriyorum ama öğün olarak vermedim henüz :)
Evet lansinoh verdim Almıyo avent var onu verdim onu da almadı başka da biberon almadımBirkac marka biberon denediniz mi. Benim bebe avent almadi mesela. Dr brown aldi. Sonra onuda red etti lansinoh aldi.
İşe yararsa lütfen yazzzzBenimki de almıyor. Sayemizde tüm sülale biberon sahibi oldu. Wee nin 30 cc lik bi bardağı vardı sevmedi dişini kaşımak için kullanıyor şu anda. Joker den bi alıştırma bardağı aldım akıtmıyormuş mucizeymiş falan filan şimdi onu deneyeceğim o olmazsa nuk unkini deneyeceğim
Kaşıkla deniyorum çok döküyor sadece emme refleksi olunca zor oluyo ama sürekli olursa alışır da bakana zor öyle yedirmek ama emziren anne için numara sizi emmesi de skntı oldu mucanım benim bebeğimde ne biberon ne emzik alıyor 3 aylıkken işe başladım 1 ay biberonu denedik ben gidene kadar aç bekliyordu resmen kilo alımı yavaşlayınca artık vazgeçtik sütümü sağıp kaşıkla vermeye başladık şimdi 5,5 aylık hala kaşıkla yiyor. silikon kaşık görünce ağzını açıyor :) deneyin derim
Merhaba kurtulabuldiniz mi bu bakteriden.ben 2. Antibiyotigimi yutuyorum ve kurtulamadım.Kızlar merhaba
Bugün bendede kötü haberler var.uzun zamandır olan akıntımdan dolayı vajinal kültür yapılmıştı.bugün sonucunda vajende olmaması gereken aslında bağırsakta olması gereken bir zatürre bakterisi çıktı.adı Klebsiella pneumoniae.
Cefaks 500 antıbıyotık basladım sabah aksam umarım bır sıkıntı olmaz.hıc boyle bırseyler karsılasan yada cefaks kullanan varmı cok korkuyorum neolursunuz cevap yazın
Ne kadarliksiniz canım.oğlum öyleydi biberon hiç almadı 6.ayda ise başladım kaşıkla yediremedi kayinvalidem dokuluyordu sutler kısa zaman sonra bardağa geçtik. ..bardağa çok kolay alıştı öyle deneyebilirsinEvet lansinoh verdim Almıyo avent var onu verdim onu da almadı başka da biberon almadım
İşe yararsa lütfen yazzzz
Kaşıkla deniyorum çok döküyor sadece emme refleksi olunca zor oluyo ama sürekli olursa alışır da bakana zor öyle yedirmek ama emziren anne için numara sizi emmesi de skntı oldu mu
Bir daha test yapılmadı ama bebeğe bir zararı olmadı çok şükürMerhaba kurtulabuldiniz mi bu bakteriden.ben 2. Antibiyotigimi yutuyorum ve kurtulamadım.
Sevindim gözünüz aydınBir daha test yapılmadı ama bebeğe bir zararı olmadı çok şükür
Kasmıyorum a bi alkışKızlar sebzelerin neden püresini veriyorsunuz. Neden çorbasını vermiyorsunuz. Kabız olabilirler. Ben ek gıdaya 2 hafta önce tam anlamıyla geçtim. Daha doğrusu kv geçmiş beni yanlış anlamış. Aslında sizler gibi kasmıyorum. Uyanınca biraz vakit geçince üç dört lokma ne varsa o hün onu veriyorum. 2-3 çay kaşığı oluyor ancak. Emzirme aralarını azalttım. Gece çok kalkıyordu belki faydası olur diye düşündüm. 10 gündür gece uykusu çok düzeldi. En azından 2 defa uyanıyor maşallah. Marlowun ihtiyaç piramidinin ilk aşamasını büyük oranda karşılamaya başladım. İnsan olduğumu hatırladım biraz. Belki 3-4 saatte bir emzirmenin faydası belki de ek gıdanın faydası. İki günde bir kaka yapan çocuk günde iki defa kaka yapar oldu. Aslında tadımlara denemelere çok erken başlamıştım. 4 aylıkken tam anlamıyla başlayacaktım ama üşendim zor süreç çünkü.
Sanırım evet ama sizin 6 ay dolmadı mı zaten verebilirsin ama gidip paketlenmiş hazır alma bisküviyi bence kendin yap ya da yapıp satanlar varya aşçı anne filan inst. Da onunkiler güzelmiş arkadaşım kullanıyor bebeğine çok memnunSaol canm 3 gun patates havuc puresi verdim bugun kabak vercem sonrada yoğurt ama bebe bisküvisi kacinci ayda veriliyo 6 ay dolunca demisti eczaci bana
Ne güzel ya ben çok stres yapıyorum çünkü oğlum önce çok hevesliydi şimdi pek klmadı hevesi bizim 6 gün kaldı 6 aylık olscak daha doğru düzgün bir şey yemişliği yok yoğurt veriyorum bazen zaten zayıf ne olacak halimiz bilmiyorumKızlar sebzelerin neden püresini veriyorsunuz. Neden çorbasını vermiyorsunuz. Kabız olabilirler. Ben ek gıdaya 2 hafta önce tam anlamıyla geçtim. Daha doğrusu kv geçmiş beni yanlış anlamış. Aslında sizler gibi kasmıyorum. Uyanınca biraz vakit geçince üç dört lokma ne varsa o hün onu veriyorum. 2-3 çay kaşığı oluyor ancak. Emzirme aralarını azalttım. Gece çok kalkıyordu belki faydası olur diye düşündüm. 10 gündür gece uykusu çok düzeldi. En azından 2 defa uyanıyor maşallah. Marlowun ihtiyaç piramidinin ilk aşamasını büyük oranda karşılamaya başladım. İnsan olduğumu hatırladım biraz. Belki 3-4 saatte bir emzirmenin faydası belki de ek gıdanın faydası. İki günde bir kaka yapan çocuk günde iki defa kaka yapar oldu. Aslında tadımlara denemelere çok erken başlamıştım. 4 aylıkken tam anlamıyla başlayacaktım ama üşendim zor süreç çünkü.
