- 3 Aralık 2010
- 2.898
- 1.294
- 133
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #60.261
Canım ben 184 e almıştım gittigidiyordan arastır bi bende memnunum ama başka kullanmadım kıyaslama yapamıcam tekli bendeMamajoo almaya karar verdim canim.ikilisi 300 lira.teklisi 250 lira.bakalim artik sans işi.cok tesekkur ederim
Bizimde ilgisi yok yemeklere salatalık verdim elini yüzünü buruşturup duruyo gecen muz verdim yine aynı hem mama hem süt içiyo oysa. Acaba ek gıdayı sevdicek mi diyorum. Hele su ara mamayıza bıraktı sütü çok içiyo mamayı en fazla 30 cx yetmediği içim uykuda veriyorum hele kaşık mamasını hiç sevmedi ne yapıcağımı şaşırdımEylul geç
bende verdim çiğ havuç kaşıdı durdu emdiyse tadını Alir
İki doktor da meyve en son dedi şekerli olduğu icin sebzeleri yemiyorlar sonra dediBende önce yoğurt deneyeyim arada sebzeleri de tattirayim yada haşlayıp vereyim mi..En sonunda da meyveleri vermeye başlayayım.. yani kafama bu yattı hani yoğurt daha yumuşak sonra sebzeler en son meyve zaten tatlı olduğu için zaten diye düşünüyorum.
Şırıngayla ver sık ağzına olmadı alıştırma sulugu mu bardağı mi ne diyorlar onu al kuzum bizim ki ısırıyor bilemiyor emmeyi ben şırıngayla sıkıyorumCanım kilo alımı iyi ama pembelik ara ara oluyordu. Bu ara her çiş de var. Dokotr bana su verme anne sütü alıyırsa dedi. Bir de suyu biberonla mı vereyim. Binerona alılırsa memeyi hepten bırakmasın??
Kuzu hepsini karıştırma aşamalı gitBizimde ilgisi yok yemeklere salatalık verdim elini yüzünü buruşturup duruyo gecen muz verdim yine aynı hem mama hem süt içiyo oysa. Acaba ek gıdayı sevdicek mi diyorum. Hele su ara mamayıza bıraktı sütü çok içiyo mamayı en fazla 30 cx yetmediği içim uykuda veriyorum hele kaşık mamasını hiç sevmedi ne yapıcağımı şaşırdım
Verdim cnm açtı karnı güzel yedi maşallah. Bugün de yer inşallah da beni hayal kırıklığına uğratmaz:)Dusmedi hic cekis gucu prizde kullaniyorum ama calistigim icin en azindan her gun sagiyorum. Calismayacaksan tekli yeter bence ama burda sagarak veren arkadaslarda var. Ben naptim ettim emzirdim. Mastitbvb olmadin cok sukur farkedince hemen emZirip kalanini sagdim. Beki ondandir. Onun disinda bebeginle berabersen genel olarak gereksiz sagimi onermiyorlar sadece boyle depolama vb durumlar icin lazim olur kullanilir bence. Ama aldigin urun dusunursen baska cocuklarinda kullanir.
Naptin kiz verdinmi merak ettim:)
Ben sebzeyle başladım bakalım. Yemek istemesiydi ben de ayın 12 sine kadar bekleyecektim. Kabak havuç patates devam etmeyi düşünüyorum. Dr kontrolünden sonra Dr izin verirse yoğurt denerim alerjiden dolayı onu sonraya bıraktımÇok sağol canım
Ben iki doktora gidiyorum bi tanesi başlattı kesince ben başlamadım doğma zamanına göre 5 aylık olunca başlayacağım yanı 12 temmhz oda çubuk İpek’in ne sofraya ne yediklerinize ilgisi var
2. Doktor ise bugun gittim birkaç gün erken başlayabiliriz 6. Ay bitiminde kahvaltıya geçeceğiz zaten dedi ana ilgisi varsa ilgisi yoksa bekleyin dedi
Birinci doktor yoğurtla başlayın dedi
İkinci doktor sebzeyle başlayın sonra yoğurt dedi
En son meyve
1 yasa kadar patlıcan yasak
Soğan sarımsak ıspanak serbest meyveler sınırlı
Valla bekliyorum bakalım meme reddinden sonra yemek reddi yasamak istemiyorum ne zaman açlıktan yıkılırcasina saldırır o zaman başlayacağım
İkinci doktor Suan yemezse de tatile gidersenizde sadece emzirin çok gerekli değil tatmak istemezse dedi
Bence 450 lira edecek bi ürün değil uygun fiyatlı almak ya da 2 ki almak mantıklı
Ben de kararsızım ne yapsam Ağustos’ta da tatil var tatil öncesi hepsini tatsın istiyorum halletsin bitirsin istiyorum
Kafamda Deli sorular
canım bana oğlumda 4 aylıkken başlattı doktorumuız. benim fikrim ufaktan başla. direk ek gıdayı ben tasvip etmiyorum.çoğu arkadaşım kabızlık problemi yaşadılar. oğlumda olmadı. 2.3. ayda meyvelerin suyunu emdirmeye çorba suyu damlatmaya vs 2-3 günde bir başlamıştım. önce meyvelerin suyunu emer. direk yoğurt değil mesela onu sulandır ayran yap. şuan büyüdüler günlük bir çay kaşığına yakın sulu gıdalardan verebilirsin diye düşünüyorum. karar senin tabi5 aylık olucaz artık biseyler vermeli mıyım mama mı vereyim..
