• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Bilmiyorum canım s

canıö benim kuzenimin cocuğu 2. Ayda 7500 kiloydu. Diğer kuzenimin 2. Ayda 7100 grdı ve bunlar hep 3200 felan doğdu. Ben ciddi anlamda yemesine ve süte taktım. Eşimle de en büyük sorunumuz bı cocuğun ağzına biberonu tıkma diye. Ve diğer bebekler hep anne sütü ile beslendi. Benimki bide mama alıyo yetmediği için. Göğüslerim büyük ama fos deniliyo. Biz 6 ay hiç bişi vermedik suncacık cocuk nasıl doymaz deniliyo. Ve şimdi 7000 kg diye sütümün kalitesi beğenilmicek biliyorum. Eşimin tarafı zaten cocuğun doymadığına çocuğa yetmediğime inanıyo. Ve gercekten sütüme ve kilosuna takıntılıyım. Bana göre bebeğim hep aç. Eğer 600 küsür cc yedi ise o gün içimde sıkıntı. Hergün saat kaçta kaç cc içiyo kaydedip diğer günlerle kıyaslıyorum. Mesela öğlen 3 e kadar 500 cc içmiş olması lazım yoksa içime sıkıntı giriyo. Bugün biraz üzüldüğüm için annemle konuştuk annemde aynı şeyi söyledi destek almamı çünkü aşamıyorum umursamayım kaydetmeyim diyorum ama yapamıyorum. Kafamda hep hesaplama yapıyorum. Sütüme inancım yok su gibi geliyo zaten sanki çocuk su içiyo gibi emse belki bu kadar olmaz. Sanki mama yese daha içim rahat edecek gibi. Destek alsam be değiş ek bilmiyorum eşim konusuyo ama kafam rahatlamıyo işte
Canimm sen gunde 1 ya da 2sefer mama vermiyo musun.1 ya da 2 sefer mama vererek senin cocugun o kiloya ulasmissa bu mama sayesinde degil senin sutun sayesinde.senin oglanin masallahi var.ha varsin senin sutun kilo aldirmamis olsun yine yavrun anne sutu aliyo ya o yeter.sukretmen gereken tek konu o anne sutu almasi.mama alan cocuk kilolu olmuyo canim 3aylik oglum 5.600.ve biliyosun sadece mama aliyo.ve bazen mamayi icmek istemedigi zamanlar oluyo .takma kafana.senin sutun var.o sutun sayesinde bebegin o kiloya ulastii.bu gunlerini kendine zehir etme.