Yutmayı öğrensin diye püreli veriyorum. Güya zora alıştırıyorum :) Ama ara ara püre ara ara çorba şeklinde vereceğim.Kızlar sebzelerin neden püresini veriyorsunuz. Neden çorbasını vermiyorsunuz. Kabız olabilirler. Ben ek gıdaya 2 hafta önce tam anlamıyla geçtim. Daha doğrusu kv geçmiş beni yanlış anlamış. Aslında sizler gibi kasmıyorum. Uyanınca biraz vakit geçince üç dört lokma ne varsa o hün onu veriyorum. 2-3 çay kaşığı oluyor ancak. Emzirme aralarını azalttım. Gece çok kalkıyordu belki faydası olur diye düşündüm. 10 gündür gece uykusu çok düzeldi. En azından 2 defa uyanıyor maşallah. Marlowun ihtiyaç piramidinin ilk aşamasını büyük oranda karşılamaya başladım. İnsan olduğumu hatırladım biraz. Belki 3-4 saatte bir emzirmenin faydası belki de ek gıdanın faydası. İki günde bir kaka yapan çocuk günde iki defa kaka yapar oldu. Aslında tadımlara denemelere çok erken başlamıştım. 4 aylıkken tam anlamıyla başlayacaktım ama üşendim zor süreç çünkü.
derken nazar değdi :) üşüttük galiba. gazı vardı üzerini örtünce sinir oluyor örtmeyince öksürüyor. sonuç bugün uzun bir yolculuğa çıkacağız ve benceğiz uykusuzKızlar sebzelerin neden püresini veriyorsunuz. Neden çorbasını vermiyorsunuz. Kabız olabilirler. Ben ek gıdaya 2 hafta önce tam anlamıyla geçtim. Daha doğrusu kv geçmiş beni yanlış anlamış. Aslında sizler gibi kasmıyorum. Uyanınca biraz vakit geçince üç dört lokma ne varsa o hün onu veriyorum. 2-3 çay kaşığı oluyor ancak. Emzirme aralarını azalttım. Gece çok kalkıyordu belki faydası olur diye düşündüm. 10 gündür gece uykusu çok düzeldi. En azından 2 defa uyanıyor maşallah. Marlowun ihtiyaç piramidinin ilk aşamasını büyük oranda karşılamaya başladım. İnsan olduğumu hatırladım biraz. Belki 3-4 saatte bir emzirmenin faydası belki de ek gıdanın faydası. İki günde bir kaka yapan çocuk günde iki defa kaka yapar oldu. Aslında tadımlara denemelere çok erken başlamıştım. 4 aylıkken tam anlamıyla başlayacaktım ama üşendim zor süreç çünkü.
ha püreli. ben direk buharda haşlatıp püre yapıp yediriyorsunuz sandım da canımYutmayı öğrensin diye püreli veriyorum. Güya zora alıştırıyorum :) Ama ara ara püre ara ara çorba şeklinde vereceğim.
sağol canım. bayılıyorum senin pozitifliğine :) yayla çorbası yapar gibi yaptım 1-2 defa. içine 1-2 parça kabak 1-2 parça patates koydum haşlanınca azcık yoğurt ekledim soğuyunca içine 1-2 damla zeytin yağı koydum çatala ezdirip çatalla çırpıverdim; içirdim sonra. öyle özel yemek faslı yapmıyorum. hepsini tek öğünde de yedirmiyorum. biz yerken bir iki lokma, uyandıktan sonra bir iki lokma veriyorum. totalde günlük 1 yemek kaşığını geçiyordur. kaancelil kaşıkla yemeyi severdi merve kaşığı sevmiyor. yemeklerin suyuna azcık ekmek bandırıp veriyorum. katı kısımlarını da parmağımın arasın ezdirip ağzına veriveriyorum. tam 2 hafta olmuş başlayalı ama şimdilik alerji yada kabız sıkıntımız yok. meğer çocuk doymuyormuş yaa.Kasmıyorum a bi alkışkasmayın analar, kasmayınca pek daha bi rahat ilerliyo sanki süreç... Canım çorbasını nasıl yapıyorsun peki? Biz haftaya 5 ayı bitircez yoğurtla başlıcaz gibi, doktor tam anlatacak yazarım. Çorba mantıklı imiş. Kaka olayı da iyi olmuş, sevindim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?