2018 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    262

Ayy Allah şifa versin sanada canim ya.

geçmiş olsun canım. Benim de belim zonkluyor tam geçti diyorum farklı bir yerden tekrar başlıyor. Ve gerçekten bebekle zor oluyor

Çok sağol canım, sana da geçmiş olsun, doğumdan sonra eklemlerde sorun olabiliyormuş,umarım çabuk düzeliriz.

Bu arada benim kızımda da reflü başladı sanırım, emdikten sonra gazını çıkarmazsam kusuyor. Bir de bazen onunla konuştuğumda gülüyor, heyecanlanıyor üzerine kusuyor birden, sevmeye korkuyorum. Sende de var mı böyle bişey? 13ünde 2.ay kontrolümüz var, doktoruna sorcam bunları

Kızlar bebeğim 32 günlük ve sariligi hala geçmedi bugün yine doktor kontrolune gittik tahlil yapti yarın cikicak , uzayan sarılık için napilabilir, napacagimi bilmiyorum , off anne olmak çok zormuş

İki bacak 1 kol kızlar, 2.ay aşısı bacaklara karma ve zatürre kola verem vuruyorlar. Biz de bugün olduk:/

Benim kaka ve gaz sorunu bitmek bilmedi ya.
Benim minnos kopuklu kaka yaptı dün. şöyle bi yazı gördüm.

ıki gün önce kakamız yeşile çalmaya başladı, sonra da iyice yeşerdi. Bu esnada Bilge'nin gazı da Aygaz'ı kıskandıracak düzeye geldi, köpüklü köpüklü kakalar eşliğinde çağlamaya başladı. Panikledik, Çeşme'de çocuğu üşüttük diye kalktık cayır cayır yanan ızmir'e geldik.

Doktor babamız hemen internete koştu ve dedi ki, "Mel sende önsüt/arkasüt dengesizliği olabilir". Haydaaaa.

Bu önsüt/arkasüt dengesizliği denilen şey, fazla sütten oluyormuş. Ben 1.5 aydır sütüm az, sütüm yok diye delirip envayi çeşit yöntem denerken (ki bunları bilahare yazacağım), ne alaka şimdi? Neyse, 6. haftadan sonra süt miktarı artıyor biliyorsunuz. Anne sütü de iki bölümden oluşuyor, biri ön süt denilen ve ilk başta gelen sulu tatlı süt. Bu çocuğun susuzluğunu gideriyor ve iştahını açıyor. Ardından bir süre sonra arka süt denilen ve asıl kalorili, yağlı süt geliyor. Doyma hissini ve büyümeyi sağlayan da bu arka süt.

Önsüt/arkasüt dengesizliğinde vücut bebeğin ihtiyacından fazla süt üretmeye başlıyor ve bunun çoğunu ön sütten yana yapıyor. Bebek de daha fazla önsüt almış oluyor. Bu kadar sulu ve laktoz açısından zengin sütü içince ilk etapta doyduğunu sanıyor. Fekat, bu süt bağırsaklardan hızla geçiyor, kakayı yeşertiyor, bu esnada deli gibi gaz yapıyor. Yağlı kısmı içemeyen bebek, yarım saat sonra tekrar acıkıyor ve emmeye saldırıyor. Buna ek olarak gaz acısını da dindirmek için sürekli emmek istiyor, çünkü bildiği tek rahatlama yöntemi bu. Bu durum bir kısır döngüye giriyor, bebek emdikçe süt salgılaması artıyor, ancak doyma gerçekleşmiyor, öte yandan sürekli emmek gaz sorununu kronik hale getiriyor. Ayrıca bu durum annenin kendini montofon gibi hissetmesine ve hayattan nefret etmesine yol açıyor.

Aşağıdakileri gözlemliyorsanız sizde de bu dengesizlik olabilir:

* Yeşil köpüklü kaka
* Ciddi bir gaz sorunu (Bebeğin bacaklarını karnına çekerek kıvranmasından anlayabilirsiniz)
* Sık hıçkırık
* Sürekli emmek isteyen bir insan evladı
* Emerken fazlasıyla çlonk çlonk, gulp gulp sesleri gelmesi
* Emerken kızmak, sinir yapmak
* Huzursuz uykular

