How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Kızlar benim normalde aksamdan sabaha sağdığım için tek memeden 120 felan şimdi 60 çıktı daha çıkmıyo dün çok üzüldüm sütüm felan mı azaldı ne oldu yarım saattir dinlendirdim felan ama çıkmıyo başka süt
Daha sık sagsan canım gece bı kez sagsan artar gündüz en az 3-4 kez benim kızım emiyor yinede her gece bı kez sagiyorum 20-30 CC çıkıyor ama yinede usenmiyorum boşaltıyorum artsın diye

arkadaslar biberon almam gerekiyor ama ben henüz karar verebilmiş degilim.her iki biberonun memnun olani da cok,olmayani da.

Sizce hangisini almaliyim? Gaz sancısı yapmayan biberon olsun istiyorum.çünkü doğuda tek basimayim mümkün oldugunca kolaylik saglasin istiyorum. Dr browns serilerine bakinca anlamiyorum pek.ikili yenidogan setler var dar agizli biberon.birde genis ağızlı doğal akis ve standart options falan var.yani bunlarin anlami nedir?genis agizli dar agizli ve standartin farki ne??

Avent icin de onerileriniz varsa paylasirsaniz cok mutlu olurum.nolur yardimci olun sudan cikmis balık gibiyim.nerden basliycami bilemiyorum yeni yeni ogreniyorum iste.1 tane biberon yeterli oluyor mu?2 tane mi almaliyim yoksa

Bizimki de çok acıyor üstünü ona rağmen sırılsıklam çünkü sırtı hep yerde hareketsiz olunca şort terliyor gündüz evde veya dışarda kalınsa bile yatarken inceltiyorum
Acaba yanlış mi yapıyorum bilmiyorum
Çünkü ufak da olsa terlese emerken soğuyor direk tenine değince o soguk kıyafet hasta eder mi ki
Ama zıbın giydirince içine daha çok terliyor
Eşim kesinlikle giydir en azından içindeki zıbın olsun dişi soğuyup tenine degmesin diyo
Kafam
Karışıyor korkuyorum da
Bizimki de uyanıkken terliyo tam tersi hemde soğuk soğuk. Ayakları felan hep buz gibi ve ıslak kafası felan. Çok irdelemiyorum ben öyle uyanınca felan hemen bişi giydirmiyorum alışsın diye :)

Kızlar siz bebişlere tv falan izletiyor musunuz ben göz sağlığı için sakıncalı diye düşünüyorum ama benimki meraklı tabi bıraksak sabahtan akşama kadar izler tv görünce hemen odaklaniyo

Bende o yüzden zaten sağa sağa nereye kadar diye gece biberonla besledim sabah emzirmeye çalıştım yine yok ne yapacaksam böyle
Sagarak da emin ol 24 ay bebeğine anne sütü verebilirsin masallah sütun de iyi çıkıyor bence evham yapma önemli olan anne sütü alması iyi bir makine olduktan sonra sağmada çabuk olacaktır ayniz bize göre arkadan gelmesine rağmen kilosu da gayet iyi bebeğinin tabi o etrafındaki insanları saymazsak

Danışman günlük 6 kere sağsan sütün artar dedi anlamsız şekilde vaktim olmuyo şimdi bide tatil felan nasıl olcaksa. Ya süt alıyo ama insan emsin istiyo işte. Zaten herkese demiyorum ben sağdığımı kafam laf kaldırmıyo artık gizli gizli yapıyorum sağımı :) bi kaç gün denicem bakalım olur olur olmadı elimden geleni yaptım benden bu kadar diyip çekilcem kenara sağmaya devam
Cnm emzirmek gercekten kolaylik cunku mamadan da sagmadanda aciktimi hemen tak diye cikarip doyuruyorsun tabi emerse benimkide mesela cani emmek ister ama keyfine gire pozisyon begeniyor hatun mumkunati yok koluma yatirip emziremiyorum istemezse o

Çok sagol canim SEN sağdıcım şutu bununlami veriyorsun
Kolları bazen üşümüş bazen üşümemiş oluyor ama benim korkum sırt mesela bazen terlemiyor
Ama dun gece zıbın yoktu içinde şortlu tulum vardı gece kaldırdım
Sırt sırılsıklam emzirirken soğudu sırtı
Zıbın giydirince daha da terliyor ne yapsam bilemedim ya
Evet cmm ya bununla yada nukla veriyorlar babanne bakiyor bizde. Valla doktor terlemesi usumesinden daha kotu dedi uzun kollu ince zibin dene istersen bide

