- 12 Eylül 2015
- 4.951
- 6.142
- 158
- Konu Sahibi Homely_angel
-
- #57.501
Allah Allah.. Acaba şu atak denilen şeyi mi yaşıyor bebelerimizBenim ki de bugün 3 defa emdi sadece eve 1 dk bile emmeden uyudu yine 6 saat emmedi
Bi çeşit meme reddi mj acaba ya da memeyi mi bırakacak diye bende endişelendim bugün yarın bakacağım
Yine ayni ise bi doktora yazicam
Eğer canı yanmıyorsa düşmemis ise yanmamış ise ağlamasına çok vicdan yapma kendi ihtiyaçlarını gör wc bir bardak su en küçük örneği . bencillik yapmıyorsun yapamazsında zaten analık damarın izin vermez buna .. uykusu için de bazı bebekler zor bebeklerdir ben bunu oğlum olunca anladım kızım gerçekten çok zor bir bebekmiş hiç bir eğitim ona sokmedi ve bana bağımlı uyuyor hala 3 yaşında yapı meselesi işte bunlar senin elinde değil ama İste en aza indirebilirsin bu durumu emzik almiyor anladığım kkadarıyla benim de en korktuğum olay uyku meselesiydi kızım sallanma delisiydi bu yüzden oğlumu sallamayacam dedim beşikte ayakta filan sallamiyorum kucakta biraz oluyor ama dalarken beşiğine koyuyorum pış pış yaparak ellerimi sirtina poposuna koyuyorum yan çevirerek bir de eline oyuncak tutuşturuyorum çünkü bir şeyi tutma hissi var yoksa elimi tutuyor bu da ilerde bana bağımlı olmasin diye .. sesi alıyor salondaki ablasının sesini özelikle bu yüzden ninni müzik açıyorum sana faydalı bişiler yazamadım ama zamanla bu emme işine bircozum bulman gerekecek yoksa her uyandığında memeni arayacak böylelikle uyandığında tekrar kendini uyutmayi ogrenemeyecek .. ilerde sende bundan daha çok sıkılacaksin ve acaba memeden mı ayirsam diye düşüncelere dalacaksinKızlar selam herkese
Çok dertliyim bebenin uykusundan dolayı. Gündüz zaten uyumuyordu ama gece 12de yatıyorsu ben bundan bile mutluydum kendi adıma uykumu alıyordum. Sadece uyumadığı için gelişimi de geride kalacak çekincem vardı o nedenle bi düzeni olsun istiyordum. Uyku eğitimi seminerine filan gitmiştim belki okumuşsunuzdur yazmıştım. Tabi ki uyku eğitimi ağlamalı bir süreç ve bazı pedagoglar da anne bebek arasındaki güven duygusunu zedeler diyor. Diğer taraftan bebeğe daha çok sarılın sizinle yatmak istiyorsa yatsın diyen bir kesim var. Benim veletse benim mememde uyumaya alıştı ve ağzında emzik gibi tutup uyumak istiyor. Bütün gece almasam emer o derece. Dün akşam 3saat ağzındaydı bıkmadı en son 2de uyudu da aldık yerine yatırdık.
Geçenlerde bi gün gündüz 2saat uyudu, yemin ederim hayata bakışım değişti kitap falan okudum bi kaç sayfa. Moralim tavan yaptı, sadece 2saatle.
Ama 3gündür resmen çöktüm. Duş bile alamıyorum, akşamları babasında dururdu şimdi onda da ağlıyor. Daha çok sarılın bırakmayın diyen uzmanlar var evet de bende insanım ya. Tuvaletim geliyor hiçbişey yapmasam bile. Ben yanlış mı düşünüyorum. Bencillik edip kendimi mi düşünüyorum, analık böyle bişey mi?? Kendini tamamen çöpe atmak mı? Bana bi akıl verin a dostlar.
Normal :)Kızlar merhaba. Bebişim 4 aylık olacak az kaldı. Sizinkiler oyuncağa uzanıyor mu? Ben eline değdirdiğim an tutuyo ama uzakta salladıgım zaman elini kaldirmiyo yakalamak icin. Dönüyo. baya bagrıslara gevezeliğe basladi bu ara. Takip ediyo oturuyo kafayı tam tutamasakta :) Ama oyuncaga elini kaldirmiyo normal mi?
