How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Bizgittiğimiz yerde tv yi kapatmalarını rica ediyoruz. Çoğu zaman kırmıyorlar. Israrcı olurlarsa ben kumandayla kapatıyorum. Çünkü çocuk bi gördü mü gözünü ayırmıyor. Otizmli öğrencilerim vardı onlar gözümün önüne geliyorlar. Kimsenin keyfi benim çocuğumun sağlığından önemli değil. Bi arkadaşım var ısrarla tv nin tehlikesiz olduğunu söylüyor ona gitmiyorum o geldiğinde de kumandayı bulamıyoruz diyorum. Kimine göre biraz abartılı davranıyorum ama yasamayan bilemez. Eşimde bende sınıf öğretmeniyiz. Çocukluk döneminde ona yapabileceğimiz en büyük yatırımın mümkün olduğunca teknolojiden uzak ama doğaya yakın daha ilkel bir hayat olduğuna karar verdik. Evde de kocaman curved tv miz var. Gökçe Ada uyumadan açmıyoruz.
Bundan sonra ben daha çok ısrarcı olucam :KK64:

Ah canım benim seni cok iyi anlıyorum memeyi unutmuş emmeyi unutmuş dediğinde iCim çiz etti çünkü muhtemelen benimki de unuttu...ben sana tavsiye veremem çünkü ben pes ettim çünkü çok ugrastim gücüm kalmadı bi evladım daha vardı benim ve ben kendimi de bebeği de cocugumu da çok hirpaladim.sagarak devam etmeye basladim gittigi yere kadar artik gunde3 kere sagiyorum günlük 400cc sut geriye kalani da mamayla devam ediyoruz giderek sutum de azaliyor ama relax oldum artik simdi bebegimle oglumla keyif yasiyorum kaos gibi hep uzuntuyle gecmiyor gunlerim.kızımın emmeme istegini kabul ettim. .ama sen eğer kendinde o gücü buluyorsun mücadele et bu aylarda dönen bebekler oluyormuş ama eğer kı senin de günlerin benimki gibi geciyorsa sen mutsuz bebeğin mutsuz yorgun hissediyorsan sağ derim ki çalışınca da sagicakmissin sen kendi ic sesini dinle...icinde hep bi yara kalıyor emzirmemek insanın emerken yüzüne bakması emme sesi cikarmasi memeye yapismasi elini gogsume degdirmesi bunlari düşündükçe icim sizliyor ama ugrastim diyorum sen de elinden geleni yapıyorsun yaptin öyle düşün
Öyle anlatmışsın ki. Ağlayacaktım .. Canım benim. Allah gönlünüze göre versin, ama emmese de gönlünüze su serpsin. İnşallah büyüyünce de şimdi de kuvvetli bağ versin... Düşünme öyle, çok şükür bebeğin sağlıklı, hayatta .. sarıl ona sımsıkı ... Kıyamam sana

Bizgittiğimiz yerde tv yi kapatmalarını rica ediyoruz. Çoğu zaman kırmıyorlar. Israrcı olurlarsa ben kumandayla kapatıyorum. Çünkü çocuk bi gördü mü gözünü ayırmıyor. Otizmli öğrencilerim vardı onlar gözümün önüne geliyorlar. Kimsenin keyfi benim çocuğumun sağlığından önemli değil. Bi arkadaşım var ısrarla tv nin tehlikesiz olduğunu söylüyor ona gitmiyorum o geldiğinde de kumandayı bulamıyoruz diyorum. Kimine göre biraz abartılı davranıyorum ama yasamayan bilemez. Eşimde bende sınıf öğretmeniyiz. Çocukluk döneminde ona yapabileceğimiz en büyük yatırımın mümkün olduğunca teknolojiden uzak ama doğaya yakın daha ilkel bir hayat olduğuna karar verdik. Evde de kocaman curved tv miz var. Gökçe Ada uyumadan açmıyoruz.
Oldum olası misafir gelince tv açılmasına anlam veremem zaten. Misafirle sohbet edilir tv izlenmez. Kapatalım şunu dediğimiz anlaşılmıyor derim sessize alırlar ama kapanmaz çoğu yerde. Ne ilginciz. Ben oğlum çok aktif. 30 dk dan fazla tv izlesin yada tablet oynasın evde mekik koşusuna başlar aklı bir karış havada olur. O ekranlar o derece tehlikeli. İzlediği şeyler de trt çocuk ve belgesel. Başka kanal açılmaz.20 aylıkken ilk kez tv izledi oğlum bide.

