• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Benim kizin herzamankj hali olunca bilemedim :)) nisastali su verme cnm bagirsaklari hazir olmayabilir direk soktora gidin gerekirse serum verir onlar

Doktor tirnaklari icin sari kantaron yagi sur dedi. Batik oluyormus kizarir siserya bizimkiler onlarinkide oyle oluyormus

Cnm ben hem pko hem hasimato hastasiyim ve sut olmamasi yada az olmasi bende olabilir mesela ama bol bol emzirince sut oluyor merak etme ben incir ve hurma disinda hic birsey yemiyorum fayda olmadi bence bide psikolojik bu sut isi bol bol dinlen emzir. Mama veriyor olmaninda etkisi oluyordur.

Cnm nasil kilolu degil benim kizimda 5 aylikken 8300 du popoyu kaldirip donemiyorlar. Daha olur bence merak etme

Kiz indir yere tabi oralar yumusaknoluyor tam destek alamiyorlar

Benim zaten yarim gun gorusebiliyoruz ondada oyun halisi kucak yatakta bogusma parkta gezme vs seklinde geciyo. Kitap okuyorum sarki soyluyorum yemek yapiyoruz
Muayene etti dr ben demeden mamasinin icine azcik nisasta koysaydin dedi :) seruma gerek gormedi iyi demek cok şükür baya korktum ama allahtan ates kusma olmadi hic..

Kızlar günlük kaç cc su veriyosunuz. Benim bebeğim su diyr ayırt ederek içmiyo mesela 1 saat önce süt içiyo sonra su veriyorum günde 3 kere gelan 40 50 cc veriyorum sizce çok mu hele dışarsaysak ve terlediyse daha fazla gecen 70 cc verdim ama içim de hep şüphe var

Kızlar günlük kaç cc su veriyosunuz. Benim bebeğim su diyr ayırt ederek içmiyo mesela 1 saat önce süt içiyo sonra su veriyorum günde 3 kere gelan 40 50 cc veriyorum sizce çok mu hele dışarsaysak ve terlediyse daha fazla gecen 70 cc verdim ama içim de hep şüphe var

cnm bence biraz fazla gibi geldi. cunku zaten doktorlarin hic vermeme sebebi bebekler ayirt edemiyorlar tam büyüme döneminde süt niyetine su iciyorlar midesi dolunca süt yerine besin değeri olmayan birsey almis oluyor. en azindan yariya azalt bence. veya izleyeceksin kilo alimi normal olacak mi diye ona göre de azaltabilirsin

cnm bence biraz fazla gibi geldi. cunku zaten doktorlarin hic vermeme sebebi bebekler ayirt edemiyorlar tam büyüme döneminde süt niyetine su iciyorlar midesi dolunca süt yerine besin değeri olmayan birsey almis oluyor. en azindan yariya azalt bence. veya izleyeceksin kilo alimi normal olacak mi diye ona göre de azaltabilirsin
Aslında bana da çok geliyo ama çişi çok sarı böyle içirince rengi biraz açıldı. Bide fark ettim ki su sıralar geziyorum çoğunlukla mama yiyo ve çiş sayısı çok azaldı ama süt içtiğinde geri çoğalıyo doktor çişinin sarılığına normal dedi ama idrar testini bile ben ısrar ettim diye yaptı o yüzden çok içime sinmedi

Aslında bana da çok geliyo ama çişi çok sarı böyle içirince rengi biraz açıldı. Bide fark ettim ki su sıralar geziyorum çoğunlukla mama yiyo ve çiş sayısı çok azaldı ama süt içtiğinde geri çoğalıyo doktor çişinin sarılığına normal dedi ama idrar testini bile ben ısrar ettim diye yaptı o yüzden çok içime sinmedi
Suyu ayirt eder bebekler artik. Buyuduler. Icmek istemezse icmez. 70 cc banada cok geldi ben gunde 40 50 cc filan veriyorum. Ama ben kasikla veriyorum yarisi yerde yarisi gokte.

Demir ilacındandir canim buyuk ihtimalle ne verdi vegaferon mu? Benim kizi kabiz yapinca hemşireye yazdım hergun verme dedi kabiz şurupları da var de dr a sor onlrdan ver hic degilse bize saglik ocagi dr u duphalac vermisti yalniz cok tatli o bol bol su icmesi gerek arkadan bide 2 gune falan anca cozuyo o enbiyisi fitil aslinda bicakla kesip küçültüp yap onu da gecer insallah.
Günaydın mamadan kaynaklı sanırım sma dan sonra oldu hippe ğeçtim yine de düzelmedi demir ilacı sidefere başladım iki gündür düzeldi özel menenjit aşısı yaptırdınız mı 9 şubatlı kızım geç mi kaldım

Suyu ayirt eder bebekler artik. Buyuduler. Icmek istemezse icmez. 70 cc banada cok geldi ben gunde 40 50 cc filan veriyorum. Ama ben kasikla veriyorum yarisi yerde yarisi gokte.
Aynen benim kızda suyu hiç sevmiyor nette okudum bebekler suyu sevmez su içirmek bebekte iştahsızlık yapar yazıyordu

