2018 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    262
Normal doğumu çok ağrılı sizili sezeryan ise güle oynaya geçirilecek bir doğum olarak görmeyin. Normal doğumu yaşamış biri olarak ve su anda da kendi isteğiyle sezeryan isteyen biri olarak ikisinin de çok zorlu ve acılı olduğunu düşünüyorum. Allah korusun başımıza kötü birşey gelecek se bu normal doğum anında da olabilir buna hiç bir türlü engel olamazsınız. Okadar çok kötü senaryo var ki düşünürseniz normalde de sezaryende de. Siz kendinizi nasıl rahat hissedecekseniz canınız nasıl isterse öyle yapın başkaları ne düşünür diye asla düşünmeyin. Bana da cok konuşan oldu ilkini normal doğurdun bunu hayli hayli dogurursun diye. Ama o gün çektiğim acıyı sıkıntıyı bir ben bilirim ve bu konuda kimse beni ikna edemez. Normal doğurdugum da tam anneyim de şimdi mi eksik beceriksiz olacağım? Sağ salim kucağına almayi nasip etsin yeter ki her iki türlüsü de anne olmak..ve herikisi de çok zorlu süreç. .
Epiduralli normal dogum dusundunuz mu hic? Arkadasim da ilk dogumunda cok cekmis, az daha ölüyormus. İkincisini epidural olarak yine normal dogumla yapti ve hicbir agri sizi aci yasamayip cok guzel gectigini, cok memnun kaldigini soyluyor. Bana da hep epidural tavsiye ediyor. Direkt simdiden epidurale karar kilmadim ben henuz, benimki ilk bebek oldugu icin doktorum o anki duruma bakariz, ben dayanabilecegini, hic gerek olmayacagini dusunuyorum dedi. Herkesin bunyesi farkli sanci zamani gelince gorecegiz. Ama sizin tecrubeniz var, belki epidural dusunursunuz.

Bana da normal mi olacak diyorlar

Ben de buna ben değil bebek karar verecek diyorum :)
Ben dogumdan sonra bile normal diye girdim ama sezaryene dondu demeyi planliyorum bu tip insanlara.

Öylede söylemeyince de yanlış anlıyorlar neden söylemiyorsun diye falan kilolu olsa bisey söylüyorlar zayıf olsa bisey söylüyorlar en basiti evin içindenler kv dun o bebeği içinde öldürecen galiba dedi
O nasil bir laf yahu. Birak yanlis anlayan anlasin onlar sen nasil anlayacaksin diye dusunmezken sen kimseyi dusunecek degilsin

Ben dogumdan sonra bile normal diye girdim ama sezaryene dondu demeyi planliyorum bu tip insanlara.

O nasil bir laf yahu. Birak yanlis anlayan anlasin onlar sen nasil anlayacaksin diye dusunmezken sen kimseyi dusunecek degilsin
Aynen öylede işte nasıl yapalim ayni evde olunca altlı üstlü oturuyoruz hamile oldugumdan beri yemeğe bile onlarda hergun yiyoruz bebeğim vaktinde gelsinde iyi olsun da 1 buçuk 2 ay daha duymamazliktan gelicem

Aynen öylede işte nasıl yapalim ayni evde olunca altlı üstlü oturuyoruz hamile oldugumdan beri yemeğe bile onlarda hergun yiyoruz bebeğim vaktinde gelsinde iyi olsun da 1 buçuk 2 ay daha duymamazliktan gelicem
Kopruyu gecene kadar o zaman annesi. Merak etme bebisin sapasaglikli gelecek az sabir

belki de korkuyorum
sağ salim kucağıma aldığım zaman rahatlamış olacağım belki de
onunla konuşuyorum seviyorum ama kendimi çok ilginç ama samimiyetsiz gibi hissediyorum
sürekli fotoğrafına bakıyorum
bu benim bebeğim mi şimdi diyesim geliyor
Ayy hepimiz sağlıcakla alsak şu bebeleri kucağımıza da tüm korkularımız geçse
geçen gece çok uykusuz kaldım
hemen diyorum ki içsel olarak yaa böyle zor bir bebek olurda pişman olup isyan edersem diye korkuyorum
değişik ruhh hali bende ki

