2018 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Kız

OY: 118 51,3%
  • Erkek

OY: 102 44,3%
  • İkiz Kız

OY: 3 1,3%
  • İkiz Erkek

• İkiz, Bir Kız Bir Erkek

• Üçüz

OY: 1 0,4%

• Ankete Katılan
    230
Ben asla kilo olayına takılmayacam eşime söz verdim.şimdiden 1 kilo aldım bile.zaten kilolu hamile kaldım Aralık 28 de 20 haftalık ölü doğum Yaptım o kiloları veremedim stresten.73 ile hamile kaldım şuan 74 üm.boy 1.70.oğlumda 16 kilo aldım ama doğum sonrası 28 kilo verdim bol emzir bide gaz Sancısı varsa bak nasıl kilo veriyorsun uykusuzlukla:spor:

Sana katiliyorum canim, zaten mevzu ne kadar yediginden ziyade ne yedigin. Ben de inanilmaz porsiyonlar yiyordum ama tatliya asiri duskundum. 60 kilo hamile kaldim, 83 kilo doguma gittim..

Dogumdan 6 ay sonra 54 kiloydum ama :) su an 55 civariyim.

Bu gebeligimde asiri kilo almaya hic niyetim yok, saglikli beslenmeye calisiyorum ama sanki 2-3 gundur pek istahim yok.
bu zamanlarda ole oluyor bazen bulanti istahsizlik.. Ama gecer

Ya Benim de gozum donuyor ayni sen gibiyimmmm. Bilmiyorum iyi mi kotu mu ama mesela aksam.okadar yemek meuve yememe rağmen. Gece 12de sanki iftar vakti oruclu gibiydim vallaaaa uyuyamadım acliktannn. Bi kek yedimde bastirdi uyuyabildim...:110::110::110:
.. ne olacak bu hal iyimi kötümü bilemem
cabuk acikmaya basladim bende.. Sık az yemek en dogrusu.. Ogluma hamileyken kpss ye girmistim. 2 saat sinav yolda 1 saat gidis donus 2 saat toplam 4 saat ac kalamam diye ekmek arasi yapmistim. Millet hala soru cozuyodu iceei girmeden son dk ben ekmek arasi yiyodum. Ahahaaaa

Ben asla kilo olayına takılmayacam eşime söz verdim.şimdiden 1 kilo aldım bile.zaten kilolu hamile kaldım Aralık 28 de 20 haftalık ölü doğum Yaptım o kiloları veremedim stresten.73 ile hamile kaldım şuan 74 üm.boy 1.70.oğlumda 16 kilo aldım ama doğum sonrası 28 kilo verdim bol emzir bide gaz Sancısı varsa bak nasıl kilo veriyorsun uykusuzlukla:spor:
aynem cnm dogru soluyorsun hele ki gazli ve hareketli bi bebek olursa.. Bazen yemek yemeyi unutuyor insan. Benim evimde kac gun tencere kaynamadi.. Bos vakitte sadece uyku on planda oluyordu benim icin.

Her gün taze kırılmış ceviz fındık mutlaka yerim.

Mevsim geldiğinde haftada 3 gün balık yerim.

Günlük bir kase dolusu bol zeytinyağlı salatamı yerim.

Her gün mutlaka 1 zeytınyağlı yemeği yerim.

Sıfır şeker, sıfır hamur işi desende arada kaçar.

Bol bol ev yoğurdu yerim. Bunlara özen gösteririmx
Et mutlaka özellikle paça çorbası çokta faydalı bebeğe

Aklıma geldikçe yazarım
Bunları yiyebilmek için bulantımın geçmesi gerek

Kızım da 54 ile hamile olduğumu öğrendim. İlk aylarda kilo verdim 50 ye düştüm. Sonra 18 kilo aldım. Bebeğimin kırkı çıktığında 55 kiloydum. Şimdi 52.5 ile hamile olduğumu öğrendim. Şu an 50.5 kiloyum. Bakalım hayırlısı.

Benim il gebelikten 5 kilo kaldı siz vermişsiniz ne güzel . Benim kızın maşallah hiç eziyeti yoktu uykusuzluk da çekmedim ondan heralde

Tüp bebeklere kıymetli bebekler diyorlar ya doktorlar ondan canım insan zor elde edince üzerine titriyor ister istemez. Yoksa kim istemez 8.haftada doktora gidip kese ve kalp atışını aynı anda görmeyi ama biz dayanamıyoruz maalesef :)Millet tek gece ile hamşle kalıyor bizler tedavi ile olunca böyle oluyor sanırım :)
Benimkilere de doktor kıymetli bebek diyor. Hatta doğumda da bu aile obsesif diye uyarmış hemşireleri ebeleri. İnsan nasıl mutlu olacaksa öyle yapmalı. Gittiğimde ne zaman istiyorsan gel dedi. Özledikce görmek istedikce kalp atışını duymak istedikce gel dedi. Çok titizlenmek istemiyorum ama. İnsan kendini de üzmemeli.