Bilmiyorum canım s

canıö benim kuzenimin cocuğu 2. Ayda 7500 kiloydu. Diğer kuzenimin 2. Ayda 7100 grdı ve bunlar hep 3200 felan doğdu. Ben ciddi anlamda yemesine ve süte taktım. Eşimle de en büyük sorunumuz bı cocuğun ağzına biberonu tıkma diye. Ve diğer bebekler hep anne sütü ile beslendi. Benimki bide mama alıyo yetmediği için. Göğüslerim büyük ama fos deniliyo. Biz 6 ay hiç bişi vermedik suncacık cocuk nasıl doymaz deniliyo. Ve şimdi 7000 kg diye sütümün kalitesi beğenilmicek biliyorum. Eşimin tarafı zaten cocuğun doymadığına çocuğa yetmediğime inanıyo. Ve gercekten sütüme ve kilosuna takıntılıyım. Bana göre bebeğim hep aç. Eğer 600 küsür cc yedi ise o gün içimde sıkıntı. Hergün saat kaçta kaç cc içiyo kaydedip diğer günlerle kıyaslıyorum. Mesela öğlen 3 e kadar 500 cc içmiş olması lazım yoksa içime sıkıntı giriyo. Bugün biraz üzüldüğüm için annemle konuştuk annemde aynı şeyi söyledi destek almamı çünkü aşamıyorum umursamayım kaydetmeyim diyorum ama yapamıyorum. Kafamda hep hesaplama yapıyorum. Sütüme inancım yok su gibi geliyo zaten sanki çocuk su içiyo gibi emse belki bu kadar olmaz. Sanki mama yese daha içim rahat edecek gibi. Destek alsam be değiş ek bilmiyorum eşim konusuyo ama kafam rahatlamıyo işte
Biz sana yardımcı olamayız. Konuşmaya devam edersek seni kıskandığımızı çekemediğimizi düşünebilirsin. Ama dost acı söyler canım. Ben diyeceğimi dedim. Etrafındakiler yüzünden böyle olabileceğini düşünmüştüm zaten. Bebeğini onlarla yarıştırmak çocuklarını kıyaslamak yerine bebeğinin sağlıklı haline şükret. Bir arkadaş çok güzel bir örnek verdi. Sınavdan 95 aldığı içi için ağlayan öğrenci gibi oluyor durumun. Hakim ol kendine. Yoksa sürekli onun çocuğu şu puanı almış benimki kaç almış yarışındaki anneler gibi ömrünce yavrunu yarıştırırsın.onu zorlayıp beyin enerjini böyle olmayacak şeylerle harcamak yerine bebeğinin ruhuna ver enerjini. Bu düşüncelerini doktora söylemedin hiç değil mi. Aslında yanlış yaptığını sen de biliyorsun. Üniversite okumuş insansın. 2. Ayda 3200 doğmuş bir bebeğin ,ki ilk dönem 3 e kadar düşmüştür, 7 kilo olması nın normal mı doğru mu diye düşünebilecek durumdasın. Kaldıki burda bizim yazdıklarımızı önemsemiyormusun. 7 kilo nun üzerinde olan başka kaç çocuk var sence. Bırak üç aylığı 4.ayda bile 1-2 dir. Destek alman şart. Eşinle bizimle aşabileceğin bişi değil. Bizlere kırılırsın çünkü

Sanki yağlı değil gibi geliyo yani iyi olsa okadar yemeye çok alırdı diyorum. Ben anne sütünü daha yoğun oluyo diye biliyorum bildiğin çok sulu benimki belkide beni bile ememesinin nedenlerinden biridir. Yani bilmiyorum neden böyle düşünüyorum ama aklıma böyle şeyler geliyo
Canım benim sütde sulu arada sağdığımdan biliyorum mama takviyesini artırsam kızım içecek ama ben vermiyorum aç olduğunuda biliyorum bu ay doktor mamayı artır derse artıracağım fazla kilodan nefret ediyorum yater ki sağlıklı olsun eskiden kadınlar böyleydi kiloyu marifet sanıyorlardı onlar gibi olma kilo yüzünden küçücük çocuklarda ne hastalıklar çıkıyor yeğenimin arkadaşı 10 yaşında kilolu bir çocuk beyin damarlarındaki tıkanıklıktan dolayı 3 ay hastanede yattı kendi saplantını boşver bebeğinin sağlığını düşün

Eşimle konuştuk tekrar. Ben elimde biberonla gezen biriyim ne kadar içtiğine dair tuttuğum çetelemi sildi. Bundan sonra yemeğini o yedircek ben bilmicem. Sütü sağdığımdada ben bakmadan direk bardağa koyup dolaba atacak. Böyle böyle aşmaya çalışcaz sorunu. Siz nasıl takmıyosunuz bu kadar eminsiniz hiç benim gibi pimpirikli olan yok
Kuzum aslında bende çok pimpirikli biri oldum annelikte aslında çok gamsız şakın biriydim doğar doğmaz sarılık olmamız hastaneye yatmamız emmesi beni pimpirikli stresli korkulu endişeli panik atak biri yaptı
Her şeyi taktım sonra ne oldu sütüm gitti mememi sık sık bi damla sut getiremedim 3 gün sut gidince daha kötü emin ol kafayı yedim gece sinir krizleri tuttu yatakta tir tır titredim eşim sakinleştirdi hep baktım olmiyor çocukla kafayı yedim sütüme yansıyor şakın olmaya çalışıyorum ama hala bi ağlasa ne oldu hasta mi bsy mi var diye panik oluyorum bi emmese yine mi meme reddi diyorum korkuyorum fakat eskisi gibi günlerce takip uzatmıyorum neyse yarın emer diyorum ertesi gün emdiyse unutuyorum eski olanları unutmaya çalışıyorum çocuğum sağlıklı iyi diyorum
İpek dışarıda emmeyen bi çocuk 6 saat oliyor emmiuor bak dün 10 da emdi 4 e kadar emmedi 4 e iki dk emdi gece yatarken 2 dk emdi bu doktora diyorum o kendi istediği zaman emer 6 saat normal diyor ben yırtınsam da İpek emmiuor ben helal olsam da emmiyor artık diyorum elimden geleni yapıyorum aç bırakmıyorum emzirmeye çalışıyorum o istemiyor ne yapayım diyip kendimi terkin ediyorum bak dün akşam 2 dk emdi 34 dk dakika tuttum 34 dk katılarak agladi ağlayarak uykuya geçti sebep hırıltı reflusunden kusuyor gelen genzine takiliyor rahatsız oluyor