İdrak edemiyoruz henuz bence olup biteni en azindan bende durum boyle anne olucam ama henuz bu durumu sindirebilmis degilim neyle karsilascam ne yasicam bilmiyorum bi bosluk hali bazen karnima sarilirken buluyorum kendimi bazen buz gibi oluyorum galiba normal bi psikoloji bu

Ben de bugün bunu soracaktım burada, gece midem çok bulandı, kusmadım ama zor tuttum uyutmadı. İlk 3 ay zorlamıştı beni, geri mi geldi diye endişelendim ben de. Devam ederse doktora danışırım bakalım.
Bende de bulantılar başladı ilk aylardada çok bulantım olmuştu bu dönemde tekrarlanabiliyor demek ki doktora sormak gerek tabi yine

Kızlar gerçekten kayinvalidelerin doğum olur olmaz gelmesi gerekli mı. Yanında kendi annen varsa yardima ihtiyacın yoksa kayınvalidenin 10 15 gun sonra fln gelmesini istemek çok mu abes?

Canim oncelikle gecmis olsun bir an once iyilesir dinclesirsin inşallah

Gelmemesi hepimizin rahatligi acisindan isimizr gelir sonuçta bu inkar edilemez herkes kendi annesiyle daha rahat eder ama torunuyla birlikte olma fikri babanne icinde cok önemli bisey ve eslerimizde anneleriyle bu anlari paylasmak isteyebilir onlarin yerinde olsak bizde isteyebiliriz gelmeyi iki taraf içinde abes diil bence ama cozumsuz bi durum cok karisik oldu dimi :))))

Canim oncelikle gecmis olsun bir an once iyilesir dinclesirsin inşallah

Gelmemesi hepimizin rahatligi acisindan isimizr gelir sonuçta bu inkar edilemez herkes kendi annesiyle daha rahat eder ama torunuyla birlikte olma fikri babanne icinde cok önemli bisey ve eslerimizde anneleriyle bu anlari paylasmak isteyebilir onlarin yerinde olsak bizde isteyebiliriz gelmeyi iki taraf içinde abes diil bence ama cozumsuz bi durum cok karisik oldu dimi :))))
Tabiki de öyle gelmemesi daha garip olmaz mı zaten. Çözüme kavuşturduk gibi duruyor önce annem gelecek sonra kayınvalide şuan bu şekilde konuşuldu :)

Bendede dogum sekliyle ilgili durum farkli cevremdeki herkes sezeryanli bosuna bu kadar skintiyi niye cekiyosun tarihi al sezeryanla dogur diyolar :)) tabi yasca dahaa buyuk olanlar normal iyidir iyi diyo o ayri ama nadir :))

çok uzun zamandır aklımdan geçen ama hiç dile getiremediğim duygular var hanımlar
bunları düşünmek acayip vicdan azabı çektirse bile :cry:
düşünmekten kendi mi alıkoyamıyorum
korkuyorum ben yaaa
bebeği mi yaa sevemezsem diye:KK42:
ultrasyonda ki fotoğraflara bakıyorum
bazen çok uzak geliyor:KK42:
bilmiyorum
sürekli bakıyorum ama alışamıyorum bir türlü her yerini inceliyorum felan :KK42:
bende mi bir tuhaflık var sizce?
çok uzun zamandır aklımdan geçen ama hiç dile getiremediğim duygular var hanımlar
bunları düşünmek acayip vicdan azabı çektirse bile :cry:
düşünmekten kendi mi alıkoyamıyorum
korkuyorum ben yaaa
bebeği mi yaa sevemezsem diye:KK42:
ultrasyonda ki fotoğraflara bakıyorum
bazen çok uzak geliyor:KK42:
bilmiyorum
sürekli bakıyorum ama alışamıyorum bir türlü her yerini inceliyorum felan :KK42:
bende mi bir tuhaflık var sizce?
Canim benim hissettiklerin okadar normal ve bi cogumuzun yasadigi seyler ki. Ilk hamileligimde is yerimdeki tüm arkadaslar ellerini karnima koyup büyük bi heyecanla ve beklentiyle "nasil bir sey anne olacak olmak"diye sorduklarında kendimi hep kötü hissederdim herkes nasil heyecanli ve istekli ben neden böyle hissizim die, kendimi acik etmemek icin de öyle güzel bi duygu ki kelimelerle anlatamam derdim:) oglum doğdu yine bi sudan cikmislik hali devam etti bende, baskalarinin anlattigi gbi kucagima aldigim an dunya durmadi, hersey degismedi. Ama gün geçtikçe, boncuk gözlüm büyüdükçe hergün aklımdan gecen net sekilde şuydu "bundan fazla sevgi olamaz heralde" ama oluyor o minicik beden her gecen gün varligiyla kalbini sevgiyle patlama noktasina getiriyor. Demem o ki kendini eksik hissetme her insanin duygusunu yaşama ve ifade etme şekli farklidir kimi cok büyük, süslü cümleler kurar. Kimi daha yalin, derinden sever. Ama değişmeyen bence tek gerçek var bir insanı en cok annesi sever :KK200::KK200:

Bende de bulantılar başladı ilk aylardada çok bulantım olmuştu bu dönemde tekrarlanabiliyor demek ki doktora sormak gerek tabi yine

Umarım değildir, yoksa son zamanlarda çok zorlar bizi. Ben 1-2 gün bekleyip öyle danışmayı düşünüyorum. Bugün çok fazla olmadı ama canım yemek yemek istemiyor, zorlayarak yedim. Hem bizim enerjimizi daha da düşürür hem bebişler beslenemez devam ederse

Artık hiçbir şeye yetişemiyorum sanki sizler de öyle misiniz? Salı günü oda takımı geldi dün bugün ancak temizledim ama koku çıkmadı hala. Sirkeli su ile de sildim ne yapmak gerek bilgisi olan var mı? Aslında son günlerimi ayaklarımı uzatıp bebeğimi beklemek istiyorum ama yok oda takımı yok perde ütüle yemek yap evi temizle falan derken son zamanların tadını çıkaramıyorum sanki. Annem de sehir dısında dogum zamanıngelecek daha uzun kalabilmek için ama bir gün de yemek yaptım sende bugün yapma diyen bi kayınvalidem yok maalesef ya. Ben zaten hiç bir sey istemem öyle bi insanım ama insan teklif eder dimi sanki zordayken özellikle yapmıyor normal zaman olsa daha cok yapar.
Beraber mi yaşıyosunuz canım: (

@yesa1 benim çamasrlar yeni bitti resmen odasına yerlestirdik ama ben de bittim hastane cantamız da sonunda hazır allahım yapmayanlar artık yapsın valla benim 1 haftamı aldı etiketiymis yıkamasıymıs kurumasıymıs cantasıymıs oymus buymus neymis valla beni yıldırdı resmen bugün rahat bi uyku cekicem ama kafa olarak vücüdüm pert durumda resmen.Babamız iyiki var yoksa ölmüstük gurbette olmak ne zor bi bardak su verenin bile olmuorrr ailesi hemen yanıbasında olanlar kıymetini bilinnnn vallaa :işsiz::kızgın:

@yesa1 benim çamasrlar yeni bitti resmen odasına yerlestirdik ama ben de bittim hastane cantamız da sonunda hazır allahım yapmayanlar artık yapsın valla benim 1 haftamı aldı etiketiymis yıkamasıymıs kurumasıymıs cantasıymıs oymus buymus neymis valla beni yıldırdı resmen bugün rahat bi uyku cekicem ama kafa olarak vücüdüm pert durumda resmen.Babamız iyiki var yoksa ölmüstük gurbette olmak ne zor bi bardak su verenin bile olmuorrr ailesi hemen yanıbasında olanlar kıymetini bilinnnn vallaa :işsiz::kızgın:

Allah yardımcın olsun canım.
Anne hakkı ödenmiyor ama olsun sende tek başına bitirmişsin.
Bolca dinlen

pirayegibi pirayegibi
37. Haftamda izne çıktım her gece ağladım ben nasıl işe girmeden yapacaktım üstelik karnında bir çocuk vardı ona bakmak zorundaydım.
o bana yüktü 4 ay iznim vardı erken başlasam işe insanlar ayıplar mı diye bile düşündüm..

sonra kızım doğdu. Öyle görür görmez ağlayan bir anne olmadım. Hastaydım çok hastayım fazla yaklaştırmayın dedim. Şaşkındım.

Şimdi 4 yaşında o benim ona ben sahibim her baktığımda durmaksızın ağlayabilirim
Onsuz yapmadığımdan istifa ettim. 1 tel saçına ömrümü yoluna sererim onun adı evlat ilk gördüğünde ilk kokusunu aldığında neyse gözümde hala öyle. Bambaşka bir şey.

X