Ya Benim de gozum donuyor ayni sen gibiyimmmm. Bilmiyorum iyi mi kotu mu ama mesela aksam.okadar yemek meuve yememe rağmen. Gece 12de sanki iftar vakti oruclu gibiydim vallaaaa uyuyamadım acliktannn. Bi kek yedimde bastirdi uyuyabildim...:110::110::110:
.. ne olacak bu hal iyimi kötümü bilemem
Geceleri benimde midem kazınıyor yesek bi dert yemesem bi dert:bicak:

Benim il gebelikten 5 kilo kaldı siz vermişsiniz ne güzel . Benim kızın maşallah hiç eziyeti yoktu uykusuzluk da çekmedim ondan heralde
Benim kızım kolik ti. Kusması 7 ay sürdü. Ek gıdaya geçene kadar gazi devam etti. Aslen uslu bir çocuk ama uyku ve yemek hala yok. Bu da insanı yoruyor. Bugünler zor geçiyor. Allah hepimize yardım etsin.

kizlar bugün okadar halsizim ki bütün gün yattim cok uykusuzluk ve yorgunluk var üstımde. mutfaga gitsem lavobaya gitsem yoruluyorum sanki üzerimde kocaman bir ağırlık var gibi.

ya bu birazda yapi meselesi sanki.. Kilo olayini cokta kafaya takmamak lazim.. Bi arkadasima gecen yil hamileydi. Her gun 1 muz 1 yumurta 2ceviz mutlaka ye dedim aaaa onlar cok kalorili dedi ve hep az yiyerek gecirdi hamileligini. Sadece 9-10 kilo almisti 37. Haftasinda 35 hafta ile uyumlu 1800 gr dogum yapti. Bebek gelismemisti 2 hafta geriden geliyodu.. Suan eski kilosunda zaten ama cok pisman..

Ben onceki hamileligimde 13 kilo aldim normal hatta az bile ama ne yedim beeeee.. Normalde 2 lokma ile doyan ben hamileyken gozum donuyor. Simdi bile midem bi havada bi garip ayyyy sunuda yesemmi diye gozlerim firliyo..

Ben 52 kilo hamile kaldım 8 kilo aldım.her şeyi yedim ama beyaz ekmek yemedim,cips vs yok yararlı olacak şeyleri yemeye gayret ettim ama deli yedim.
Ne kadar yiyorsam o kadar da yürüdüm 3330 doğdu oglum

doktora gittim kese gözüktü 5+3 adet tarihime göre, 4+6 ultrasona göre ,yolculuğa engel bir durum yok denize girilebilir aşırı terleme normal baş dönmesi normal arada bir gelen şiddetli kasık ağrıları normal ve idrar yolumda enfeksiyon varmış :KK43: tüh bitki çayını sormayı unuttum
Enfeksiyon icin ilac verdimi nasil tedavi olucakmissin gecmis olsun

Bulantilar nasil bayanlar? Bende bulanti hic yok ama acayip derecede uyku hali var atamadim bi turlu. Bir de acayip dengesiz bir ruh hali icerisindeym cok fazla duygusal inis cikis yasiyorum. Sabirsizlik da had safhada.. Bu arada sey sorucam doktorum 12. Haftaya kadar max 1 kilo alinabilir dedi sizde nasil durumlar? Az once tatli ihtiyacimi tahin pekmez ile giderdim cok pismanim:KK43:
Benim bulantımın oldukça fazla. Geçen hamileliğimde ilaç işe yaramamıştı. Bunda istemiyorum dedim. Doktorum kendini zorlama yemek için ilk 3 ay önemli değil dedi. Bizde durum tam tersi

Ben 52 kilo hamile kaldım 8 kilo aldım.her şeyi yedim ama beyaz ekmek yemedim,cips vs yok yararlı olacak şeyleri yemeye gayret ettim ama deli yedim.
Ne kadar yiyorsam o kadar da yürüdüm 3330 doğdu oglum
bende 54 ile hamile kaldim. 28. Haftadan sonra bugday ekmegine gectim. Seker cikmisti. Ona gore beslendim. 3500 dogdu oglum. Bende ilk 3 ayda yine 54 kiloya dustum.

benim sikayetlerim 6+0 da basladi. 3 gundur bulantim var. Ama yiyebiliyorum birseyler. Ama yediklerim sankli girtlagimda duruyor öğ dememle cikacak gibi. Onceki gebeligimde cok daha gunlerim olmustu sanirim 8 ile 10. Haftalar arasi daha zorlayacak.

Bulanti konusuna gelince onceki gebeligimde bulanti sikayeti ile gittigimde dr. Bulanti saglikli gebeligin en buyuk belirtisi dedi.ama israrlada tam tersi dogru degildir dedi. Bulanti yoksa sagliksiz demek degil ki sahitiz etrafimizda da bisuru kisi var bulantisi olmayan.. Ama bulanti varsa iyidir dedi..
İlk düşükten 5 sene sonra kızıma hamile olduğumu öğrendim. O zaman dua etmiştim Allah'ım sen yavrumun varlığını bana bildir diye. O yüzden şikayet edemiyorum bulantıdan.

ya bu birazda yapi meselesi sanki.. Kilo olayini cokta kafaya takmamak lazim.. Bi arkadasima gecen yil hamileydi. Her gun 1 muz 1 yumurta 2ceviz mutlaka ye dedim aaaa onlar cok kalorili dedi ve hep az yiyerek gecirdi hamileligini. Sadece 9-10 kilo almisti 37. Haftasinda 35 hafta ile uyumlu 1800 gr dogum yapti. Bebek gelismemisti 2 hafta geriden geliyodu.. Suan eski kilosunda zaten ama cok pisman..

Ben onceki hamileligimde 13 kilo aldim normal hatta az bile ama ne yedim beeeee.. Normalde 2 lokma ile doyan ben hamileyken gozum donuyor. Simdi bile midem bi havada bi garip ayyyy sunuda yesemmi diye gozlerim firliyo..
Aynen bahsettiğiniz gibi bir arkadaşın eşi kilo almamak için hamilelikte nerdeyse diyet yaptı. Sonuç bebek tam kiloyu hatırlamıyorum ama sağlıklıydı. Ama annenin bacak kemikleri zayıfladığı için 3 ay yatağa mahkum oldu. Herşeyin hayırlısı olsun.

X