Birdilimkek mucka test vs yaptırdınız mı hiç. Yemeyen çocuk çok zordur yaa. Arkadaşlarım sinir krizi geçirirlerdi
Gercekten emse de almasa diyecem ki karni tok ama yapisi bu bebeğin. Daha şimdi 60 cc süt sagdim babasinin yaomadigi maymunluk kalmadi icirene kadar sonra dedik biz napiyoruz ne hallere geldik yapmadigimiz sebeklik kalmiyor :) ayrica biberondan da icmesi babasina gulerken ben biberonu sikip agzina bosalttim..
Masallah canim sukret keske benimki de birakmasa günde bir kere en fazla 3 dakika emiyor artık çok özledim sirtimin kollarimin agridigi bebegin hep emmek osyedigi o nadir günleri..Benimki yiyor canım, hatta beni bırakmıyor
Üsutme. Reflu. Alarji . Aklıma gelen ihtimallerKızlar oğlum 4 gündür fışkırarak kusuyor. Büyük insanın nerdeyse kusabilceği miktarda kusuyor. Ağız dolusu fışkırtıyo neden oluyor bu bilen varmı
E bebekten friendly aliyorum. Leke çıkartıcısı da var sprey olarak onu da aldım. Malum kaka lar taşıyo bazen. Hatta kızın çamaşırlarını yıkarken kendimizin beyaz ve açık renklerini de atıyorum. Çok güzel çıkarıyor. Halıya çay falan dökülünce de leke çıkarıcı sprey i sıkıp ıslak mendille siliyorum. Tertemiz oluyo :)Kizlar deterjan ne kullaniyorsunuz? Ben turkiyeye annemin yanina geliyorum 3 ay, burdan tasimayim diye ebebekten siparis vericem.
Geçer geçecektir de artık eskisi gibi kara düzen dikmiyorlar bir de yapı meselesi bu bazılarının yarası çabuk geçer bazılari geç iyileşir ... Ben ikinci katagoridenim dikisimde küçük küçük acilmalar oldu dikiş üstündeki bombelik gitmedi ve nem yapıyor biraz da ev süpürüp balkon filan yikarsam sonrasında canım yanıyorBilmem belki. Gunun 23.5 saati bunu takmasamda aklima dusunce uzuluyorum. Heralde gecer o da illaki.
Evet haklısın aslında ben bile sorguladım kendimi ezilmedim değil hani cc miktarlarını söyleyince ve 900 cc lerden bahsetti yani benden 90cc zor çıkıyor sağınca..benim neden bu kadar az dedim hatta yani bide 900 cc ye az diyor maşallah kilosu da çok iyi hatta böyle devam ederse yaşıtlarından fazla olacak kilosu..benim kız 5500 gr ben ne yapayım onu geçtim burada erken haftalarda doğan bebekler var anneler çok uğraştı kilo aldırmaya ve sadece mama veren sütü olmayan yada sağlık sebebi ile emziremeyen anneler var burda onlara karşı da ne bileyim içlenir üzülür diye anltilmamali bence cc ler falan çünkü empati yapıyorum tamam mama da kurtarici ama ben emziremesem bide onun üstüne burda işte cc hesapları falan yapılsa üzülürüm yani emziremiyorum diye ben yaşca küçük olmasına verdim biraz özellikle yapmiyo aslında biďe evet kıyas çok yanlış bişey annem hep yapardı sinir olurdum..inan ki bebegim emdiği halde kalktim dün sütümü sagdim sırf nekadar çıkacak diye hani insan acaba diyo bi an benimki az diye...Canim yanlis hatirlamiyorsam estherin bebegi grupta en son dogan bebeklerden biri. Benimki 10 şubat dogumlu şu an saat 15.30 olmak üzere ve toplasan sabahtab beri 100 cc içmedi. Bu kadar aç kaldigi halde nasil 6 kilo oldu onu da anlamiyorum. O kadar bunaldim ki aç olmasindan bazen biberonu balkobdan atıp yatip uyumak istiyorum. Doktora götürdüm masallah dönüyor gülücükler atıyor insanlarla konusmaya çalışıyor ve cok hareketli bir bebek bu böyle hareketli oldugu sürece fazla kilo zaten alamaz daha ne istiyorsun dedi. Ben moralimi toplayip dönüyorum gruba bir giriyorum benim bebegimin kac kati yiyor bebekler bilmem ne kadar süt sagiliyor yok 3 ayda 7 kilonun üstünde diye ya uzulmeler falan. Ben napayim o zaman öleyim de üstüme toprak atsınlar. Hiç alinacak bisey yok sukretmeyi bilmeli insanlar en azindan yavrularimzi sağlıklı. Ve ben estherin bebegine acıyorum hayatı boyunca annesi tarafindan baska cocuklarla kiyaslanacak ve özgüveni gelismeyecek!
