• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Bakis acina hayran oldum. Ben gordukce o izi cok moralim bozuluyor. Bogazim dugumleniyor. Sanki hayatimin en guzel gunu elimden alinmis gibi hissediyorum. Ve hatta o kadar obsess taktim ki bu konuya dogumdan beri esime isik yaktirmiyorum iliski sirasinda. Her seferinde manyakmisin sen bence o senin madalyan ben gurur duyuyorum seninle diyor. Yinede ikna olamiyorum..
Aaaa hic sana yakistiramadim bak u düşüncesi kendine gel nemesis bu sen degilsin :D öyle ya da böyle o bizim yavrumuza konuştuğumuz günden kalan bir hatıra. Ben de ilk zamanlar eşimden utaniyordum ama eşim bana çok duygusal ve güzel bir konuşma yapti bem de saldim gitti ondan sonra :D emin ol eslerimiz bizi görselligimiz icin sevse bin tane bahane bulurlar bize canim :)

Aaaa hic sana yakistiramadim bak u düşüncesi kendine gel nemesis bu sen degilsin :KK70: öyle ya da böyle o bizim yavrumuza konuştuğumuz günden kalan bir hatıra. Ben de ilk zamanlar eşimden utaniyordum ama eşim bana çok duygusal ve güzel bir konuşma yapti bem de saldim gitti ondan sonra :KK70: emin ol eslerimiz bizi görselligimiz icin sevse bin tane bahane bulurlar bize canim :)

Esimin beni begenmemesi ile bir problemim yok zaten. Hayatimda ilk defa bir sey ozguvenimi zedeliyor ve belkide ilk diye bocaliyorum. Bana madalya degilde basarisizligin izi gibi geliyor. Hani hayatimin cogu kisminda umursamadan geldi gecti yapacak bir sey yok modundayim ama iste izi gorunce tepetaklak oluyor.

Büyük konuşmayım da baktırmam alınırsa alınsın hem basında bebe varmış bunu bahane et Esin’le konus ama büyük kavga olacaksa he diyecen yapacak bsy yok

Ay bende sabah emdikten 1 saat sonra ağlayınca yanıma alıyorum almayım o zaman yoksa nanayim
Sinyalleri takip et sinyal yoksa bile 1.5 en fazla 2 saat sonra uyutmaya çalış ağlasa da uyutmaya çalış bi zaman sonra o saate uyumasi gerektiğini ezberlemiş

Bizim doktorda vermedi

:KK70: :KK70: |D canim hoş geldin gayet iyi doktorun ne diyorsa o iyi diyoruz iyidir ki bizimkilerden önde bile

Valla uykusuzluğa dayanabiliyorsan alma yanına canım. Benimki fena alıştı. Dün akşam önce ağlama krizine girdim sonra gülme. Gece 2de uyudu. 10.30dan gece 2ye kadar mememdeydi. Aslında uyku sinyalini yakaladım saat 19.30 gibiydi. Emdirdim yatırdım yarım saat uyudu kalktı. Uykusu açılmadan karanlıkta devam ettirmeye çalıştım olmadı.

Ay kızlar bizimkinin mızmızlogi belli oldu 4. Ay sendromu @fbtl dedi
Donmeye çakışmasından ve annenin gidecegini anlama atağıymış
Uzunmuş da naneyi yedik a dostlar :KK70:

Canım benimki 3aylık ama aynı şeyleri yapıyor bizde mi atağa girdik???. Kafasını kaldırıp oturmaya çalışıyor. Henüz dönmedi ama çok çabalıyor. Aşırı mızmız ve memeden kopamıyor. Bütün gece ağzında memeyle uyumak istiyor. Odadan çıksam ağlıyor böyle değildi hiç.

cnm dedigin gibi bende hiç bilmezdim uyku sinyali simdi anliyorum. mesela benimki gozünu ovuşturuyor,esniyor. bizim bebekte 12'de yatiyordu geceleri. günduzde hiç uyumuyordu. her çocuk farkli sonra farkettim bizimki gürültüde uyuyamiyor.uykusu çok hassas. oyüzden artık sessiz karanlık ortamda pispis sesi acarak uyutmaya calisiyorum. artik gündüz bile arada bir uyuyor. tabi düzen dersen yok ama eskiye gore ilerleme var. sabah memede uyutma bende de var ayrica o_O napalim bu bebişler horozlarla kalkiyorlar mübarek!!

