• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
kesinlikle çok doğru ben birşeyi yedirirken 50 kez düşünüyorum ama organik diye sattıkları sebze meyvelerde katı katı pahalı yapcak birşey yok malesef :KK43:
Doğru diyorsun canım pahalı, ama bazen bi bahçeden getirilmiş kamyon arkası sebzeyi rastlıyorum, bikaç şeyi dikkatli almaya çalışıyorum, ama pahalı :( zengin miyiz hayır ama bazen de hastalanıp doktora vereceğime buna vereyim diyorum. Allah yardımcımız olsun...

Emziren anneler... Deodorantsız nasıl yapcaz yaaa arada çok nadir kullandım. Günlük duş tamam ama bazen dışarda deodorant kullanmak gerekiyor. Bir öneriniz var mı? Bu arada eczanenin önerisi karbonat oldu :)
Hindistan cevizi yağı içine karbonat, bi de kokusu güzel olsun diyorsan bikaç damla uçucu yağ. Portakal yağı koydum ben. Lavanta da olur. Ya da neyi seviyorsan...

Ah şu organik işleri.. Bacım ben iki sene önce bahçeli evle birlikte bırakcam paket gıdaları dedim, şeker bile almadım, ekşi maya yaptım. Organik ekmek, eh işte. Biz seviyorduk da, misafirler:rolleyes:ya evde organik un var memleketten gelen. bişiler deniyordum ama hamilelik döneminde tiksindim. Neyse Herşey organik olamadı bacım ama bebe önemli o yüzden yine başlıcam çalışmalara. İnstagramda tarifler de var sanırım. Ama yapınca paylaşırım canım :KK200: elimde tarif yok şimdilik
Bende organik meraklısıyımdır. Tüm meyve sularımı reçellerimi baharatlarımı tarhanamı zeytinimi herşeyi kendim yaparım. Katı meyve sıkacağında zeytin yağı çıkartmayı dahi denedim. Şekere de el attım :-)

Şimdi kızlar, bu biraz gıcık bi post olabilir de. B.kunu çıkarma diyebilirsiniz ama. Çok kasmayan biri olmama rağmen, bu gıdalara takıntılıyım ben. Bizi bozuyolar bence, sistem çöküyo yani yavaş yavaş. Şimdi bu patatesler gdo lu ya. Neredeyse hepsi. Organik nasıl bulcaz? Bulamazsak yedirmesek daha iyi değil mi? Nişastalı ürünler büyük bi endüstri ya, ondan oynadılar. Kabaklı oynamadılar sanırım genetiğiyle, yoğurt ta ev yapımı. Ama patates ve daha bi çok gdo lu gıda canımı sıkıyor, bi de domates var. Geçen belgeselde miydi domatese aktarılan domuz geni, mısıra verilen insan geni... Ya bu gıda işinde bizim ülke sıfır, bazı ülkelerin ülkesine sokmadığı yasakladığı şeyleri bize getiriyorlar hem de yasal! Çok sıkıntılı .. Ben bile yemek istemiyorken çocuğa nasıl vereyim? Kızgın, üzgün ve düşünceliyim. Siz ne diyonuz ?
Malesef öyle canım. Allahtan biz köylüyüz. Ama köylüler de hep hibrit tohum kullanıyorlar. Kabağı daha oynayamadılar evet. Zaten bebeklere kabağı şiddetle tavsiye ediyorum. Eskiden enderuna alınan çocuklara 40 gün kabak yedirirlermiş. Kabak tadı sözü ordan gelirmiş

canım sen yerken teklif et bir iki lokma yerse yeterli. yemezse de bırak. illa 6 ay dolunca yemek yemeğe başlayacak diye bişi yok. yada 6 gün geçmeden bişi vermem de deme bence. merve de zayıf. canları sağolsun.
Kendi yediklerimden mi vereyim canım . Ya ben zayıf olmasına takmıyordum artık gelişsinde diyordum ama bugün doktora gittik bu ay ne kilo almıs doğru düzgün ne boyu uzamış boyu çok iyi uzardı her gitmemde 4 cm filan uzardı doktor ek gıdaya başla ama böyle giderse 2 numara mama alıp vermen lazım desi 6 aydır sadece anne sütü veriyorum direndim o kadar milletin zayıf demesine takılmadım ama doktorda dedi artık neden böyle anlamıyorum sütüm iyi çok iyiydi her zaman emdi bol bol emdi çocuk günde 2 kere 3 kere kakasını yapar yemese aç kalsa onu da yapmazdı bilmiyorum neden