Ki söyle bsy senin çocuğun emmediginde bsy olmuyor kiloyu alıyor idrarında vs sorun çıkmıyor
İpek emmediginde idrarda kırmızılık oluyor ve yetersiz beslenme deniyor buna ya da susuz kalma sürekli olursa böbrekler de sıkıntı oluyor ileri de

Ee emzirmeye çalışıyorum neler yapıyorum emmiyor sonra idrarda pembelik Benim elimde mi hayır kendi istemiyor emmiuor ben o pembeligo gördükçe ağladım helak ettim kendimi ama ne oldu İpek yine bildigini yaptı emmedi biberon dahi almadı yanı yine ben yırtınsamda olmadı
Sende bebeğin kilo alıyor her hangi bi sıkıntısı yok olduğu halde bublari kafaya takma var

hiç mi biriniz benim gibi pimpirikli degil diyorsun ya senin bebenin kilo iyi sütun iyi sen ona rağmen pimpirikleniyorsun
Yanı her şey yolundayken çok takiyorsun
Yolunda gitmese taksan anlarım
Her şey yolunda emin ol sütun iyi sen iyi bi annesin yeterli gelmese ağlar gelişimi durur üzülme artık

Son düzenleme:
Perşembe günü eşim bakarsa karne günü goturucem canim malum çok uzun sürmüyor arkadaşlar falan yardımcı olur okulda. Hem ayrılmamış olurum ben de eşim iki kere izin almamış olur. Valla şimdiden eşime haftaya perşembe için taktik veriyorum. En fazla 1 saat yalnız kalmiştir şimdiye kadar. Alt üst değiştirme yapar da beni ararsa oğlan çok panikler eşim. Hemen 5 dakikaya bir okula getirir çocuğu gir cik hastalanir diye korkuyorum.
Canım niye hastalansın o kadar evham yapma bişey olmaz. Okuldan mikrop kapacak diye de korkma kapsa benimki kapardı :) Hem eylülde zaten okuldan istemediğin kadar mikrop getireceksin işimiz icabı çocuklarla içli dışlıyız. Şimdiden alışın

Eşimle konuştuk tekrar. Ben elimde biberonla gezen biriyim ne kadar içtiğine dair tuttuğum çetelemi sildi. Bundan sonra yemeğini o yedircek ben bilmicem. Sütü sağdığımdada ben bakmadan direk bardağa koyup dolaba atacak. Böyle böyle aşmaya çalışcaz sorunu. Siz nasıl takmıyosunuz bu kadar eminsiniz hiç benim gibi pimpirikli olan yok
Sadece emziriyorum lakin ne kadar süt geliyo ne kadar içiyo hiç bir fikrim yok. Yani göğüslerim sadece sabahları sert olur. Onun dışında yumuşak. Doymasa zaten durmaz diye düşünüyorum. Hiç kafama takmıyorum. Önceden kaç dk emdi diye saate bakardım. İlk ayda benim kızda az kilo aldı sonra düzeldi. Son 1 aydır saate de bakmıyorum..... millet soruyor sütün bol mu diye.. sütüm bol değil ama kızıma yetiyor diyorum. Çünkü göğsümü sıkınca fışkıran bi sütüm yok :) hele gece yatmadan önce göğüsler bomboş oluyor. Şimdiye kadar hiç sağmadım ki bileyim.. sen bi rahatla artık cnm... sen rahatlarsan bebeğinde rahatlar.

