2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Bi de ek gidaya gecenler.yavrularinizi nerde oturtup yediriyosunuz.1hafta sonra 5aylik olacak ediz.henuz oturamiyo zaten.ana kucaginda yediriyorum.ama benim oglanin icinde kurt oldugu icin ana kucaginda kalma suresi en fazla 5dak.hemen kendini ana kucagindan atmaya calisiyo.mama sandalyesine ne zaan gecis yapacaklar bunlar.

Ben zeytinyağı yeni duyuyorum
Neden zeytinyağı
Ve ne zaman zeytinyağı
Fazla internetim yok o yüzden giremiyorum pek fazla okuyamadım
Buharda pisirmen lazim.yada firinda. Suda haslarsan vitaminleri suya gecer. Eger pure yapacaksan cok hasla. Blw yapacaksan 5 7 dakika. Once sirf sebze. Daha sonra zeytinyagi.

Neden zeytinyağı
Ve ne zaman zeytinyağı
En saglikli yag zeytinyagi cunku. Mutlaka soguk sikim olacak ama zeytinyagi. bazi vitaminler yagda cozuluyor. Mesela havucu biraz zeytinyagiyla yaglamazsan herhangi bir vitamin alamazsin. D vitaminide yagda cozulur. Yagsiz ise yaramaz. Ilk once sebzeyi yagsiz vereceksin ki tadini alacak. Ve o gidaya alerjen olup olmayacagini anlayacaksin. Sonra yaglayabilirsin. Mesela havucu biraz yaglayip firinlayip verirsen bebekler bayiliyormus. Henuz test etmedim. 181. Gun bekliyorum. :)

Niye o kadar cok blenderda geciriyorsun ki. Eger cok fazla pure yaparsan kati gidaya geciste cok zor olur. Puturlu kalmasi lazim biraz ki yutabilsin. Blender bebekler icin cok onerilmiyor. Catalla ezmek gerekiyor daha ziyade.
canım çatalda metal sonuçta aslında cam rende lazım ama denedim o çok iri oluyor yutamayınca kusuyor henüz tadımlık olduğundan tatları bilmesi için veriyorum henüz 6 ayda pütürlü vermeye başlıycam henüz 5 aylığız çünkü

Ee yarim cay bardagi yogurt yiyorsa normal mamanin azalmasi. Yerine o geliyor neticede.

Zannetmiyorum canım. Öyle bi genelleme yapmaları mantıklı gelmedi bana. Benim kız suya bayılıyor. Oğlumda bayılırdı. Ama sevmiyorsa da yapacak bişi yok bizlerde de sevmeyen oluyo gibi düşünmek lazım
Aynen öyle canım çok terlemiyor sıvı kaybıda yok bu yüzden şu anda içmemesi sıkıntı değil birde su içirince çok kusuyor doktor reflu dedi ilaç yazdı nasıl içireceksem aç karna tok karna biri saşe biri şurup 1 ay kullan dedi şurubu içirdikten sonra emmek için yavrum 15 dak nasıl beklesin ya reflü için mama vardı kullananız oldu mu

Biz doktora gittik teyzeler. Alerjik bebek olduğumuz ispatlandı. Ancak diğer tahliller daha çıkmadı. Şuan bana diyet verdi süt yumurta ve et ürünleri. Beynim kazan. Bu kadar söylememe rağmen uzadı bu süreç. Aylardır eziyet çekiyor yavrum. Başks yere post açtım benim gibi anneler yazarsa biraz bilinçleniriz diye. Bakalım bizi nasıl bir süreç bekliyor. Sadece çok üzgünüm

Geçiverdin en kısa zamanda inş
Alerjen hem anneye hem bebeye yük.

NAsıl ispatlandı peki?
Süt içtiğim de ya da içerğinde süt tozu varsa yüzü kızarıyor, ya da vücudu
Çene altındaki deri tahrişleri halen sürüyor, annenin yediklerinden diyor doktor ama, ne olduğunu çözemedim.

Hmm bende bekliyorum bakalım
İnek sütü mü
Keçi sütünden mi yoğurt yapmak lazım?
Köyde olduğum için manda sütü bile bulabilirm
Bu fırsatı değerlendirmek istiyorum.
Yani önce tadımlık 1 hafta falan alerjen yoksa mı yağlayıp fırına vericez.

Çatalla ezmek daha doğru olacaktır ileriki dönem için
Çok püre vermemek lazım düye düşünüyorum
Bir de neden pirinç? Karbonhidrat yüklemesi?
Eskiler pirinçli un veriyorlarmış ya , ona benzer mi?
Canım oğlumun doktoru çok karşıydı blendıra. İleride yutma problemi yaşıyorlar derdi. Arkadaşlarımda yaşayan oldu çiğneme problemi. Doktorumuz blendırı duymayacağım kevgirden geçireceksin derdi. Çok nett ve katıydı blendır konusunda. Sen bilirsin gene

Neden zeytinyağı
Ve ne zaman zeytinyağı
Ek gıdada kabızlık yaşayanlar olabiliyor onun için. Ben iki bebemde de yaşamadım.Bide çorbayla başlayınca haliyle çorba içine de konuluyor ya yağ. Daha sağlıklı sonuçta.

Kız ozaman o yağ kızarmış oluyo

Geçen hafta Akçakoca ya gittik . Oglumu şezlonga yatırdım başına da iki şemsiye açtım her yer gölge oldu oğlum için. Buraya kadar herşey normal . Akşama doğru oğlum kizarmaya başladı ben şok oldum insan gölgede de yanabiliyormuş tatile gidecek olanlar dikkat etsin . Gece yüzü akmaya başladı . Sabah iyice su toplamaya başladı baloncuklar oluştu yüzünde . Hemen doktora gittik . İki tane krem verdi sürekli sürüyorum . Şu an baya toparladı ama ilk zamanlar içim gitti minicik yavrum daha. Daha önce de diğer oğullarım bu kadarken tatile gitmiştim bişey olmamıştı hiiç.

Canım gölgede de yanarsın. Rüzgar yakar. Bebek değil bizlerde yanarız

Kizlar gunaydin, kehribar kullanan var mi aranizda ? Bi de bu bebislerin dislerinin ciktigi salya ve huzursuzluk , ates disinda nasil anlasilir bilen , tecrube eden var mi?
Salya agiz kenarlarında kızarıklık bazen ishal ve popoda kızarıklık kirmzi küçük. Bunlar da dış çıkarma belirtileri olabiliyir

Menenjit aşısı 1 yaşından snra oluyor canim

Kızlar ek gıdaya geçenler yoğurdu günlük mu mayaliyorsunuz.her gün sut alamam aldığım süt dolapta kaç gün durur.1 su bardagi kadar mayalamak istiyorum ama sütün nasıl tazeligini koruyacağım. .Bazı arkadaşlar buzluga süt posetlerine koyuyorlsrmis 1 haftalik sütü bölüp o da ne kadar taze olur ki bilemedim
Bir de Buharlı Pişirici kullanan var mı philipsinkini almayi düşünüyorum da gereksiz mi acaba.sonuçta bir süre sonra corbaya geçicekler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…