Gün içindeki kusmalarını say canım inşallah reflüsü yoktur.
AA bunlar benim kizimda da oluyo ama ben normal diye hicb refluden şüphelenmedim.gunde 1-2 kez kusuyor ve ilk aydan sonra oldu çok mu kurması lazım reflü demek icinCanım evet yavaş yavaş arttı. Önce kesik süt geliyordu sonra alt açarken kusma başladı. Ses kısıklığı, hırıltı, öksürük, ağızda tükürük biriktirmesi, fışkırır gibi kusma reflü belirtileri olabiliyor. Sen önlem amaçlı emma sonrası 20 dk dik tut canım ve gazını çıkarırken nazik davranmak gerekiyor eğer reflüsü varsa pek sarsmamak gerekiyor
Eger sabah uyanmissa memeler doluysa tek meme veriyorum 2 saat aralikla daha sonra ikinci emzirmde bir oncekinden devam ediyorum o zaman eger sut akisi yavasladiysa bazen yetmiyor digerine geciyorum. 2 saat sonra emzirmemde yariM kalan memeden devam ediyorum.emzirme sureside 15/20 dakika oluyorCanim sorum olacak emzirme süren ne kadar oluyor ve emzirme arasi kac saat oluyor. Ben iki memeyide emziriyorum 10 dk birini 10 dk birini yanlış mi yapiyorum acaba?
Merhaba, bizde oyleyiz kucakta susuyor ama diger tulru agliyor. Doktorda bize kolik dedi. Poposunda pisik vardi ondan ve huysuzlugundan suphelendiginden sut alerjisi mi diye dusunduk.gaita testi yapti kalprotektin bakildi onda deger yuksek degildi ve onemli olan gaitada lokosit bulunmamasi dedi yani kan bizde cikmamisti.Suan 3 hafta kati bir diyet yapicam sut urunleri yaninda yumurtada yasak paketlenmis tum urunler yasak cunku iclerinde peynir alti suyu ve soya bulundugu icin. 3 hafta sonunda birden basla dedi ozaman ciddi bir farklilik olusursa anlariz.birde kan alip baska birseye alerjisi varmi diye bakilcak daha kan sonucu cikmadiBir aylık kontrolden geldik. Çok gazı var dedi. Kolik dedi. Kolik bebek aglar bizimki ağlamıyor sadece kucakta uyuyor ve bırakınca uyanıyor dedim olsun bu da koliktir dedi. Ayrıca inek sütü alerjisi vardır belki diyet yap bak yine gaz var mı diye dedi. İnşallah alerji değildir
Avent soothie kullaniyoruz zaten surekli yogun bir meme istegi yok ama bazen gazini cikarirken veriyoruz ozaman rahat ediyor. Sabahlarida uyanmak uzereyken mikirdandiginda emiyor emzigi. Doktor demisti on sut cok alirsa bebekler rahatsiz olabilir dedi emzirdikten sonra diger emzirmede ayni memedne devam et diye bende oyle yapiyorum umarim ise yariyordurEmzik iyi geliyormuş evet reflüye ama almıyor inat etti hangi emziği kullanıyorsun acaba? Bugünlerde memede çok kalmıyor kızım, ben de her emmede değiştiriyorum boşaltsın diye ama dediğin çok doğru son sütü almalı bebek asıl yağlı kısım orada. Ben de aynı memeyi üst üste vermeye başlayayım teşekkür ederim.
Gerçekten çok sinir bozucu oluyor kusmaları. Midesinde emdiği kalıyor mu kalmıyor mu anlamıyorum ben de çok üzülüyorum. İnşallah bir an önce geçer canımBu sabah 7den beri 4 kez kustu canım , ilk kez böyle oluyor, biri fışkırır şekildeydi. Doktoruyla haberleştik reflü gibi ama fışkıran kusma tekrar olursa beklemeyin gelin dedi, şimdi takip ediyorum. İnsanın morali bozuluyor kustukça. Bir de memede çatlak ve kanama varsa o da kusma yapar dedi.