Cnm bu konuda sıkıntıların olduğunu fatkettim üzerine gelmek istemedim. İnş bir an önce aşarsın. Ama şunu söyliyim sana çevredeki bebeklerle kesinlikle kıyaslama da kıyaslatma da. Kardeşimin bebesiyle benim bebenin arasında 2 buçuk kilo var bi gün olsun takılmadım buna. Kilo iyi bişey değilki geçen burnunda hırıltı var nefes alamıyor diye dr a götürdüler fazla kilodan demiş dr. Napıyım emzirmiyim mi diyo napacağını şaşırdı o da. Biraz emzirme saatlerini açmaya çalışıyor çocuk durmuyor. Fazla kilo başa dert anlayacağın.

Benim kızım bak 5 buçuk yaşında bütğn yaşıtlarından küçük. Her önüne gelen küçük görünüyor diyor. Öyle minyon işte diyorum geçiyorum. Kıyaslamaya kalksam her denileni taksam hayatı kendime zindan ederim. Elimden geleni yaptıktan sonra gerisinde rahat olmak tevekkül etmek lazım

Bilmiyorum canım s

Neden memeni başkalarına beğendirmeye çalışıyorsun? Yazdıklarını okuyorum hep kendi sütünden kaç cc çıktığından bebenin kilosundan bahsediyorsun. Diğer arkadaşlarının yazdıklarını hiç okumuyor musun? Çoğu kişinin bebesi 5-6 kg ayda 500 gr alınca zil takıp oynayacaklar var. Sadece mama veren sütü kesilen gelmeyen var. Hiç mi empati yapıp şükür etmiyorsun. Kendine hayatı zindan etmişsin sanki dışarıda 1 saatten fazla duramıyorum diyorsun. Yavrunu neden başkalarıyla kıyaslıyorsun ya da kıyaslamalarına izin veriyorsun. İyi anne olmak ayda aldırdığın kiloyla olmaz. Önce sen her açıdan sağlıklı mutlu olacaksın ki çocuğuna örnek olabilesin. Profesyonel bir destek alıp bir an önce bu hastalıklı düşüncelerden sıyrılmaya bak.

@nemesis. Kız seni gördüm rüyamda daha dogrusu efsoşu :)) yabancilama konusunda bulduğun fikri söyleyeyim efsoşu gruptaki annelere kalmaya yolluyordun tek tek :)) sonra birinden bebek bana geldi. Dur şu nemesisi arayim da bebek bende oldugunu bilsin dedim sonra da bebeğine mısır unundan bir bulamaç yediriyordum ahaha :KK70: :KK70: :KK70:
Ahahaaa herkes sag bastan adresinj yollasin bakayim bir sey deniycem :D
Yok valla bacim ben sen kadar pimpirikli degilim. Ve hic oyle sagimlarim olmadi. Mesela bazen bizde gece nobetini esim tutuyor. Ogle gunlerin sabahinda mememden sut sizarken uyaniyorum ama sagdigimda memeden yine 120 cc filan cikiyor. Bebegim seninle ayni dogdu kg olarak. Ama ben 4.ayinda hala o kiloya ulasmadim. Ki sen 3. Aydan bahsediyorsun. Acikcasi bana 3.ayda 7 kilo cok geldi ki fazla kilo az kilodan daha buyuk sorun saglik icin. Asiri obses bir hal almissin. Bu senin icin iyi degil. Depresyona dogru gidiyor durumun. Bebehin emmemesi yasadigi rahatsizlil eminim seni boyle yapti. Kaldi ki hakta veriyorum yasadiklarin zor seyler. Ama bak sunu dusun senin bebeginin rahatsizligi zamanla duzelecek. Nice dermansiz dertler var. DHa ne hastaliklar yasayacagiz. En ufak dertte boyle cokemeyiz anneyiz biz artik. Saglam durman lazim..

