- Konu Sahibi YagmurrTanem
- #9.021
Bebişe söylemek çok hoşuma gidiyor benim de.Bu şarkıyı ilk kez dinledim ve çok hoşuma gitti. Sanırım artık bizim de şarkımız
Hamileliği öğrenmeden 2 ay önce iş görüşmesine gittim. Üstelik 2 yıl önce çağırmışlardı olumsuz olmuştu, havuzdan tekrar bulmuşlar tekrar görüşmek istediler öylelikle gittim görüşmeye. Mesleğim gereği işim bilgisayar başında normalde, bana "bak fabrikanın üretim kısmında duracaksın erkeklerin içinde durman gerekecek ve ayrıca üstün başın pislenebilir bu şartları kabul ediyor musun" dendi. Herşeyi yaparım hiç sorun yok dedim İK'yla görüştüğümde. Sonrasınra erkek müdür geldi ve ne dedi biliyor musun? "Yeni evlenmişsin çocuk düşünüyor musun, bak eğer çocuk düşünürsen seni alamayız doğum iznine ayıracak zamanımız yok" gibi sözler söyledi. Şok oldum ve rahatsız da oldum bir erkekle böyle bir konu konuşmaktan. Çocuk düşünmüyorum kariyer planlıyorum vs diyerek karşılık verdim ama tabii ki de çocuk düşünecektim ne bekliyorlardı ki?! Sonuç olarak 1 ay sonra olumsuz olarak dönüş yaptılar ve kısa bir süre sonra da hamile olduğumu öğrendimHiç pişman değilim, tabii ki çocuk yapacağım ben bir kadınım ve bunun olacağının da herkes farkında sonuçta. Madem hamile kadın istemiyorsunuz o zaman neden yeni evli bir kadını çağırıp yoruyorsunuz
Yani hamile kalma potansiyeli olan kadınlara iş bile yok bu ülkedeSanki bir hastalıkmış gözüyle bakıyorlar. Oysaki normal şartlarda işim bilgisayardan ve hamilelik-doğum sürecinde evden bile çalışabilirdim. Ama mecburen işsiz bir şekilde evde oturmak zorundayım, çünkü yeni evli bir hamileyim...
![]()
"Elbet sen de güzel olacaksın küçüğüm
Aşk güzel ediyor her şeyi /.../
Bak bu ışık senin ışığın
Dallarına ay doğmuş
Delice, delice zeytin"

Evililik ve hamilelik ve çocuk sadece kadınlar için sorun ediliyor gerçekten. Kısmet olursa çocuklarımız doğup küçük çocuğumuz olduğunda da böyle davranacaklar, "annesin, çok izin alırsın, çocuğun ihtiyacı olunca gidersin vs." diyecekler ve bizi tercih etmeyebilecekler. Babalar da aynı derecede sorumlu aslında, bizi kurtaracak tek şey -en azından doğumdan ve ilk aylardan sonra- babaların da çocuklarını sorumluluğunu eşit alması. Hasta olduğunda sadece bizim değil babaların da işten izin alıp koşması. O zaman eşit davranmaya başlarlar bize belki. Bir de fabrika usulü saatli çalışılan işler hariç sorumluluk sahibi insanlar işlerini aksatmazlar zaten, kaybedilen zamanı bir şekilde dolduruyoruz, eninde sonunda oturup o işi biz yapıyoruz. Haksızlık çok oluyor bu alanda. İşe girerken iki yıl çocuk yapmama sözleşmesi imzalayan arkadaşım olmuştu, buna hakları var mı bilmiyorum. Benim işyerim geçen sene uzağa taşındığı için şimdi zor gidip geliyorum ve doğum raporu sonrası işi bırakacağımı söyledim işyerime, bir süre çocukla kalıp sonrasına bakacağız sanırım. Hayırlısı olsun hepimiz için.