Ben suan boyleyim aynenBirkaç ay önce bizim grup
Yok kiz yoramadi zaten cunku yarisinda pertim cikti. 3 gun hic uyumayinca sanirim bunye iflas etti.Geçmiş olsun canım , plates hocası sağlam çalıştırdı demek :) şaka bi yana yormasın o kadar yav.
Imin tinrimGazozuna ilaç kattım, sütlerini sağı bebeme içireceğdum :)
Eğer canı yanmıyorsa düşmemis ise yanmamış ise ağlamasına çok vicdan yapma kendi ihtiyaçlarını gör wc bir bardak su en küçük örneği . bencillik yapmıyorsun yapamazsında zaten analık damarın izin vermez buna .. uykusu için de bazı bebekler zor bebeklerdir ben bunu oğlum olunca anladım kızım gerçekten çok zor bir bebekmiş hiç bir eğitim ona sokmedi ve bana bağımlı uyuyor hala 3 yaşında yapı meselesi işte bunlar senin elinde değil ama İste en aza indirebilirsin bu durumu emzik almiyor anladığım kkadarıyla benim de en korktuğum olay uyku meselesiydi kızım sallanma delisiydi bu yüzden oğlumu sallamayacam dedim beşikte ayakta filan sallamiyorum kucakta biraz oluyor ama dalarken beşiğine koyuyorum pış pış yaparak ellerimi sirtina poposuna koyuyorum yan çevirerek bir de eline oyuncak tutuşturuyorum çünkü bir şeyi tutma hissi var yoksa elimi tutuyor bu da ilerde bana bağımlı olmasin diye .. sesi alıyor salondaki ablasının sesini özelikle bu yüzden ninni müzik açıyorum sana faydalı bişiler yazamadım ama zamanla bu emme işine bircozum bulman gerekecek yoksa her uyandığında memeni arayacak böylelikle uyandığında tekrar kendini uyutmayi ogrenemeyecek .. ilerde sende bundan daha çok sıkılacaksin ve acaba memeden mı ayirsam diye düşüncelere dalacaksin
Masallah canim sukret keske benimki de birakmasa günde bir kere en fazla 3 dakika emiyor artık çok özledim sirtimin kollarimin agridigi bebegin hep emmek osyedigi o nadir günleri..
Canim biraz fazla ileri gitmişsin ayıp ediyosun burda hamilelik dönemlerinde hepimiz destek olduk birbirimize nankörlük etmeyelim lütfen kimse kimsenin kalbini kırmasın ayıp ediyosun..ayrıca burda cc miktarlarını dile getirmen çok yanlış ben bile kendimi sorguladım sütüm az mi diye 900 cc fazla vi rakam bir gün içinde benim 90cc zor çıkıyor tek seferde hatta toplasan ikisinden 120 zor cıkiyo seninkini duyunca ohaa dedim yani üzülmedim değil..burda sağlık sebeplerinden ötürü emziremeyip annne sütü veremeyip yada sütü çok çok az olan bebegini sirf mama ile besleyen anneler var sen burda sagdigin cc miktarlarını söyleyince onlar ne yapsın pardon..?yaptığın yanlış ister kabul et ister etme ortadan konuşuyorum.bebegine de daha fazla kilo aldırırsan ilerde obez olur ve yürümesi zorlaşır tanıdığım yasında 11 kilo bebek var 5 küsür doğdu ve kilolu olduğu için yaşına gelmesine rağmen hala yürüyemedi..ha birde bir anne sen değilsin o konuda hepimiz hassasız bi sen değilsin ayrıca anneligine laf etmedi kimse aksine cok pimpirikli anne olduğun söylendi galiba senin sinirlerin bozuk bu sıralar patlamaya yer arıyorsun..Siz benim anneliğine laf edemezsiniz ki bu benim en hassas olduğum konu. Siz benim bebeğime acıyamazsınız. Bir anneye denilebilcek en kötü hakaret. Madem kıyaslama yapmıyosunuz ozaman neden persentil tablosuna