Kusma durumu sıksa reflü oluyor. Fizyolojik reflü bebeklerin yarısında görülen bir durummuş. Bazı bebekler de emme refleksleri çok güçlü olduğu için midesini çok dolduruyor o yüzden kusuyor. Takip etmende fayda var ama 1-2 kere kusuyorsa reflü değildir diye düşünüyorum inşallah değildirAA bunlar benim kizimda da oluyo ama ben normal diye hicb refluden şüphelenmedim.gunde 1-2 kez kusuyor ve ilk aydan sonra oldu çok mu kurması lazım reflü demek icin
Kakası falan nasıl canım? Başka bir belirti var mı?? Bizimkinin yüzü isilikm gibi oluyor. Bir de geçen gün karnı kırmızı gibiydiMerhaba, bizde oyleyiz kucakta susuyor ama diger tulru agliyor. Doktorda bize kolik dedi. Poposunda pisik vardi ondan ve huysuzlugundan suphelendiginden sut alerjisi mi diye dusunduk.gaita testi yapti kalprotektin bakildi onda deger yuksek degildi ve onemli olan gaitada lokosit bulunmamasi dedi yani kan bizde cikmamisti.Suan 3 hafta kati bir diyet yapicam sut urunleri yaninda yumurtada yasak paketlenmis tum urunler yasak cunku iclerinde peynir alti suyu ve soya bulundugu icin. 3 hafta sonunda birden basla dedi ozaman ciddi bir farklilik olusursa anlariz.birde kan alip baska birseye alerjisi varmi diye bakilcak daha kan sonucu cikmadi
Merhaba, bizde oyleyiz kucakta susuyor ama diger tulru agliyor. Doktorda bize kolik dedi. Poposunda pisik vardi ondan ve huysuzlugundan suphelendiginden sut alerjisi mi diye dusunduk.gaita testi yapti kalprotektin bakildi onda deger yuksek degildi ve onemli olan gaitada lokosit bulunmamasi dedi yani kan bizde cikmamisti.Suan 3 hafta kati bir diyet yapicam sut urunleri yaninda yumurtada yasak paketlenmis tum urunler yasak cunku iclerinde peynir alti suyu ve soya bulundugu icin. 3 hafta sonunda birden basla dedi ozaman ciddi bir farklilik olusursa anlariz.birde kan alip baska birseye alerjisi varmi diye bakilcak daha kan sonucu cikmadi[/QUOTE
Ben içirdim çocuk daha beter oldu bencede içirmemek lazımBende simdi drdan geldim sukur ki ankarada cok iyi bir cocuk doktoru buldum.kudret hastanesinde yunus emre bey.....hem uygun fiyatli bi hastane hem temiz hem sakin doktorumuzu da cok sevdik.erken sunnet onerdi tum batin ultrasonu ve kalca bakildi.her sey yolunda sadece cok yogun gaz cikti ultrasonda.idrar ve kaka testi sonuclarini bekliyoruz.surekli aglamasini kolik ya da gaz diyip gecistiremeyiz dedi ...sonuclarini bekliyoruz....bebege rezene ve kimyon icirmeyin siz icin dedi sutumu arttirici bazi tavsiyelerde bulundu .bu ay kilo alimini az buldu.
Gerçekten çok sinir bozucu oluyor kusmaları. Midesinde emdiği kalıyor mu kalmıyor mu anlamıyorum ben de çok üzülüyorum. İnşallah bir an önce geçer canım
Canım anne sütü yetiyor bebeğimeCanım ben de o şiddetli kusmalardan korkuyorum gece olur da fark edemezsem diye
Canım anne sütü yettiği halde sırf reflü için mi bu mamayı kullanıyorsun peki yoksa aynı zamanda destek olsun diye mi? Yüksek yastığa nasıl yatırıyorsun zor olmuyor mu durması? Ben reflü yatağı kullanıyorum ama geceleri çok huzursuz uyuyorum kusar mı diye. İlaç henüz başlamadık ama kilo alımı yavaşlarsa başlarız biz de canım
Canım diyelim emdi bir yarım saat tuttum dik bir şekilde kucağımda sonra yatırayım diyorum kusuyor. Altına bakayım diyorum kusuyor bazen süt şeklinde bazen kesik süt şeklinde kusuyor. Bazen emme anında kusuyor tabii o an genzine de kaçıyor öksürmeye başlıyor korku filmi gibi oluyor benim için bir şey olacak diye. Sorarsan yazar mısın canım buraya da. Kusmalarını takip et doktora gidene kadar horlaması var mı arada öksürüğü var mı diye de bak canım bunlar reflü belirtisi
benimde uyuyunca bazen hırıltı ve yutkunma oluyor sürekli kalkıp bakıyorum dalamıyorum bende biraz dik tutayım sağol cnm yazdığın içinCanım evet yavaş yavaş arttı. Önce kesik süt geliyordu sonra alt açarken kusma başladı. Ses kısıklığı, hırıltı, öksürük, ağızda tükürük biriktirmesi, fışkırır gibi kusma reflü belirtileri olabiliyor. Sen önlem amaçlı emma sonrası 20 dk dik tut canım ve gazını çıkarırken nazik davranmak gerekiyor eğer reflüsü varsa pek sarsmamak gerekiyor
Benim bebeğim kız evim 22-24derece tutuyorum bı citcitli uzun kollu badi ve aynı kalınlıkta altına giydiriyorum bir kat bunlar ikinci kat olarak da aynı kalınlıkta tulum giydiriyorum yani iki kat giyiyor evin durumuna göre kucağa alınca yelek giydiriyorumKızlar bişiy sorucam bebeklerinizi ozellikle kız cocukları sıcagı sever derler evde gündüz ve gece uyurken nasıl giydiriyorsunuz Ben cok mu giydiriyorum bilebilem
Bende zıbın giydiriyorum altan hemşire kısın kılotlu corap giydir dedi onu giydiriyorum ustunede alt üst takım giydiriyorum arada da yelek giydiriyorum acaba yelek giydirmemek mi lazım alısmaması için. Peki eldiven şapka kullanıuomusunuzBenim bebeğim kız evim 22-24derece tutuyorum bı citcitli uzun kollu badi ve aynı kalınlıkta altına giydiriyorum bir kat bunlar ikinci kat olarak da aynı kalınlıkta tulum giydiriyorum yani iki kat giyiyor evin durumuna göre kucağa alınca yelek giydiriyorum