Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Kızlar gerçekten kayinvalidelerin doğum olur olmaz gelmesi gerekli mı. Yanında kendi annen varsa yardima ihtiyacın yoksa kayınvalidenin 10 15 gun sonra fln gelmesini istemek çok mu abes?
önemli olan sağlıkla kucagimiza almak inşallah bebislerimizi sağlıkla kucagimiza aliriz...amin canım inşallah çok gğzel bir Doğum olur yengem 3.doğumunu devlette yaptı.
Keşke diğer 2 devlette yapsaydım dedi
aynı ben ,8
Evet iki parmakla muayene ..kimseyi korkutmak istemiyorum belkide cok kolay bisey ..sorunlu olan benim canim bacagimi acamiyorum ben kocama bile zor ..hatta evlendigimde 3 ay acamadim ..aslinda rahat olabilsem bi rahat olabilsem hersey olup biticek zaten biliyorum ama o anda yine panikliyorum ..siz korkmayın yani
önemli olan sağlıkla kucagimiza almak inşallah bebislerimizi sağlıkla kucagimiza aliriz...
istegim doğumla birlikte kistide alsinlar inşallah basariyla tamamlanır.. nedeni ise sonra tekrar amaliyat olma isi cikmasin diye ama rabbim bilir bebeğimi hayirlisi ile sağlığıyla inşallah kucağıma alirim
k.v. den olsa ne olurki sonucta oda annen onlarinda hevesleri vardir ...Kızlar gerçekten kayinvalidelerin doğum olur olmaz gelmesi gerekli mı. Yanında kendi annen varsa yardima ihtiyacın yoksa kayınvalidenin 10 15 gun sonra fln gelmesini istemek çok mu abes?
Canım senin ilk bebek mi? Bi de normal yolla mı oldu?önemli olan sağlıkla kucagimiza almak inşallah bebislerimizi sağlıkla kucagimiza aliriz...
istegim doğumla birlikte kistide alsinlar inşallah basariyla tamamlanır.. nedeni ise sonra tekrar amaliyat olma isi cikmasin diye ama rabbim bilir bebeğimi hayirlisi ile sağlığıyla inşallah kucağıma alirim
canım benim 3. bebiş geliyor inşallah 18 ve 13 yaslarinda iki kızım var buda inşallah 3 . kızımız olacak...Canım senin ilk bebek mi? Bi de normal yolla mı oldu?
Anladım canım çok geçmiş olsun bn tüp bebekle hamile kaldım ve kisti alınan bir cok kişinin yumurta rezervinde sorun oldugunu duydum o yüzden sormak istedim. Ama maşallah senin 3. Bebekmiş :)canım benim 3. bebiş geliyor inşallah 18 ve 13 yaslarinda iki kızım var buda inşallah 3 . kızımız olacak...
benim sol tüpün içinde enfeksiyon dan kist olusmus ve bu büyüdü onu alacaklar dogumda bi sorun çıkmazsa inşallah da cikmaz alirlar ...
ben laparoskopik amaliyat oldum sol tüpü rahminden ayırdılar sağ tüple normal hamile kaldim ..
Benim arkadaşımin kv si doğuma geldi 1 gün kaldı sonra gitti
30 gün kendi annesi kaldi o gidince de 10 gün kendi kv si geldi
Ama direk doğuma gelme sonra gel diyemedi onun da torunu ilk görmek istedi heveslendi vsvs
k.v. den olsa ne olurki sonucta oda annen onlarinda hevesleri vardir ...
ama gelinine kötü davrananlar için demiyorum butun k.v. ler ayni olamaz ..
önemli olan sağlıkla kucagimiza almak nasip olsun inşallah...
Normal doğumu çok ağrılı sizili sezeryan ise güle oynaya geçirilecek bir doğum olarak görmeyin. Normal doğumu yaşamış biri olarak ve su anda da kendi isteğiyle sezeryan isteyen biri olarak ikisinin de çok zorlu ve acılı olduğunu düşünüyorum. Allah korusun başımıza kötü birşey gelecek se bu normal doğum anında da olabilir buna hiç bir türlü engel olamazsınız. Okadar çok kötü senaryo var ki düşünürseniz normalde de sezaryende de. Siz kendinizi nasıl rahat hissedecekseniz canınız nasıl isterse öyle yapın başkaları ne düşünür diye asla düşünmeyin. Bana da cok konuşan oldu ilkini normal doğurdun bunu hayli hayli dogurursun diye. Ama o gün çektiğim acıyı sıkıntıyı bir ben bilirim ve bu konuda kimse beni ikna edemez. Normal doğurdugum da tam anneyim de şimdi mi eksik beceriksiz olacağım? Sağ salim kucağına almayi nasip etsin yeter ki her iki türlüsü de anne olmak..ve herikisi de çok zorlu süreç. .Kızlar bu sezeryan ve normal den bahsedince ben de içimi dökeyim dedim.