Yavrum canım, ah bize böyle böyle psikolojik hipnoz yaptılar kilolu bebek sağlıklı zayıf sağlıksız demek değil ki, bence üzülme, kaliteli besin olması önemli. Bu algıyı yanlış buluyorum. Bak biz de kiloları vermeye çalışıyoruz, çok yemek iyi bişey değil :) tabiki ikisi farklı şaka bi yana Afrikalı bebeler gibi kemikleri sayılsa, tamam üzülelim. Ama o bebeler bile büyüyo, koca adam oluyor. Doktorun sağlık anlamında sıkıntı var demiyorsa... Üzülme bal anne :KK66:
Canım valla takmıyordum alışmıştım boyu uzuyor önemli olan bu diyordum ama doktorda kilo alımı çok az böyle giderse mama alıp vermen gerek dedi

Şimdi kızlar, bu biraz gıcık bi post olabilir de. B.kunu çıkarma diyebilirsiniz ama. Çok kasmayan biri olmama rağmen, bu gıdalara takıntılıyım ben. Bizi bozuyolar bence, sistem çöküyo yani yavaş yavaş. Şimdi bu patatesler gdo lu ya. Neredeyse hepsi. Organik nasıl bulcaz? Bulamazsak yedirmesek daha iyi değil mi? Nişastalı ürünler büyük bi endüstri ya, ondan oynadılar. Kabaklı oynamadılar sanırım genetiğiyle, yoğurt ta ev yapımı. Ama patates ve daha bi çok gdo lu gıda canımı sıkıyor, bi de domates var. Geçen belgeselde miydi domatese aktarılan domuz geni, mısıra verilen insan geni... Ya bu gıda işinde bizim ülke sıfır, bazı ülkelerin ülkesine sokmadığı yasakladığı şeyleri bize getiriyorlar hem de yasal! Çok sıkıntılı .. Ben bile yemek istemiyorken çocuğa nasıl vereyim? Kızgın, üzgün ve düşünceliyim. Siz ne diyonuz ?
Maalesef öyle canım bende sırf bu yüzden hipp sebze pürelerini mi alsam dedim bir ara. Araştırdım alman malı organik tarım katkısız çok güvenilir ama işte o da paket gıda içime sinmiyor yine

Malesef öyle canım. Allahtan biz köylüyüz. Ama köylüler de hep hibrit tohum kullanıyorlar. Kabağı daha oynayamadılar evet. Zaten bebeklere kabağı şiddetle tavsiye ediyorum. Eskiden enderuna alınan çocuklara 40 gün kabak yedirirlermiş. Kabak tadı sözü ordan gelirmiş
Kabağı çok seviyorum nedense ve çocukken yediğim tat sanki... Güzel sebze, pazarına bereket.

ayy atak döneminin dibine vurmuşken .çok şükür bu gece uyanık kalmadı. neyniş bu ya gece 459876 kere uyanmalar geri uyuyamamalar. resmen koca adamlar gibi bir o yana bir buyana dönüp duruyor. uyuyamıyor. ek gıda içinde cumartesi günü alerji doktorumuzla görüşücez. bakalım ne dicek. blw ye acaip taktım çok hoşuma gidiyor yöntem. sanırım onu zorlucam.
cnm benimki de bu ara gece cok asiri kalkiyor atak donemi mi acaba benim ki tam 5,5 aylik suan senin de mi böyleydi? gece de uykuya da zor geçiyor eskiden böyle degilde maksimum 2 kere kalkıyordu

eskiden daha çok girerdin gözüm seni arıyor her girdiğimde merak ettim sizi nasılzınız iyimisiniz?

Çok şükür iyiyiz, bütün gün oğlumla geçiyor ve yapışık yaşıyoruz. O yüzden pek bir şeye vakit bulamıyorum. Hepinizi merak ediyorum ama gece uyuduğunda da enerjim sıfır oluyor işte.

Siz nasılsınız? Her şey yolundadır umarın

Hmm... Tamam canım, doktor dediyse sustum. Havalar çok sıcak,, çok terliyorlar aslında o da zayıflatır. Hareketli bir bebek mi peki ?
Çok hareketli canım eli kolu hiç durmuyır doğduğundan beri böyle annem 4 çocuk büyüttüm böyle görmedim diyor gerçekten kabullenmiştim bende Zsyıfmısım küçükken sağlık olsun diyordum ama bugün doktor böyle deyince çok üzüldüm

cnm benimki de bu ara gece cok asiri kalkiyor atak donemi mi acaba benim ki tam 5,5 aylik suan senin de mi böyleydi? gece de uykuya da zor geçiyor eskiden böyle degilde maksimum 2 kere kalkıyordu
Kanli dolunaydan bence. Ayrica bu ay atak bizi perisan etti. Dun 8den 1 e emdir efsun hic durmadan. Meme agzindan ciksin 10 dakika sonra kalkiyor. Perisan etti.

bizim doktor iste buyuzden dediki organik pazarlara git. Anam ben tekken bu bebeyle, tuvalete bile zor gidiyorum organik pazara nasil gitcem soru işareti! ya bir de organikler de ne kadar organik oda soru isareti

Back