Kızlar siz bebişlere tv falan izletiyor musunuz ben göz sağlığı için sakıncalı diye düşünüyorum ama benimki meraklı tabi bıraksak sabahtan akşama kadar izler tv görünce hemen odaklaniyo
Bu konuda eşimle çok hassasız. Kesinlikle tv izletmiyoruz. 2 yıl özel eğitimde çalıştığım için biraz titiz davranıyorum. Otizm 2 yaşına kadar belli olmuyor ve tv telefon tablet otizmi tetikliyor. Arada fotoğrafını çekmek dışında yanında telefonla dahi konuşmuyoruz. Genelde Gökçe Ada uyurken ya da başka odadayken kullanıyoruz.

Evet kizlaaar bugun alerji doktorumuza gitmistik. Kendisi acaip seyler soyledi sizede anlatayim dedim. Simdi soyle bir cay kasigi yogurtla diyetimi aciyorum yasasiiin :))) ek gidaya kadar benim yediklerimle deneme yapicaz . Artik su ver dedi 1 corba kasigi kadar dedi hatta her emzirmeden sonra yaz ayi oldugu icinmis. Disleri yerine oturmus artik dedi. Demir hapina acilen basla ben sana basla demistim ufak bir ufurum var muhtemelen demirle alakali dedi. Bir sonraki kontrole kdar demir kullanicam takip edicek. Vitamin verdi yine kizima. Ayrica bir ay sonra karpuz ve karpuz suyuna basla dedi yani 6. Ayda. Kizlar icin idrar yolu enfeksiyonu oluyorya karpuz sik idrara cikartir mesaneyi temizler dedi. Boynunun altindaki egzemalar icinde sakin haaa bepanten surme daha kotu yapar dedi. Arkadan Boynunun altina yastik katla koy uyurken hava alsin dedi yada onden ipek yada pamuk bisey koyucakmisim boynunun katlanmasina engel olmak adina. Her gun banyo yaptir kesin dedi iki kere bile yaptiriyorum ben cogu kez. Bide 7. Aydan itibaren yurutece koyabilirsin dedi kizlar icin sakinca yok dedi ayagini nasil bastigina dikkat edin dedi.

Kumascidan mermersahi dedikleri kumastan kestor mendil boylarinda yatirirken sirtina koy.
Zıbınlar pamuklu ya onun gibi değil mi o mendiller
Zıbın onla ayni olmaz mi
Terlemesin diye ya da terleyen çocuğa havlu koyarlar o daha da terletir koymayin üst değiştirin ya da atlet değiştirin dedi doktor
Terletmez demi o

Bende o yüzden zaten sağa sağa nereye kadar diye gece biberonla besledim sabah emzirmeye çalıştım yine yok ne yapacaksam böyle
Uykuda biberon aldığının farkına varmaz galiba sen sabahları emzirmeye çalış
Bak ben silikondan normal memeye geçince İpek silikon uç emdiği icin heo uç emdi Ki sağ memeyi hala uç emiyor yarık hala yarık oluyor iyileşiyor yine yarın ağlayarak emziriyoedum şimdi yine acıyor ama en azından alıştım o acıyla emzirmeye solu düzgün emiyor bi
İlk zamanlar hep memenin ucunu emdiği icin İpek’te idrarda pembelik oldu yetersiz beslenme susuzluk dedi emzirme danismani ama ona rağmen devam edeceğiz dedi inat ettim su verdim takviye olarak o pembelik gitsin diye sonuçta sağlığı iyiydi sadece pembelik vardı ve kilo kaybı oldu kilo alamadı 1 haftada 30 gr aldı mesela doktor mama dedi ya da saydığınız sut emzirme sonrası destekleyeceksiniz dedi
Doktor mama yetersiz beslenme diyinxe ben bu çocuğu emziremiyorum hiçbir zaman emzirmeyeceğim hep ucunu emecek silikona geri döneceğim geri dönemem napicsm derken ağlarken şutum gitti sütümde gidince İpek normal emdiği memeden iyice beslenmemeye başladı sonra dolapta olan sağdıgim eski sütleri 2 gün takviye yaptım inat ettim silikonla emzirmedim kilo kaybetmesine rağmen ki emzirmezsem şutum gelmeyecekti
Bence sabahları farkindayken ve seninde dermanın varken emzirmeye çalış derim
10 ay sonra memeye döndürdüğüm var demişti bana Nihal hanım bence emzirexeksin kesinlikle buna İnan ve sürekli ten tene emzirmeye çalış
Bu sabah tabi ki emmeyecekti bacim daha ilk gün belki 15 gün uğraşacaksın İpek’in normal emmesi sol memeyi 1.5 ay sürdü 1:5 ay silikon olmadan meme ucu emsi