bizde 400 gr almışız. 6800 dü. benimde canım sıkılmadı değil bu ay bayağı uğraştım alması için. gece gündüz hep emzirdim. ebe normal dedi. çok hareketli çünkü dedi.Benim kız 5.ayda 6400 kilosu, bu ay 200gram almış.sütümde bol maşallah anlamadım neden böyle olduğunu, emme süresi çok kısa bu aralardoktor az kilo almış ama mamaya gerek yok anne sütüne devam dedi, ben üzüldm ama
canım bence şuan havuç vermeyin. zararından değil. pek zamanı değil ya o yüzden.güzün verebilirsin. gene sen bilirsinBen sebzeyle başladım bakalım. Yemek istemesiydi ben de ayın 12 sine kadar bekleyecektim. Kabak havuç patates devam etmeyi düşünüyorum. Dr kontrolünden sonra Dr izin verirse yoğurt denerim alerjiden dolayı onu sonraya bıraktım
Yok haklısın cnm mevsimi dışında sebze meyve almam aslında ama sebzeyle başlamak istedim başka verecek sebze bulamadım:) fasulye falan mı versem ki. Tam da meyve zamanı şimdi şu sebze kısmını geçelim bir an önce:))canım bence şuan havuç vermeyin. zararından değil. pek zamanı değil ya o yüzden.güzün verebilirsin. gene sen bilirsin
Hahahah o zaman sen camdan atla tatlımCamdan aşağısı 2 mt :) parmaklıklar da cabası
Aynen bu dönemlerde annem yok oldu gelmeyecek korkusu oluyormus bebeklerde :) bence iyi yapiyorsun her seslerinde yanlarinda olursak iyice bağımlı olacaklar ve asıl terkedilme korkulari böylece daha uzun sürecek. Ben bu yüzden uyku problemi yaşamıyorum pek işte. Dogdugundan beri yatagina birakip kendisi uyumasini bekledim agladiysa kucagima almak yerine yaninda oturdum dokunarak sakinlestirdim böyle böyle kendisi uyumayi öğrendi.Bizim ki emzik alıyor ama emzik versem bile yine ağlıyor iki gündür ben anlamadım anne sıcaklığı mi arıyor terk edilme korkusu mu is yaparken bazen oyun halısında ağlıyor dozu artana kadar gitmiyorum acaba yanlış yaptım korkuttum mu bebeyi terk edildim diye mi düşünüyor acaba düye düşünmeye başladım
düşündüm de tüm sebzeler kış sebzesi. çorbasına bazen semiz atabilirsin. oğlumun doktoru çok söylerdi semizi. bamya enginar bayılırım ben :)Yok haklısın cnm mevsimi dışında sebze meyve almam aslında ama sebzeyle başlamak istedim başka verecek sebze bulamadım:) fasulye falan mı versem ki. Tam da meyve zamanı şimdi şu sebze kısmını geçelim bir an önce:))
Oluum o bamyayi nasil yiyorsunuz ya sümüklü sümüklüfasulye gaz yapıyor sanki. bana yapıyor gibi hissediyorum. bak birden sorunca aklıma hiç sebze gelmedi
düşündüm de tüm sebzeler kış sebzesi. çorbasına bazen semiz atabilirsin. oğlumun doktoru çok söylerdi semizi. bamya enginar bayılırım ben :)
Bamya salyalanmaması için püf noktalari var tatlim kuralina uyarak yaparsan salya salya olmaz. Ama ben yine de sevmiyorumOluum o bamyayi nasil yiyorsunuz ya sümüklü sümüklü
Tamam canım çok saolİki doktor da meyve en son dedi şekerli olduğu icin sebzeleri yemiyorlar sonra dedi