Ben de vajinal muayeneden çok korkmuştum ve şu an çatı aklıma geldikçe geriliyorum. Aslında düpedüz sezeryan olup bu stresi çekmemeyi istiyorum. Ama çok şükür normal doğuma bi manim yok. Böyle olunca da vicdan azabı hissediyorum belki kendi rahatımı düşündüğüm için sezeryan olursam ve bebeğe bi şey olursa kendimi sorumlu hissedeceğim diye.
Doktorum en ufak bi ihtimalden bahsetse de içim rahat sezeryan olsam diye istiyorum. İçten içe bunu istiyorum hemen tamam diyeceğim. Ama o da hiç doğurmayacakmışım gibi ne normal ne sezeryan lafını bile etmiyor çatı falan dediği de yok daha. 37. Haftam bitti. Ben de sormuyorum gerildiğim için.
Ama beni en çok darlayan çevremdeki herkesin ayyy inşallah normal doğurursun demesi. Annem ve eşim de dahil. Ben de hıhı inşallah falan diyorum geçiyorum ama bi yandan da kendi isteğimle sezeryan olursam kendimi eksik beceriksiz hissetcekmişim gibi geliyo. İnsanlara ben öyle istedim demek çok zor gelecek sanki kötü gözle bakacaklar gibi geliyor.
Hersey yeni bir tecrube gercekten hayatta.
Hamileligimde de degisik seylerin varligini ogrenmis oldum.
Ilki ben hic ummadigim insanlarin bile bebek cinsiyeti acisindan erkekci oldugunu sasirarak gordum.
Ikincisi ise kadinlara dogum sekliyle ilgili yapilan bu baski. Kaldi ki bu baski yine kadinlar tarafindan yapiliyor.
Artik annem ve ablama soran olursa ne tarihten ne de dogum seklimden bahsetmeyin kimseye diyorum cunku insanlar sanki ona sormussun fikir istemissin ve hakki varmis gibi fikir beyan ediyor ve bana en ufak yorum batiyor artik, bakalim kismet son anda belli olacak deyip geciyorum.
Ama gercekten insanlardan gitgide daha cok soguyorsunuz, normal komplekssiz insan bulmak o kadar zor ki.
Biz insallah cocuklarimizi guzel yetistirebiliriz
ben açık açık dedim kv ye sırayla gelin diye. Annem geliyor yanıma zaten. Aynı anda gelip her beraber dönmektense annem gider kv gelir. En azından biraz daha uzun süre birileri yardımcı olmuş olur. Güzelce anlatınca herkes doğru söylüyosun dedi planı yapmış olduk :)Sagolun kızlar kayınvalidem iyi biridir o da bana sordu geliyim mı diye benim gönlümden geçen bir hafta sonra gelmesi oldu çünkü 10 15 gun benim annem kalır yanımda birazda o kalır hem dönüşümlü olur diye düşündüm. ama abes mı olur sen hemen gelme sonra gel demek onu bilemedim. Yoksa geldi mı yemeğimi de yapar sağolsun bakarda diye düşünüyorum istemediğimden değil de isteğimin makul olup olmadığını bilemedim. Simdi konustuk hallettik neyseki ayip olmasini hic istemedim bu mutlu zamanda..
aynen en mantıklı olanı bu benim içinde. şimdilik plan bu şekilde bizde de tabi heran fikirde değiştirebilirler artık hayırlısı kafaya çok takmamaya çalışıyorum. Malum herşey bizim istediğimiz gibi olmayabiliyor :)ben açık açık dedim kv ye sırayla gelin diye. Annem geliyor yanıma zaten. Aynı anda gelip her beraber dönmektense annem gider kv gelir. En azından biraz daha uzun süre birileri yardımcı olmuş olur. Güzelce anlatınca herkes doğru söylüyosun dedi planı yapmış olduk :)
Öylede söylemeyince de yanlış anlıyorlar neden söylemiyorsun diye falan kilolu olsa bisey söylüyorlar zayıf olsa bisey söylüyorlar en basiti evin içindenler kv dun o bebeği içinde öldürecen galiba dediKimse için kendini eve kapatma canım. Söyleme bile kilosunu falan boş ver hiç canını sıkma.
bu demek oluyor ki umursamayacaksin cevap verip dialoga da girme canın sıkılmasın. Üç maymunu oyna şimdilik en iyisi.Öylede söylemeyince de yanlış anlıyorlar neden söylemiyorsun diye falan kilolu olsa bisey söylüyorlar zayıf olsa bisey söylüyorlar en basiti evin içindenler kv dun o bebeği içinde öldürecen galiba dedi
O nasıl söz öyle terbiyesizlik, cahillik canım. Allah'a havale et boş ver.Öylede söylemeyince de yanlış anlıyorlar neden söylemiyorsun diye falan kilolu olsa bisey söylüyorlar zayıf olsa bisey söylüyorlar en basiti evin içindenler kv dun o bebeği içinde öldürecen galiba dedi