Kızlar benim normalde aksamdan sabaha sağdığım için tek memeden 120 felan şimdi 60 çıktı daha çıkmıyo dün çok üzüldüm sütüm felan mı azaldı ne oldu yarım saattir dinlendirdim felan ama çıkmıyo başka süt
Üzülmekten olur ama daha sık sagman gerek kuzum özellikle gece veya yatarken sabah kalkınca da dolu olur
Dolu kaldıkça sut üretilmiyor canım

arkadaslar biberon almam gerekiyor ama ben henüz karar verebilmiş degilim.her iki biberonun memnun olani da cok,olmayani da.

Sizce hangisini almaliyim? Gaz sancısı yapmayan biberon olsun istiyorum.çünkü doğuda tek basimayim mümkün oldugunca kolaylik saglasin istiyorum. Dr browns serilerine bakinca anlamiyorum pek.ikili yenidogan setler var dar agizli biberon.birde genis ağızlı doğal akis ve standart options falan var.yani bunlarin anlami nedir?genis agizli dar agizli ve standartin farki ne??

Avent icin de onerileriniz varsa paylasirsaniz cok mutlu olurum.nolur yardimci olun sudan cikmis balık gibiyim.nerden basliycami bilemiyorum yeni yeni ogreniyorum iste.1 tane biberon yeterli oluyor mu?2 tane mi almaliyim yoksa
Aventi benim kız hiç almadı çoğu kişisinde memnun olmadığını duydum ucu sert yenidoğan bebekler pek sevmiyor
Ucu yumuşak bir şey al bence fark etmesin

Biz avente içirmeye çalışıyorduk cocuk içmiyordu sarılık da olmustu doktor lansinoh alın hemen dedi lansinlohla çözdük
Bir de evde chico vardı İstanbul’da biberonu unuttuğum icin bi gun hastane isim vardı kaynanaya o biberonu biraktim onunla da güzel içmiş omunda gaz yapmadığı yazıyordu
Dr brown da öneriyorlar ama hiç kullanmadim @-nemesis- kullanıyor onu o yardımcı olabilir sana

Sagarak da emin ol 24 ay bebeğine anne sütü verebilirsin masallah sütun de iyi çıkıyor bence evham yapma önemli olan anne sütü alması iyi bir makine olduktan sonra sağmada çabuk olacaktır ayniz bize göre arkadan gelmesine rağmen kilosu da gayet iyi bebeğinin tabi o etrafındaki insanları saymazsak
Bayramda senin bebeğin zayıf olacak herhalde dediler bende biz önemli olan sağlık diyoruz ki kilosuda çok iyi dedim sustular. Çok sağamıyorum anlamsız şekilde vaktim olmuyo ama artık daha çok vakit ayırcam bakalım

Cnm emzirmek gercekten kolaylik cunku mamadan da sagmadanda aciktimi hemen tak diye cikarip doyuruyorsun tabi emerse benimkide mesela cani emmek ister ama keyfine gire pozisyon begeniyor hatun mumkunati yok koluma yatirip emziremiyorum istemezse o
Aynen kolaylık. Bi yere gidince zor oluyo bana çantada hepsini taşı. Bizimkide böyle olacak demekki

Artık öyle farkında ki nereye dönsem kafa tv de ters oturtursan tv bildigin izliyor evde kapatıyorum ama gittimiz yerde maalesef sürekli müdahale edilemiyor misafirlikte vs
Hele babam ne olacak modunda kucağına oturtup izletiyor adamla didismekten bıktım o yüzden bi bahane bulup kucağından aliyorum hep ama illa ki izliyorlar kafa çevirim bizim ki inanılmaz ilgili ben çok severim dizi film izlemeyi anne karnından öğrendi diyo babası :) bana cekti galiba
Video çekerken bile telefona odaklanıyor müzik açacağım tablete odaklanıyor masanın üzerinde ki tablete bakacsm diye boynunu büküyor
Ana kucağında tv izleyeceğim diye resmen oyuncakların arasından kafasını hareket ettirip öyle izletiyor :D

Back