Karışım yapmayalım hepsinin yadini ayrı ayrı bilsin dedi
Anne sütü kalabilirsiniz ama istediğimiz anne sütü olmadan alışması bu sefer anne şutu olmadan kabak patates yemez dedi
Bencede 3 gün kuralininuyhula en son Merve’ye geç
Şırıngayla ver sık ağzına olmadı alıştırma sulugu mu bardağı mi ne diyorlar onu al kuzum bizim ki ısırıyor bilemiyor emmeyi ben şırıngayla sıkıyorum
Emme iyiyse susuzluk sen 5 cc ver 3/4 saate bir emiyorsa
Kuzu hepsini karıştırma aşamalı git
Birden yemez zaten tadlarını bilmiyor
3 gün kuralıyla başla
Sadece günde bir ara öğün
Mesela saat 9 da emzirdin ha sabah 10 11 gibi 2/3 cay kaşığı yoğurtla başla
Diğer gün 2 cay kaşığı artır
2 verdi ya 4 dene yemezse asla zorlana elini 5 10 cm ağzına götür uzanırsa yer uzanıp yemezse ssls zorlama dedi doktor 15 dk bsyker anlattı ergenliğe kadar etki ediyormuş zorla yemek yemek
2. Gün 4 kaşık verdin 3. Gün 6 kaşık ya da he kadar yerse
Sonra sebzelere başla
Havucu haşla çatalla ez 2/3 kaşık başla yine tek ara öğün 2. Gün 2 kaşık artır 3. Gün 2 kaşık sonra patates sonra yeşil kabak olarak dene en son senedin hepsini reaksiyon yok karışım yapabilirsin patatesle havucu mesela
Yoğurtla kabagi
Ama günde sadece 1 ara öğün ha baktın aç cok uzanıyor sofraya ikindi de yoğurt verirsin ne kadar yerse dedi doktor bana bu şekilde anlattı
Bamya azlinda zehirli bir bitkidir. Yenmemek icin zehir salgilar. Ve salyasi bamyanin savunma sistemidir. Ama tabi insanogluna sokmemisBamya salyalanmaması için püf noktalari var tatlim kuralina uyarak yaparsan salya salya olmaz. Ama ben yine de sevmiyorum
Benim kız biraz tombili. 8 kg ı geçti bazen bende düşünüyorum yetmiyor mu diye ama bu gece mesela 3.30 da kalktı 2 dk emdi daldı zaten yine dönmeye çalışırken yakaladım acıkınca cork cork emiyor ek gıdada da blw yapmayı düşünüyorum o yüzden 6. Ayın dolmasını bekliyorumDoktor gece emmeye sık kalkıyorsa ek gıda zamanı gelmiştir dedi senin nasıl
Yavaş yavaş yoğurtla başlayın tek ara öğün dedi
Avent kullanıyorum yavaş bence ikili çok daha hızlı kolay olur
Çoğalır canım geri çok sağınca merak etme hiç olmadı power pumo yöntemi var gerçekten işe yarıyo test ettim onayladım dene istersen sende
O gün sağma yapmadığın icin memeler bisalmayinca az emildim ben diye dolmamıştır sen salahla yaptıkça eski duzene dönecektir ama eskisi gibi değilde biraz sık sağ ki eskiye göre artsın
Kızlar zayıflama grubuna yazmışım size cevaplariNasıl bi yöntem o P Prime18 nin deDigi 20dk sağ 10 dk bekle 10 dk sağ 10 dk bekle 10 dk sağ o mu.denemedim ama denicem onu da
Sık sagiyorum canım daha pek düzelme yok bakalım senin dediğin yöntemi de deniyim bi
Düzeltme. ..
Anam gruplar karisti...ben hep yapıyorum bunu telden watsup gruplarına da aşkım ekmek al gelirken yazıyorum.saskimim valla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?