Ben yakalıyorum da yine uyumuyor canım. Az uyuyup uyanıyor. Son bir kaç gündür hele bittim yani artık.

Bakis acina hayran oldum. Ben gordukce o izi cok moralim bozuluyor. Bogazim dugumleniyor. Sanki hayatimin en guzel gunu elimden alinmis gibi hissediyorum. Ve hatta o kadar obsess taktim ki bu konuya dogumdan beri esime isik yaktirmiyorum iliski sirasinda. Her seferinde manyakmisin sen bence o senin madalyan ben gurur duyuyorum seninle diyor. Yinede ikna olamiyorum..

Ben iz konusunda daha iyimserim ama hislerimiz aynı. De Sezeryan olacaksın dediğinde ağlaya ağlaya eve gidip çantamı aldım. Odaya yatış yapılınca ebe geldi bitane, o anda bile normal doğuramaz mıyım diye umut kırıntısı aradım resmen. Kadın iyi bişey dese o anda bile vazgeçtim yapmayın dicektim. Doğum sancısını filan merak ediyorum mesela hala. Nasıl bişey hiç bilemicem. O kadar hayal ettiğim anı yaşayamadım. Ten tene temas bile yapamadık, onu söylemeyi bile unuttum. Seni de üzmek istemem, bi an içimdekiler döküldü.

Kızlar selam herkese:anne:

Çok dertliyim bebenin uykusundan dolayı. Gündüz zaten uyumuyordu ama gece 12de yatıyorsu ben bundan bile mutluydum kendi adıma uykumu alıyordum. Sadece uyumadığı için gelişimi de geride kalacak çekincem vardı o nedenle bi düzeni olsun istiyordum. Uyku eğitimi seminerine filan gitmiştim belki okumuşsunuzdur yazmıştım. Tabi ki uyku eğitimi ağlamalı bir süreç ve bazı pedagoglar da anne bebek arasındaki güven duygusunu zedeler diyor. Diğer taraftan bebeğe daha çok sarılın sizinle yatmak istiyorsa yatsın diyen bir kesim var. Benim veletse benim mememde uyumaya alıştı ve ağzında emzik gibi tutup uyumak istiyor. Bütün gece almasam emer o derece. Dün akşam 3saat ağzındaydı bıkmadı en son 2de uyudu da aldık yerine yatırdık.

Geçenlerde bi gün gündüz 2saat uyudu, yemin ederim hayata bakışım değişti kitap falan okudum bi kaç sayfa. Moralim tavan yaptı, sadece 2saatle.

Ama 3gündür resmen çöktüm. Duş bile alamıyorum, akşamları babasında dururdu şimdi onda da ağlıyor. Daha çok sarılın bırakmayın diyen uzmanlar var evet de bende insanım ya. Tuvaletim geliyor hiçbişey yapmasam bile. Ben yanlış mı düşünüyorum. Bencillik edip kendimi mi düşünüyorum, analık böyle bişey mi?? Kendini tamamen çöpe atmak mı? Bana bi akıl verin a dostlar.

Esimin beni begenmemesi ile bir problemim yok zaten. Hayatimda ilk defa bir sey ozguvenimi zedeliyor ve belkide ilk diye bocaliyorum. Bana madalya degilde basarisizligin izi gibi geliyor. Hani hayatimin cogu kisminda umursamadan geldi gecti yapacak bir sey yok modundayim ama iste izi gorunce tepetaklak oluyor.
Ben de hayatimda ilk kez operasyon gecirdim canim. Ve bir operasyon izim olacaksa bunun yalnizca sezaryen izi olmasini tercih ederdim zaten :) ben dogumdan beri en fazla 5 kere incelemisimdir zaten o da ilk zamanlar. Dün agriyinca bakayim dedim resmen kaybolmaya yüz tutmuş bilmeyen biri baksa dikkat etmese anlamaz. Seninki de gecer zamanla bence beynini bununla meşgul etme bu negatif düşünceyi sal gitsin sana hic hir faydasi yok :)

iste ayni anda verince anne sütünun faydasi gidiyormuş oyle dedi. benimkide biberon almiyor ilk önce biraz meme verip ardindan biberonu verince aldigini farkettim biberonlu mamayi. doktora sordum hadi alişana kadar yap bari falan demiş.benim doktorda buralarda bilinen iyi bir doktor cnm istersen imkanin varsa bir sure karistirmadan ayri ögünlerde vermeyi dene bakalim kilo artısi değisecek mi gerci masallah:nazar: kilosu iyiydi senin ufakliğin ama.
Tamam canım biraz önce yine yaptım süt içti doymadı sonra mama yaptım artım yapmayım zor sağıyorum zaten boşa gitmesin