bakıp üzülüyosunuz. Ozaman neden dertlerinizi yok kilo almadı yok dönmedi diye yazıyosunuz. Bu yazıyı yazan ve beğenenler siz benim bebeğimin kilosunu kıyaslamadığımı kendi sütümün kalitesi hakkında üzüldüğümü anlayamadınız. Zira ben bebeğimi başka bebeklerle kıyaslıyo olsaydım burda yazılan kilolara bakıp uçuyodum. Benim bebeğim 3750 doğdu. Bunu yazmadım ben diğer anneler üzülür diye 2 kiloya yakın ilk ay aldı bunu yazmadım. Biz zaten ilk ay 6 kiloya yakındık. Diğer anneler üzülür diye dile bile getirmedim önce duydunuz mu hiç ağzımdan. Ama 2. Ay da gelişim durmasından dolayı neler çektiğimi en çok buraya yazdım. Kimse başına gelmeden ne hissedeceğini bilmez. Sen yemiyo doktora gidiyorum kilosunu almış ama diyosun gittiğinde hiç kilo almamış olsa uykuya meyli artsa zorla uyandırsan halsizlikten ve açlıktan ağlamıyo bile olsa bu psikolojini korucak mısın? İyi güzel günlerimiz geçti hepimiz en çok etrafımızdaki insanların anneliğimize laf etmesine üzülmedik mi ve bugün burdan birileri en çok şikayet ettiği şeyi bana söylüyo. Benim bebeğim kimseyle kıyaslanamayacak kadar özel. Esas ben sizin bebeklerinize acıyorum ne denildiğini bile anlamayıp bi insanın anneliğine laf edecek bebeğine acıyacak zihniyette bir anneleri var. umarım onlar anneleri gibi düşünmezler. Ve umarım bi gün beni anlamak zorunda kalmazsınız
Oyyy yerim onun kaypuslu elbisesini ben :) efsun kuş napiyo orda agliyomu
yok be ya benden zayıfMaşallah hepinize:)ruzgarcicek anlattığın kadar kilolu değilsin bence :)
Ayyy inşallah yaaa :)Vericez o simitleri :)
Bence ikiniz de benden zayıfsınız:)yok be ya benden zayıf
Canim maşallah sutu fazla cikmasi ne güzel. Benim de 500 civari cikiyordu ama arttirici kullaniyorum ondan cikiyordu simdi stresten sanirim iyice azaldi yine. Belki o anlamadan bizim yaramiza basti kilo konusunda ama biz e onu uzduk biraz sanirim. Bosver burada biz kendimizden pay bicelim. Hepimizin boyu kilosu ayni mi degil.. Herkesin farkli bir yapisi var - bebeklerimiz e öyle. Rabbim sagliklarini versin :)Evet haklısın aslında ben bile sorguladım kendimi ezilmedim değil hani cc miktarlarını söyleyince ve 900 cc lerden bahsetti yani benden 90cc zor çıkıyor sağınca..benim neden bu kadar az dedim hatta yani bide 900 cc ye az diyor maşallah kilosu da çok iyi hatta böyle devam ederse yaşıtlarından fazla olacak kilosu..benim kız 5500 gr ben ne yapayım onu geçtim burada erken haftalarda doğan bebekler var anneler çok uğraştı kilo aldırmaya ve sadece mama veren sütü olmayan yada sağlık sebebi ile emziremeyen anneler var burda onlara karşı da ne bileyim içlenir üzülür diye anltilmamali bence cc ler falan çünkü empati yapıyorum tamam mama da kurtarici ama ben emziremesem bide onun üstüne burda işte cc hesapları falan yapılsa üzülürüm yani emziremiyorum diye ben yaşca küçük olmasına verdim biraz özellikle yapmiyo aslında biďe evet kıyas çok yanlış bişey annem hep yapardı sinir olurdum..inan ki bebegim emdiği halde kalktim dün sütümü sagdim sırf nekadar çıkacak diye hani insan acaba diyo bi an benimki az diye...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?