Kuzum aslında bende çok pimpirikli biri oldum annelikte aslında çok gamsız şakın biriydim doğar doğmaz sarılık olmamız hastaneye yatmamız emmesi beni pimpirikli stresli korkulu endişeli panik atak biri yaptı
Her şeyi taktım sonra ne oldu sütüm gitti mememi sık sık bi damla sut getiremedim 3 gün sut gidince daha kötü emin ol kafayı yedim gece sinir krizleri tuttu yatakta tir tır titredim eşim sakinleştirdi hep baktım olmiyor çocukla kafayı yedim sütüme yansıyor şakın olmaya çalışıyorum ama hala bi ağlasa ne oldu hasta mi bsy mi var diye panik oluyorum bi emmese yine mi meme reddi diyorum korkuyorum fakat eskisi gibi günlerce takip uzatmıyorum neyse yarın emer diyorum ertesi gün emdiyse unutuyorum eski olanları unutmaya çalışıyorum çocuğum sağlıklı iyi diyorum
İpek dışarıda emmeyen bi çocuk 6 saat oliyor emmiuor bak dün 10 da emdi 4 e kadar emmedi 4 e iki dk emdi gece yatarken 2 dk emdi bu doktora diyorum o kendi istediği zaman emer 6 saat normal diyor ben yırtınsam da İpek emmiuor ben helal olsam da emmiyor artık diyorum elimden geleni yapıyorum aç bırakmıyorum emzirmeye çalışıyorum o istemiyor ne yapayım diyip kendimi terkin ediyorum bak dün akşam 2 dk emdi 34 dk dakika tuttum 34 dk katılarak agladi ağlayarak uykuya geçti sebep hırıltı reflusunden kusuyor gelen genzine takiliyor rahatsız oluyor

Ki söyle bsy senin çocuğun emmediginde bsy olmuyor kiloyu alıyor idrarında vs sorun çıkmıyor
İpek emmediginde idrarda kırmızılık oluyor ve yetersiz beslenme deniyor buna ya da susuz kalma sürekli olursa böbrekler de sıkıntı oluyor ileri de

Ee emzirmeye çalışıyorum neler yapıyorum emmiyor sonra idrarda pembelik Benim elimde mi hayır kendi istemiyor emmiuor ben o pembeligo gördükçe ağladım helak ettim kendimi ama ne oldu İpek yine bildigini yaptı emmedi biberon dahi almadı yanı yine ben yırtınsamda olmadı
Sende bebeğin kilo alıyor her hangi bi sıkıntısı yok olduğu halde bublari kafaya takma var

hiç mi biriniz benim gibi pimpirikli degil diyorsun ya senin bebenin kilo iyi sütun iyi sen ona rağmen pimpirikleniyorsun
Yanı her şey yolundayken çok takiyorsun
Yolunda gitmese taksan anlarım
Her şey yolunda emin ol sütun iyi sen iyi bi annesin yeterli gelmese ağlar gelişimi durur üzülme artık
Bende başta böyle değildim hatta çok yediğinde rahatsız olacak diye vermiyodum. Ama 2. Aya girdiğimizde meme reddi sandığım durakma oldu memeyi de almadı sonrasında biberonda. Azcık emiyo diyorum ki çenesi kuvvetlendi en fazla 30cc yiyo sütle doymuştu. 10 gün böyle devam etti sonra 30 cc yi bile yemeyince doktora girtim 10 günde 90 gr almış. 2 gün bekleyelim hastaneye yatıralım dedi kan aldılar delik deşik. Ben ağlıyorum. Önce umursamadığım için kendime öyle kızdım ki cocuk uyanmıyo aranmıyo bile ne bi huzursuzluk ne bi ağlama. Ve nasıl açtım iştahını biliyo musun ağzına zorla şırıngayla süt sıkarak. O ağladı ben ağladım ama sıktım boğazından bişi geçsin diye ve öncesinde umurmadığım zorlmadağım acıksa nasıl olsa alır dediğim için köpek gibi pişman oldum. Şimdi nasıl tutmayım çeteleyi her az yiyişinde acaba mı diyorum azalan içme miktarını kıyaslıyorum. Bana da çok zor yemiyo dışarda diye çıkmıyorum kafamda hesaplama yapıyorum ama farketmezsem diye korkuyorum. En azından diyorum 6 ay takip ediyim sonra salıyım.