Valla uykusuzluğa dayanabiliyorsan alma yanına canım. Benimki fena alıştı. Dün akşam önce ağlama krizine girdim sonra gülme. Gece 2de uyudu. 10.30dan gece 2ye kadar mememdeydi. Aslında uyku sinyalini yakaladım saat 19.30 gibiydi. Emdirdim yatırdım yarım saat uyudu kalktı. Uykusu açılmadan karanlıkta devam ettirmeye çalıştım olmadı.

Canım benimki 3aylık ama aynı şeyleri yapıyor bizde mi atağa girdik???. Kafasını kaldırıp oturmaya çalışıyor. Henüz dönmedi ama çok çabalıyor. Aşırı mızmız ve memeden kopamıyor. Bütün gece ağzında memeyle uyumak istiyor. Odadan çıksam ağlıyor böyle değildi hiç.

Ben yakalıyorum da yine uyumuyor canım. Az uyuyup uyanıyor. Son bir kaç gündür hele bittim yani artık.

Ben iz konusunda daha iyimserim ama hislerimiz aynı. De Sezeryan olacaksın dediğinde ağlaya ağlaya eve gidip çantamı aldım. Odaya yatış yapılınca ebe geldi bitane, o anda bile normal doğuramaz mıyım diye umut kırıntısı aradım resmen. Kadın iyi bişey dese o anda bile vazgeçtim yapmayın dicektim. Doğum sancısını filan merak ediyorum mesela hala. Nasıl bişey hiç bilemicem. O kadar hayal ettiğim anı yaşayamadım. Ten tene temas bile yapamadık, onu söylemeyi bile unuttum. Seni de üzmek istemem, bi an içimdekiler döküldü.
Ayni hissediyorum iste o dogum ani esimle bebegimle yasayacagim cok guzel bir an olacakti. Elimden alinmis gibi hissediyorum. Sadece ameliyatta nasil aci cektim o var aklimda. Ilk gunu hatirlamiyorum bile.

Ben de hep sanki benden kaynaklandı ben beceremedim gibi hissediyorum halbuki iki gün direndim suni sancılar çektim o halimle bütün gün gece koridorda yürüdüm sezwryan dediklerinde doktora yalvardım iki gün daha durabilirim diye bebek bu surede neler yaşiyor haberin var mi stres altında deyince dank etti ama normal Doğum olmadı hayalini kurduğum o andan mahrum kaldım diye çok sayıkladım sonra
Benim de bi an icimdekiler döküldü ....

Kızlar selam herkese:anne:

Çok dertliyim bebenin uykusundan dolayı. Gündüz zaten uyumuyordu ama gece 12de yatıyorsu ben bundan bile mutluydum kendi adıma uykumu alıyordum. Sadece uyumadığı için gelişimi de geride kalacak çekincem vardı o nedenle bi düzeni olsun istiyordum. Uyku eğitimi seminerine filan gitmiştim belki okumuşsunuzdur yazmıştım. Tabi ki uyku eğitimi ağlamalı bir süreç ve bazı pedagoglar da anne bebek arasındaki güven duygusunu zedeler diyor. Diğer taraftan bebeğe daha çok sarılın sizinle yatmak istiyorsa yatsın diyen bir kesim var. Benim veletse benim mememde uyumaya alıştı ve ağzında emzik gibi tutup uyumak istiyor. Bütün gece almasam emer o derece. Dün akşam 3saat ağzındaydı bıkmadı en son 2de uyudu da aldık yerine yatırdık.

Geçenlerde bi gün gündüz 2saat uyudu, yemin ederim hayata bakışım değişti kitap falan okudum bi kaç sayfa. Moralim tavan yaptı, sadece 2saatle.

