- 19 Nisan 2012
- 5.854
- 4.337
- 248
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #60.721
Bizdede vardi cnm oksuruk ilk 1 hafta evde vecirmeye calistim ama antibiyotik baslam.ak zoru da kaldik sim.dilik iyi cok sukur bence birdaha gotur doktora cigerlere inmis olabilirMerhabalar subat anneleri , bende 2018 Mart annesiyim bir sorum olacaktı . 4bucuk aylık kızım iki haftadır öksürüyor arada hırıltısı oluyor balgamdan dolayı sanırım ve balgamıni atamıyor malesef 3 kere doktora gittik muayene ettiler ciğerinde falan filan bişey yok dediler boş yere ilaç vermek istemedi hiç biri ama öksürük geçer diye bekliyorum malesef geçmek bilmiyor saatte bir öksürüyor ayrıca burnu falan da tıkalı değil hiç birşeyi yok sadece öksürük uykusundan uyandırıyor ve artik nefesini kesiyorbaşına böyle birşey gelen var mı ne yapmalıyım anneler ?
Merhabalar subat anneleri , bende 2018 Mart annesiyim bir sorum olacaktı . 4bucuk aylık kızım iki haftadır öksürüyor arada hırıltısı oluyor balgamdan dolayı sanırım ve balgamıni atamıyor malesef 3 kere doktora gittik muayene ettiler ciğerinde falan filan bişey yok dediler boş yere ilaç vermek istemedi hiç biri ama öksürük geçer diye bekliyorum malesef geçmek bilmiyor saatte bir öksürüyor ayrıca burnu falan da tıkalı değil hiç birşeyi yok sadece öksürük uykusundan uyandırıyor ve artik nefesini kesiyorbaşına böyle birşey gelen var mı ne yapmalıyım anneler ?
Bizimkine oyun halısı almıştık ama kavga ediyor oyuncaklarla sinirleniyor ağlıyor yemeye çalışıyor istediği gibi alamıyor ağzına bu arada eline ne geçerse ağzına götürüyor mendil, battaniye vb... Ben kucağıma alıyorum yüzü etrafa bakacak şekilde çünkü diğer türlü omzumu yiyor islatiyor biz bütün odaları geziyoruz etrafı izliyor odasının kapı süsüne dokunuyor salondaki konsolun üstündeki eşyalara bakmayı çok seviyor her gördüğünde gülüyor büyüyünce sizinle oynucam der gibi yavaş yavaş baktiriyorum her yeri izliyor aglayinca hemen böyle yapıyoruz :) benimde fikirlerinize ihtiyacım var siz neler yapıyorsunuz :)Kızlar bebişlerinizle gününüz nasıl geçiyor. Neler yapıyorsunuz oyun olarak. Bizimki artıl oyuncaktan sıkılıyor kucak istiyor. Bu ayda da yapacak oyun falan bulamıyorumbelki fikir olur banada nasıl kaliteli zaman geçiriyorsunuz
Bir seye alerjisi filan da olabilir daha cok ne zamanlar öksürüyor diye gözlemle bi belki toza çiçeğe bir seye TepkiseldirMerhabalar subat anneleri , bende 2018 Mart annesiyim bir sorum olacaktı . 4bucuk aylık kızım iki haftadır öksürüyor arada hırıltısı oluyor balgamdan dolayı sanırım ve balgamıni atamıyor malesef 3 kere doktora gittik muayene ettiler ciğerinde falan filan bişey yok dediler boş yere ilaç vermek istemedi hiç biri ama öksürük geçer diye bekliyorum malesef geçmek bilmiyor saatte bir öksürüyor ayrıca burnu falan da tıkalı değil hiç birşeyi yok sadece öksürük uykusundan uyandırıyor ve artik nefesini kesiyorbaşına böyle birşey gelen var mı ne yapmalıyım anneler ?
Saatte bir öksürüyor, uykusunda oksururken daha kötü oluyorBir s
Bir seye alerjisi filan da olabilir daha cok ne zamanlar öksürüyor diye gözlemle bi belki toza çiçeğe bir seye Tepkiseldir
Kıyamam ona yaa.. . Çok tatlı bi yavruYeni evladim. 2 gunluk.