Uzun kollu ince zibin evet ustunede ince pente battaniye ortebilirsin. Biz valla pikeyle bile uyumuyoruz odada oZaman kisa kolluyla yatirmistim. Bu serin gecen gunlerde de uzun kollu giydirdim ustunede iki katli muslin battaniye var onu ortuyorum
Zıbın gibi suan giydirdiğim tulum şort tulum sıfır kol üstünde de inçe pike var aynen ona rağmen terliyor :/

müslin bez diyorlarya lcw de falan da satılıyor onlar cnm mermerşahi denilen kumaş. ben kanguru içinde kullanmayı düşünüyorum. yataktada çarşafın üstünde var değiştirmesi kolay oluyor diye onu koydum :) yeniçarşaf yapana kadar onu kullanırım. tek katlı battaniye halini müslin bezin gece eğer terlemişse emerken attırıveriyorum sırtına örtüyor gibi yastığımın yanında duruyor hep. bu sayede terleyip üşüme problemi olmuyor dene istersen.
Muslin var kuzum hatta Yatağinda çarşaf niyetine o serili ona rağmen sirtinter olarak kalkıyor ama
mermer sahi denen oysa küçük bulup alırım canim çok sagol

Maalesef lazim olmadan olmuyor ben başlıyorum dedim baslayamadim bi türlü ama en kısa zamanda yazilicam evde tarti da yok almak lazimm
Ben her sabah çıkıyorum tartıya 200 gr vermiştim. Ertesi gün kaçırdım. Yine aynı kilodayım :/ ciddi olarak başlıyorum yarın. 68.200 şu an. Toplam 400_500 gram verdim bir haftada. Sadece akşam 8 den sonra yemeyi keserek. Yürüyüş de yapamadım bu hafta. Pek dikkat de edemedim. Böyle :(

Kızlar bebeğin bezinde az önce turuncu turuncu leke gördüm. Kristal oluşmuş yani. Sıvı eksikliği diyor su verince geçiyor yazıyor ama idrar yolu enfeksiyonu ihtimalde varmış. Ne yapayım su mu vereyim dr mı gideyim. Burası çok sıcak terle çok su kaybediyor ama sürekli de emiyor moralim bozuldu ya.

Kızlar bebeğin bezinde az önce turuncu turuncu leke gördüm. Kristal oluşmuş yani. Sıvı eksikliği diyor su verince geçiyor yazıyor ama idrar yolu enfeksiyonu ihtimalde varmış. Ne yapayım su mu vereyim dr mı gideyim. Burası çok sıcak terle çok su kaybediyor ama sürekli de emiyor moralim bozuldu ya.
Cnm sık sık emzirmeye devam et bide kontrol et etkin emiyomu yutkunuyomu doktor bana 1 yemek kasigi kadar ver dedi suya emdikten sonra istersen sende ona gore suyu arttir. 1 hafta gecmezse doktora gidin yaziyodu okudugum kitapta ama tabi ben olsam beklermiyim bilmiyorum :)

Cnm sık sık emzirmeye devam et bide kontrol et etkin emiyomu yutkunuyomu doktor bana 1 yemek kasigi kadar ver dedi suya emdikten sonra istersen sende ona gore suyu arttir. 1 hafta gecmezse doktora gidin yaziyodu okudugum kitapta ama tabi ben olsam beklermiyim bilmiyorum :)

Kuzum sık sık emiyor ve memede uyuyan bir bebek. 30 dk aşağısı emme süremiz yok. Yutkunuyor da. Yarın aşımız var orda yapılıyor mu idrar tahlili acaba

Kuzum biz onu çok yaşadık idrar verdik bsy çıkmadı o yüzden suya devam İpek çok terlediği icin oluyor sık sık emse bile
Allah’ın suyu hiçbir zararı yok sen su ver hatta artık olmasa bile ver orası sıcak zaten
Ana test yine de yaptır ne olur ne olmaz

