Ovvv dur dur bunu doktor mu dedi. Ne sacma bir doktormus o. Simdi kafamda bir seyler oturdu. Bak sama dun daha doktorumla konustugum bir seyi soyleyeyim. Efsusun kafasi 3.ay icin 38.5 du bir onceki ayda 38 mis. Ben hic bakmamistim. Sonra burada persentil muhabbetinde baktim. Yuzde 3 luk en dusuk gruptaymis. Inan olsun takmadim kafama. Sonra dunku olcumde sordum doktora. Dedim cocugun kafa cok mu ufak diye. Artmamis filan. Gecen ay mesela 700 gr almisti 1 cm uzamisti kafa 1 cm buyumustu. Bu ay boy 5 cm artmis kilo 800 gr kafa 2 cm. Dedi ki doktorum her ay hersey buyuyecek diye bir kaide yok. Bir ay bakarsin boy atar bir ay kilo alir bir ay kafa gelişir hepsi simetrik ve esit artmaz. Onemli olan doyma belirtileri ve gelisim olup olmamasidir. Eger bu ay hic boy atmazsa gelecek ay yine atmazsa ve diger parametrelerde yavas artis gosteriyorsa brbekte de huzursuzluk varsa deriz ki sut yeterli degil mama baslariz. Kilo olayina gelince bir bebekte aylik ortalama alinmasi istenen miktar 500 gr imis. 300 gr a kadar tolere edermis. Ama mesela bir bebek ayda 1.5 kilodan fazla aliyorsa ve boyda kafada vs artis olmadan sadece kilo artiyorsa o da izlrnmesi gereken bir problenmis.
Yani daha bir cok sey dedi doktor ama algida secicilik ben cogunu pek hatirlamiyorum. Kafamda ki tek net sey su kaldi. Bebekte gelişim varsa rakam onemli degil.
Birde bir sey soyleyeyim. Ben efsun kac cc iciyordur bilmiyorum.zatenncogu kiside bilmez sanirim. O yuzden ne kadara ne kadar almasi lazim bilmiyorum. Ama valla bak yarin zaten doktorumu arayacaktim demir damlasi icin. Onu da sorarim unutmazsam.
Kiz delirdin mi. Kimse art niyetli oldugunu hava atmak istedigini dusunmedi zaten. Bak biz
P
Prime18
ile gunduzleri cok konusuyoruz. Onada inan milyon defa cok gergin sttessli oldugunu yardim almasi gerektigini depresyona gireceğini soyledim boyle giderse. Sonunda kendi de diyor zaten stress stress sutu bir anda kesilince anladi. allahtan sonradan rahatladi da toparladi. Bazen ona da kiziyorum mesela bakiyorum bir foto atmis cocuk kat kat giysi manyak kiz soy cocugu diyorum. Ya da diyor ki ipek agliyor acaba hastami ne sandin kose yastigimi cocuk aglayacak diyorum. Bu pimpirikli hal gercekten anne icin iyi degil. Bunu hamileligimde cok deneyimledim. O yuzden diyoruz rahatla diye. Yoksa birinin anneligini elestirmek zaten kimseye dusmez. Dahasi zaten kimsede 2 3 mesajla senin nasil bir anne oldugunu anlamaz. Seninle 7 24 yasayan biri bile senin icten ne hissettigini bilemez ki.