Öyleydi. Ama tutunamadi hayata malesef.cok uzgunumKıyamam ona yaa.. . Çok tatlı bi yavru
Ya çok geçmiş olsun. Neler yaşamışsınız öyle. Bu bazı doktorlar hemen teşhis koyup göndermiyorlar mi... Deli oluyorum. Evet, birden fazla doktora gitmekte fayda var Sağol canımKızlar burdan çok şey öğrendim. O yüzden başıma gelenleri anlatmalıyım ki birilerine belki faydam dokunur. Bizim kız 3 gün bağıra bağıra ağladı. Normalde huzurlu pek ağlamayan bir bebekti. Aile büyükleri süt yetmiyor dedi. Dr.gittik kanda soğuk algınlığı çıktı. Antibiyotik şurup verdiler. Kaka tahlilinde dizanteri çıktı. Verdiğin sudan ya da banyo suyundan kapmış dediler. Şok oldum. 2 kutu şurup daha verdiler. Kızım ishal oldu. Şuruplardan sonra ateşi 38 i buldu. Acile götürdük iğne vurdular. Perişan olduk. Bu arada ben ve eşim şiddetli gribe yakalandık. 5.gün Ankarada ünlü bi dr.gittik kaka tahlili yaptılar. Dizanteri falan yok. Soğuk algınlığı sonucu ishal olmuş dediler. Önceki kaka tahlilinde yanlışlık olabilir dediler. Antibiyotik şurupları sonrası bağırsakları iyice bozulmuş. Ateş de antibiyotiğe bağlı yükseliyormuş. Hemen şurupları kestiler. 1.5litre elmalı su karışımı serum hazırladılar. 24 saat içinde içirebildiğin kadar içir yarına hiçbişeyi kalmayacak dediler. Bu arada birde bağırsak düzenleyici bitkisel şurup verdiler. Vitamin damlası yazdılar. Dr. Vücudun su kaybetmemesi lazım dedi. Dedim ki bana diğer dr.ler su verdiğim için kızdı. Hayır dedi suya devam. Bol bol emzir. Nitekim kızımın ateşi düştü. Bağırmaları son buldu. %80 daha iyi. İshalimiz azaldı. Yeşil olan kaka rengi 1 günde sarıya döndü. Burnu hafif tıkalıydı. Serum fizyolojikle açtım. Çok şükür daha iyi. Ailecek nezle olmuşuz. Tek doktorla kalmayın lütfen.
Oyy... Melek olmuş yavrucak... Başın sağolsun canım.Öyleydi. Ama tutunamadi hayata malesef.cok uzgunum
Hadi ya bize korkulacak durum yok dedi iki kutu toz gibi bisey yazdi susuz kalmamis dudakları kuru değil bol bol emzir dedi suyu da kaynatip veriyorum probiyotik yogurt ver dedi hatta..çocuk emiyor en gec yarim saate alttan çıkarıyor mama yiyor en geç bi saate en erken 20 dk.ya çıkarıyor keyfi yerinde şükür atesi de şükür yok kanda yok kakada cok şükür ama geçmiyor en son nisastali su verdim artık yoksa çocuk serum yiyecek canini yakacaklar
Doktor tirnaklari icin sari kantaron yagi sur dedi. Batik oluyormus kizarir siserya bizimkiler onlarinkide oyle oluyormusKizlar bizde 5ay 4günlugüz. Sağa doğru hem dönebiliyor oğlum hemde geri donebiliyo ama sola dönemiyor başta dönme işine bizde çok sevindik ama şimdi tam bi çile oldu geceler...beşikte done döne uyuyo sona gelip çarpınca ağlıyo sabaha kadar böyleyiz. Gündüzleri de dönüyo ve ilerlemek istiyo yani emekleyemedigini anlıyo sanki ve ağlamaya başlıyo ayak tirnaklari hep kirildi kuzumun. Kendi kendini zorluyor başarmayınca da ağlıyo sanırım emekleyene kadar bacaklarını tırnaklarini mahvedecek.
Cnm ben hem pko hem hasimato hastasiyim ve sut olmamasi yada az olmasi bende olabilir mesela ama bol bol emzirince sut oluyor merak etme ben incir ve hurma disinda hic birsey yemiyorum fayda olmadi bence bide psikolojik bu sut isi bol bol dinlen emzir. Mama veriyor olmaninda etkisi oluyordur.Günaydınlar kızımda kabız oldu doktor kontrolünde söylemeyide unuttum demir ilacı başladım ne yapsam bilmiyorum sabah kayısı suyu içirdim mamasına zeytinyağı koyuyorum suyu sevmiyor ayrıca günde iki kez hipp formula mama veriyorum sütümde ne yapsam artıramadım süt damlası rezene kimyon çayı süt çayı maltlı içeçekler hashimoto hastasıyım sebebi bu olabilir mi
Cnm nasil kilolu degil benim kizimda 5 aylikken 8300 du popoyu kaldirip donemiyorlar. Daha olur bence merak etmeTam 8 kilo. Ay kontrolü çarşamba günü. Kilolu bir bebek değil
Kiz indir yere tabi oralar yumusaknoluyor tam destek alamiyorlarKoydum bakalım bugün ne yapacak
Benim zaten yarim gun gorusebiliyoruz ondada oyun halisi kucak yatakta bogusma parkta gezme vs seklinde geciyo. Kitap okuyorum sarki soyluyorum yemek yapiyoruzKızlar bebişlerinizle gününüz nasıl geçiyor. Neler yapıyorsunuz oyun olarak. Bizimki artıl oyuncaktan sıkılıyor kucak istiyor. Bu ayda da yapacak oyun falan bulamıyorumbelki fikir olur banada nasıl kaliteli zaman geçiriyorsunuz
Yaa evet sırf o yüzden balkonda falan yatamiyoruz geceleri içerisi cehennem gibi onun için katlaniyoruzCanim bi de bunun surunmesi var.1aydir resmem surunuyo.annemdeyiz yer yatagi yapmisiz sabah uyaniyorum yatakta yok.surunmus kanepenin altina girmis.gittikce daha zorlasiyo.yenidogankem uykulari daha iyiymis benim oglanin.