Günaydın mamadan kaynaklı sanırım sma dan sonra oldu hippe ğeçtim yine de düzelmedi demir ilacı sidefere başladım iki gündür düzeldi özel menenjit aşısı yaptırdınız mı 9 şubatlı kızım geç mi kaldım
Benim dr özel menenjit aşini 1 yasinda yapalım dedi bence geç kalinmis bir durum yok şuan

Selam Kızlar Bi sorum olacaktı
Tadimlara başladım bende , yoğurtla . Simdi kabak patates vb vereceğim 3 gün kuralına göre. Fakat sebzeleri buharda mi suda mi nasıl pişireceğimi nekadar sure pişirmem gerektiğini zeytinyağı damlatılacak mi filan hic bir sey bilmiyorum. Bi akıl verin size zahmet ;)

Ben biberonla veriyorum hepsini içiyo. Bende çişi düzelince herlde iyi geliyo demiştim. Mersindeyiz aşırı sıcak ve nem var büyük insan gibi sürekli ensesinden aşağı ter iniyo

Tadimlara başladım bende , yoğurtla . Simdi kabak patates vb vereceğim 3 gün kuralına göre. Fakat sebzeleri buharda mi suda mi nasıl pişireceğimi nekadar sure pişirmem gerektiğini zeytinyağı damlatılacak mi filan hic bir sey bilmiyorum. Bi akıl verin size zahmet :KK66:
Bende bugün kabak patates havuç tencereye biraz su koydum süçgeçte pişirdim sonrada ezip sızma zeytinyağı ekledim üç dört mama kaşığı yedirdim pişme süresi püre olma kıvamıyla alakalı kabağı biraz iri havuç sert olduğu için biraz küçük doğranınca aynı sürede pişer

Ben 100cc ye yakin veriyom sordum doktora sorun olmaz dedi. Israrda pembelik vardı bi ara bizim ondan korktum baya veriyom emzirdikten sonra

Zannetmiyorum canım. Öyle bi genelleme yapmaları mantıklı gelmedi bana. Benim kız suya bayılıyor. Oğlumda bayılırdı. Ama sevmiyorsa da yapacak bişi yok bizlerde de sevmeyen oluyo gibi düşünmek lazım
Aynen benim kızda suyu hiç sevmiyor nette okudum bebekler suyu sevmez su içirmek bebekte iştahsızlık yapar yazıyordu

Tadimlara başladım bende , yoğurtla . Simdi kabak patates vb vereceğim 3 gün kuralına göre. Fakat sebzeleri buharda mi suda mi nasıl pişireceğimi nekadar sure pişirmem gerektiğini zeytinyağı damlatılacak mi filan hic bir sey bilmiyorum. Bi akıl verin size zahmet :KK66:
Buharda pisirmen lazim.yada firinda. Suda haslarsan vitaminleri suya gecer. Eger pure yapacaksan cok hasla. Blw yapacaksan 5 7 dakika. Once sirf sebze. Daha sonra zeytinyagi.

ben önce 1 tatlı kaşığı pirinci 1 su bardağı suda haşlıyorum sonra içine 1/4 kabak 1/4 patates 1/4 havuç ekliyorum hepsi piştikten sonra blendırdan çekiyorum cam kaseye alıp soğumasını bekliyorum soğuyunca 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ekleyip tekrar blendırdan çekiyoum yediriyorum :) zeytinyağı sıcakken eklersen hiçbir etkisi kalmıyor çünkü

ben önce 1 tatlı kaşığı pirinci 1 su bardağı suda haşlıyorum sonra içine 1/4 kabak 1/4 patates 1/4 havuç ekliyorum hepsi piştikten sonra blendırdan çekiyorum cam kaseye alıp soğumasını bekliyorum soğuyunca 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ekleyip tekrar blendırdan çekiyoum yediriyorum :) zeytinyağı sıcakken eklersen hiçbir etkisi kalmıyor çünkü
Niye o kadar cok blenderda geciriyorsun ki. Eger cok fazla pure yaparsan kati gidaya geciste cok zor olur. Puturlu kalmasi lazim biraz ki yutabilsin. Blender bebekler icin cok onerilmiyor. Catalla ezmek gerekiyor daha ziyade.

Ek gidaya gcen arkadaslar cocuklariniz sut aliminda azalma oldu mu.emzirenler bilemezde ne kadar sut miktarini ictigini.biberonla besleyenler icin.normal midir.benim oglan az az sebze ve meyve puresi.yarim cay bardagi da yogurt.eskiye oranla 100cclik kadar mamayi az iciyo.normal midir bu durum.

Çatalla ezmek daha doğru olacaktır ileriki dönem için
Çok püre vermemek lazım düye düşünüyorum
Bir de neden pirinç? Karbonhidrat yüklemesi?
Eskiler pirinçli un veriyorlarmış ya , ona benzer mi?

Be kadarlık zamanda 1 çay bardağı yoğurda ulaştın?
Ek gidaya gcen arkadaslar cocuklariniz sut aliminda azalma oldu mu.emzirenler bilemezde ne kadar sut miktarini ictigini.biberonla besleyenler icin.normal midir.benim oglan az az sebze ve meyve puresi.yarim cay bardagi da yogurt.eskiye oranla 100cclik kadar mamayi az iciyo.normal midir bu durum.
zamanla

Back