Sanki yağlı değil gibi geliyo yani iyi olsa okadar yemeye çok alırdı diyorum. Ben anne sütünü daha yoğun oluyo diye biliyorum bildiğin çok sulu benimki belkide beni bile ememesinin nedenlerinden biridir. Yani bilmiyorum neden böyle düşünüyorum ama aklıma böyle şeyler geliyo

bence sen bu işi çok abartıyorsun. ben çalışmaya başladım bak işyerinde ne şartlarda sağıyorum. evde az az süt içtiğini ildiğim bir bebeğim var. ben mamaya zorunlu olmadığı sürece kullanılmaması gerekne bir şey olarak bakıyorum mama verdirmiyorum hergün gel sağ götür zorluğunu yaşıyrum. beni emdikçe sütüm artıcak buu biliyorum. hastaysa rengi değişecek. bazen oluyor bem beyaz çıkıyor süt bazen oluyor sarı. takmıyorum kafama bunu. durunca bütün sütlerin üstlerinde yağlanma oluyor önemli olan o yağlı kısımları mümkün olduğunca verebilmek kiloyu yapan o. ama sütün iç kısmında ne kadar değerli şeyler var biliyormusun. ben zaten bu insanları anlamıyorum. yok sütün yaramış yaraamış. küçükken 10 kilo olan adam büyümüş şu an zayıflamak için diyet yapıyor ben ne anladım bu işten. sen kafayı beslemekle bozmuşsun annelik böyle bişey evet ama ilerde ek gıdaya geçicek. bu seni daha çok zorlar.çünkü ben yiyen çocuk çok az gördüm. numunelik yani.
Malesef canım ama iyi bişey değil eskiler bile eğeleri batar diyor bi kere denedik sonra doktoruma sordum çok erken kesinlikle hayır dedi
yaa benimdoktorum artık kucağınızda destek vererek oturtun dedi 4 aydan itibaren. nörolojik olarak bebek hissettirirmiş otrmak istediğii ki bizimki sürekli kalkmaya çalışıyor bu işaretmiş mesela. ben artık yavaş yavaş oturtucam

Kızlar sorun şu ki benim sorunum 7 kilo oldu ah vah değil. Sorunum günlük 900 cc yi yiyen cocugun ayda 790 gr alması ki biz esas kiloyu doğumda ve ilk ay aldık doğduktan sonra kilo azalması bile olmadı. Çoğunuz 5 dk emmiyo diyosunuz benimki biberonla 150 ye yakın içiyo ve coğu süt. Ki eminim bu kadar sizinkiler içse 1500 kilodan fazla alır. Acaba sütümün sulu olması mı? Acaba tam yaramamasımı ? 790gr güzel ama günlük 900cc içen çocuğa göre nasıl? Ki çoğu benim az itelememle bıraksam yine aynı mı olacak? Şükürsüzlük yada sizleri strese sokmak değil amacım benimki az emme yüzünden hastalık süreci geçirdi ve ben bidaha böyle bişi yaşamak istemiyorum. En iyisi ben daha yazmayım kimsede strese girmesin. Kendinize ve bebişlerinize iyi bakın öptüm çok :KK68:

bence sen bu işi çok abartıyorsun. ben çalışmaya başladım bak işyerinde ne şartlarda sağıyorum. evde az az süt içtiğini ildiğim bir bebeğim var. ben mamaya zorunlu olmadığı sürece kullanılmaması gerekne bir şey olarak bakıyorum mama verdirmiyorum hergün gel sağ götür zorluğunu yaşıyrum. beni emdikçe sütüm artıcak buu biliyorum. hastaysa rengi değişecek. bazen oluyor bem beyaz çıkıyor süt bazen oluyor sarı. takmıyorum kafama bunu. durunca bütün sütlerin üstlerinde yağlanma oluyor önemli olan o yağlı kısımları mümkün olduğunca verebilmek kiloyu yapan o. ama sütün iç kısmında ne kadar değerli şeyler var biliyormusun. ben zaten bu insanları anlamıyorum. yok sütün yaramış yaraamış. küçükken 10 kilo olan adam büyümüş şu an zayıflamak için diyet yapıyor ben ne anladım bu işten. sen kafayı beslemekle bozmuşsun annelik böyle bişey evet ama ilerde ek gıdaya geçicek. bu seni daha çok zorlar.çünkü ben yiyen çocuk çok az gördüm. numunelik yani.