Ama 3gündür resmen çöktüm. Duş bile alamıyorum, akşamları babasında dururdu şimdi onda da ağlıyor. Daha çok sarılın bırakmayın diyen uzmanlar var evet de bende insanım ya. Tuvaletim geliyor hiçbişey yapmasam bile. Ben yanlış mı düşünüyorum. Bencillik edip kendimi mi düşünüyorum, analık böyle bişey mi?? Kendini tamamen çöpe atmak mı? Bana bi akıl verin a dostlar.
Canim ayni derdi bu 10gundur yasiyorum.benimkisi dogdugundan beri aglayan bir cocuktu zaten.kolikti.yere dahi koyamazdim.ama gunduz uyurdu 2-3saat.ve pis pisla uyrdu.bu 10gundir oglen uykulari yok.ayagimda salliyayyim uysun diyorum onda da yere birakana kadar uyaniyo zaten.hyr tamam uyumasin ama bu sefer hepten huysuzlaniyo.kucagimda ev geziyoruz aksama kadar.

Kızlar merhaba. Bebişim 4 aylık olacak az kaldı. Sizinkiler oyuncağa uzanıyor mu? Ben eline değdirdiğim an tutuyo ama uzakta salladıgım zaman elini kaldirmiyo yakalamak icin. Dönüyo. baya bagrıslara gevezeliğe basladi bu ara. Takip ediyo oturuyo kafayı tam tutamasakta :) Ama oyuncaga elini kaldirmiyo normal mi?

Kızlar merhaba. Bebişim 4 aylık olacak az kaldı. Sizinkiler oyuncağa uzanıyor mu? Ben eline değdirdiğim an tutuyo ama uzakta salladıgım zaman elini kaldirmiyo yakalamak icin. Dönüyo. baya bagrıslara gevezeliğe basladi bu ara. Takip ediyo oturuyo kafayı tam tutamasakta :) Ama oyuncaga elini kaldirmiyo normal mi?
Canim hepsi ayni anda ayni seyleri yapacak diye bisey yok. Benimki 3 ayina girmeden elini vurmaya basladi ama tutamiyordu simdi 4 ayina az kaldi tutuyor agzina götürüyor. Zaten bunlari ortalama 3-4 ayinda yaparlar. Masallah bak neşesi hareketleri yerinde bir bebeymis zaten

KIzlar 1 haftadır benim oğlanın çişi sarı. Yani bezde sapsarı duruyodu farkediyordum ama bez değiştirdim ondan diye düşünmüştüm kü bugün elime yaptı çişi sapsası ve kokuyo. Acaba susuz felan mı kalıyo günde 2 çay kaşığı felan da su veriyorum oysa

Kizlar vallaha cok bunaldim hayattan atçam kendimi çekyattan! Benim bebe yine sabahtan beri açlık grevinde az önce ikinci öğününü yedi zorla agzina tiktim ne var ne yok cikardi geldiğinin iki kati kustu. Napacam ben noluyo buna ya usuttu mu acaba aç yasiyor bu cocuk

Kizlar vallaha cok bunaldim hayattan atçam kendimi çekyattan! Benim bebe yine sabahtan beri açlık grevinde az önce ikinci öğününü yedi zorla agzina tiktim ne var ne yok cikardi geldiğinin iki kati kustu. Napacam ben noluyo buna ya usuttu mu acaba aç yasiyor bu cocuk
Cnm tok demekki birde gecen hafta bizim bebe cok istahsizdi emmek istemiyordu bu hafta acisini cikardi

Cnm tok demekki birde gecen hafta bizim bebe cok istahsizdi emmek istemiyordu bu hafta acisini cikardi
Tatlim sabahtan beri ikinci öğününü yedi nasil tok olsun ben ondan çok acikiyorum. Doktor her seye sorun yok dedikce bu cocuk daha kötüye gidiyor. Sabahtan beri 200 cc icti onu da fazlasiyla kustu

Tatlim sabahtan beri ikinci öğününü yedi nasil tok olsun ben ondan çok acikiyorum. Doktor her seye sorun yok dedikce bu cocuk daha kötüye gidiyor. Sabahtan beri 200 cc icti onu da fazlasiyla kustu
Kilo alimi nasil cnm dedigim gibi bizim kiz gecen hafta 5 dk emiyo zaten onla 5 saat duruyodu memeyi almiyorsu donem donem olabiliyor

Back
X