Kızlar gerçekten yardımınıza ihtiyacım var. Kendimi hiç bu kadar bilgisiz ve çaresiz hissetmemiştim. Kim ne düşünürse düşünsün. Kimi kafayı yemiş desin kimi hava yapıyor desin. Ama sorunum büyük. Alp, 18 şubat doğumlu. 4 aylık olduk. Kilomuz 7 kilo 200 gram. Geçen sağlık ocağına gittik 13 günde 200 gram almış az almış ek gıdaya başla dediler. Emin olamadım ve çocuk doktorumuza yazdım. Kilosu gayet iyi dedi ek gıda için erken henüz dedi. Tamam dedim ve ek gıdaya başlamadım tabiki. Fakat 10 gündür farkettiğim bi durum var. Tamda burda tıkanıyorum işte... Oğlum 10 gündür memeyi kendi bırakmıyor. Çok çabuk acıkmaya başladı. Sütüm yetmiyor sanırım. 4 aylık bebeğin sadece bi emmede kaç ml süt içmesi gerekiyor bilmiyorum. Emzirmeye başlıyorum 10 kez çekiyo sonunda süt iniyor göğüslerime sonra bailıyor yutkunmaya sonra yutkunması 3 5 çekişte bir olmaya başlıyor. O anda bi ses duysa memeyi bırakıyor ve etrafa bakınıyor bidahada ağzına almıyor. Ama ses olmadığı zaman da kendi memeyi bırakmıyor. Günde 3 kere kaka yapıyor. Şimdi bu çocuk doyuyor mu doymuyor mu sütümü arttırmak için ne yapabilirim ve bi emzirmede kaç ml süt içiyor sizinkiler ?

Kızlar gerçekten yardımınıza ihtiyacım var. Kendimi hiç bu kadar bilgisiz ve çaresiz hissetmemiştim. Kim ne düşünürse düşünsün. Kimi kafayı yemiş desin kimi hava yapıyor desin. Ama sorunum büyük. Alp, 18 şubat doğumlu. 4 aylık olduk. Kilomuz 7 kilo 200 gram. Geçen sağlık ocağına gittik 13 günde 200 gram almış az almış ek gıdaya başla dediler. Emin olamadım ve çocuk doktorumuza yazdım. Kilosu gayet iyi dedi ek gıda için erken henüz dedi. Tamam dedim ve ek gıdaya başlamadım tabiki. Fakat 10 gündür farkettiğim bi durum var. Tamda burda tıkanıyorum işte... Oğlum 10 gündür memeyi kendi bırakmıyor. Çok çabuk acıkmaya başladı. Sütüm yetmiyor sanırım. 4 aylık bebeğin sadece bi emmede kaç ml süt içmesi gerekiyor bilmiyorum. Emzirmeye başlıyorum 10 kez çekiyo sonunda süt iniyor göğüslerime sonra bailıyor yutkunmaya sonra yutkunması 3 5 çekişte bir olmaya başlıyor. O anda bi ses duysa memeyi bırakıyor ve etrafa bakınıyor bidahada ağzına almıyor. Ama ses olmadığı zaman da kendi memeyi bırakmıyor. Günde 3 kere kaka yapıyor. Şimdi bu çocuk doyuyor mu doymuyor mu sütümü arttırmak için ne yapabilirim ve bi emzirmede kaç ml süt içiyor sizinkiler ?
Canım öncelikle 13 günde 200 Gr hiç az değil ortalama 500 gra yakın yapar bı ayda ve bu ay hareketlendiyse çok almaması normal kilosuna iyi ek gıda için kesinlikle acele etme vereceksen formül mama ver 5-5.5 aydan sonra geçersin ek gıdaya zira sindirimi hazir değildir.
Son soruya gelirsek benim kızım2- 2.5saatte bi meme emiyor sanırsam 80-100 arasıdır yediği.cunku sagincada o civarda çıkıyor bence benim ki doyuyor.benimki 5ay 3gunluk ve biraz dombili
Günde 3-5kaka yapıyor
Sutumde 5-10 kez çekince iniyor
Goguslerin sertliği ne durumda az olduğunu düşünüyorsan sık sık sağ bol sivi tuket süt arttıran başka şeylerde deneyebilirsin dereotu promalt incir bulgur kavun uzum

Tatlim sakin ol once bebegin buyuyor ve artik etrafindaki olaylar dikkatini dagitiyor. Bu bizdede var. Malesef avm gibi yerlerde mumkun degil emziremiyorum evde babasi varda odada ona donup donup bakiyor emmiyor yani bu normal bir surec. İkincisi de kilosu bencede iyi bu aylarda artik 400-600 gr arasi almasi gayet beklenen ve normal bakma sen saglik ocagina dadece anne sutu aliyorsa ek gidaya baslama derim onun verdigi faydayi hic bir meyve sebze veremez. Havalar sicak oldugundan su aralar saatte bir de olsa emiyor benim kizim sanirim su kaybi cok susuyor bide surekli biseyler var agzinda islaniyor ordanda kayip var. Cisli bezlerini takip ediyorum sorun yok ama artik doktor su ver dedi bende vermeye basladim az az. Cisli bezinde bir anlami kalmiyor haliyle. Bir emmede almasi gereken diye bir miktarda yok cunku bazen oluyorki 1 saatte bir emiyor bazende 2 saat hic emmiyor yani kendisi ayarliyor bunu. Endiselenme sen eger sutun olmasa zaten durmaz bebegin. Keyif yapiyordur susuzlugunu gideriyordur. Yutkunma icinde 2 den fazla cekis olmamasi gerek iyleyse meme tutusu yanlistir diye okudum ama benim kizim da ayni valla bi sefer saydim hatta 5-6 kere bile cektigi oluyordu. Sanirim emzik niyetine kullanma dedikleri o. Cunku agzindan bi cikariyo oldugu gibi sutler dokuluyo yutkunmamais oluyor mesela. Eger sutunun yetersiz oldugunu dusunuyorsan kendisi biraktiginda digerini de teklif et alirsa devam eder boyle durana kadar verirsin memeler arasinda gecisin bi zarari yok cunku