E peki ne yapacağız? Valla hazreti internetin dediği, emzirme blokajı. Yani bir o göğüs bir bu göğüs yerine, aynı göğüsten daha uzun periyodlarla emizmek (Mesela 6 saat boyuna birinden emzirip sonra öbürüne geçmek). Bu sayede bir hafta içerisinde vücuda "hop yavaş" mesajı verecekmişiz, o da salgılamayı dengeleyecekmiş. Ha bir de her emzirmeden sonra gaz çıkaracağız. Da uyuyor adam? Hem de günde 20 seans emiyor bu sıkıntı yüzünden, nasıl olacak o iş
Alıntıdır

Kızlar bebeğim 32 günlük ve sariligi hala geçmedi bugün yine doktor kontrolune gittik tahlil yapti yarın cikicak , uzayan sarılık için napilabilir, napacagimi bilmiyorum , off anne olmak çok zormuş

Sarilik sınırı 17
Eğer 10 11 12 lerde ise sorun yapmayın.
Sürekli emzirmeye özen gösterin. Uyusa dahi sürekli bol bol emzirin.
Emzirdikten sonra gazını çıkarın mutlaka sonra kusar.
Benim minnosun uzun sürdü epey. Hep 12 11 10 larda idi. Dr a kac kez gittik kimse onemsemedi. 16 17 olduğunda ilgileniyorlar.

İki bacak 1 kol kızlar, 2.ay aşısı bacaklara karma ve zatürre kola verem vuruyorlar. Biz de bugün olduk:/
İlk defa gördüm kola iğneyi deriye vurduklarını. Yani ben öyle algiladim. Beyaz oluyormuş doğru yapıldığında. . Hemşire öyle söyledi.
Bizde cuma günü olduk. 3 gün banyo yok , denildi. Pazar günleri banyo yaptiriodum.
2 haftaya yakın yikanmadi sanırım minnosum.

Sizin kaç gün surmustu canım , degeri yüksek degildir inş ama bir aydır gecmedi

Aslında çok uyumuyo ama uyuduğunu bayılır gibi uyuyo uyanmiyor AA çok uyumuyor

Sizin kaç gün surmustu canım , degeri yüksek degildir inş ama bir aydır gecmedi

Aslında çok uyumuyo ama uyuduğunu bayılır gibi uyuyo uyanmiyor AA çok uyumuyor

1 ay dan fazla sürdü sanırım. Ne yalan soyleyeyim Artık sariligi onemsemedim.
Çünkü benim minnos sürekli emen bi bebek. Ve kilo da aldiydi. Ama ona ragmen gecmedi üstündeki sariligi. Ama çok şükür öyle abartılı değildi zaten. 10 11 12 ler öyle çok abartılı olmuyormuş zaten.
Değeri düşük ama vücudunda hala sarılık varsa sorun etmeyin bence. İleriki zamanlarda gider. Bol bol Emsin yeter

Kızlar oğlumun yarın normal doktor kontrollü de var bu hafta abartmıyorum her gün hastane geçirdik sorun su ki bu sabahtan beri iştahı Yok ve hala burnu tıkalı bronşit olmustue diye çok korkuyorım

Valla yeşil kaka harıcı diger hepsi bizde varvhele son iki gündur baya var nenyapıcaz şimdi hep aynı memeyi mi vericez uzun süre yabı

Canım ben de o şiddetli kusmalardan korkuyorum gece olur da fark edemezsem diye

Canım benim bebeğim reflü
Motillum diye ilaç kullanıyorum
2 veya 2.5 saatte bir emziriyorum
Emdikten sonra 20 dakika dik bir şekilde tutuyorum
Yüksek yastıkta yatıyorum

Canım anne sütü yettiği halde sırf reflü için mi bu mamayı kullanıyorsun peki yoksa aynı zamanda destek olsun diye mi? Yüksek yastığa nasıl yatırıyorsun zor olmuyor mu durması? Ben reflü yatağı kullanıyorum ama geceleri çok huzursuz uyuyorum kusar mı diye. İlaç henüz başlamadık ama kilo alımı yavaşlarsa başlarız biz de canım

Canım diyelim emdi bir yarım saat tuttum dik bir şekilde kucağımda sonra yatırayım diyorum kusuyor. Altına bakayım diyorum kusuyor bazen süt şeklinde bazen kesik süt şeklinde kusuyor. Bazen emme anında kusuyor tabii o an genzine de kaçıyor öksürmeye başlıyor korku filmi gibi oluyor benim için bir şey olacak diye. Sorarsan yazar mısın canım buraya da. Kusmalarını takip et doktora gidene kadar horlaması var mı arada öksürüğü var mı diye de bak canım bunlar reflü belirtisi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…