Kucakta gezerek dışarı da gezerek bide kollarım yorulunca sürekli karşısında şebeklik yaparak şarkı söyleyerek. Bide hırpalanmayı seviyo bizimki kucağıma alıp bi sağa dönüyorum bi sola ya kollarımla kaldırıp attı attı diyorum vucudunu öpüyorum vs.daha dinlendirici fikirler bulursam bende deneyebilirim :)Kızlar bebişlerinizle gününüz nasıl geçiyor. Neler yapıyorsunuz oyun olarak. Bizimki artıl oyuncaktan sıkılıyor kucak istiyor. Bu ayda da yapacak oyun falan bulamıyorumbelki fikir olur banada nasıl kaliteli zaman geçiriyorsunuz
Bizimkine oyun halısı almıştık ama kavga ediyor oyuncaklarla sinirleniyor ağlıyor yemeye çalışıyor istediği gibi alamıyor ağzına bu arada eline ne geçerse ağzına götürüyor mendil, battaniye vb... Ben kucağıma alıyorum yüzü etrafa bakacak şekilde çünkü diğer türlü omzumu yiyor islatiyor biz bütün odaları geziyoruz etrafı izliyor odasının kapı süsüne dokunuyor salondaki konsolun üstündeki eşyalara bakmayı çok seviyor her gördüğünde gülüyor büyüyünce sizinle oynucam der gibi yavaş yavaş baktiriyorum her yeri izliyor aglayinca hemen böyle yapıyoruz :) benimde fikirlerinize ihtiyacım var siz neler yapıyorsunuz :)
Ay kusura bakma canım ya seni karıştırmışım bir an şimdi baktım sen diğer kızıma deyince aklıma geldi gökçeydi değil mi senin kuzunun adıEvet kusuyor diye düzgünce kullanamadim biraz da diğer kziima yordum onda kullanmamıştım değerleri güzeldi diye ama bu aynı olmadı..
Düzgün kullanamamistim cnm kusuyor diye kendim de tembellik ettim biraz açıkçası ama çok duşmus değerler kan verecek kadar düşmüş. Uc gündür kullanıyorum Dr iki emzirme arası en az 45dk olsun dedi emziriyorum 45 dk bekliyorum ilacı verip 45dk daha bekleyip sorma emziriyorum dediğin gibi çok sıkıntı saatle emzirmek ağlıyor huysuzlaniyor ama veremiyorum iki hafta böyle bakalım. İlk gün verdiğimde hepsini küstü sana tavsiyem kaç damla veriyorsan ikiye yada üçe bölüp ver atıyorum 6damlaysa 2-2-2 şeklinde vermen. O zaman bizimki kusmadi
tamam cnm sağol şimdi bizim tedavi dozu iki hafta uygulucaz doktor şurup verdi hatta. Kan değerlerimiz normale döndüğünde dediğini araştırayım şimdi doktordan habersiz bişey yapmam artık korktum ya kan vermek falan deyince kendi esekligimden yaa
Yok kız ne kusuru bir suru bebe var forumda karıştırmak normalAy kusura bakma canım ya seni karıştırmışım bir an şimdi baktım sen diğer kızıma deyince aklıma geldi gökçeydi değil mi senin kuzunun adı
Saatte bir öksürüyor, uykusunda oksururken daha kötü oluyor
Tam olarak kesin bir etkisi oldugu denemez. Varsa belki ama bende cok sukur sut azligi hissetmedim. Ki cogu pkolu gordugum kadariylada yasamiyor. Lll turkiyede yaziyordu pko ve tiroit neden olabilir diye.Pko olmakla sütün bi ilgisi var mı bende de pko var ama süt azlığı pek yaşamadım..arada tahin pekmez bide ısırgan falan içiyorum o kadar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?