yaa benimdoktorum artık kucağınızda destek vererek oturtun dedi 4 aydan itibaren. nörolojik olarak bebek hissettirirmiş otrmak istediğii ki bizimki sürekli kalkmaya çalışıyor bu işaretmiş mesela. ben artık yavaş yavaş oturtucam
Oturtutken vucudunun L sekli almamasina dikkat et canim. Yani bacaklar dumduz olmayacak omuriligi zorlamayacak. Bize mesela doktor kucaginizda oturtutken bacaginiza oturtun onun bacaklar sizin bacaklarin yanindan sarksin dedi.

Kızlar sorun şu ki benim sorunum 7 kilo oldu ah vah değil. Sorunum günlük 900 cc yi yiyen cocugun ayda 790 gr alması ki biz esas kiloyu doğumda ve ilk ay aldık doğduktan sonra kilo azalması bile olmadı. Çoğunuz 5 dk emmiyo diyosunuz benimki biberonla 150 ye yakın içiyo ve coğu süt. Ki eminim bu kadar sizinkiler içse 1500 kilodan fazla alır. Acaba sütümün sulu olması mı? Acaba tam yaramamasımı ? 790gr güzel ama günlük 900cc içen çocuğa göre nasıl? Ki çoğu benim az itelememle bıraksam yine aynı mı olacak? Şükürsüzlük yada sizleri strese sokmak değil amacım benimki az emme yüzünden hastalık süreci geçirdi ve ben bidaha böyle bişi yaşamak istemiyorum. En iyisi ben daha yazmayım kimsede strese girmesin. Kendinize ve bebişlerinize iyi bakın öptüm çok :KK68:
Normal bacim ayda 790 gr. C vitamini gibi dusun. Sen 3 kilo portakalda yesen fazlasini isersin vucut hepsini almaz. Sen istedigin kadar sut ver istersen 1900 cc ver bebis yine ihtiyaci olani alacak fazlasini iseyecek. Rahatla biraz hersey yolunda artik.

Oturtutken vucudunun L sekli almamasina dikkat et canim. Yani bacaklar dumduz olmayacak omuriligi zorlamayacak. Bize mesela doktor kucaginizda oturtutken bacaginiza oturtun onun bacaklar sizin bacaklarin yanindan sarksin dedi.
yok yok zaten o kadar dik oturtmam asla. hatta millet oturtmaya çalışıyor hemen cıss daha oturmuyor o diye müdahale ediyorum. :)