Kuzum 4 Aydan sonra algıları açılıyor o yüzden sürekli memeyi bırakıyorlar emzirme odasında biri varsa sürekli bırakıp gülüyor İpek verdikçe emmiyor bu birinci sorun normal bırakması aç olsa emer artık algıları acıkıyor doktor az emerler çünkü beslenmek 2. Plana düşer demişti
2. Sorun sağlık ocağı abartmış kilosu gayet iyi mamaya ek gıdaya başlamana gerek yok bir ay da ne kadar aldığı önemli ara yaratıklar önemli değil diye bizim doktor tartmıyor 2 hafta 300 alir diğer hafta 30 alir değişir dedi
3. Sorun kaka olayı değişiyor her insanda olduğu gibi kimisi 2 güne büyük wc çıkar kimisi günde 2 defa
İpek 2 3 bazen 5 güne yapıyor
Doktor 15 güne kadar normal diyor
İpek 4 aylıkken 90/120 arası içmeli demişti doktor
Ama bildiğim kadarıyla kiloya göre hesaplanıyor içmesi gereken miktar onu netten bi bak hesaplamasına
4. Sorun memen terbiye oldu artık sutun çektikçe gelir 4 Aydan sonra memeler terbiye oluyor benimkiler sondu mesela
5, sorun emzirme danismani hana 2 3 ceker dinlenir yutkunur 2 3 ceker dinlenir yutkunur emıştı
Emin ol sut gelmese yetmese ağlar huzursuz olur uyumaz
Huzursuzluk yoksa uykusu iyiyse sütun yetiyordur
Doktor ek gıdaya başlatırsa başla sağlık ocağının lafına bakma
6. Sorun çocuğun çok emmesi doymadigi anlamına da gelmiyor atak donemi olabilir ki büyük ihtimal atak döneminde
7. Sorun benim sütümü artıran sağma
Dut kurusu
Hurma
İncir
Tahin pekmez
Bol su
Ve her gün tok karnına günde 3 defa 2 tablet solgar bira mayası kullanıyorum emzirme danismani sütüm gidince aldırmıştı
İstersen sut artırıcı damla da alabilirsin galactaco vb gibi

Benimki bazen 10 gün boyunca hiç kilo almıyor. Sonra birden almaya başlıyor. Kilosu da çok iyi. Bunu kafama takmıyorum. O yüzden ek gıdaya başlama henüz erken. Emme me konusuna gelince emzirirken eşimin çıt çıkarmasını bile yasakladım. Anında memeyi bırakıp kafasını çeviriyor. Bi daha da aldıramıyorum. Kucağıma alıp şarkı söyleyerek 3 5 defa daha çekse şükrediyorum. Gökçe Ada çok sık emen bir bebek ama son zamanlarda saat başı emmeye başladı. Atak dönemindedir, rahatlamak istiyordur, duygusal ihtiyaçlarını gideriyordur diye düşünüyorum. Ve tabiki memeler sönük eskisi gibi taş gibi dolgun değil. Ama duyuyor bebeğim. Çünkü diğer memeyi verdiğimde 2 3 çekip bırakıyor. Yani canım doktorun ne diyorsa o. Evham yapma

Kızlar sinirim çok bozuk 4.ay aşımıza gittik aşı yokmuş suriyelilere yapmaktan kalmadı dedi hemşire haber vercez diyo tr nin hiçbiryerinde yokmuş böyle şey olur mu dedim
Devletin karşıladığı şey nası önlem alınmaz
Birşey derdim de neyse senin benim bizim evlatlarimiz tc vatandasi onlara kendi ulkesinde asi kalmıyor öylemi??cidden cok enteresan sali günü de benim kızın var insallah aynısını yasamam zaten nefret ediyorum suriyelilerin hepsinden.

Back