Bende başta böyle değildim hatta çok yediğinde rahatsız olacak diye vermiyodum. Ama 2. Aya girdiğimizde meme reddi sandığım durakma oldu memeyi de almadı sonrasında biberonda. Azcık emiyo diyorum ki çenesi kuvvetlendi en fazla 30cc yiyo sütle doymuştu. 10 gün böyle devam etti sonra 30 cc yi bile yemeyince doktora girtim 10 günde 90 gr almış. 2 gün bekleyelim hastaneye yatıralım dedi kan aldılar delik deşik. Ben ağlıyorum. Önce umursamadığım için kendime öyle kızdım ki cocuk uyanmıyo aranmıyo bile ne bi huzursuzluk ne bi ağlama. Ve nasıl açtım iştahını biliyo musun ağzına zorla şırıngayla süt sıkarak. O ağladı ben ağladım ama sıktım boğazından bişi geçsin diye ve öncesinde umurmadığım zorlmadağım acıksa nasıl olsa alır dediğim için köpek gibi pişman oldum. Şimdi nasıl tutmayım çeteleyi her az yiyişinde acaba mı diyorum azalan içme miktarını kıyaslıyorum. Bana da çok zor yemiyo dışarda diye çıkmıyorum kafamda hesaplama yapıyorum ama farketmezsem diye korkuyorum. En azından diyorum 6 ay takip ediyim sonra salıyım.
Kuzum onu yaşadığınızda küçüktünüz bizde o zaman yaşadık bende senin gibi pimpiriklendim 5 günde sadece 30 gr aldı doktor mama dedi şutum vardı verdim düzeldik ama simdi büyüdü kuzum 6 saat bile etmeyebilir diyor doktor ki bak kontrole gittin iyi demişler kötü dediklerinde tabiki strese girip pimpirik yaparsın ama suan biberonla dahi olsa emiyor yutuyor doyuyor iştahını açtım diyorsun kuzum açılmış iste rahat ol ha eskisi gibi yine yemez o zaman ay yemezse yemez demezsin hemen kontrole götürürsün ama simdi iyi bak doktor da demis 30 cc az içmiş 60 az içmiş takılma ertesi gün iciyorsa sıkıntı Yok
Kendin rahat olacaksan tabiki hesaplama yap yaz ama aman bugün 50 cc içmedi diye ertesi güne kıyaslama yapma
İpek bi gün 2 saate bir emiyor ertesi gün 6 saate bir emiyor memelerim önceki gün çok eksiğinden ertesi gün emmediğinden siziyor mastit oluyorum mesela bebek bu dengesiz olacak bende çok taktım ya dün bu kadar emdi ertesi gün hiç emmedi diye ama ne oldu sinir krizi geçirip sütümü kaybettim sütun olmaması daha kötü İnan bak o yüzden sütüne güven kendine güven baktım 3 gün cidden çok az besleniyor götürürsün doktora
Seni rahatlatıyorsa kaç içtiği yaz bacım ama panik etme kıyaslama önceki günlerle zaten büyüdükçe emmeyecekler çok az emecekler araları açılacak sürenin içmiyor mu 3 gün takip et acıkan çocuk emin ol içiyor baktın cidden azalma var gidersin ama o 3 gün gözün cc lerde olmasin 3 günün sonunda bak cc lere
Hastalık çok kötü bsy sarılık olduk 30 gün kan aldılar İpek’in elleri hala çukur biliyor Muş’un kan alınmasından ve büyüsün yine çukur olacak 40 yıkamasında elleri mosmordu delik deşik oldu 30 gün meme almadı biliyorsun 50 gün sağarak verdim sonra zorla silikon uç sonra meme daha 1 1.5 aydir meme emiyor oda sol meme sağı hala uç emiyor yarık mememin ucu ağlayarak emiyorum akşamları sağıyorum hep zorluk olacak önemli olan takmamak degil tabiki sakince üstesinden gelmek çok abartmadan pinoiriklenmek seninki iyi pipirinlenme artık bitanem

Efsunda bahar nezlesi olabilirmis kizlar. Ciddi bir durum yok. Geniz akintisi ve hapsuruk polen kaynaklidir dedi. Dedim yarin baska bebeklerle bulusacagiz sorun olur mu diger bebekler icin sorun olmaz dedi :) asimiz vardi engel mi dedim yok dedi.
Bizim daha çok kedinin kumunun tozundan oluyor sanırım..benim it tuvaletini yapınca kumunu kapatırken çok deşeliyor üstüne toz yapışıyor sanırım sonrada evin içinde deli gibi koşunca ucusuyo o tozlar ben de kız da çok hapşırıyoruz burnum akiyor kızın da genzinde hirilti var hep..trasta ettirdik kediyi ama 1 ay oldu daha uzayiverdi hemen bir de davranış bozukluğu olmaya başladı derin uyurken sürekli gece koşuyor biyerleri tırmalıyor sürekli kapıların üstüne çıkıp atlıyor pat diye bense halsizlikten bittim demir hapı yutmaya başladım artık :(

Kuzum gitme bak kimse sana kötülüğüne yazmadı iyiliğine yazdı sorun su ki hala takacak bsy buluyorsun 900 cc içim senin çoçuğunun aldığı kilo kadar almayan bebek de var burda iyi tarafından bak
Bi de söyle mesela eşim iki tabak tavuk pilav yer kilo almaz ben ufacık yerin kilo alırım
Metabolizma farklı kuzum ki bence gayet iyi almış belki bizimkiler 1500 içiyor ama o kadar almıyor sen cc lere takılma olur mu alması gerekeni almış sonuçta
900 içince az kilo almış demiyorsa doktor sıkıntı yoktur ki fazla fazla almış bebusin masallah

Back
X